icon

Rezignujem

klara855
1. feb 2014

Rezignujem...kaslem na to, ci a kedy budem tehotna...mam toho plne zuby...clovek chce byt, snazi sa, no mesiac co mesiac sklamanie...a vzdy "potesi", ked v okoli sú vsetky planovane/neplanovane tehotné....uz dost!!! stacilo smutku a otazok typu preco ja nie....ako ma byt tak bude...je nas tu viac?!?

jalucija
3. feb 2014

@klara855 klarika vyplakavanie ti nepomoze. Hned dnes sa objednaj do heliosu do mt na vysetrenie ak ste este neboli.

pslahorova
3. feb 2014

@jerryjanka tak chod vyfackat lekarov co brali odbery , chod vyfackat lekarov ktory robili vyskum, chod vyfackat cloveka ktory to skusil a madeti , pretoze si rozhybal spermie tak jedoducho, s tvojim sprostym pristupom daleko nezajdes. Ja o tvoju pozornost nestojim ale keby mozem prefackam ja teba za hlupe reci ako sa to chovas k druhym a este aj cudzim ludom! nech sa ti dari.

jerryjanka
3. feb 2014

@pslahorova ja som nereagov ala na to sprchovanie tomu by som verila, ja som reagovala na to nemysli na to ved to sa fakt neda, 🤐

pslahorova
3. feb 2014

dobre ,poznam xy ludi ktory sa tak velmi snazili tak velmi to chceli, brali rozne kvapky vitaminy injekcie lieky , podstupili xy umelych oplodneni do toho stres.... az to jednoducho vzdali le dalej to uz neslo, uz to psychika nezvladala. Dali si pauzu jednoducho zacali znovu zit, a po case to skusili z novu a otehotneli. Nevravim ze je to pripad kazdeho, niekto ma naozaj problemy a inak to nejde, ale ak je clovek zdravy staci aj tak jedoducha vec ako prestat sa usilovne snazit a nestavat nasu psychiku a tym aj telo do obrannej pozicie pretoze telo sa vie vskutku genialne branit. Zial ale aj tak to chodi.

jerryjanka
3. feb 2014

no hej ale oni ešte nevedia či je všetko v poriadku, najskôr to musia zistiť, a inak ako vyšetrenim to asi nepojde

ivka3901
3. feb 2014

@klara855 dakujem veľmi pekne 😉 no já neviem som už dosť skeptická 8 rokov je dosť dlhá doba no mohol by mi aspom upraviť menzes či?no neviem fakt teraz inak ešte mám kúpený femigard a ten inofolic mám zaťiaľ ako v zálohe 🙂

dorotka2013
5. feb 2014

@marcelakarol hmmm, to sa stava, mozno si potrebuje len vydychnut 🙂, ja uz chodim na folikulometriu, beriem inofolic a clostyl, takze ked dr povie ze skusat tak to nemozem nechat len tak :(, aj ked zrovna prave tie dni sa nam nechce, alebo sme unaveni a tak... Tak snad to vyjde, este poskusame 1-2 mes a potom smer CAR 🙂 (aj ked stale dufam ze ne
bude treba 🙂)

adaduk
5. feb 2014

@klara855 www.dedikadcery.sk ...tam najdes kontakt, precitaj si moj pribeh so stastnym koncom tu na MK, mozno to je recept aj pre Teba 😉

katka351
14. feb 2014

dievčatá viem o spolahlivom prostriedku napíšte

dorotka2013
23. feb 2014

@katka351 tak daj...

