Resetujeme snažilkovanie a začíname rátať odznova
Zdravim dievčata, (už čoskoro uspešne) snažilky 🙂
My s mužikom sa snažime už dlho o potomka, začali sme už pred svadbou + cele manželstvo. Dlho sa nam nedari a prešla som si všetkymi fazami od nadšenia, cez znechutenie, smutenie, zurivost, zavist, rezignaciu a tak dalej. Čim dlhšie nam snaženie trva, tym viac ma to demotivuje. Ked vidim tehotnu kamaratku, neviem či sa mam silit do afektovaneho usmevu, alebo rovno sa rozplakat...Som alergicka na reči - pride to, ked vam bude sudene, alebo asi ešte nie ste pripraveni, uživaj si kym nemaš deti, alebo top zo všetkeho - Pride to, ked to budete najmenej čakat... 😠 Ako si to do paroma niekto predstavuje, po tolkom snazeni a koncentracii ma prist niečo nečakane :D To ako keby človek ratal každu kaloriu, aby nepribral a potom by ho prekvapilo, že schudol... 😀
Každopadne, dnes som sa rozhodla, že začnem odznova. Nebudem ratat neuspešne mesiace. Uplne zabudam na to, čo bolo. Resetla som všetky pokusy, nezdary a emocie...Začinam sa snažit od dnes - 9.4. 14...Ak v maji uvidim negativny test - nevadiiii, šak komu to vyjde na prvy pokus? 😉
Pozyvam Vas damy, pridajte sa ku mne a začnime snažilkovat odznova. Nech je naša cesta k potomstvu je tabula rasa, nezatazena minulostou...Verim, že toto naše rozhodnutie zotavi naše psychiky a prinesie nam vytužene, vymodlene detičky 🙂
Takže, čo sa tyka mna, ja a mužiček začiname so snaženim ododnes 🙂 Prida sa niekto? 🙂
Ahojte kocky,
neviem, ci tu este chodite, rada by som sa pridala...
sice uz mame dve deticky, ale snazime sa o dalsie uz dva roky a stale nam ich niekto tam hore nechce pustit sem dole 🙂 samozrejme sme uz starsi, mozno aj to nieco spravi...
ja som zacala uzivat inofolic a teraz som si kupila gynex...nemate niekto skusenosti s tymto?
Ahoj dievcata... 🙂 akurat pozeram, ze uz je to 9 mesiacov aj jeden den, co som zalozila tuto temu 😀 dufam, ze pekne napredujete. My sme na najlepsej ceste na IUI, absolvovali sme uz skoro vsetky vysetrenia a par nas ich este caka. vyzera to, ze samotny proces by mohol byt vo februari, najneskor marci... a vy ako kočky? 🙂
@tomiholjubavi ahoj tak to moc držím palce nech je všetko ako má byt no ja som tam kde som bola v 5 tt som samovolne potratila aspon ze ma nemuseli cistit tak uvidime co bude 😉
@tomiholjubavi ahoj, super, ze sa to u vas hybe 😵 my stagnujeme, nic nove.
@angels882 ☹ to je hrozne...dufam, ze sa vam uz bude len darit...a dufam, ze aj nam...neviem co nas caka, ale verim, ze to vyjde
Tomiholjubavi ahoj. Ja podstupim o par dni IVF. Rozhybali sme sa v centre. Kde nam prisli na pricinu,preco sa nam nedari.
@tomiholjubavi pevne verím že už bude len dobre
@tomiholjubavi Ja uz mam doma mesacneho synceka ☺ tak sa velmi tesim,ze po dvoch stratach sme sa konecne dockali! A vsetkym vam snazilkam prajem tento pocit! Z celeho ♡!
@tomiholjubavi ahoj, tak drzim palce! a Aku pricinu vam zistili? a kam do car chodis?
