icon

Resetujeme snažilkovanie a začíname rátať odznova

tomiholjubavi
9. apr 2014

Zdravim dievčata, (už čoskoro uspešne) snažilky 🙂

My s mužikom sa snažime už dlho o potomka, začali sme už pred svadbou + cele manželstvo. Dlho sa nam nedari a prešla som si všetkymi fazami od nadšenia, cez znechutenie, smutenie, zurivost, zavist, rezignaciu a tak dalej. Čim dlhšie nam snaženie trva, tym viac ma to demotivuje. Ked vidim tehotnu kamaratku, neviem či sa mam silit do afektovaneho usmevu, alebo rovno sa rozplakat...Som alergicka na reči - pride to, ked vam bude sudene, alebo asi ešte nie ste pripraveni, uživaj si kym nemaš deti, alebo top zo všetkeho - Pride to, ked to budete najmenej čakat... 😠 Ako si to do paroma niekto predstavuje, po tolkom snazeni a koncentracii ma prist niečo nečakane :D To ako keby človek ratal každu kaloriu, aby nepribral a potom by ho prekvapilo, že schudol... 😀

Každopadne, dnes som sa rozhodla, že začnem odznova. Nebudem ratat neuspešne mesiace. Uplne zabudam na to, čo bolo. Resetla som všetky pokusy, nezdary a emocie...Začinam sa snažit od dnes - 9.4. 14...Ak v maji uvidim negativny test - nevadiiii, šak komu to vyjde na prvy pokus? 😉

Pozyvam Vas damy, pridajte sa ku mne a začnime snažilkovat odznova. Nech je naša cesta k potomstvu je tabula rasa, nezatazena minulostou...Verim, že toto naše rozhodnutie zotavi naše psychiky a prinesie nam vytužene, vymodlene detičky 🙂

Takže, čo sa tyka mna, ja a mužiček začiname so snaženim ododnes 🙂 Prida sa niekto? 🙂

lussinda2
14. sep 2014

@tomiholjubavi no mne na kazdom kroku oznamuju, ze idu mat babo...uz som povedala, ze chytim po ceste nejakeho podobneho tomu mojmu, a bude to bez stresu, placu a prosikania, kedze moj nema ani zaujem to nejako riesit.

tomiholjubavi
autor
14. sep 2014

@lussinda2 moj to ma zaujem riesit, je zlaty <3 aj to riesime, ale dajako furt nic..teraz sme cele leto stagnovali, kede sme mali sezonu, ale uz zas sa do toho ideme obut na plno...len ja uz sa sama seba pytam, ci vlastne to dieta chcem pre seba, alebo pre tlaky okolia...niekedy uz si hovorim, ze preco ma do toho vsetci tak tlacia...ako keby to bola moja povinnost rodit deti...je to hrozne na psychiku niekedy

lussinda2
14. sep 2014

@tomiholjubavi praveze domna nikto nehudie zatial, ja uz mam slecnu, no s byvalim partnerom, ale do terajsieho stale kamarati rypu...no ako velmi som tuzila mat, uz som aj znechutena, kedze moj sa nesnazi, ale uz som dosla na to, ze preco....bud to babo nechce ale sa velmi lutuje. To mas stastie, ze mas takeho chlapa

tomiholjubavi
autor
14. sep 2014

@lussinda2 ja mam najlepsieho chlapa na svete 🙂 je ich malo, ludskych anjelov, ale jeden z nich je moj Tomi. ma oci ako z najkrajsej byzantinskej mozaiky a najnevinnejsi usmev 🙂 ..a je presne taky dobry, laskavy a cestny ako je aj nadherny 🙂 ...ale aby to nebolo take idylicke, ma protivneho tatka, ktory mi lezie na city a vkuse do mna rype, ze co som to za zena, ked som este neporodila vnuka 😠 😠 😠

lussinda2
14. sep 2014

@tomiholjubavi jeee to je pekne....a kasli na svokra, ten uz si svoje urobil....ako aj moj je super, ale asi nevie stravit to, ze chyba je v nom.

lussinda2
14. sep 2014

@tomiholjubavi a idete riesit umele? My sme boli vo february na IUI no nepodarilo sa a odvtedy, to nejako neriesim.

