icon

Resetujeme snažilkovanie a začíname rátať odznova

tomiholjubavi
9. apr 2014

Zdravim dievčata, (už čoskoro uspešne) snažilky 🙂

My s mužikom sa snažime už dlho o potomka, začali sme už pred svadbou + cele manželstvo. Dlho sa nam nedari a prešla som si všetkymi fazami od nadšenia, cez znechutenie, smutenie, zurivost, zavist, rezignaciu a tak dalej. Čim dlhšie nam snaženie trva, tym viac ma to demotivuje. Ked vidim tehotnu kamaratku, neviem či sa mam silit do afektovaneho usmevu, alebo rovno sa rozplakat...Som alergicka na reči - pride to, ked vam bude sudene, alebo asi ešte nie ste pripraveni, uživaj si kym nemaš deti, alebo top zo všetkeho - Pride to, ked to budete najmenej čakat... 😠 Ako si to do paroma niekto predstavuje, po tolkom snazeni a koncentracii ma prist niečo nečakane :D To ako keby človek ratal každu kaloriu, aby nepribral a potom by ho prekvapilo, že schudol... 😀

Každopadne, dnes som sa rozhodla, že začnem odznova. Nebudem ratat neuspešne mesiace. Uplne zabudam na to, čo bolo. Resetla som všetky pokusy, nezdary a emocie...Začinam sa snažit od dnes - 9.4. 14...Ak v maji uvidim negativny test - nevadiiii, šak komu to vyjde na prvy pokus? 😉

Pozyvam Vas damy, pridajte sa ku mne a začnime snažilkovat odznova. Nech je naša cesta k potomstvu je tabula rasa, nezatazena minulostou...Verim, že toto naše rozhodnutie zotavi naše psychiky a prinesie nam vytužene, vymodlene detičky 🙂

Takže, čo sa tyka mna, ja a mužiček začiname so snaženim ododnes 🙂 Prida sa niekto? 🙂

tinamatka
17. máj 2014

@janka213 Nič si z toho nerob, ja na to, že snažilkujeme už viac ako dva roky tomu bude... doteraz s určitosťou neviem, kedy mám ovuláciu. Aj som sa pokúšala o meranie bazálky, aj som si robila tabuľky a grafy, no "vzdala" som to. Riadim sa orientačne a alchemilku tak orientačne aj pijem. Kúpila som si ju a začala popíjať až po tom, ako som sa vrátila z nemocnice, po tom kyrete 😢 Práve kôli tomu, aby sa zregenerovala maternica. A teraz tak pokračujem, že od kedy mi začne mrcha až taký týždeň ešte po nej si dám čajík dvakrát do dňa, ale ani to nie so železnou pravidelnosťou.

zuzik1985
18. máj 2014

@janka213 mne teraz kvôli cyste odporučil doktor inofolic a k dávkovaniu vravel,že lepšie by boli 2 sáčky denne.a povedal,že kyselinu listovú popri ňom brať netreba lebo už ju obsahuje-predávkovať by sa ňou teoreticky nemalo dať,ale je to už zbytočné.ja som si to trochu pozmenila lebo som si kúpila tu na koníku od jednej baby čistý inositol čo ma vyšlo lacnejšie a k tomu si dávam kyselinu listovú.a alchemilku som pila aj ja dlho ale teraz som prešla na čaj gynastan-obsahuje aj alchemilku a v jednom fóre tu na koni o jednej liečiteľke sa dievčatá vyjadrovali,že ho každej odporúča a môže sa piť celý cyklus.keďže sa chytám každej slamky tak skúšam 😝

janka213
18. máj 2014

@tinamatka nechcem si merat bt, ani robit ovu testy. Snazim sa tym co najmnej zaoberat (aj ked je tazke neriesit to) a tymito meraniami by som sa akurat viac stresovala. Vsade mozne som citala, ako psychika ovplyvnuje otehotnenie, ale neviem. Mala som obdobie, ze sme sa snazili kazdy druhy den (ako povedal dr) a nic z toho a mala som obd. ked som si nepocitala ani ovulku, nechala som to cisto na nahodu a tiez nic 😠 ono to aj tak v podvedomi stale zena riesi, ked tuzi po dietatku. Najviac ma vytaca, ked mi niekto povie: "nemysli na to" 😀 bohuzial neviem rozkazat svojim myslienkam.

lal
18. máj 2014

No tak to by aj mna zaujimalo ako sa da na to nemysliet, ked to stale nevychadza, mesiac co mesiac. Takuto hlupost moze povedat len ten kto s tym nemal ziadny problem.
Vcera sme boli na jednej akcii s kamosmi a kamoska sa pyta "a vy kedy planujete????". Ako strasne ja neznasam tuto vetu. Keby to islo tak jednoducho, ze clovek naplanuje. Obcas ked prehodim nieco v zmysle ze niektore veci sa naplanovat nedaju, tak este na mna zazeraju, ze aka som sprosta a ze neviem o tom, ze tehotenstvo sa planuje.
Na porazenie.

