Resetujeme snažilkovanie a začíname rátať odznova
Zdravim dievčata, (už čoskoro uspešne) snažilky 🙂
My s mužikom sa snažime už dlho o potomka, začali sme už pred svadbou + cele manželstvo. Dlho sa nam nedari a prešla som si všetkymi fazami od nadšenia, cez znechutenie, smutenie, zurivost, zavist, rezignaciu a tak dalej. Čim dlhšie nam snaženie trva, tym viac ma to demotivuje. Ked vidim tehotnu kamaratku, neviem či sa mam silit do afektovaneho usmevu, alebo rovno sa rozplakat...Som alergicka na reči - pride to, ked vam bude sudene, alebo asi ešte nie ste pripraveni, uživaj si kym nemaš deti, alebo top zo všetkeho - Pride to, ked to budete najmenej čakat... 😠 Ako si to do paroma niekto predstavuje, po tolkom snazeni a koncentracii ma prist niečo nečakane :D To ako keby človek ratal každu kaloriu, aby nepribral a potom by ho prekvapilo, že schudol... 😀
Každopadne, dnes som sa rozhodla, že začnem odznova. Nebudem ratat neuspešne mesiace. Uplne zabudam na to, čo bolo. Resetla som všetky pokusy, nezdary a emocie...Začinam sa snažit od dnes - 9.4. 14...Ak v maji uvidim negativny test - nevadiiii, šak komu to vyjde na prvy pokus? 😉
Pozyvam Vas damy, pridajte sa ku mne a začnime snažilkovat odznova. Nech je naša cesta k potomstvu je tabula rasa, nezatazena minulostou...Verim, že toto naše rozhodnutie zotavi naše psychiky a prinesie nam vytužene, vymodlene detičky 🙂
Takže, čo sa tyka mna, ja a mužiček začiname so snaženim ododnes 🙂 Prida sa niekto? 🙂
@tomiholjubavi
@romanco ja to na nos nebudem nikomu vesat. z principu.
a vravi sa, kym ti ludia zavidia, dobre je. ked uz lutuju, je fakt zle. a nepotrebujem lutostive pohlady vzdy, ked sa stretneme, pridu do reci deti a pod. radsej nech si myslia hoc co ostatne...
No ja som ako @ria88 - hram hrdinku, tazka pohoda, my to neriesime a tak, ale vcera v posteli som sa strasne rozplakala, manzel chudak uz zaspal a ja som stale revala do vankusa, este teraz citim ako ma stipu oci. Tiez bratovi to babo doprajem, nechcem aby to vyznievalo ze zavidim, ale ako spomenula @tomiholjubavi , mam pocit ako by sa na mne pachala krivda. Brat je mladsi odo mna, maju uz dve, jeho zena este nikdy nepracovala, lebo mala sa narodila tesne pred jej statnicami, ziju doslova od vyplaty k vyplate, nasi ich bohato dotuju, lebo stale nemaju, co im tiez nezavidim, nech im daju, ale preco sakra nie je dopriate aj nam.
zase sa budem citit sprosto, lebo v lete chcem niekam ist, este sama neviem kam, ale zas budu na nas zazerat, ze zase dovolenka, ze su nam peniaze prednejsie ako deti. Manzel hovori, ze uz to nebudeme silit a ked sa niekto sprosto opyta ze kedy planujeme, tak jednoducho na rovinu povieme ze by sme chceli, ale nedari sa....ale toto ja nedopustim, lebo potom ma zacnu vsetci lutovat. Uz aj bez toho ma budu ked teraz svagrina caka tretie.
Radsej sa budem tiez tvarit navonok, ze ziadne deti nepotrebujem ako by ma mal niekto polutovat. Potom sice vyzeram ako bezcitna bestia, ale tak co uz. Je to prast ako uhod.
@ria88 @lal @romanco
to si len myslite dievcata, ze lutost je horsia ako tie hrozne, trapne, debilne a vkuse sa opakujuce otazky. minimalne lutost na okoli nevidiet. kazdy je ticho, temu dietata obchadzaju a nikto sa nepyta dokonca uz ani svokor 😲 dovtedy mi vyslovene rezalo usi, ked nejaka tehula vysmiata od ucha k uchu sa pytala, ze na co este cakame, ci uz nemame najvysii vek a na co este setrime, ze oni maju hypoteku a aha uz cakaju druhe...ci ma doma ohovaraju, alebo lutuju, to mi je jedno...ale ked sa stretneme, tvaria sa ze nic a vypravaju o druhom.
