Resetujeme snažilkovanie a začíname rátať odznova
Zdravim dievčata, (už čoskoro uspešne) snažilky 🙂
My s mužikom sa snažime už dlho o potomka, začali sme už pred svadbou + cele manželstvo. Dlho sa nam nedari a prešla som si všetkymi fazami od nadšenia, cez znechutenie, smutenie, zurivost, zavist, rezignaciu a tak dalej. Čim dlhšie nam snaženie trva, tym viac ma to demotivuje. Ked vidim tehotnu kamaratku, neviem či sa mam silit do afektovaneho usmevu, alebo rovno sa rozplakat...Som alergicka na reči - pride to, ked vam bude sudene, alebo asi ešte nie ste pripraveni, uživaj si kym nemaš deti, alebo top zo všetkeho - Pride to, ked to budete najmenej čakat... 😠 Ako si to do paroma niekto predstavuje, po tolkom snazeni a koncentracii ma prist niečo nečakane :D To ako keby človek ratal každu kaloriu, aby nepribral a potom by ho prekvapilo, že schudol... 😀
Každopadne, dnes som sa rozhodla, že začnem odznova. Nebudem ratat neuspešne mesiace. Uplne zabudam na to, čo bolo. Resetla som všetky pokusy, nezdary a emocie...Začinam sa snažit od dnes - 9.4. 14...Ak v maji uvidim negativny test - nevadiiii, šak komu to vyjde na prvy pokus? 😉
Pozyvam Vas damy, pridajte sa ku mne a začnime snažilkovat odznova. Nech je naša cesta k potomstvu je tabula rasa, nezatazena minulostou...Verim, že toto naše rozhodnutie zotavi naše psychiky a prinesie nam vytužene, vymodlene detičky 🙂
Takže, čo sa tyka mna, ja a mužiček začiname so snaženim ododnes 🙂 Prida sa niekto? 🙂
@janka213 Musí to byť pre teba ťažké, ale neskúšala si zistť duchovné príčiny toho, prečo sa ti nedarí počať dieťa? Vačšina žien do seba dobrovoľne napchá silné lieky a hormóny a dieťata sa nedočkajú a nikdy ich nenapadne vyskúšať duchovné príčiny ochorenia ženských orgánov. To vačšina žien odmieta, lebo to nemá okamžitý efekt a radšej bude pchať peniaze do IVF.
Ja mám 28, mám 6 ročné dieťa a som rada, že som materstvo neodkladala na neskor, lebo sa mi už pridružila k zdravotným problémom i astma a neviem, ako by som teraz tehotenstvo zvládala.
@janka213 Držím ti palce, aj keď tuším, že ťa to asi neminie, lebo doktor vzhľadom k tomu, aby na tebe zarobil ťa bude tlačiť do kadejakých vyšetrení, ak sa ti nepodarí otehotnieť, ako si písala - do augusta. A navyše, otehotnieť prirodzene a pritom nebrať do úvahy duchovný aspekt počatia a podobne, je trocha kontraproduktívny postoj, ale tak sa bohužial dnes ženy chovajú, chcú všetko hneď a zaraz a nevedia si pripustiť, že niekedy je lepšie nechať to osudu.
@jalito ja som antikoncepciu nebrala nikdy, som uplne zdrava a aj tak to nejde. Obcas mam pocit ze som to mala robit, lebo kamosky co to pchali do seba cele roky tehotneju na prvy sup. No a k odkladaniu materstva...je pekne ze si mala dieta v 22 rokoch, ale nie kazda z nas mala to stastie mat chlapa v takom veku. Ja som sa s manzelom zoznamila az ked mi tahalo na 24 a hned zacat plodit aby som nieco nepremeskala tiez asi nie je uplne super.
