Resetujeme snažilkovanie a začíname rátať odznova
Zdravim dievčata, (už čoskoro uspešne) snažilky 🙂
My s mužikom sa snažime už dlho o potomka, začali sme už pred svadbou + cele manželstvo. Dlho sa nam nedari a prešla som si všetkymi fazami od nadšenia, cez znechutenie, smutenie, zurivost, zavist, rezignaciu a tak dalej. Čim dlhšie nam snaženie trva, tym viac ma to demotivuje. Ked vidim tehotnu kamaratku, neviem či sa mam silit do afektovaneho usmevu, alebo rovno sa rozplakat...Som alergicka na reči - pride to, ked vam bude sudene, alebo asi ešte nie ste pripraveni, uživaj si kym nemaš deti, alebo top zo všetkeho - Pride to, ked to budete najmenej čakat... 😠 Ako si to do paroma niekto predstavuje, po tolkom snazeni a koncentracii ma prist niečo nečakane :D To ako keby človek ratal každu kaloriu, aby nepribral a potom by ho prekvapilo, že schudol... 😀
Každopadne, dnes som sa rozhodla, že začnem odznova. Nebudem ratat neuspešne mesiace. Uplne zabudam na to, čo bolo. Resetla som všetky pokusy, nezdary a emocie...Začinam sa snažit od dnes - 9.4. 14...Ak v maji uvidim negativny test - nevadiiii, šak komu to vyjde na prvy pokus? 😉
Pozyvam Vas damy, pridajte sa ku mne a začnime snažilkovat odznova. Nech je naša cesta k potomstvu je tabula rasa, nezatazena minulostou...Verim, že toto naše rozhodnutie zotavi naše psychiky a prinesie nam vytužene, vymodlene detičky 🙂
Takže, čo sa tyka mna, ja a mužiček začiname so snaženim ododnes 🙂 Prida sa niekto? 🙂
kočky, skúste si robiť ricínové obklady...http://www.fertility.sk/sk_SK/terapie/masaze-ob...
ak zatiaľ neužívate, tak si kúpte vit. D (verím, že E-čko, B-čka a listovku, pripadne Selen a zinok už máte)
tie obklady liečia skryté zápaly, cysty, nepriechodnosť a pod.
Je to lacné a jednoduché. Viac na odkaze, ktorý som vam dala.
držím palce
@zuzik1985 no to mas pravdu mat tak casto kramy ma vysiluje a este ktomu 5 dni ,ale verim ze sa nam podari to po com tak vsetky tuzime..lekarka v CAR mi predpisala clostilbegyt,pregnyl a duphaston a uz som pri duphastone,clostil zabral tak mam este par dni na testik a ked nie tak verim ze coskoro 😀
Aako sa dlho snazis ty?
Dnes mi trhali osmicku a skoncila som s antibiotikami. To mi isto v snazilkovani nepomoze. Takze tento mesiac to nebudem ani riesit. Ovulku by som mala mat koncom tyzdna a od dnes beriem antibiotika. Som trosku nahnevana, ale snazim sa na to nesustredit. Zub musel ist von a bude s nim uz pokoj.
@janka213 mne pred veľkou nocou dali von dve osmičky, kvôli antibiotikam sa mi ovu posunula zo 16teho dňa na 23 DC, a tým aj cely cyklus..síce sme sa snažili, ale nevydalo 🙂 ale som rada, ze tie osmičky mám vonku..