@lina129 chodim do beta plus centra v Zagrebe. (tu byvame) Mame oligoasthenozoospermiu a posunuty ovulacny cyklus na cca 25ty den. Ale vraj sa da z toho nieco spravit, tak uvidime 🙂
@tomiholjubavi aha... uz som si precitala vyssie 🙂 a s takym SPG vam chcu robit IUI? kamoska mali tiez taky SPG a im rovno povedali, ze to ani IUI nepomoze, ze len ivf... Ja som mala 2x IUI a nevyslo ani jedno a podla vysetreni sme obaja ok... tak neviem... ☹
@lina129 pokial je 5 milionov pohyblivych spermii vo vzorke, ktoru by mali na IUI pouzit, tak ho spravia. oligoastheno moze mat totiz u kazdeho chlapa iny vysledok. moj raz mal oligoastheno a vo vzorku bolo takych pouzitelnych len 200 tisic. napriek takej diagnoze (vtedy bolo malo tekutiny), ale keby bolo ziskanych viac mililitrov, tak by sme napriek tej diagnoze IUI mohli absolvovat. vsetko zalezi len od cisel 🙂
No my máme vyšetrenie manžela dnes za sebou a zase dostal výživové doplnky len ako už aj doteraz mal len inú značku. Predtým mal Folandrol, teraz mu predpísal lekár Profertil. Ako sme si však čítali moc to nezaberá a rozmýšľame nad tým, či je to vhodné aj kupovať, nakoľko je to 3-mesačná liečba a cena je 150 €. Aký máte na to vy názor?? Manžel má málo dobre pohybujúcich sa spermií a veľa ich je mŕtvych. Diagnóza znie oligoasthenozoospermia. A navyše ja mávam cyklus raz 24 potom 26 občas 27. Takže trafiť sa do správneho času je veľmi ťažké.
@spisanka vcera sme boli teda v CARe, spg mame aj po roku peknu normospermiu (mm celu dobu stresoval, aj ked mi o tom nehovoril, ale bal sa, ze sa mu to moze zhorsit, ako to bolo v 2013, ale tak som rada, ze to zostalo v pohode. trosicka sa zhorsila morfo, ale je este daleko od hranice a pohyblivost v pohode, takze v tomto smere by este aj darca mohol byt 😀), len sa mi zhorsilo AMH, z 0.94 (02/14) je to teraz 0.64
vcera mi brali krv na HP, v pondelok idem na kontrolnu folikulometriu k doki v CARe a uvidime, co dalej 🙂
@tomiholjubavi ahoj my sme to tiez minuly rok v juli po svadbe prestali snazit a isli sme do caru. Dobre sme spravili lebo nas vysetrili a manzel ma velmi zly spg.nam rovno povedali ze s takym prirodzene urcite nepocneme na 99,5% nastastie ja som ok az na nepravidelny cyklus, potom nasledovali papierovacky a genetika a schvalovanie poistovnou a v novembri som mala stimulaciu a odber vajicok, ale schytala som hyperstimulacny syndrom tzv OHSS tak nemohom byt embryotransfer tak sme museli pockat a teraz v januari sme mali vklad a buduci tyzden idem na krv ako to dopadlo 🙂 tak uvidime nam rovno poedali ze IUI je pre nas zbytocne...
@lina129
@roxy80 nam tiez povedali, ze je to rovno na IVF, ale zatial som do toho nechcela ist. tak sme si zobrali profertil a vselijake vitaminy a dali nam dva mesiace na zlepsenie spermiogramu. ak sa nezlepsi, alebo nedajBože este zhorsi, tak potom budeme musiet predsa len zacat riesit ivf...ale zatial mame nadej na zlepsenie. u mna je tiez vsetko v poriadku. bola som aj na priechodnosti vajcovodov nedavno a doktor povedal, ze po tomto vysetreni vela zien otehotnie, tak neviem...no zatial sa davkujeme vitaminmi a cakame
@cernacka my mame tu istu diagnozu...a tiez na dal profertil. uz ho mame kupeny a uzivame nieco vyse tyzdna. podla mna to treba skusit. nam dr. hovoril, ze ma uspesnost asi len tak 30% ale vraj kazde percento je v nasom pripade dobre a treba dufat...
