icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

delideli
27. jan 2012

@mata_ba : cisto teoreticky by ti mohlo vinko viac prekrvit maternicu a prilahle organy,takze tam bude lepsia poda 🙂ale tuto teoriu som si prave vytvorila,takze netusim ako funguje..ale cervene vinko obecne je super vec, kopa antioxidantov a kdejakych pozitivnych latok, urcite nebude na skodu.. 🙂 minimalne budes mat lepsiu naladu a snazilkovsky psychicky blok (ktory som napr. mavala ja,ze som stale myslela na to,ze toto by mohlo byt ono..)sa lahsie strati 🙂

aliaxa
27. jan 2012

@chorucka uz som si ratala vyslo mi 16 septembra, mozem to tam hodit a ked vijde iny termin tak si to tam rychlo zmenim 🙂

mata_ba
27. jan 2012

@fifitko25 dakujem..ale brala som to tak,ze jej je uz dobre...lebo uz bola v hroznom stave...ono je velmi tazke sa bavit o takychto veciach,lebo je to citlive a velakrat to boli pri srdiecku...ale treba to brat aj tak,ze vsetko ma svoj zaciatok a koniec...ale ta osobka vzdy bude v mysli a v srdiecku...

vavenecka
27. jan 2012

@mata_ba no to by bolo asi veľmi rozumné 😀 😀 ja už som si cestovnú postielku kúpila,bola v kauflande v akcii 😀 a zatiaľ je strčená pod posteľou,už čaká len na nájomcu 😠

delideli
27. jan 2012

@fifitko25 : ☹ ☹ ☹ tak sa drzte navzajom..

mata_ba
27. jan 2012

@delideli tak to sa tesim 🙂 len neviem,ci bude biele alebo cervene..ale to je fuk..hlavne sa tesim,ze budem s milacikom..a najradsej by som aj myslienky na tehu nechala vonku za dverami...

fifitko25
27. jan 2012

@kikaneu och to ma mrzí.... môj dedko - tento v nemocnici, tiež toho dosť prežil, 2 srdcové príhody, chorá chlopňa, mozgová príhoda, cukrovka, vysoký krvný tlak.... teraz mu odišli obličky, je napojený na dialýzu a bez nej asi neprežije... zlyhávajú mu orgány, lebo je slabý 😢 otcova mama trpela skoro dva roky stareckou demenciou, posledné dni nevedela, čo robí a kto vlastne je... ocinov oco zas posledné tri roky nedokázal hovoriť po mozgovej porážke, potom mu odišlo pohybové centrum.... 😢

mata_ba
27. jan 2012

@vavenecka a ja som si povedala,ze kupim az tak mesiac pred porodom..dovtedy nic nechcem doma mat..

mata_ba
27. jan 2012

@fifitko25 nebavime sa o kvapkach...ale o kys.listovej...ze ci je lepsi femibion alebo klasika...a este sme tu spomenuli vinko 🙂

kikaneu
27. jan 2012

@fifitko25 toto je horšie moja ako náhly koniec....lebo sa trápia, bolí ich kadečo, a popri tom sa aj vy trápite, že neviete pomôcť...

vavenecka
27. jan 2012

@mata_ba ja som maniačka na výhodné nákupy,tak som neodolala 😀 ale inak ani ja nechcem nejako veľmi kupovať,no keď sa nikdy nepodarí naše vlastné,tak sme sa aj o adopcii rozprávali,tak sa snáď všetko využije 🙂

fifitko25
27. jan 2012

@mata_ba femibion je kyselina listová? mne doki predpísal Acidum folicum - iba na predpis je to.... a je to kyselina listová vraj 😕

fifitko25
27. jan 2012

@kikaneu to je pravda....