Ahojte, tak sa aj ja pridavam. Snazim sa otehotniet 9 rokov, mam za sebou uz fakt vsetko od hormonalnych liekov, cez IVF az po vestenie 😀 😀 😀 . Prekonala som mimomaternicove, nemam jeden vajcovod takze zasa znizena sanca na uspech. Neviem z akeho dovodu ale nejak este stale verim a dufam, hoci tomu nedavam velke sance. Mam 33 rokov a veru biologicke hodiny biju na poplach. Teraz som mala dost dlho prestavku ale nejak ma zasa pochytilo skusat stastie. Meriam BT, cyklus mam katastrofalny lebo mam este aj PCO. Pijem alchemylku, a super je aj Inofolic. Prajem nam vela vela stastia a pevnych nervov 😉 😉 😉
@simi510 Z toho co som uz vsetko vyskusala mozem potvrdit, ze alchemilka a Inofolic su TOP a zabrali aj na extra pripad ako som ja 😒 Inofolic mi pekne skratil cyklus aj ovula bola kazdy mesiac. Ale prestala som ho uzivat viac menej z financnych dovodov, davala som si sacok 2x denne. Ale myslim ze sa k nemu vratim 🙂
Ahojte, chcem sa s Vami podelit o moju skusenost. S manzelom sme sa snazilkovali 5 dlhych rokov. S lekarmi som to neriesila.. Bala som sa sklamania, ze mi povie diagnozu, kt. som nechcela pocut. Objednavala som si vypocty plodnych dni, caje a nic. Nakoniec som dala na radu mojej maminky, kt. znasala nase trapenie spolu s nami. Dlho mi odporucala zel. jacmen+chlorellu no ja som sa toho branila... No nakoniec som sa dala do toho, ved ked uz nic ine aspon bude dobry detox( podporil ma aj manzel a detoxoval so mnou). Vysledok sa dostavil a ja som najstastnejsi clovek pod slnkom, som v 6mes. zelene potraviny uzivam aj teraz a myslim, ze vdaka tomu mam bezproblemove tehotenstvo, ziadne nevolnosti... To nehovorim, ze pocas detoxu sa mi vela veci zlepsilo, energia, veru aj nejake tie kilka isli dole a hlavne sa mi akotak uregulovala menstruacia. Snazilky , verim ze aj Vam sa podari najst tu spravnu cestu. Mozno niektorej s Vas pomoze moja skusenost, ved nadej zostava posledna. Prajem Vam uspesne snazilkovanie 😉
@spisanka jeho aj to napadlo kedysi skôr,ale kvôli zárobku 😝 ale pre mňa by to bola hororová robota-ja potrebujem domáce pohodlie a ani môj orientačný zmysel nie je kto vie čo 😀 tak skúšame všetko možné čo sa dá,aby sme tých pár dní spolu využili naplno 😉 rada by som sa vyhla reprodukčným centrám ešte kým je aká-taká šanca,ale každým rokom je táto možnosť bližšie 😒
vy sa snažíte koľko?už ste aj niečo museli absolvovať na ceste k bábu?
@zuzik1985 my sa snazime 3 roky,sice som po 1,5 roku otehotnela,ale potratila som v 5 tyzdni.Najskor som bojovala s veeelmi vysokym prolaktinom,potom som sla na laparoskopiu,tam bolo vsetko ok...ale kedze sa stale nedarilo tak sme sli do CARu,aby nam s muzickom urobili potrebne vyserenia a muzik velmi dobry spg mal,zeby mohol rozdavat no a ja mne zlyhavaju vajecniky..mam velmi nizke hodnoty AMH iba 0,38 a norma je vraj od 1-3.Prirodzene to pojde velmi tazko a manzel nechce na IVF...ked sa najblizsie mesiace nepodari tak vravel ze by mozno na IUI siel.Monentalne beriem DHEA,vcelie produkty,melatonin,coenzim Q10 a verim,ze sa to nejak tam preberie...Reprodukcne centra su dobre aspon na to ze ti urobia vsakovake vysetrenia a keby mi to napadlo skor nemusela som stratit 3roky ☹ .
Ahojte baby, potrebovala som chvilku pauzu od tohoto vsetkeho tu. Moje pocity sa od piatku moc nezmenili, kramy skoncili, ale nemam silu uz na nic co sa tyka dietata a pomaly zacinam verit tomu, ze ja tie deti vlastne nechcem. Kaslem na vsetky vyzivove doplnky, pozeram na inofolic co mam este doma, ale nemam ani chut ho pit. Ani vitaminy, ani nic. Dnes som horko-tazko nasilu dala do seba jeden alchemilkovy caj, ale to tiez asi tak skor z povinnosti alebo ako to nazvat, bola som v robote unavena, lebo som si cely den odstala vo vyrobe a nechcelo sa mi uz pracovat ked som sa vratila do kancelarie.
Taka znechutena som z toho celkovo.
Je tazke nemysliet na to ked clovek zije v zenskom tele, lebo zabudnut na to ze su plodne dni alebo ze maju prist kramy je velmi tazke.
Ale kaslem uz na vsetko, zmierujem sa s tym ze deti nebudu a hotovo, neda sa, tak sa neda. Mame nejake ine poslanie v zivote.
Mrzi ma to len kvoli okoliu, lebo urcite na nas pozeraju bud tak ze sme strasni karieristi a ideme po peniazoch, alebo sme uplni tupci co nevedia, ze zena ma plodne dni a pocas nich je treba sa snazit a tehotenstvo si naplanovat - ano, aj toto si ludia o nas myslia ked poznamenam, ze niektore veci sa naplanovat nedaju.