dorotka2013
23. feb 2014

@marcelakarol
@klara855 ako kocky? Žiadna pozitívna sprava? Ja som znova vo fáze ze čakám na MS, mala by byt koncom týždňa ale zase dúfam ... 🙂

klara855
autor
23. feb 2014

@dorotka2013 ja tiez tak🙂 dnes 28. den cyklu, no kedze mam nepravidelny, tak cakam kazdu chvilu...kazdopadne aspon sa tesim,ze tentokrát nie je skrateny🙂🙂 tento mesiac beriem infolic....mozno preto🙂 baz. teplota uz takmer 2 tyzden 37- 37,1....posledne tri dni kde-tu pocit, krc akoby pred MS, ale ta nikde...uvidime co z toho bude tentokrát🙂 dufam, verim.....no neviem,🙂 a kebyze MS dorazi,idem na krv, maju mi robit hormonalny profil,tak uvidime....ty ako? nejake zmeny, pocity?🙂🙂🙂 drzim palce🙂🙂🙂

marcelakarol
24. feb 2014

@dorotka2013 ahoj no zatial nic, prave mam dostat mrchu a potom sa ide opat nato.....drzim palce baby, raz sa zadari aj nam.....momentalne mam obdobie, ze ma to tak velmi nazamestnava, myslim ze je to lepsie, lebo uz som bola ako na praskoch a to nie je vobec pre psychicku pohodu dobre.....drzte sa...

bronia13
24. feb 2014

moja kamaratka chodila asi 3-4 roky po doktoroch,prefukovani vajcovodov ci co to je a manzeela pytala nech ide na test,on ze nie ze jedno uz ma s predchadzajuceho manzelstva... nakoniec ho presvecila a siel a zistili ze on bol neplodny si predstav....skusali ste uz aj manzelea vysetrit? mozno to bude v nom

suecy
24. feb 2014

zienky my sa snazime o druhe uz rok aj 3 mesiace a po roku som to zacala konzultovat z gynekologom kedze jedno uz mame skoro 3 rocnu slecnu a z manzelom chceme druhe a nedari sa gynekolog vam odsleduje folikuli nasledne nasadi hormonalnu liecbu...ja teraz chodim na tie folikuli aj dnes o 12h idem.treba to riesit z lekarom a nenechavat na nahodu...moze byt napr.ze nedozrievaju vajicka alebo podobne veci hormonalneho problemu alebo u muza problem zo spermiami...Drzim palce damy

dorotka2013
24. feb 2014

@marcelakarol to je super ak vies na to stale nemysliet 🙂, drzim palceky, mozno ms nepride... Beries aj nejake lieky?

dorotka2013
24. feb 2014

@klara855 ja este len 22 DC, minuly tyzden som bola presvedcena ze sa to podarilo, nahovarala som si priznaky ale teraz uz neviem- stale citim taky pocit,tlak v podbrusku,ale inak vobec nic :( tak to asi bude zase len ms. Beriem aj inofolic aj duphaston...

dorotka2013
24. feb 2014

@suecy drzim palceky nech vam to vyjde 🙂, aj ja som bola na folikulometrii, pred tym som brala klostil na dozretie vajicok a potom mi pichli pregnyl na prasknutie a teraz beriem duphaston na udrzanie pripadneho plodu, tak uvidime ci sa podarilo 🙂

suecy
24. feb 2014

@dorotka2013 Dakujem no uvidim co my dnes povie akurat sa chystam na bus do mesta.

dorotka2013
24. feb 2014

@suecy daj potom vediet ako to dopadlo 🙂

suecy
24. feb 2014

@dorotka2013 taak folikuli maju len 8mm buduci tyzden mam este jedno sono ak nepodrastu pichne my vyvolavacku a na 5 den ciklu si uz zacnem davat tabletky na dozrievanie vajicok

dorotka2013
24. feb 2014

@suecy hmmm, to je ozaj malo :(, ktory si DC?

marcelakarol
24. feb 2014

@dorotka2013 nie neberiem nic, tu kyselinu listovu stale zabudam brat. no urcite pride, to je na stopro. ale trosku mam teraz nadhlad, mam vela veci co ma zamestnava a myslim si, ze takto to je lepsie, hadam mi to vydrzi. a inak som rozhodnuta to skusit na 10-ty den od zaciatku menstruacie, vtedy by to malo byt podla mojho sledovania idealne,teda aspon v mojom pripade by mala byt ovulka....drzim ti palce......

