Resetujeme snažilkovanie a začíname rátať odznova
Zdravim dievčata, (už čoskoro uspešne) snažilky 🙂
My s mužikom sa snažime už dlho o potomka, začali sme už pred svadbou + cele manželstvo. Dlho sa nam nedari a prešla som si všetkymi fazami od nadšenia, cez znechutenie, smutenie, zurivost, zavist, rezignaciu a tak dalej. Čim dlhšie nam snaženie trva, tym viac ma to demotivuje. Ked vidim tehotnu kamaratku, neviem či sa mam silit do afektovaneho usmevu, alebo rovno sa rozplakat...Som alergicka na reči - pride to, ked vam bude sudene, alebo asi ešte nie ste pripraveni, uživaj si kym nemaš deti, alebo top zo všetkeho - Pride to, ked to budete najmenej čakat... 😠 Ako si to do paroma niekto predstavuje, po tolkom snazeni a koncentracii ma prist niečo nečakane :D To ako keby človek ratal každu kaloriu, aby nepribral a potom by ho prekvapilo, že schudol... 😀
Každopadne, dnes som sa rozhodla, že začnem odznova. Nebudem ratat neuspešne mesiace. Uplne zabudam na to, čo bolo. Resetla som všetky pokusy, nezdary a emocie...Začinam sa snažit od dnes - 9.4. 14...Ak v maji uvidim negativny test - nevadiiii, šak komu to vyjde na prvy pokus? 😉
Pozyvam Vas damy, pridajte sa ku mne a začnime snažilkovat odznova. Nech je naša cesta k potomstvu je tabula rasa, nezatazena minulostou...Verim, že toto naše rozhodnutie zotavi naše psychiky a prinesie nam vytužene, vymodlene detičky 🙂
Takže, čo sa tyka mna, ja a mužiček začiname so snaženim ododnes 🙂 Prida sa niekto? 🙂
@zuzicek88 a ovulku mavas, mrchu pravidelnu?? a co manzel??....je pravda, ze tu na SK som bola pre kazdeho lekara uplne zdrava...az ked som isla do brna, tak mi oznamili, ze mam PCO a to bolo po dobrych par rokov snazenia sa.....treba byt aktivna a ist si za svojim lebo nikto iny to za teba neurobi (to je moja skusenost)
@zuzicek88 drzim ti velmi palce, a kolko mas rokov ze uz s vekom operujes?
Ja som poslala dnes manzela do lekarne, ze potrebujem dalsi inofolic dokupit a este som chcela kyselinu listovu, lebo sa mi mina a on mi namiesto nej doniesol femibion. Ze to mu tetka v lekarni dala. Vravim, ze to muselo byt velmi drahe, kolko to stalo? A on na to ze vyse 15 eur. Tak som hned nervna ostala na tie tetky v lekarni, ze tam dojde chlap a predaju mu co chcu. Ta kyselina listova co mam stala nejake 4 eura. A tento femibion, tam tej kyseliny listovej tusim ani tolko nie je, no nervy mam.
@lal no tak to ti verim,podobne som raz zazila aj ja,preto je dobre chodit stale do jednej osvedcenej lekarne a priblizne podobne stoji aj inofolic preto som ho po pol roku prestala uzivat,aj tak nepomahal a ja nastastie z MS nemam problemy,ani som nikdy nemala a neviem nechce sa mi to znovu tu vsetko citat,ale neni si ty nahodou uz tehu,ci si to mylim ?
@zuzicek88 ja som inofolic zacala uzivat len teraz, sice nemam ziadne problemy s ms ani nic takeho, len sa jednoducho nedari, tak uz sa chytam aj slamky. No, pisala som ze som tehotna, ale nakoniec nic z toho, asi hlavne kvoli jednemu milemu panovi doktorovi na pohotovosti, ktory ma s krvacanim poslal domov, ze som zena a zeny krvacaju a je to uuuuplne normalne.
@zuzulkamr Mozem sa spytat ake lieky ti nasadili? Diabetologicke ci hormonalne? Ja mam tiez IR vratane PCO a rok som brala diabetologicke lieky ale nepomohlo, tak som ich po roku vysadila...