Ja cakam na mrchu, dnes mam 30DC, zatial stale nic. Tajne dufam ze inofolic mi upravil cyklus na 28 dni a to by znamenalo ze mi to uz dva dni meska 😀 Bohuzial mavam cyklus 32 dni, takze to beriem s rezervou a cakam v stredu. V utorok letim do nemecka a dva dni nebudem mat cas riesit to, takze snad to rychlo zbehne.

janka213
18. máj 2014

Ja som dnes nabehla do lekarne, takze od dnes uzivam inofolic a pijem alchemilku. Dufam, ze nam inofolic pomoze tak ako pomohol viacerym zenam v pomerne kratkom case. Podla toho co som tu na mk citala.

Lal drzim palce aby mrcha neprisla 😉

ria88
19. máj 2014

ahojte, kto to tu spominal inofolic a inositol? ja som zacala tiez od minuleho tyzdna. tiez samotny inositol. k tomu som si dala pyridoxin. snad mi to zaberie a cykly sa predlzia. teraz MS po 21 dnoch bola sice kratucka, ale mat ju v priemere za 23 dni je uz na mna vela. teraz mi napriklad uz FF ukazuje 24. cyklus snazenia. ale kaslem na snazenie, moc tomu nedavam, zabalila som to, ani chut na "to" nemam uz niekolko dni...

lal
19. máj 2014

@janka213 ja sa tiez snazim mysliet pozitivne, ze ked inofolic tolkym pomohol, tak pomoze aj nam 🙂 Uvidime.

@ria88 kde si kupila ten inozitol? To maju normalne v lekarni? Tiez som nad tym uvazovala, inofolic je predsa len dost drahy a pritom to nie je nic ineho. Da sa to zvladnut, ta cena nie je az taka, ale je tam len 20 baleni a to keby som chcela ze 2x za den, tak to uz mam pomaly 50 eur za mesiac, to uz sa mi zda byt fakt ze dost.

No nic, ja stale cakam, nic mi nie je zatial, kavu popijam 😀 Aj ked vcera vecer sa mi doma zdala byt nejaka divna, ale vymenili sme druh, tak mozno je to aj tym. Akurat ma dost bolia prsia a to je pre mna nieco nove.
Inak ak by mi mrcha meskala, poviem vam pravdu, ze nemam chut ani testy robit uz ani nic.
Inak toto je to najhorsie stadium, ze cloveka uz aj chut na vsetko z toho prechadza.

ria88
19. máj 2014

@lal maju http://swanson.sk/p/249/inositol, jedna flaska ma 100 toboliek, v jednej je 650 mg. v inofolicu su 2g inositolu, takze ked si das 3 tabletky, je to ako 1 vrecusko. a cena je super. ja som na dobierku platila postovne 3,6€, ale ked das platbu vopred, tak je to vyhodnejsie. zatial som asi 3x zo swansonu objednavala a vzdy spokojnost.
ked ja vidim kombnovane doplnky, ako je napr. inofolic, hned pozeram zvlast obsiahnute latky. sice zjem viac tabletiek, ale cenovo je to omnoho lepsie. aj ked dam trebars na postovne a podobne.

spisanka
19. máj 2014

ahojte dievcata rada by som sa pridala k vam..My sa s muzickom snazime skoro 3 roky...tiez beriem Inofolic asi mesiac a verim ze mi pomoze a este kopec inych veci,takze daco urcite zaberie VERIM TOMU a to je myslim najpodstnejsie a keby som vedela skor o tom ze mi predcastne zlyhavaju vajecniky tak by som s tym zacala skor.A este aby som dodala najskor to bolo od okolia ze 1 kedy zasnuby?2kedy svadba. 3 kedy babatko ..jaaa uz neviem co tym ludom je..

zuzik1985
19. máj 2014

@ria88 tak neviem či len ja,ale aj ja som tu písala,že som si namiesto inofolicu kúpila inositol 😅 kúpila som ho tu na koníku a je v ňom tiež 100 kapslí za 8,50 keď dobre pamätám...

ria88
19. máj 2014

@zuzik1985 a aka znacka? a kolko mg v jednej?

lyzzy
19. máj 2014

@tomiholjubavi ....cau...ako sa ti dari?Co mas nove?....inak zeriem toho tvojho crumpy doga!!!

tomiholjubavi
autor
19. máj 2014

@lyzzy jeeej dakujem...ale ze vysledky krvi mam dobre ..tak musime hladat dalej ze co je vo veci...doktora povedala, ze mam ist k ocnemu, ze mozno potrebujem slabsie okuliare 🙂

lyzzy
19. máj 2014

@tomiholjubavi ...to je dobre. 😀

tomiholjubavi
autor
19. máj 2014

@lyzzy no len aby to bolo ono ...lebo 20 rokov sa mi dioptrie len zvysuju...toto by bolo celkom zaujimave a nove 😀

lyzzy
19. máj 2014

@tomiholjubavi .....vsak uvidis. 😉

tomiholjubavi
autor
19. máj 2014

@lyzzy tento mesiac sme premeskali snazenie sa ☹ ..ale ked predchadzajuci cyklus bol taky cudny..vobec som tomu nepochopila ze co to bolo 😕 namiesto 28 som mala 36 dni ...