inak neviem ci je to len v mojom pripade, ale nemam az taky velky pocit, ze som lutovane chudatko...bud mam v okoli takych dobrych hercov, alebo to vsetci beru ako zadost ucinenie..ako pisala lal, ze aha oni maju peniaze, tak mi mame aspon deti... 😖 ale tuto druhu ideu rozvijali uz aj predtym, len z opacneho konca - oni nechcu mat deti, lebo maju peniaze a nechcu prist o svoj komfort...trapne, ale take slovenske...starat sa do coho je dotycneho h*vno 😅 Ja neviem, ale mne to fakt pomaha, ked sa ma na to ludia prestali pytat...strasne mi to jatrilo rany...sem tam sa este najde neprebudeny jedinec...ale je to ovela lepsie ako predtym 🙂
a dnes mam 1 dc, takze zase z toho nic nebude :(
Baby, skusali ste brat INOFOLIC? Nie su to ziadne hormony, len kys. listova a inositol. Mne to poradila maja Dr. Je tu o tom aj tema, vela babam to pomohlo a otehotneli. Ja to beriem teraz druhy cyklus. Drzim palce vsetkym nam.
@tomiholjubavi to o lutosti vravela este prababka. to neplati len na snazenie. ale celkovo zivot. a vychadza to... 😒
@tomiholjubavi no neviem, zatial to fakt nikomu nechcem vesat na nos, ale mozno mas pravdu...
@janderka ja som brala poctivo minuly mesiac, spolu s kyselinou listovou, potom femibion a alchemilka 3x za den, poctivo, este aj na sluzobke som si dala caj na ranajky. A nic. Teraz mi ostalo este par sackov, ale popravde, nemam ani chut sa ho chytit, aj ked som vecer nad tym rozmyslala, hnusi sa mi to a nemam chut nic do seba cpat. Maximalne ten caj, ten si davam v ramci pitneho rezimu 😀
Mna ked niekto otravuje s ozazkou kedy dieta a na co cakame a podobne somariny, vzdy sa tvarim ako som strasne v pohode a ze teraz si chceme pocestovat, spoznat trochu svet. Potom sa zvrtne rec ma cestovanie a uz som v klidku 🙂
@tomiholjubavi - ahojte. uplne viem o com pisete. preste tymto sme si presli aj mi. snazili sme sa cca.5 rokov. tehotne osoby boli pre mna prekliatie a mala som pocit,ze ich vidim aj tam kde nie su. vyskusali sme aj um.oplodnenie a prve nam nevyslo. to ma uplne psychicky polozilo. rok po bol v nasom manzelstve neskutocny a neviem ani ako sme to prezili. ale prezili. a teraz sme po druhom um.oplodneni a sme v ocakavani 😀 ale pomohlo mi pozitivne myslenie a zmena postoja k zivotu. navstivila som fertilitycoaching,kt. robi na slovensku iba jedna pani. stalo to sice viac penazi ale stalo to za to a som si ista,ze toto mi najviac pomohlo.
takze dievcata, hlavu hore, pozerajte dopredu, na svoj vytuzeny ciel a tehotne budete aj keby traktory padali 😀 silno vam vsetkym drzim palce a neprepadajte depkam ale teste sa zo zivota a myslite len pozitivne. 😵
@janderka tak to mam precitane odpredu-odzadu 🙂 Ked uz aj to sklamalo, tak mi asi niet pomoci.
A cele zle toto, v robote som sa drzala, tvarila sa, nemala som chut ani ist domov, az po piatej som sa donutila...prvy raz som sa rozplakala za volantom, druhy raz ked som otvorila doma vchodove dvere a treti raz som to zalomila po veceri, prisiel manzel a zhrozene na mna pozrel, ze ci som takato bola cely den v robote, ze vyzeram strasne. Ze teda dik.
@ria88 no ved to, tiez ma to mrzi cele...ked mi je najhorsie, tak si poviem ze aka som krava, ved na to sa neumiera a ze je to vlastne ruhanie sa, ved vzdy to moze byt ovela horsie a v podstate "len" nemame deti. Na chvilu si tiez asi dam pauzu a uvidim. My sme silne a nevzdame to len tak, ze? 😉
U mňa 9DC,muža mám doma ešte 2-3 dni takže to vyzerá super ideálne 😀 poctivo tlačím do seba inositol a x ďalších vitamínov a verím,že keď budúci týždeň nabehnem k doktorovi tak už tam žiadnu cystu nenájde 😠
@ria88 takze zasa nic? ☹
Mne je uz trosku lepsie, vyrevala som sa v pondelok...akurat dalsia rana prisla ked mi mamina povedala, ze ta svagrina bude mat babo v decembri. To znamena vtedy, ked sme ho mali mat aj my ak by na tej pohotovosti bol normalny doktor a dal mi vtedy nejake lieky....