@jalito spominas duchovny aspekt. napis, prosim, nieco viac. stale to spominas, ale popis o tom 😉
@lal ako sa dari? mne by mala buduci tyzden prist jedna knizka. vravela som si, ze nebudem niiiiic vymyslat, necham vsetko plavat. ale ked som si spomenula, ze som ju pred cca 2-3 mesiacmi chcela kupit, len som sa neodhodlala. teraz mi to len tak prefrnklo myslou a za par minut uz bola objednana. snad mi to pomoze par veci pochopit a ukludnit sa. dneska som sa velmi najedovala, ze kupeny balicek kondomov letel cez krizom cez izbu a zapadol niekam za ulozne boxy. necitim sa na snazenie, ale toto som mala velku potrebu spravit. to radsej nebudem sexovat vobec 😅 😔
@janka213 ja som tiez mala spontanny potrat v nejakom 6 tyzdni - a otehnotnela som cca rok po nom ... ty si mlada, vek mas idealny. ja som uz lama po 35 - a zadarilo sa. bez chcemie, bez hormonov, bez specialnych vysetreni. mne pomohol inofolic a kyselina listova. a velmi mi pomohla lekarka, ktora ma upokojila - potrat bol pre nu aj dobtrym signalom, ze viem otehotniet prirodzene a tiez mi citlivo vysvetlila, ze radsej takto vo vcasnom stadiu je lepsie, ked to telo rozozna samo a vypudi, ak je nejaky problem, ako sa neskor trapit s tazsim priebehom potratu, ci cistenim ap.
tak len ver a ja ti drzim palce.
@ria88 nechcem aby to vyznelo, ako že som nejaká pánbožkárka, hoci som veriaca svojím vlastným sposobom, ale čo som tak preletela diskusie žien, ktoré sa snažia beznádejne otehotnieť a po niekoľkonásobnom pokuse ivf, nie je to aj tým, že ste stratili svoju ženskosť? Všímam si to najma na úspešných ženách, že majú mužské rysy tváre, tvrdosť v tvári a štylizujú sa do role chlapa? A nemalú zmienku o tom, že dnes žijú ženy konzumne, povrchne, užívajú HAK, disponujú sexualitou bez závazkov, a HAK užívajú kvoli chlapovi. Nie nadarmo sa o HAK hovorí ako o zlodejovi ženstva. Podľa mňa je hlavná príčina neplodnost v tom, že ženy zabudli byť ženami a správajú sa ako chlapi.
@lal Hm, ja by som sa možno nikdy nevydala, keby som ostala v rodnej vieske, kde sú všetcia zaostalí, skúsila som šťastie inde, iný kraj, iný mrav. Do 21 rokov som nemala vážny vzťah. A potom sa to zomlelo - vzťah, svadba, dieťa - mimochodom, vydatá som dodnes a nikdy ma moj muž nenútil užívať HAK. Ide o to rozumieť svojmu telu a fungovať podľa mesačného cyklu, pozorovať sa v priebehu cyklu a dá sa to regulovať prirodzene.
@jalito Toto môže napísať len niekto, kto nikdy nemal problém s otehotnením a nevie, čo je to za smútok a bôľ, keď sa to nedarí. Nikdy som nebrala antikoncepciu, nikdy som nemala väčší problém, a nedarilo sa. A ani pred manželstvom ma ako tvoj manžel, tiež nikdy nenútil brať HAK naopak, je veľmi proti. Po troch rokoch zistili, že problém je práve v ňom. Podstúpila som všetko, čo obnáša IVF, čo taktiež nemôže vedieť, o čom hovorím, ten, kto to nepodstúpil. Ale z lásky k manželovi som to spravila. A čakáme teraz bábätko a len dúfame, že to všetko zvládneme a dobre to dopadne. Povedať, že páry, alebo ženy, ktoré majú problém otehotnieť si môžu za to sami je vrchol necitlivosti.
@jalito Nie som útočná, len mi prišlo ľúto všetkých tých žien v čakárni v centre asistovanej reprodukcie. Môžeš sa ísť presvedčiť sama, čo sú to za ženy. Žiadne pachtivky po kariére tam neboli, obyčajné ženy túžiace po deťoch, ale rôzne zdravotné komplikácie im to neumožňovali. Povedať, že to je preto, že strácajú svoju ženskosť mi príde ako úplná neznalosť toho, o čom píšeš. Na tvojom mieste by som každý deň ďakovala Bohu, že taký problém nemám a nemusím ho riešiť. Skús povedať žene, ktorej hlavnou hodnotou je rodina a deti, nie kariéra alebo striedanie chlapov, ale má silnú endomietriózu alebo rôzne deformácie na vaječníkoch, že to má preto, lebo zabudla byť ženou a správa sa ako chlap....