Inak asi sa k vam pridam, my sa uz snazime od zaciatku roku 2011, vratane asistovanej reprodukcie. 1x sa podarilo (nie prirodzene), ale skoncilo to MA. Momentalne asistovanu reprodukciu neriesim od augusta minuleho roka, momentalne som zacala skusat Gynex.
Ale tiez mi to uz vsetko ide riadne na mozog 😀
Ivanya mne nasadili metfogamu a ostatne hormony mas ok? Lebo mne hovorili ze to treba mat v poriadku...endokrinologicka ti robila tiez vysetrenie....lebo niekedy vysoka hladina prolaktinu je problem. Aj ja mam diagnostikovane PCO. Treba byt aj v pohode...my sme sa snazili 3 roky a nevzdavala som to... Verila som zeraz to pride a mame krasneho chlapceka Jakubka ma uz 9 mes. Drzim palce
@zuzicek88 PCO znamena nedozrievanie vajicok a neprasknutie folikulu a okolo vajecniku sa vytvaraju male cysty, je to vidno na ultrazvuku lekar by to mal zbadat pri kontrole a okrem toho by ti mali zobrat antimullerov hormon (AMH) a ked je hodnota tohto hormonu vysoka, tiez to signalizuje PCO. Ty by si to poznala podla toho, ze mrchu by si nemala pravidelnu a chodila by ako sa jej zachce (presne moj pripad 😝)...
Ahojte baby, co mate nove? 🙂 Ja som dnes uz 19DC, prestala som pit alchemilkovy caj, kedze by sa mal len do ovulacie a dufam v zazrak opat raz. Beriem ten inofolic, takze uvidim ako pride mrcha, ci sa mi neskrati cyklus z 32 na normalnych 28 dni, lebo to som citala ze takto tiez posobil inofolic. Ja mavam inak stabilne tych 32 dni uz dlhe roky a vraj to nie je ziaden problem, hlavne ze to je pravidelne, ale tak potesilo by ma ak by to bolo kratsie, kedze hlavne ked sa clovek snazi o babo, tak sa pocita kazdy den 😀
Dnes mam volno, prisli nam namontovat klimu, tak sa tesim, ze sa tu uz neupecieme, to bola moja nocna mora, mne je totiz stale teplo. Takze som to chcela stihnut este pred horucavami.
Inak nie som zatial tehotna, ale velmi vazne uvazujem o tom, ze ak to raz vyjde, isla by som rodit do Hainburgu. Hlavne po tom zazitku z pohotovosti spred dvoch tyzdnov. Stale som v panike ze by som sa tam raz mala vratit "naostro" a nahodou skoncit u toho mileho doktora co bol vtedy na prijme. Viem, ze si mozem doktora vybrat, ale asi to je prast ako uhod. A hlavne ked citam o vsetkych moznych poporodnych komplikaciach, s ktorymi sa vam samozrejme ziadna zena nazivo nepochvali, ale zacinam mat pocit ze to je nieco uplne samozrejme a toto riskovat nechcem.... Jasne ze aj v rakusku sa moze stat cokolvek, ale ak by to bolo co i len trochu mozne, tak riziko by som chcela znizit na minimum.
Nevauzovali ste tiez niektora o tom?
@ lal ahoj...ja som tiez po kyretazi v 8tt po ivf 2bublinky tam boli, ale nevyvijali sa. Teraz som uz 35DC (toto ma byt 2. mrcha po kyrete) a nejako sa neozyva :-/ ale to ja som mala vzdy take cykly a mam taky pocit, ze si mozem dat aj mozne aj nemozne a nechce sa mi cyklus upravit, takze cakaaam ...inak teraz som brala gynex a pila gynastan 🙂
ja uvazujem o tom, ze keby som isla rodit, tak by som rodila v kochu, bola som tam na kyrete a mala som velmi dobru skusenost a napriek tomu vsetkemu sklamaniu a bolesti, som sa tam citila dobre a hlavne ako clovek ;.).....kolegyna v tom istom obdobi bola v nemocnici na laparke a tie zazitky co mi spominala, len som bohu dakovala, ze som bola v sukromnej a nie statnej....