dorotka2013
24. feb 2014

@marcelakarol super keď to vieš takto odhadnúť 🙂, ja som nikdy nevedela kedy mam ovulku(ale možno som ju ani nemala :(). Držím palce a papaj kyselinu listovú 🙂

ukulela
24. feb 2014

@klara855 na upravu cyklu mi pomohol alchemilkovy caj. a brala som aj inofolic (viac menej neprevidelne) zacali sme sa snazit az po mojej 34ke, po 7 mesiacoch som otehotnela a par tyzdnov potratila. druhy krat sa podarilo do roka, snad uspesne do konca.
baby ti tu radili prve vysetrenia - pripajam sa. mna gynekologicka po tom potrate dost upokojila - ze je dobre ze vieme, ze dokazem prirodzene otehotniet, ze vnutri vsetko vyzera OK a ked sa dam do poriadku (trhali mi 8cku) tak mi nasadi liekovu terapiu. ale to som nejako nedocenila/nestihla/neviem co - a slo to ajbez toho.
u teba by teda tiez stalo za to urobit vysetrenia (ci vajecniky funguju spravne atd) a ak treba riesit - liekmi, ale aj zakrokom. a rokov nemas vela, ja uz taham na 36 a nebojim sa 🙂 drz sa a porad sa s lekarom.

govinda
24. feb 2014

Ahojte dievčatá 🙂 Prišla som vás trošku povzbudiť 🙂 My sme sa o dieťatko snažili dlhých 6 rokov ☹ Začalo to v roku2006, rok po svadbe. Po 2 rokoch snaženia bez výsledku sa začal kolotoč vyšetrení, ja som mala nanič nepravidelný cyklus, manžel zhršený spermiogram. Nasledovala liečba - manžel mal nasadené vitamíny a minerály, ja clostil a duphaston - cyklus pravidelný, manželov spermiogram bol dobrý, aj napriek tomu sa nedarilo. Šli sme do centra, kde nad nami mávli rukou a odporučili na IVF, nakoľko mi diagnostikovali PCO syndróm. Nechcela som sa vzdať, chcela som aspoň IUI skúsiť, proste niečo a tak som si vydupkala laparoskopiu , veď aj tak ju treba kvôli poisťovniam pre IVF. Veľké prekvapko, žiadne PCO, všetko úplne v poriadku - to bol rok 2009. Po tomto som odišla z centra a na odporúčanie lekára, ktorý ma operoval, som šla na endokrinológiu s mojim dosť nanič hormonálnym profilom. Lekárka si urobila vlastný, plus dala robiť kopec iných hormńov - výsledok bol ten, že mi zistili autoimunitnú tyreoiditídu, zrejme aj toho vplyvom som mávala anovulačné nepravidelné cykly. Povedala, že to bude beh na dlhé trate a hlavne na dlhú dobu. Moja psychika bolo toho času dosť v prdeli z toho všetkého, snažili sme sa už 3 roky. Takže som začala brať Euthyrox, špeciálnu diétu na zníženie testosterónu a cukru - po čase som začala mať ovulčné cykly, aj keď stále nepravidelné... keď už boli výsledky lepšie, zase nasadený clostil, duphaston, sex presne vyrátaný podľa folikulometrie ... dosť to ničilo aj náš sexuálny život 😠 A potom, koncom roka 2010 zázrak, pozitívny testík, nádej... a sklamanie - missed abort ☹ . To zúfalstvo a plač, po 4 rokoch snaženia toto? Preklínala som všetko a všetkých, všetky ľutujúce tváre ☹ ☹ ☹ Všetky moje kamarátky kočíkovali a ja som sa nasilu usmievala a na všetky ich blbé otázky, že či by som už aj ja nechcela, som hľadala nové a nové výhovorky, len aby ma neľutovali, lebo toto som nenávidela najviac ☹ To som už mala 30 rokov, vedomie, že tie najplodnedjšie roky sú fuč, ma tiež dosť deprimovalo. Po MA som sa na všetko vykašlala a zmierila sa s tým, že mi proste nie je súdené byť matkou ☹ Takmer rok som to nechala tak, BT som merala len občas, aby som vôbec vedela, či ovulujem .... Zhruba po 9 mesiacoch po MA som išla opäť na kontrolu na endokrinológiu, lekárka opäť navrhla clostil a duphik, zase bez úspechu. Potom mi lekárka povedala, že mi vybehol prolaktín, že je stále na hornej hranici, mierne zvýšený, nasadila mi Parlodel. To bol začiatok roka 2012. Užívala som ho asi mesiac a pol, bolo mi z neho zle, búšilo mi srdce a povedala som si, že ozaj už dosť. Už som bola prepchatá aj hormónmi aj všelijakými voľnopredajnými čajíkmi, bylinkami, kvapkami .... S manželom sme sa dohodli, že v lete prerobíme byt a po lete ideme na IVF. Mesiac po vysadení parlodelu som zrazu mala pozitívny testík. Netuším, kedy som ovulovala, lebo som BT už nemerala, pozltivínemu testu som vôbec neverila ... už som totiž nedúfala. V decembri 2012 sa nám narodila dcérka 🙂 po 6 rokoch snaženia, plaču, zúfalstva, hormónov, ľútosti ..... Nechcem vám písať, že sa na všetko vykašlite, lebo viem, že to nejde, podvedomie funguje a vždy, skutočne vždy, aj keď si žena povie, že na to nebude myslieť, podvedome to tam je. Len som vás chcela povzbudiť, že aj motyka môže vystreliť a že sa môže zadariť aj keď v to už nedúfate.
Trvajte na vyšetreniach, nedajte sa odbiť lekármi a hlavne treba pozitívne myslieť a veriť. Strašne vám držím palce, aby sa vám zadarilo, všetkým.
Mňa o chvíľu čaká nový boj o druhé dieťa .... Dcérka má 14 mesiacov, cyklus mi ešte od pôrodu nenabehol, ešte stále kojím, tak možno aj tým. Druhé dieťa by sme si veľmi želali, ale zrejme bez opätovného kontorlovania hormónov to nepôjde. Ale verím a nevzdávam sa.

