icon

Resetujeme snažilkovanie a začíname rátať odznova

tomiholjubavi
9. apr 2014

Zdravim dievčata, (už čoskoro uspešne) snažilky 🙂

My s mužikom sa snažime už dlho o potomka, začali sme už pred svadbou + cele manželstvo. Dlho sa nam nedari a prešla som si všetkymi fazami od nadšenia, cez znechutenie, smutenie, zurivost, zavist, rezignaciu a tak dalej. Čim dlhšie nam snaženie trva, tym viac ma to demotivuje. Ked vidim tehotnu kamaratku, neviem či sa mam silit do afektovaneho usmevu, alebo rovno sa rozplakat...Som alergicka na reči - pride to, ked vam bude sudene, alebo asi ešte nie ste pripraveni, uživaj si kym nemaš deti, alebo top zo všetkeho - Pride to, ked to budete najmenej čakat... 😠 Ako si to do paroma niekto predstavuje, po tolkom snazeni a koncentracii ma prist niečo nečakane :D To ako keby človek ratal každu kaloriu, aby nepribral a potom by ho prekvapilo, že schudol... 😀

Každopadne, dnes som sa rozhodla, že začnem odznova. Nebudem ratat neuspešne mesiace. Uplne zabudam na to, čo bolo. Resetla som všetky pokusy, nezdary a emocie...Začinam sa snažit od dnes - 9.4. 14...Ak v maji uvidim negativny test - nevadiiii, šak komu to vyjde na prvy pokus? 😉

Pozyvam Vas damy, pridajte sa ku mne a začnime snažilkovat odznova. Nech je naša cesta k potomstvu je tabula rasa, nezatazena minulostou...Verim, že toto naše rozhodnutie zotavi naše psychiky a prinesie nam vytužene, vymodlene detičky 🙂

Takže, čo sa tyka mna, ja a mužiček začiname so snaženim ododnes 🙂 Prida sa niekto? 🙂

spisanka
18. júl 2014

@ria88 ja sa mam fajn,predomnou 2 tyzdne volna takze huraaa a plodenie uz neriesim a dufam,ze to u mna tak aj ostane..nema vyznam sa trapit,3 roky bolo tak akurat dost co ma prist tak pride..

tomiholjubavi
autor
18. júl 2014

dievcata, pridavam novinky o mne: ziadne nemam 😀 snazenie furt neuspesne a teraz cez leto nan ani casu neni...takze zatial sa nam nezadarilo ked sme to necakali...ale ani ked sme to cakali 😀

ria88
18. júl 2014

@spisanka
@tomiholjubavi ja uz davno tehu neriesim, beriem to tak, ze mamou nebudem nikdy. asi to pre mna nie je ta spravna vec, ked to nejde... mam sice este nejake moznosti, ale chut riesit nie.
stacilo by mi, keby som mala normalne cykly bez tazkosti. najnovsie sa pasujem s kratkymi cyklami. A to ma uz nebavi. Kazde 3 tyzdne MS...

spisanka
18. júl 2014

@ria88 aj ja som mala kratke cykly a podarilo sa mi ich predlzit z 21 na 25,beriem nejake vitaminove doplnky a aj Inofolic tak neviem co konkretne mi pomohlo,ale kazde 3 tyzdne MS po 5 dni to teda vie ist riadne na nervy..

ria88
18. júl 2014

@spisanka ved to. mala som kupeny inositol, v podstate to iste ako inofolic, len ma to vyslo lacnejsie. ale vydrzala som len jeden cyklus, ten dalsi sa mi predlzil na 26 tusim a zase potom kratke... nie som velmi vo vitaminoch vytrvala...

lal
19. júl 2014

@ria88
@spisanka
@tomiholjubavi ahojte baby, ja nemam tiez nic nove...brala som tento mesiac inofolic 2x denne poctivo a asi zase nic. Zacala som si merat tu bazalnu teplotu, aby som aspon vedela co a ako a na plodne dni sme plodili o sto tristo (ale to som nevedela ze su plodne dni) a dnes bazalna teplota klesla a cakam ze dnes alebo zajtra kramy dostanem. Normalne som z toho rozhodena a od rana som hore, co zvycajne v sobotu nie som schopna vstat pred obedom. Uz nech aspon tie kramy pridu, lebo v piatok ideme na dovolenku, tak nech mam aspon tam pokoj.
Tiez si nahovaram ze deti nikdy mat nebudeme, co uz, ale nemysliet sa na to neda, hlavne ked vsetci, fakt vsetci okolo len tehotneju a vsetci na prvy sup. Inak tu bazalnu teplotu som mala uplne idealnu, ziadne vykyvy, fakt jak z ucebnice tak ja ozaj neviem kde moze byt este chyba. Aj som si chcela dnes rano poplakat ked som zbadala tu teplotu, ale sak ani to uz nevladzem.