lyzzy
19. máj 2014

@tomiholjubavi ....ja sa v tomto vobec nevyznam takze mozeeees vysvetlovat 😅 ......uvidis,vyjde to.len sa prestan sledovat tolko uz.

tomiholjubavi
autor
19. máj 2014

@lyzzy a vam sa ako dari so snazenim? ci tento mesiac tiez vynechavate?

lal
20. máj 2014

Ahojte baby, zdravim vas z letiska vieden, za hodinku odlietam do frankfurtu. Hovorim si, ze nebudem na to mysliet, ale neda sa to 😀 Dnes mam 32DC - to je standardna dlzka mojho cyklu, takze zajtra cakam mrchu. Zatial nic, len tie prsia ma bolia a dnes v noci som sa 2 alebo 3x zobudila a utekala som na wecko 😨 Rano zase a ako som cestovala do viedne, tak uz pri ba som dupkala nech uz som tam, neviem co sa so mnou deje. Snad mi to dnes a zajtra rychlo zbehne.

zuzik1985
20. máj 2014

@ria88 je to čistý inositol od US-firmy NOW-balenie je po 100 kapslí, každá kapsula obsahuje 500mg inositolu, t.j. 4 kapsle = jedno vrecúško Inofolicu/Nosifolu.Skúšam to teraz prvý krát,neviem to ani veľmi porovnať s inofolicom lebo z inofolicu som mala len 7 balíčkov,ale ak mi to pomôže aspoň k odstráneniu cysty tak je to dobrý nákup 🙂 a keď to bude mať ešte aj účinok na tehotenský test,aby mi už konečne ukázal 2 paličky tak to budem vychvaľovať kade pôjdem 😀 zatiaľ mi na ňom vyhovuje oproti inofolicu,že prehltnem kapsule a mám to v sebe a pri inofolicu je treba vypiť prášok,ktorý mi veľmi nešmakuje 😉

ria88
20. máj 2014

@zuzik1985 tak ja mam kapsule s 650mg v jednej, tak ja len chrumem po 3 🙂
ja mam v poslednej dobe kratsie cykly, 21-23 dni, tak ja zas dufam, ze sa trosku predlzia. ale uz je mi to niekedy ozaj vsetko jedno 😒

zuzik1985
20. máj 2014

@ria88 tak to potom vychádza asi zhruba na rovnako,nie? 😉 ja spapám 4 kapsulky za trošku menej peňazí a ty spapáš len 3 kapsulky za trochu viac peňazí 😀 ja keď nerátam tento cyklus tak mám cyklus v poriadku 26-27 dňový a dúfam,že sa mi to nerozhádže.mňa panika zatiaľ nechytá,ale nie je mi ani všetko jedno a každý nový cyklus začínam sklamaná,že zas to nevyšlo.

lal
20. máj 2014

Baby moje, tak zajtra je den D, som zvedava co sa bude diat. Neda sa na to nemysliet, kedze prsia ma bolia jak hovado, dokonca som si na nich objavila tie zilky co sa spominaju, furt chodim cikat a brucho pomaly pobolieva. Toto je normalne ciste psycho. A niekto mi povie ze to pride ked to clovek prestane riesit. Pytam, sa ako to mam prestat riesit a ako na to nemysliet?
Ja sa snazim a robim co mozem, hlavne si nechcem nic nahovarat po minulomesacnej skusenosti, ale cloveku z toho prepina pomaly, len sa sleduje, za kazdym pichnutim uz nieco vidi.
No nic, idem spat a ozvem sa vecer ci sa nieco deje.

ria88
21. máj 2014

@zuzik1985 zalezi od toho, kolko tabletiek sa ti chce jest 🙂 za mna cim menej, tym lepsie, lebo potom zabudam, vynechavam... 😅

cammeronka
21. máj 2014

@lal ved to je dobre znamenie, bolest prs..aj ja na take cakam, lebo u mojej mamci to bol tehu priznak, ale mna stale nebolia :( tak drzim paste, ved ty uz mozes aj testovat..cakame vysledok dve ciarky 🙂)) tfuj tfuj pre štastie..

janka213
21. máj 2014

@lal no akooooo? 🙂 dufam, ze uvidis vytuzene dve ciarky.

lal
21. máj 2014

@cammeronka
@janka213 dakujem baby, akurat som dosla domov a mrcha zatial nikde...aani mrchovo mi nie je, brucho neboli. Tak cakam. Ale nejdem ani test kupovat a robit, ja sa strasne bojim - ak bude negativny, budem zase sklamana, ak pozitivny, tak zas umriem od strachu aby to neskoncilo ako pred mesiacom. Pockam aspon do buduceho tyzdna ak by mrcha neprisla.

janka213
21. máj 2014

@lal tak to ta obdivujem. Ja by som to nevydrzala. Ja testujem uz den, dva pred mrchou co sa neviem dockat 😀

lal
21. máj 2014

@janka213 no neviem ci vydrzim, ale v podstate sa bojim aj jedneho aj druheho vysledku 😀