klara855
autor
24. feb 2014

@ukulela vdaka krasne za rady🙂🙂🙂 verim,ze i nam sa raz podari🙂 prajem vela zdravia a nech sa dari🙂🙂🙂🙂

lucia814
24. feb 2014

@klara855 my sme sa tiez snazili o prve aj o druhe dietatko presne rok, pred prvym som sa nakoniec dotrepala k doktorovi na preventivku (som tam niekolko rokov nebola) a tak trochu krutil hlavou, ze po roku snazenia by som aj mohla byt, lenze moj muz chodil na tyzdnovky a samozrejme tie najpotrebnejsie dni bol casto mimo. A asi o tri tyzdne som tam bola opat a uz tehotna, podla vsetkeho sme maleho pocali vecer po preventivke . . . 😀

anabella235
24. feb 2014

Ak sa môžem pridať a vyjadriť svoj názor, tak by som chcela upriamiť pozornosť na maličký detail, alebo detaily... a to, že pri umelom oplodnení oplodnia viac vajíčok naraz a teda vznikne viac embryí ako je možné implantovať do maternice. Z toho sa niektoré i tam neujmú. Je to desivé, pretože je to už človek. Vo francúzku majú v labolatóriách desaťtisíce takýchto nechcených embryí bez mena, iba s číslom. Tieto sa potom využívajú na rôzne testy a výskum. Hovorím "rôzne" a nechcem tu hned použiť hrubší výraz. Preto vás prosím, aby ste to zvážili, či ľudská snaha mať potomka je aj v súlade s jeho presvedčením o živote. Nie z ohľadu na mňa. Voľte iné možnosti. ... k téme: rezignácia a neupriamovanie pozornosti na túto jedinú vec môže mať blahodárne výsledky. Rozvýjanie sa v oblastiach, kde je človek silný a kde dostal svoje talenty. Taký človek urobí pre ľudstvo oveľa viac, ako keď hľadí na jeden bod. Ďakujem a pozdravujem

veriiii
24. feb 2014

@klara855 ahoj, necitala som celu diskusiu,ale ja by som hladala odbornu pomoc,su rozne priciny preco zena nemoze otehotniet..v zene ale i muzovi..