mata_ba
27. jan 2012

@vavenecka aj my sme sa s drahym bavili,ze v najhorsom pripade si adoptujeme 🙂

mata_ba
27. jan 2012

@fifitko25 neviem ci len kyselina listova alebo su tam aj dalsie zlozky..ale viem,ze sa vela spomina v suvislosti s kys,listovou...asi je vo femibione ta aktivna zlozka kys.listovej...ale to si nie som ista

kikaneu
27. jan 2012

@fifitko25 hej moja, acidum folicum je kyselina listová a femibion je zmes vitamínov a obsahuje aj listovku 🙂 v nejakej inej podobe, ktorú každá žena dokáže vstrebať

delideli
27. jan 2012

@fifitko25 : ako pise kikaneu..femibion je zmes vitaminov,vratane kyseliny listovej..su tam tusim naviac este nejake Bcka, Ccko, Ecko a jod..a listovka je tam v dvoch formach -v klasickej a v nejakom specialnom metabolite v priapade,ze by zena nedokazala tu klasicku vstrebat resp. spracovat..

l_e_n_o_c_k_a
27. jan 2012

ahojte mojky... ja som prave dokoncila torticky... uz ani nevladzem sa hybat...

@fifitko25 Zuzi, celej rodine prajem vela sil

mata_ba
27. jan 2012

@l_e_n_o_c_k_a tak si sadni, vyloz si nohy a oddychuj 🙂

nikasv29
27. jan 2012

Baby prosím poraďte je podľa Vás pozitívny??? Je to ovu test tento cyklus chodím na folikulometriu a dnes mi lekár povedal že folikul je veľký 20 mm a že cez víkend by malo dôjsť k ovulke... Tak chcem vedieť či sa "snažiť" aj dnes či stačí od zajtra??? Je to trochu blbo vidno ale lepšie nešlo odfotiť.

vavenecka
27. jan 2012

@mata_ba ja som sa teraz na praxi dostala k časopisu,ktorý je o adopcii,náhradných rodinách,profesionálnych rodičoch a podobne a dosť ma to chytilo...v stredu som o tom mm hovorila a on,že veď je aj umelé oplodnenie...a ja som mu na to povedala,že neviem,či by som sa na to dala,aj keď veľmi túžim mať bábo v brušku a zažiť ako sa narodí,no ak je to Božia vôľa,tak si radšej adoptujeme...veď je kopec prípadov,že pár nemohol mať deti a keď si adoptovali,žena otehotnela 🙂 tak uvidíme,čo bude,ešte sa krátko snažíme 🙂

l_e_n_o_c_k_a
27. jan 2012

@mata_ba veru to aj robim, a napchavam sa 😀 len horsie je, ze mi z chrbta, pri lopatke zacina strielat do hlavy, aj ruky mi trpnu ☹ uz si pripadam ako hypochodner 😠

l_e_n_o_c_k_a
27. jan 2012

@nikasv29 ja by som sa snazila pre istotu kazdy den 😀

nikasv29
27. jan 2012

@l_e_n_o_c_k_a neviem či začínať dnes či počkať do zajtra lebo ma metie ten gynekológ 🙂

mata_ba
27. jan 2012

@vavenecka a kolko sa snazite??ja som nikdy nebola proti umelemu oplodneniu,ale nedavno som citala,ze to je proti viere..ze veda si uz moc dovoluje..ale na druhej strane si myslim,ze keby pan Boh nechcel,tak ani umele oplodnenie by nevyslo...hm...ale adopcia je super moznost 🙂

mata_ba
27. jan 2012

@l_e_n_o_c_k_a to poznam..bolo by dobre,keby ta drahy pomasiroval..boli to,ale pomaha..ja to mam pravidelne...alebo ak mate fit loptu,sadni si na nu a preval sa dozadu..kosticky naskacu naspat 😉

fifitko25
27. jan 2012

@nikasv29 skúste zajtra... nech dnes ešte kamošky dorastú a aj vajko ešte podrastie 😉 nedal ti nič na vyvolanie ovulky?

mata_ba
27. jan 2012

@nikasv29 no ked je folik este na mieste,ja by som asi zacala od zajtra..

fifitko25
27. jan 2012

@mata_ba ja som tiež veriaca, ale keby mi lekár povedal, že umelé je jediná možnosť, ako mať dieťa, tak to bez váhania urobím....

nikasv29
27. jan 2012

@fifitko25 nie lebo vravel že folikul sám pekne rastie že netreba ale vravel že mi malo k ovulke dôjsť cez víkend nevravel že dnes. Ale aj na teste píše že ak je pozitívny tak za 24-48 hodín prebehne ovulka. Tak asi ešte počkám do zajtra 🙂