rakusko je urcite fajn, no asi dost drahe
@tinus8 tak ze by ti to konecne vyslo? drzim palce 🙂
Pre mna je rakusko dost daleko, kedze byvame pri Trnave, ale zas nic hrozne, do hodiny a pol by sme tam urcite prisli s prehladom. A prave kvoli tomu som uvazovala aj nad tym Kochom chvilu, ale zase bojim sa toho, ze sice je to sukromna nemocnica, ale neviem ci su uplne pripraveni na nejake komplikacie a vlastne neviem aky tam je standard, ci je to porovnatelne s rakuskom alebo nie, hoci je to urcite lepsie ako v ktorejkolvek slovenskej nemocnici.
Kolko to vychadza v kochu? Tam nieco preplaca poistovna? Ono uz ked si mam vybrat medzi Ba a Hainburgom, tak co do vzdialenosti to mam asi za jedno, pridam 20 minut a som za hranicami....
Zistovala som kolko stoji Hainburg a je to tak, ze sice by som tam isla ako samoplatca, na den to tam stoji 584 eur momentalne a toto zahrna vsetko - porod, hospitalizaciu, ubytovanie, skratka all inclusive. Pocula som ale, ze tam robia ambulantny porod, to znamena ze rano prides a vecer mozes ist domov, to znamena ze zaplatis len tych 584 eur. Ak by si zostala do druheho dna tak dalsich 584, vlastne je to cena ako keby za noc.
No a slovenske poistovne umoznuju rodit v zahranici aj planovane s tym, ze sa rozhodnes ze pojdes do rakuska a preplatia ti priemerne naklady porodu na slovensku, co je vo vyske 580-600 eur. Cize ak by to bol ambulantny porod, tak to prakticky preplatia cele. Okrem toho by sa malo od 38 tt chodit na kontroly uz do nemocnice a to stoji vraj 70 eur jedna poradna, ale tiez cast z toho preplaca poistovna a vraj to nie je povinne a staci prist az rodit do Hainburgu, akurat sa zdrzis pri vyplnani nejakych papierov ked si tam nechodila na poradne.
Ak si vezmem do uvahy, ze zeny na slovensku tiez platia 250 eur za vyber porodnika, 100-150 eur za epidural a neviemco vsetko este, tak keby si ostala aj dva dni v rakusku, tak zaplatis pomaly rovnako. S tym ale, ze pristup je uplne iny.
@lal juj dakujem, aj ked si nemyslim, ze mi to vyslo....robila som si test bol tam duch a po dvoch dnoch som si robila dalsi a uz bol cisty ... sranda je, ze ked som si robila prvy, tak mi bolo tak divne, ze ma zacalo napinat a nevolnosti (preto som si ho aj robila) a kym som si urobila ten druhy, tak vsetky priznaky vymizli ...preto si myslim, ze nic z toho nebude....
v kochu stoji porod 1.200eur a vyber lekara +300eur. Ja som na koch citala zatial len dobre recenzie, no je pravda, ze stale si tu na slovensku nasom 🙂
inak s tymi infoskami o hainburgu si ma prekvapila som to netusila, ze je to take pristupne...ale neviem ci by som nemala problem s jazykom 😝
@tinus8 obcas si nieco vsugerujeme a mame take priznaky, lebo ich mat chceme 🙂 Ale tak uvidis co a ako 🙂
Porod stoji 1200 vratane tej 3-4 dnovej hospitalizacie? A poistovna tam asi nic nepreplaca kedze to je sukromne, vsak? Tak to uz naozaj sa oplati ten Hainburg...tiez som bola velmi prekvapena z toho, ze je to take pristupne. Vraj v oktobri minuleho roka prisiel nejaky zakon ktory to umoznil a tvoja poistovna ti to normalne preplati, ale len do vysky priemernej ceny porodu na slovensku. A nemusi sa jednat o akutny stav ako doteraz, ze si niekde na dovolenke a pride to, tak odrodis kde si, ale normalne si to mozes naplanovat, len napises predtym ziadost o refundaciu vydavkov, pozerala som poistovnu, aj na stranke maju ten formular 🙂
Uplne mi to zlepsilo den vcera, aj ked to este nie je aktualne, ale ten pocit ze je taka moznost a nemusis byt ziadna celebrita na to aby ta tam vzali 🙂
Akurat vyrovnat sa potom s recami typu ze panicka fajnova si isla odrodit do rakuska. Viem si predstavit ake by boli reakcie okolia, ci uz rodiny, este horsie znamych. Ale tak to by som neriesila, je to moje telo a nemusim riesit co si oni o tom myslia.
