icon

Riešenie opakujúcich sa biochemických tehotenstiev

alexis846
18. feb 2025

Ahojte, viem, ze tu je vela diskusii k tejto teme, ale chcela by som sa opytat, ci mate niekto skusenosti s tym, ze ste mali 5 biochemickych tehotenstiev za sebou (snazime sa presne pol roka). Kazdy mesiac si spravim test 1 den pred ocakavanou MS, pripadne v den MS a vzdy pozitivne testy, uz aj dost silne ciarky obe a o take 2 dni uz negativny vysledok. Tento mesiac som dokonca uz tyzden pred MS citila, ze sa nieco deje, spravila som si 2 testy, kazdy inej znacky a oba som mala dost vyrazne pozitivne, ziadny duch. Vcera som mala dostat MS, test pozitivny a dnes rano uz negativne. Koncom marca mam ist gynekologovi na preventivku, tak mu to chcem povedat, ze sa mi toto deje :( Moze byt nejaky problem u mna, alebo sa to len jednoducho deje a je to este kratka doba aby to vyslo? Dakujem za nazory 🙂

adeladulova
18. feb 2025

Mala si 6 mesiacov vždy pozitívne testy? Akej značky boli testy? Skúšala si digitálne? A ak máš nejaké fotky, môžeš pridať. Inak to určite doktorovi spomeň

tinka_1807
18. feb 2025

@alexis846 V takom vysokom a opakujúcom sa množstve by bolo dobré to riešiť. Normálne to určite nie je. Môže byť chyba niečo v tom, že sa má problém uhniezdit.

alexis846
autor
18. feb 2025

@adeladulova asi vsetky mozne som vyskusala znacky, clearblue, livsane, pepino...a vzdy kazdy mesiac takto a potom pride MS.. ten s clearblue je vcerajsi, vcera som mala dostat MS

alexis846
autor
18. feb 2025

@tinka_1807 no akoze tiez mi to uz pride cudne, este tie prve razy som to brala tak, ze stane sa, nebudem to nejak riesit...ale aj na sebe uz citim, ze vzdy sa potom tak akoby nalejem vodou, taka zvlastna nepohoda - ale pritom cyklus nemam vobec rozhadzany, iba mozno 2 -3 dni pride neskor MS (ked uz mam negativny test) a potom klasika zase 28 dni a presne 12 - 13 den OVU, podla ovu testov a dokola to iste...

kiki68
18. feb 2025

@alexis846 urcite riesit, partner tiez komplet spermiogram, u mna to bolo sposobene prave partnerom, plus ja som mala problem s tvorbou placenty. No pomohla zmena partnera ( nechtiac) a potom nasadenie progesteronu. S mojim muzom sa uz tieto biochem tehu a skore potraty neopakovali

alexis846
autor
18. feb 2025

@kiki68 moze to byt aj v partnerovi? ja som si prave myslela, ze ak aj by bol nejaky problem, tak to bude skor iba u mna, nakolko ta spermia 🙂 ma oplodnila, len teda u mna sa to nejak neudrzi...

bambulka711
18. feb 2025

@alexis846 toto už by som určite riešila s lekárom. Môže byť, že máš nejakú tromfobilnú mutáciu (krvný problém) a treba nasadiť niečo na riedenie krvi, alebo vytváraš protilátky proti embryjku a tvoj imunitný systém ho zabije. Samozrejme môže ísť aj o genetický problém u embryjka, nízky progesterón, problém s výstelkou maternice... ale 5x už je dosť na "náhodu"...

kristinkaris
18. feb 2025

@alexis846 ahoj mala som 1x biochemické ale hcg da mi držalo 3-4 mesiace 🙂 to znamená že aj napriek kramom som mala pozitívne testy nemôže byť toto aj tvoj prípad ?

kiki68
18. feb 2025

@alexis846 no nemusi to byt problem v Tebe, vela tychto biochem tehu vznika leave vsaka zlemu tvaru spermie, ta oplodni vajicko, ale to sa nespravne vyvija. Cize urcite vysetrit partnera, je to lahsie a budete vediet na com ste z jeho strany

kiki68
18. feb 2025

@kristinkaris HCG klesne do max 2 tyzdnov na nulu, podla mna toto nebude the pripad ked sa drzi, to by tam musela rast dutina a pod bez plodu dalej. Skor budes mas naozaj to, ze sa to opakuje. Uz 3 x je dost na opakovanie po sebe.

kristinkaris
18. feb 2025

@kiki68 tiež by som neverila ale zažila som si to viac ako 3 mesiace sa mi hcg držalo na hodnote 23 nikde nič nevideli ms chodila pravidelne a dokonca som mala aj ovulaciu potvrdenu sonom a krvou

kristinkaris
18. feb 2025

Niekomu sa proste tak dlho drží v tele hcg 🙂

kiki68
18. feb 2025

@kristinkaris 23 ale neukaze ani test myslim, nejak do 50 je pripustna hodnota ci ako. Mne to tiez museli checknut, mne sa robili tie molarne bunky v tej dutine

kristinkaris
18. feb 2025

@kiki68 test ukazuje od 10 dokonca aj clearblue ktorý zachytáva od 25 vyšiel pozit

kristinkaris
18. feb 2025
alexis846
autor
18. feb 2025

@kristinkaris tak to cumim teda na tie testy...aj ti povedali preco sa ti tak dlho drzi v tele ten hormon? no ja nemam stale pozitivny ten test, vzdy iba pred MS alebo v den ocakavanej MS, ale potom mi zacne slabnut zrazu ciarka, dalsi den uz test negativny a potom uz dostanem :(

kristinkaris
18. feb 2025

@alexis846 aj pre nich to bola záhada ale viac to neriešili povedali že to je nízka hodnota na mmt

femina10
18. feb 2025

@alexis846 ahoj 😊určite odporúčam Hematólogiu urobiť odbery a určite sa dohodnúť s gynekológom na meraní hladín progesteronu- tiež odbery 😊. Všetko bude dobre, uvidíš- len je potrebné ísť na vyšetrenia.

alexis846
autor
20. feb 2025

@femina10 jasne, urcite sa dam vysetrit, len ked citam niektore tie pribehy, tak sa aj trocha bojim...snad to ale bude fakt len nejaka blbost...a dakujeeem 🙂

alexis846
autor
20. feb 2025

no ja uz som to dostala, krce neskutocne, krize si necitim ... a silne krvacanie ... taketo som to asi este nemala ani raz :(