tomiholjubavi
autor
14. sep 2014

@lussinda2 uz trikrat sme mali termin...a zakazdym som si to na poslednu chvilu rozmyslela...mam z toho strach ☹ ja viem, som hrozna

emili31
15. sep 2014

@tomiholjubavi no tema na nazov nevzdacame to;) takze nenehaj to tak urcite...vies jak sa hovori " ponoz si clovek aj pan Boh ti pomoze";);) 😵

ria88
22. sep 2014

@tomiholjubavi neboj sa toho stretka v centre, apson budete vediet, na com ste. moze odpadnut kopu stresu, ktory takto pocitovat nemusis, ale niekde vo vnutri vas sa skryva 😉

ja som sa tiez branila tomu asi polroka, ale potom som si povedala, podme do toho. muz chcel uz davnejsie, len ja som tomu odolavala. a po prvej konzultacii som sa este viac upokojila. nebolo to hned super, ale postupom casu uz hej. povedzme, ze sme zdravi, mna len chceli tlacit do diagnostickej laparky. to som si povedala, ze nikam nejdem a teraz verim, ze pojde to pekne prirodzene. mozno nie hned teraz, mozno nestihneme tento rok, ale do toho roka by sa mohlo zadarit 🙂 doktori mi pomohli vediet, ako na tom som ja aj muz a ostatok bude tak, ako ma byt 🙂

ivanya
23. sep 2014

Len sa usmievam nad prispevkami niektorych z vas co sa snazite 3 mesiace az pol roka a nejde to a nejde 🙂 Take it easy baby, nechapem, ze takto skoro si uz nad tym lamete hlavu a trapite sa... Nam sa nedari uz skoro 4 roky a pritom sme zdravi (vdakabohu) a v podstate nemame ziadne vazne diagnozy, ktore by branili prirodzenemu pocatiu. Umele oplodnenia nam bejby nepriniesli ale zato mne priniesli par kil navyse (cca 8) a ochlpenie akokeby som mala v rodine yetiho :D Kila su uz skoro prec a vdakabohu za laserovu epilaciu :D A co sa hlavy tyka, niekedy je to tazke, vidiet ako sa okolo rodia babatka, ale potom si poviem, ze je to proste tak ako to je...

kalista32
24. sep 2014

aj JA sa ku vám pridávam snažilky snaživé 🙂 zatiaľ len teoreticky 😉 nakoľko 7 rokov sa snažiť do toho 2 krát neúspešné IVF ☹ 😒 je načase o tom aspoň rozprávať a pripraviť si nejaký plán na moju polku on je asi viac zmordovaný z toho všetkého jak Ja .... no 🙂

madafi
2. okt 2014

nádej umiera posledná
nevzdávaj to bojuj
http://www.zdravie-aloe.sk/produkty/podpora-plo...

tomiholjubavi
autor
23. okt 2014

Ahoj dievcata, tak som zmenila doktora...teraz chodim k privatnemu. ziadne cakanie dva tri tyzdne na termin a potom za 5 minut odbavenie...hned sme dostali aj diagnozu...predstavte si, ze z toho "nic" co mi povedali predtym sa nakoniec vyklulo, ze mam zakrpatene a vobec mi nezreju vajicka...takze vlastne nemavam ovulaciu a nemali sme ani teoreticku sancu na oplodnenie, lebo nebolo coho 😢 som z toho dost smutna...teraz ideme robit hormonalny obraz, testy na stitnu zlazu a este kopu dalsich testov, ktore su oznacovane len vselijakymi skratkami a ideme hladat tomu pricinu. ☹ dr. povedal, ze pravdepodobne je to len nejaka hormonalna porucha a ze cca polrocna liecba by to mala spravit ☹

ria88
27. okt 2014

@tomiholjubavi super, veci sa rozhybali, teraz to uz pojde 😉

roxy80
19. nov 2014

@tomiholjubavi ahoj ako sa dari?

lenka07
20. nov 2014

@emili31 asi som v tom aj ja moja ms mešká piaty deň test som zatial nerobila ale mám takú predtuchu zajtra idem kupiť test 😉

emili31
21. nov 2014

@lenka07 ja som sa velmi bala testovat...pri mojom cykle pokial nie je 48dc tak sa neoplati tak som cakala a cakala a testla🙂 kolky dc si?

emili31
21. nov 2014

kazdy den sa okolo 3,20 budim;(uz to nie je ftipnee

lenka07
21. nov 2014

@lenka07 :( manžel bol ráno kúpiť som test a nič :( a teraz mi došla ms skoro ma porazilo ☹

tomiholjubavi
autor
21. nov 2014

@roxy80 ahoj 🙂 dnes mi brali krv na hormony. mam cakat desat dni na vysledky a potom uvidim, ze co bude...celkovo zazitok z cakarne mam hrozny. bola som objednana o 9tej, prisla som pre istotu uz 8.45 a nakoniec ma vzali az kratko pred 11tou 😠 bolo tam strasne vela tehuliek a vsetky sa predbiehali, bol tam uplny chaos. kazda len, ze prepacte, ja som tehotna...a predbehla sa...bolo to trapne... 😠 ale uz to mam za sebou, som zvedava co pride...