Jazyk aj mna napadol, ale tiez som to studovala 😀 A zistila som, ze nemecky nemusis vediet vobec, staci anglictina a vraj je 40% sanca, ze sa dostanes do ruk slovenskemu personalu, kedze tam robia setricky a doktori zo slovenska 🙂 Takze tiez uplne super. Neviem teda ako si na tom jazykovo, ja hovorim plynule anglicky, cize tam nie je problem a pracujem aj na nemcine, hoci ta este nie je uplne plynula 🙂 Takze v tomto by som problem tiez nemala.
Och, keby to tak vyslo.
A odkedy som to zistila, prestala som byt aj v panike, lebo ja som uplne na nervy z predstavy porodu a ked si predstavim teraz to prostredie v rakuskej nemocnici a pristup personalu, no hned sa mi lahsie dycha s pocitom, ze je aj ina moznost volby ako nevludna a skostnatena slovenska nemocnica 🙂
Ahojte aj my sa uz dlhsie snazime a presne tiez ma nebavia reci typu ved to pride ked bude na to vhodny cas a pod. ja som teraz 2.DPO a kiezby s au aj nam zadarilo 😉 dufam ze nam to tento mesiac vyjde 🙂
tinus8 ja mám diagnostikované PCO ale napriek tomu mám menštruáciu pravidelnú, cysty sa nevytvárajú a ovulácia tam bola.... bolo to len v tom že mi robil problém inzulín, ale ja som ja a každé telo je iné 🙂
Nesmete to vzdávať, veriť... poznám babu ktorá má po 17 rokoch prirodzenou cestou chlapčeka a to vo veku 37 rokov porodila 🙂
@isabella22 som na tom tak isto,mudre reci,ked niekto nezazil,radsej nech nemudruje a drzim palceky
@zuzicek88 napodobne vy sa kolko snazite o babo??ja teraz som 4DPO a cakam kym budem testovat....no uvidíme ci sa zadarilo.... 😉
@isabella22 no my uz 11 mesiacov ,prave mam plodne dni,pevne verim,ze sa to uz konecne podarilo. Vies ja som sa pozde vydavala mam uz 37 rokov,tak to aj dlhsie trva,no pomali uz zacinam panikarit,nie este moc,ale panikarim
@zuzicek88 TAK TO UZ MAS TEDA FAKT NAJVYSSI CAS...to ozaj asi bude na dlshie...ale mozno sa zadari coskoro 😉 ja mam 24 ale mam take problemy len som liekmi dopovana aby som vôbec mala ovulku niaku.... 😒
@isabella22 tak to mi je luto,ano mam najvyssi cas,no co uz taky je zivot. Ja som okrem bolestivej menstruacie nastastie nikdy ziadne zenske problemy nemala,ani nemam aj ms je pravidelna a ty si este mladucka,neboj urcite sa dockas babatka
Vela psychickej pohody a klud 🙂 Drzim palce nech sa zadari 🙂

@tinus8 ano to mas pravdu,vysetrenia mam porobene som o.k. aj som s tym ratala,ze to bude dlhsie trvat aj Gynekologicka mi robila vysetrenia len v zhladom k mojmu veku,lebo normalne sa robia az po roku,roku a pol neuspesneho snazilkovania,no uz to bude rok,co sa nedari,tak uz mi prestava byt vsetko jedno