@lal nerieš čo si o tebe myslí okolie. Rieš seba a svoje pocity. Ak si z toho celého snaženia v strese a depke, určite si daj pauzu. Nezaťažuj si s tým hlavu, skús si nájsť niečo iné čomu budeš venovať energiu a čas (napr. šport). Určite to nepôjde zo dňa na deň, ale možno po dvoch, troch mesiacoch už na ovulku ani nepomyslíš. Ak si naozaj presvedčená, že si chceš dať pauzu v snažení, v kľude si ju dopraj. Tvoja psychika je prvoradá. Uvidíš, že keď budeš psychicky v pohode, budeš sa cítiť lepšie a možno práve vtedy to príde... keď to budeš najmenej čakať. Hlavne sa netlač do snaženia, ak máš toho naozaj plné zuby. Veľa síl prajem
@ria88 tak to teda mozeme 🙂 Ja uz ani neviem ake mam pocity. Snazim sa na vsetko vykaslat a neriesit a v tom pride dalsia rana....boli sme dnes u brata a svagrinej, maju dve deti, starsia ma dnes narodeniny. No a zase som sa dozvedela, ze cakaju tretie. Este dobre ze mi to mala povedala hore a rozdychala som to kym som prisla naspat do obyvacky, kde boli aj nasi. Slzy v ociach, hrca v hrdle. Nezvladam to. Vecer si asi poriadne poplacem. A tlak na to kedy budeme mat my sa v rodine opat poriadne zvysi.
@lal to je neprijemne 😔 my nastastie nemame v blizkej rodine nikoho, kto by otehotnel. teda ak by nahodou motyka vystrelila, tak mozno by svagrovci este potesili (po 3 IVF nic ☹), ale sance su minimalne, a tak to ostava len na nas. o par dni budeme mat 8 mesiacov po svadbe, tak uz mam v praci narazky 😒 doma este nie, ale nic ruzove. x-krat si mozem povedat, ze nechcem, ale ak mi to okolie takto pripomina, boli to i tak.
@lal moja zlata :( presne viem ako sa citis..ja som sa asi predvcerom dozvedela, ze znama caka tretie... ☹ Posielam ti aspon taketo srdiecko na povzbudenie... pokojne si poplac, aj si ponadavaj...mne to vzdy pomoze
@janderka to by pomohlo, ale myslim ze prave preto som tu. Nemam v okoli nikoho kto by to pochopil. Kazdemu sa to podari na prvy sup, ked nie prvy tak na druhy urcite a nemam chut niekomu vykladat nieco take ze sa nam nedari, naozaj, kto nezazil, nepochopi. Zasa by som pocuvala len keci typu nemysli na to, pride to ked to budes najmenej cakat. Asi preto som sa pridala sem k vam, tuto to viete vsetky pochopit kedze sa borite s rovnakym problemom. A koniec koncov, neznesiem, aby ma niekto lutoval kvoli tomu. Lebo ak by som to niekomu povedala, tak by prisla len lutost a to nechcem dopustit, ja sa navonok tvarim ze som silna vo vsetkom 🙂
@ria88 tak toto viem pochopit dokonale, my budeme mat tento mesiac dva roky po svadbe a kazdy sa vypytuje..
@tomiholjubavi veruze si dnes asi schuti poplacem
Inak cele zle toto, v piatok mala pohreb manzelova babka, o ktoru sa svokra 10 rokov starala. Je z toho (svokra) momentalne uplne mimo. Stale sme to tak nejak planovali, ze svokra (je patdesiatnicka, cize daleko do dochodku) sa uz do prace nevrati a ze jej dame nase dieta ked bude mat tak rok, ze bude nam ho vlastne opatrovat - ja by som sla do prace (hlavne to neodsudzujte prosim - nie je v tom kariera ani peniaze) a jej by sme za to platili, tj aj ja by som bola spokojna, aj ona....a teraz ked ju vidim utrapenu, no nie je tiez vsetko jedno, najradsej by som bola ak by tu to dieta bolo, ze aspon nejaka perspektiva, ale nic...takze si bude musiet ist hladat pracu. Bude to mat tazke, lebo 10 rokov je 10 rokov...
Ako sme isli v piatok z pohrebu, tak hovorim manzelov, ze ked nam raz pan boh nejakym zazrakom pozehna dieta a bude to dievcatko, bude sa volat ako babka - Elena. Velmi sa mi to meno paci, az teraz som si to uvedomila. Manzel sa skoro rozplakal, ze tiez na to myslel. No len teda neviem ci sa toho dozijeme ☹
@lal tie reci, ze podari sa ked to budes najmenej cakat uplne milujem 😠 ale moja najoblubenejsia hlaska je toto: este na to asi nie ste pripraveni 😠 😠 😠 😠 za to by som okamzite a spakruky vyvalila jednu po papuli.
moj tato mal mamu Helenu. Zomrela este pred mojim narodenim. Velmi ju mal rad a casto ju spomina. Tiez sme s muzikom raz planovali malu Helenku, ale zatial sa toho rovnako nedozivame... ☹
Inak mozno ti toto pride odveci, ale som pocula, ze ked je z jednej rodiny vzate, potom je jej aj dane...tak mozno dusa babicky musela opustit zem, aby teraz uz mohla konecne prist vasa dcerka...