A strasne ma rozculuju netaktni ludia, ako moja svokra. Brat cakaju tretie a moja svokra sa ma stale vypytuje ci nehohovorili co to bude, ci sme sa nepytali. No ako fakt neviem ci je taka sibnuta alebo naivna alebo co, ze zrovna sa ich budem na dieta vypytovat, ved to je pre mna ako keby mi niekto sol do ziveho sypal. Sice sa so svokrou nebavime o tom ze sa snazime, ale tak hadam by jej to mohlo dojst, ze tieto rozhovory mi nerobia dobre. A ona furt s tymi detmi zacina, myslim cudzimi a ti uz maju, a ti uz cakaju, jeeej, ake to je krasne. Keby si tak radsej kusla do jazyka, fakt nechapem ze jej to nedochadza. Jaj, zla som.

spisanka
19. júl 2014

@lal niesi zla,ja ta chapem a svokrusa si neuvedomuje co hovori..a mozno by chcela o tom s tebou rozpravat a takto sa pokusa zacat rozhovor..ja kedze nemam uz mamu tak sa o tom so svokrou porozpravam ,ale ona je fest dobra zena a nikdy nevyryva do mna,skor mi je napomocna .Hej aj ja sam si kedysi merala bazalnu teplotu a stale ked som zistila,ze ide dole tak mi bolo na nic,takze som s tym sekla..drz sa moja

ria88
20. júl 2014

@lal aj ja si myslim, ze svokra to nemysli zle. mozno prave preto, ze o snazeni nevie, tak ta mozno chce "inspirovat". mozno by nebolo na skodu je niekedy taktne naznacit, aby sa aj ona k tebe taktne spravala a ze na tom skusate pracovat, ale nejde. a pokial ti nebude davat ostatnych za priklad, budes vo vacsej pohode 🙂 uz len najst sposob, aby to svokra zobrala do uvahy, no zbytocne nevyryvala zarucenymi radami.
ja uz som mala parkrat chut vyletiet a zhuknut na kolegpv a drsne im povedat, ze ja deti mat nemozem (azda mozem, ale teraz to proste samo nejde a inak to riesit nechcem. aspon by stichli a nerypali do mna ako do necitlivej bestie, ale nie som si ista, ako by zareagovali na fakt, ze uvazujem nad dietatom - minule som veducemu povedala, ze matersku neplanujem, no nepomohlo, rype nadalej - ma 3-rocnu dcerku a je rodinny typ).
inak dalsi mesiac v keli. sice som len 9DPO, ale od vcera spinim, davam tomu este tak 2-3 a opat MS 😔

lal
20. júl 2014

@spisanka
@ria88 ja netvrdim, ze vyslovene rype, len ona je taka strasne dobra, ze je naivna, neviem ci viete presne ako to myslim a jej to proste nedojde. Ach a myslim ze sme na tom vsetky rovnako co sa okolia tyka ☹ To je na tom celom najhorsie ako kazdy vyryva a ma poznamky.
Ja som dnes dostala kramy, takze radost velka. Inofolic ocividne nepomaha, ale aspon skratil cyklus z tych 32-34 dni na 28-29. Sice nic moc, ale ked to zratam, tak to je rocne jeden mesiac snazenia navyse k dobru 😀

ria88
29. júl 2014

ahojte, co nove? ja mam za sebou opat 21-dnovy cyklus. koncom septembra idem na preventivku a rovno predebatujeme aj tie cykly. zatial si davam od vsetkeho pohov. doberiem posledne vitaminky. uvidim, co sa bude diat po preventivke dalej.
teraz sa velmi tesim na predlzeny vikend v Tatrach, ideme o 3 tyzdne 😵

roxy80
29. júl 2014

Ahojte baby,
dlhšie som sa neozvala tak vam po dlhej dobe píšem. Kedže sme mali 14.6. svadbu a dovtedy posledné vybavovačky tak ani nebolo času. Po svadbe trochu oddych a tiež behanie po uradoch a vybavovanie. No na svadbe sme neboli traja nakoniec ako som písala naposledy a myslela som si ze do svadby to vyjde. Po svadbe sme sa rozhodli navštíviť reprokliniku FERTICENT v Bratislave. Podľa mna užasný prístup, objednali nás na 7.7. a s malou dušičkou sme tam išli. Mna vyšetrili, zobrali krv a manželovi robili spermiogram. No podla výsledkov zistili že ja som ok a manžel mal tak zlý spermiogram že nam povedali že nam sa na 99,5% prirodzene nepodarí otehotniet, že u nás pripadá do uvahy iba ICSI. Poslali nás na genetiku a čakame výsledky a potom možno podame žiadosť na poistovnu, aj ked stale mi niečo hovori že to takto nechcem. Iba Vám chcem poradit že akonahle sa snažíte dlhšie a nejde to je dobre navštíviť takto kliniku a hned vam odpadnu depresie z toho prečo to nejde, lebo aspon viete na čom ste. Momentalne nám odpadol stres z toho snaženia sa lebo aj tak to nikam nevedie, a užívame si nas nový manželský život. Napíšte čo máte nové a prípadne mi dajte vedieť či aj vy to takto riešite? 🙂 🙂 🙂 🙂