Neviem kolky den mam dnes, ale tusim ze su to akurat plodne dni, lebo v piatok to boli dva tyzdne odkedy som dostala mrchu, takze cca 16 DC by to mal byt. Nesnazim sa aktivne, ale skor si uzivame prirodzene, takze som rada 🙂 Lieky a vitaminy sa mi moc brat nechce, ked nezabudnem vezmem vecer femibion, inak ani nic. Moc sanci tomu nedavam, snazim sa s tym zmierit a presviedcam samu seba, ze mi vlastne takto nic nechyba 🙂
@zuzik1985 uz len zamknut izbu na tri dni vyhodit telku a za tri tyzdne ocakavam pozitivny testik odfoteny 😀 Ja som bola v Heliose na folikulonetriu a dva foliky sa vytvorili ale dost male 15 a 17.Som len 9 den cyklu tak dufam ze to este podrastie,len sliznicu mam nizku iba 4mm tak neviem ako to zas dopadne 😒
@lal uz som s nicim neratala, lebo sme prve 2 tyzdne cyklu mali sex len raz tyzdenne, potom uz sice bol normalny, ale to som uz nechcela babo. a uz ani nechem. posledne dni ma muz jeduje dost, tak dobre tak. rozpravali sme sa sice v piatok aj o snazeni a moznostiach... dokonca sa ma spytal, ci by som neuvazovala o adopcii. ale nie som ani na to.
@spisanka tie foliky su krasne velke, ved zrele byvaju od 20mm a rastu cca 2mm za den. jedine tu sliznicu mas nizsiu, ale ta moze dorast. vajicko sa uhniezduje az cca tyzden po ovulke, takze sa to dohnat da 😉
@spisanka heh,takto to mám aj ja v pláne 😉 na folikulometriu som chcela ísť aj ja,ale sa mi do toho natrepal polyp a cysta takže sa to odsunulo 😠 ak nevyjde tohtotýždňové snaženie idem v júli na odstránenie polypu + ak bude pri kontrole ešte stále cysta tak ešte niekedy v auguste laparka 😖 a keď už budem taká ako predtým tak potom pokračujeme v ďalších krokoch.muž má mať zajtra výsledky spermiogramu tak ak budú dobré a nebudem mať cystu tak by sme ešte v lete možno skúsili insemináciu.
Baby a ja by som sa len tak očitstom spýtala, koľko z vás, čo tu nemožete otehotnieť, bralo hormonálnu antikoncepciu viac, ako 5 rokov?
Celkom by ma to zaujímalo.
@zuzik1985
@ria88 tak baby dnes som znova isla na folikulometriu len tak ze co sa od vcera zmenilo a odrazu tam boli 3 folikulu 20,15 a 14mm tak tomu vobec nerozumiemlebo vcera (u ineho lekara )mi nasli len 2 15 a 17mm tak nechapem jak mozu byt naraz 3 a rozmery uplne ine..zuzik nejak sa ti toho narbieralo tak dufam ze muzicek bude v poriadku..
@spisanka veď aj ja som bola sklamaná maximálne keď som sa to dozvedela všetko ☹ hlavne z tej cysty som bola na nervy lebo všetky príznaky ukazovali na tehotenstvo-naštvalo ma ako si to môže dovoliť prejavovať sa tak isto! 😠 výsledky spermiogramu nakoniec ešte dnes neboli takže čakáme niekedy tento týždeň
ahojte, tak konecne sa mi az tuto noc poriadne MS rozbehla 🙄
Ahojte, ja by som mala o 2 dni dostať mrchu, ale necítim, nevidím žiadne zmeny, takže asi ju aj dostanem 😠 Gynekológ mi povedal, že ak do augusta neotehotniem, mám prísť. Asi mi bude robiť nejaké testy, možno manžela pošle opäť na spermiogram... Tak som sa rozhodla, že do toho augusta nebudem riešiť kedy sú/ nie sú plodné dni a jednoducho budeme mať sex keď budeme chcieť, bez ohľadu na to, či to bude každý druhý, kaťdý tretí deň, každý x deň..... Beriem inofolic a pijem alchemilku, v tom budem aj pokračovať.
Tak dúfam hlavne, že sa mi podarí nepočítať si plodné dni :D pretože v duchu si to stále počítam.
@jalito ja som brala antikoncepciu necelé 2 roky.

@tomiholjubavi Vek je v poho, ja som mala pri prvom 27 a mm 34, pri druhom o 5 rokov viac. Ja som si zas strašne vyčítala, že som sa rúhala, keď po prvom príšernom pôrode som povedala, že už ďalšie nechcem. Samozrejme, že sa to zmenilo, ale psychika je sviňa a človek hľadá príčinu vo všetkom a asi najviac v sebe...Inak sa mi veľmi páči tvoj asertívny prístup k veci. Rok som dokázala hrať "pohodu", ale potom by som reagovala na okolie rovnako.