@lal poznam ten pocit, ked niekto blizky otehotnie pomerne jedosucho zatial co my sa uz dlho snazime. S kamaratkou sme otehotneli takmer na raz. Ja som mala MA a ona bude o chvilku uz rodit. Vzdy ked ju vidim si hovorim, ze som mohla byt na tom rovnako. Snazim sa nezavidiet, ved ja im to dietatko velmi zelam, ale neda mi to. Ani vlastne neviem ci je to zavist ci zufalstvo z mojej strany.... Proste sa v nej tak trochu vidim, ze v kolkom mesiaci som uz mohla byt.
ahojte baby. tak aj ja by som sa k vam pridala ak mozem, 3roky s priatelom spavame bez ochrany a stale nic proste sme nechali tomu volny priebeh nemysleli se nato proste nic ked sa zadari bude ok. Ale mne je 25r jemu bude teraz 5juna 33rokov. Vseti znami nam hovoria ze mate nato idealny vek e naco cakate ze vy stale nic.Tak som dosla k Dr. a som povedala co je vo veci ze chceli by sme babo ale sa nedari, ja mam taky problem ze mam nepravydeln.ms. a tak asi kvoli tomu nemoze oteh. stale dookola som chodila na vyvolacku. teraz povedal dr.ze mi nasadi duph.tak som zvedava ci to pomoze mi.zacala som uz brat aj kysel.listovu. chcela by som este nejake vitam. trasne tuzim po miminku....
@lal och, uprimnu sustrast 😔 mne dedko pred mesiacom aj kusok zomrel.
a predtym som tak dufala, ze by sa nam mohlo uz aj zadarit, pre kazdeho v rodine by to bolo urcite nieco velke... no a potom po pohrebe som si povedala rovnako. ked sa narodi chlapec, bude mat druhe krstne meno po dedkovi... aj ked sa hram pred vsetkymi, aky som hrdina, ako ma nic netrapi, tak nevladzem. radsej sa vzdam dietata dobrovolne ako trpiet tym, ze nie som schopna otehotniet. za tie dva roky snazenia je toho uz na mna tolko, ze mam psychiku v prdeli, potrebujem si odpocinut, nabrat novy dych.
ktovie, ako sa este casom vsetko vyvinie, ale nateraz sa uz na snazenie vobec necitim...
Zaujal ma nadpis a ako to tak čítam, klobúk dole pred vami všetkými ako to zvládate. Cca pred 3 rokmi som bola v podobnej situácii. Prvé sa nám podarilo hneď a druhé proste nešlo, k tomu moje zdravotné problémy. Najhoršie bolo, že pomaly aj chlapi boli v mojom okolí tehotní. A tie kecy všetkých tehuliek som nemohla počúvať. Po liečbe duphastonom a neustálom snažení sa nám po vyše roku podarilo 2.baby. Prišla som na to na štedrý deň...Doteraz mi je do plaču, keď si spomeniem na to každomesačné sklamanie a zúfalstvo, a to, povedzme si, nebol až taký dlhý čas. Teraz máme skoro ročný pokladík. VEĽMI vám držím prsty, nech sa to podarí!!!
@ria88 ja som niekedy v takej faze, ze uvazujem o adopcii ...nikdy som neuzila ani jedinu tabletku antikoncepcie...pristupovala som vzdy zodpovedne k sexu aj zdraviu a nikdy by mi ani na rozum neprislo, ze budem musiet riesit taketo problemy ☹ som z toho absolutne znechutena...s kazdou novou tehulou z okolia mam pocit, ze sa na mne pacha krivda...ja uz nehram hrdinu..kazdemu kto sa pyta, narovinu poviem, ze sa nam nedari, ze o rady nestojim a nech sa uz nabuduce nespytuje...
@atka1989 a tiez uz mame najvysii vek ☹ ja 27 a mm 37 ☹
@tomiholjubavi tak to ti verim aj ja som natom tak rovnako, teraz ked niekde idem stale okolo mna tehul. ani sama neviem ze preco si to tak vsimam..moj priatel to vobec este neriesi to tak ako ja bojim sa toho ze vobec nebudem mat dieta :(

@lal to mi je luto 😔 to meskanie byva aj psychika dost 😒
ja som sa definitivne rozhodla, ze uz nebudem snazilkou. lepsie mi bude teraz, lebo psychiku mam riadne v haji. a nech si kazdy vravi, ze mam za sebou prd. v mojej kozi nie je... este to chce hodit rec s muzom, prepokladam, ze zase budem len ja zla, ale nevadi. potrebujem zmenu.