@jalito je mi ta uprimne luto ked si zila v takom zapadakove, ze nikto tam pre teba nebol dost dobry. Predstav si, ze ja som zila v civilizovanom svete a nemala som stastie stretnut chlapa, s ktorym by som chcela mat deti v tak skorom veku. Nemusela som sa nikam stahovat a odchadzat, aby som ho stretla nakoniec, len to prislo trosku neskor. Mala som rozpisanu druhu cast spravy, ale som ju vymazala po vzhliadnuti tvojho profilu, nestoji mi za to hadat sa tu s tebou. Pochopila som ze vlastne si tu za to mozeme vsetky same, lebo sme najlepsie roky zivota premarnili 😀 Nelutujem ani jeden z tych podla teba premarnenych rokov. Ked dieta nebude, tak nebude, zivot ide dalej a mam aj ine veci, ktore ma naplnaju.
Len by ma zaujimalo co by si hovorila, keby si toho svojho chlapa stretla o 5 rokov neskor, ci by si tiez bola taka mudra.
@ria88 a chystala som sa napisat ti, len stale dnes odbieham 🙂 Takze asi mam za plodnymi dnami, netusim kolky den presne to dnes je, viem ze kramy ocakavam 24.juna 🙂) Tento tyzden sme sa posnazili poriadne, ale tak nejak uvolnene, muz ani nevedel ze boli plodne dni 🙂)
Chcela som sa ta spytat na ten balicek kondomov, som to nejak nepochopila 😕 Co ta najedovalo a naco su ti kondomy? 😕
@sarda17 ja viem, lebo som to zažila, a videla som to na vlastné oči, neboj sa, tiež mi to nebolo jedno, keď som tehotná a hlavne mladá, lebo to boli ženy nad 30 prechádzala popri nich a keby pohľady vedeli vraždiť tak som mŕtva. Sono sa totiž nachádzalo priamo pri centre asistovanej reprodukcie. Ja som rada a ďakujem Bohu za dar, ktorm je moj syn. Tým nechcem aby to vyznelo necitlivo, ja som sa vobec nechcela doktnúť žien, ktoré majú zdravotné problémy, ale tých, ktoré svoje materstvo zámerne odkladajú a potom tu nariekajú.
čo ja viem, či ja nemám nejaké zdravotné problémy, o druhé dieťa sa zatiaľ nesnažím, tak neviem.
A propos, vačšine žien chýba sebareflexia a o tom som sa tu báječne presvedčila.
@jalito obuvas sa do nas v nespravnej teme, tu nie su zeny karieristky, su tu zeny roznych osudov a ty nemas pravo nas tu sudit ake sme alebo nie sme. Ano, mam rozbehnutu karieru, mam vsetko co chcem, ale materstvo som neodkladala. Jednoducho sme sa s manzelom stretli v neskorsom veku, co som podla teba mala spravit? Je nas tu takych viac. A ocakavam konkretne rady, nie sarkazmus, ktory predvadzas. Odkladanie materstva je pre mna to, ked sa niekto vyda v dvadsiatke a desat rokov deti odklada, ale ani takeho nemas pravo sudit, lebo nevies co za tym je. Kazdy ma svoje dovody a ja si nedovolim nikoho sudit preco ma alebo nema deti.
@lal no kondomy - tym, ze sme sa dohodli, ze skoncime so snazenim, tak bud by bol sex prerusovany alebo s kondomom, takze sme mali uz doma kondomy nachystane. muz mi vcera spominal nieco o robote, ako im chcu pomenit smeny a tak to vychadza, ze by sme ani neboli poriadne spolu. do beznej rutiny sa nevieme dostat, on caka, az zacnem ja a mne sa nechce... a ked sme sa rozpravali o jeho robote, este sme sa aj kvoli inej prkotine chytili, tak soms tym jedom odisla do spalne a vtedy som tu krabicku smarila cez izbu. aj keby sme sa dostali do normalu, tak mi budu nakoniec tie kondomy zbytocne, elbo ani poriadne nebudeme spolu. no tak naco ich mat? 😅
@lal pre mna nie je momentalne lepsieho riesenia. a u mna nechraneny sex = snazenie sa. ine mi hlava neberie. stale sa snazite, ci tomu tak hovoris ci nie. ked sexujete bez ochrany, ratas s tym, ze niekedy sa len podari. ja uz nechcem s takym niecim ratat. nie je na to ani dobra doba.
nemame peniaze, som stale podrazdena, vacsinou si to muz schyta, travime malo casu. v robote je toho tiez teraz dost a tehu by som nezvladala. vsetko ide proti...

@jalito snažíme sa cca rok a pol, mám za sebou jeden MA a odvtedy už pol roka nič.... 😒