ria88
4. aug 2014

@roxy80 blahozelam ku svadbe 🙂
my tak po starom. snazim sa to nechat plavat, nic neriesit. nastavujem sa tak, ze aspon do jari sa nebudem o to zaujimat

viky7
4. aug 2014

@lal precitala som prave cele forum .. hlavne kvoli tvojim prispevkom 🙂 normalne som zostala dlhsie kvoli tomu v praci :D paci sa mi tvoj optimizmus.. a postoj... 🙂 normalne sa nieco z toho dnes nalepilo tusim aj na mna :D tiez chytam trochu uz depky, hoci si hovorim, ze sa nechcem upnut na to mat dieta.. ale ono je to niekedy tazke zostat neriesit a nepozorovat.. a nechat plynut.. 🙂

lal
4. aug 2014

@viky7 fuha, vazne? optimizmus? no neviem ci je to to spravne slovo ale dakujem 🙂 tiez bojujes? 🙂

viky7
5. aug 2014

@lal tak mozno pozitivny pristup... ale mozno tiez to nie je to spravne slovo.. ale aj tak mas moj obdiv 🙂 no, tak trochu hej.. scasti je to mozno aj tym, ze mam v povahe tendenciu mat veci hned a neviem cakat :D a citim trochu tlak aj kvoli veku.. takze hoci su to len 3 mesiace, zda sa mi to dlho a a zacinam mat obavy.. 🙂 lebo som si myslela, ze to pojde lahko.. ze staci odsledovat ovulaciu.. ale akosi tusim to tak jednoducho nejde 🙂

lal
5. aug 2014

@viky7 no ved to, ja som tiez zvyknuta dostat hned vsetko co chcem 😀 Neznasam cakanie a toto je vec ktora sa nejak ovplyvnit neda. Bohuzial. A cim dalej tym viac ma vytacaju reci typu "ja som si svoje deti naplanovala tak aby sa obe narodili v lete". Och, ake jednoduche ☹

viky7
5. aug 2014

@lal 🙂 vtedy (si) musis povedat, ze ty mas rada prekvapenia, preto to neplanujes 🙂 to cakanie je desne... este aj na to, ci sa podarilo alebo nie treba tak dlho cakat 🙂 dnes som mala pokusenie kupit si tehotensky test.. ale potom som si povedala, ze nie.. s tym, ze chcem predsa byt voci tomu slobodna.. , ale mozno v skutocnosti som sa chcela vyhnut sklamaniu ? :D

lenka07
7. aug 2014

Jasne pridávam sa aj ja k snažilkám aj keď už mám tri krásne deti a dcéra je dospelá mám za sebou dva potraty pred rokom prvy MA v 10tt druhý po 5 mesiacoch to isté v 7tt to bol november 2013 od v tedy sa snažíme bez prestávky ale zatiaľ nič no nevzdávame to veď do mojej 40 mám ešte niečo vyše roka 🙂 dala som si záväzok že do 40 nás bude viac 😀 dnes som dostala ms po troch dňoch meškania ale idem ďalej aj keby tanky padali 😀 😀 😀

ria88
5. sep 2014

ahojte, co mate nove? ja vobec nic, vsetko po starom 🙂

spisanka
5. sep 2014

@ria88 ani ja nic...len to,ze sa mi natiahol cyklus z 21 na 31 dni,aspon na vlozkach usetrim 😀

katkaolejka
5. sep 2014

@tomiholjubavi Ahoj, aj my sa snažíme o druhé bábo a ja beriem GS Mimistar, sú to na rozdiel od inofolicu tabletky, tiež obsahujú inositol a kys.listovú a k tomu aj vitamíny a minerály, gynekologička mi to veľmi odporúčala, že to je skvelé pre snažilky, tak dúfam, že to zaberie, vyskúšaj aj ty 🙂

ria88
8. sep 2014

@spisanka no aj to je daco, ja mam stale kratke, tych 21-23 dni. aj dnes som 22DC a cakam, ci sa rozbehne este dnes alebo pocka do zajtra. o 2 tyzdne mam preventivku, tak som na to zvedava. inak sa o ten cyklus nijak nestaram, asi som si uz zvykla 😅