kalista32
24. nov 2014

Ahojte žienky ja vám len chcem popriať veľa šťastia 🙂 😉 ja sa na budúci mesiac budem snažiť viac 😠 skúsim nahovoriť polovičku že nám to prikazuje Mikuláš s Ježiškom 🙂 😉 😀.

janus495
26. nov 2014

Ahojte dievčatá, tak sa k Vám pridávam, aj keď veľmi nerada :(
Som 4 mesiac po kyrete (po roku sa podarilo, radosť preveliká, ale krátka -9tt).
O to väčšie očakávania, keď som všade čítala, že budem ako pohnojená, o to väčšie sklamanie.
Chcem sa spýtať, ako beriete Inofolic, myslím 1x, alebo 2x?

cernacka
3. dec 2014

Ahojte, rada by som sa pridala aj ja do vašej skupiny. My s manželom sa snažíme o babätko už 9 mesiacov. Ja som po všetkých vyšetreniach v poriadku a manžel po vyšetrení spermiogramu dostal výživový doplnok Folandorol na 2 mesiace. Teraz v decembri ide znova na spermiogram, tak som zvedavá ako to dopadne. Aj ja už mám po krk večných otázok typu : A čo vy??? Babätko nečakáte??? Je mi z toho veľmi smutno ale snažím sa myslieť pozitívne. So sestrou máme švagriné, ktoré majú toho ročné babätka a rozdiel medzi nimi sú 3 dni. Sestra mi naposledy oznámila, že aj oni čakajú babätko. Takže už ostáva len rad na nás. Mamina mi vždy povie, že neboj sa určite sa vám to podarí so sestrou naraz, aby ste si mohli pomáhať. No tak dúfam, že teraz cez vianočné sviatky sa to už aj nám podarí. Začínajú dlhé zimné večery a tak dúfajme, že sa nám to podarí všetkým 🙂 Držím palce

kalista32
3. dec 2014

@cernacka no moja ja s mojou polkou sa snažíme 7 rokov najradšej by som len ježiška požiadala alebo aj dedo mráz by mi mohol pod stromček a ...... ach jaj 😒 🙂 . držím ti palce a prajem ti veľa šťastia 🙂 🙂 😉

angels882
3. dec 2014

Baby som 26Dc kedze tehu test mi ukazuje druhu ciarku skoro neviditelnu skusila som ovulacny test co hovorite niekde som pocula ze skor urci tehotenstvo

lina129
3. dec 2014

@kalista32 fiha 7 rokov??? a boli ste na vysetreniach? mate vsetko ok? kde beriete este silu? my sa snazime rok aj nieco a ja uz som zufala... uvazujeme uz nad ivf, lebo uz nemam silu cakat...

kalista32
3. dec 2014

@lina129 ja som bola dvakrát na IVF neúspech ☹ 😒 vyšetrenia sú v norme netreba tlačiť na pílu a čo sa týka tej sily tak po pravde" sila" tak nenazvala by som to silou to čo nám dáva nádej ďalej veriť a fungovať , JA tomu hovorím pokora a viera 🙂 🙂 😉 . ale ty nezúfaj čo má prísť príde 🙂

zuzulkamr
11. dec 2014

@tomiholjubavi Držím palce, sesternica po roku zostala tehotná, teraz je v treťom mesiaci. A mám kolegyňu ktorá nemala ovuláciu vôbec, 50 kilo a teraz má deťušky až tri a to čakala dva roky a teraz si užíva. Veľa pozitívneho myslenia a ono sa zadarí 🙂 Bez toho pozitívneho myslenia by som tu dnes možno nebola - bola som po pôrode 4 dni na JISKE 🙂 🙂

kalista32
15. dec 2014

Žienky ja vás len chcem pozdraviť a popriať vám veľa šťastia nech donesie Ježiško ten vytúžený darček 🙂 tfuj tfuj tfuj 🙂 🙂 😉

felicia11
18. dec 2014

A môj pribeh?! Sedem rokov úmorných behaní po gynekológoch, napchávanie sa hormónmi, laparoskopická operácia, inekcie,...atď. a keď som si povedala že už to kašlem vysadila lieky, prestala chodiť na folykometriu na gyndu.. .Dostala som chrípku.Moja doktorka chcela nasadiť lieky a že "nemôžete byť tehotná?" a ja že to ťažko, "no ale spravte si test", na môj údiv 2 čiarky, stále som absolútne neverila, šla na gyndu a naozaj som tehotná!!! Už som vôbec neverila a prišlo to samo, len tak bez akýchkoľvek plánov...keď mi niekto dávnejšie povedal nechaj tomu voľný priebeh kopla by som ho vtedy..niekam 🙂 toť len toľko pre povzbudenie ostatných báb.