@tomiholjubavi CAR asi necham tak, po folikulometrii nemam chut pokracovat. radsej sa nebudem stresovat neustalym chodenim po doktoroch, nechat sa vyciciavat z penazi. ci uz s vysledkom, ze sa nam babo podari alebo nie, radsej budem pracovat na vztahu s mm, uzivat si jeden druheho, mozno zobat vitaminy. mm mi ma asi dost za zle, ze nechcem pokracovat, ale ja som si zase vedoma, ako som nanho minuly rok zabudala a len myslela na tehu a riesila si depky. a naco budeme mat babatko, ked by medzi bolo napatie a tak.
@tomiholjubavi no nechcem ta odradzat ale manzel bral profertil a ziadne zlepsenie...potom sme mu nasadili vitaminy zinok,selen,vitamin e,kyselina listova,koenzym Q10,l-karnitin plus maca..pri tejto kombinacii bolo trochu zlepsenie ale iba take ze netreba pri umelom ICSI ale staci normalne oplodnit...takze potom sme to skusali aj u bylinkara a namiesal bylinky presne prenho ale k radikalnemu zlepseniu na prirodzene pocatie to stale nieje 🙂 uz sme sa s tym zmierili a verime ze to dame na 1pokus, tak drzte palceky 😉
No my sme ten profertil nekupili uz len preto lebo manzel brat folandrol a maju to iste zlozenie.jedna bylinkarka mu namiesala caj (s kotvicnikom lekarsky)a kvapky,k tomu dokupil manzel vitaminy selen,zinok,koenzym Q10,kyselinu listovú a nechavame to zatial v tejto baze.aj ked nas uz moja lekarka odstrikovala do martina na kliniku umeleho oplodnenia.nic neriesili,manželovi nepatrali po pricine,tak sme sa rozhodli ze si zatial pomozeme takto sami a ukazat dokotorom ze sa nam to podari aj prirodzenou cestou. Ten kotvicnik lekarsky je vraj na podporu tvorby testosteronu ktory je potrebny pri tvorbe spermii.citali sme na to recenzie a vela parou sa priklonilo radsej na bylinky ako na profertil. Po uzivani kotvicniku videli pary zlepsenie a dokonca otehotneli do 3 mesiacov od zaciatku uzivania.
@tomiholjubavi ahojko moja gratulujem ku založeniu témy cmuk 🙂. ja neviem čo budem robiť ja by som chcela všetko naraz aj sťahovanie,materstvo, prácu 😒 aj by som chcela ísť do centra ale ani nemám šušule ☹ 😒 ale pozitívne je aspoň to ,že s mojou polovičkou sa o materstve už len nerozprávame ale aj sa snažíme 😅 😅 😅 síce som po ovulácii ale človek nikdy nevie 🙂 🙂 🙂. a ty ako ?

Ahoj dievcata...no mame novinky...12. januara ideme na konzultacie na dohovorenie podrobnosti pre IUI. mame dohodnute jedno privatne centrum v ZG, vsetky vysetrenia obehane...bolo to o drzku. isla som na ultrazvuk, priechod vajecnikov, hormony, stery na papa test...a vsetko v poriadku. z tej neexistujucej ovulacie sa nakoniec vyklula len poriadne omeskana ovulka, tj. ze mavam 30-40 dnovy cyklus, ako kedy, ale ovulaciu nemavam v druhom tyzdni, ale v 23-25tom dni...dovtedy som o takom niecom ani nepocula, aj doktor sa cudoval. ked mi pozeral vajicka, tak boli uplne nezrele ale chvala Bohu nastastie len toto bolo vo veci 😕 😕 😕 teraz by som nemala mat az taky problem otehotniet, ze mame posunut hlavne tazisko snazenia. horsie je to s muzikovi spg...vraj je IUI pre nas idealna volba. pocula som, ze ak je zena zdrava, tak to moze vyjst aj na prvy krat...co myslite? mate nejake skusenosti?