1angelika
10. sep 2014

ahojte, pripájam sa k tejto téme 🙂 my sa snažíme asi pol roka a prestávam to brať s rezervou. :(

a tie reči okolia typu..na čo čakáte alebo príde to keď to nebudete čakať....podľa vás je možné aby niekto kto sa snaží o bábo, túži po ňom, otehotnel nečakane? podľa mňa nie..

sledujeme ovulku , snažíme sa ale stále nič..ako neprepadnúť zúfalstvu? ďakujem vopred za každú radu 🙂

spisanka
10. sep 2014

@1angelika vitaj medzi nami.Pol roka nieje vela..zalezi aj na tom kolko mas rokov a co na to tvoj gynekolog,aj ked asi tak skoro to velmi riesit nebude..drzim palce,aby to vyslo cim skor 😉

1angelika
10. sep 2014

@spisanka
ďakujem 🙂 s gynekológom to ešte neriešim, ..ja viem, že to nieje dlho len je to na psychiku dosť záťaž...asi aj pre vzťah..ja som si myslela, že to bude pekné obdobie , to snaženie a teraz zisťujem, že je to dosť ťažké..držím palce aj tebe a ostatným snažilkám 🙂

karina517
11. sep 2014

Ahojte pripájam sa aj ja 🙂 My sa s priateľom pokúšame o bábo už niečo cez rok, ale keďže som mala "super" gynekologičku, ktorá mi hovorila, že som v poriadku tak sme nič neriešili ale po poslednej prehliadke v máji som od nej odišla keďže nemala na mňa čas a trvalo to asi pol minúty... nová gynekologička mi povedala, že mám PCO, čo som ani nevedela... takže som rada, že som odišla... chcem začať užívať Inofolic od budúceho mesiaca, upravujem si jedálniček a cez víkend kupujem zas alchemilku 🙂 Držím všetkým palce 😉

emili31
12. sep 2014

ahojte,ak sa mozem pridat budem rada....moj short story 🙂 my sa snazime pol roka cca..som rada ze je niekto kto to citi rovnako...je to zataz na vztah, pred ms aj ked si to nechcem pripustat je to vnutorny stres ze co ak by to vyslo..potom vytriezvenie z /... 😒 minuly mesiac mi ms prisla az na 47 den...na 38 den som bola u lekara ze sa mi to nezda kedze cyklus mam 30-32 dni...on ze nech nestresujem..ja ze aspon krv mi nezoberete? alebo vysetrit nejako.. mozno nieco somnou nie je vporiadku..on ze nie.. 😒 na 45 den som sla znova zastupoval ho iny lekar..urobil ultz a povedal ze sliznica 16mm a ze je to 50:50 a znova som ho poprosila o krv ze sa mi to uz fakt nezda ze aspon krv alebo tak ci som ok vobec..povedal ze sa mam pozret do zrkadla a uvidim ze som ok..myslela som ze som v nejakom filme o Dr. Quinovej 😖 takze som zobrala osud do vlastnych ruk a odmietam pocuvat tie reci typu sak pridite az po roku, roku a pol ked sa nedari...kto mi vrati ten rok co by som "cakala"?...mam 30 ...nikto..takze ideme na konci septembra do CAR aspon na zakladne vysetrenie..snazim sa dovtedy to vypustit z hlavy ale celkovo som sklamana zo statnych gynekologov, pristupe kamaratok ktore ked som sa chcela porozpravat povedali ze preboha co riesim a stresujem(jedna otehotnela a mali aj kondom a babo nechceli..) a tak...takze baby musime zobrat osud do vlastnych ruk a nenehat sa odbit,..pekne vitaminy, alternativne metody, pohyb a verte neverte pride to 🙂 🙂 🙂 🙂

tomiholjubavi
autor
14. sep 2014

Ahoj dievcata, pridavam nejaku spravu po lete..stale nic...a to sme mali ozaj taky natresk, ze som nestihala vobec nic...takze to tradicne "nemysliet na to" u nas nepomohlo...ako sa dari vam? myslim, ze nadisiel cas to tu znovu rozbehnut 😉

lussinda2
14. sep 2014

@tomiholjubavi ahoj no ani my stalr nic. A ja uz s niim nemam ani chut uz viac bojovat :(

tomiholjubavi
autor
14. sep 2014

@lussinda2 veru ani ja ☹ a to sa mi este pred par dnami kamoska vychvalovala, ze caka dvojicky..a pritom dobre vie, ze sa nam nedari a ze som z toho nestastna...fakt nechapem takuto potrebu sa chvalim prave mne...sak je to skoro az sadisticky krok 😒