icon

Riziká tehotenstva hneď po potrate

dudu1506
27. mar 2012

caute kocky...podarilo sa niektorej otehotniet hned po potrate a ako to prebiehalo? 😒

emma93
8. júl 2013

@kukadielko ...ahoj ...čítam, že sme natom podobne..ja som 34 DC a mrška tiež nikde....ale žiadne príznaky nepocitujem...len chodím dosť často cikať...uvidím ako sa to pohne...aj ked veľmi by som bola štastná keby to bolo tehotenstvo, no nechcem si robiť veľké nádeje, lebo to sklamanie potom býva veľké..._(...možno , že sa telo ešte z toho potratu spmamätáva a budem mávať dlhší cyklus ako pred potratom..neviem...lebo niektoré dievčatá mávali po potrate aj tri mesiace rozhádzané cykli....Aj ked lekár mi povedal, že tá druhá menštruácia by mala prísť ako bolo zvykom pred MA....vtedy som mávala cyklus tak 28 dnový...Ta uvidím...budem čakať a dúfať, že to bude to počom tak túžim! A Tebe zo srdca prajem to isté a všetkým dievčatám tu!!!

veronika1224
8. júl 2013

@zuzu1104 nooo mne pride az o 3 tyzdne z dovolenky ale snažím sa vybavit jedneho po známosti že by ma pozrel ... toľko čakať nechcem

mia005
9. júl 2013

@veronika1224 ja som zacala uzivat femibion asi 2tyzdne po kyrete.lekarka mi povedala,ze mam pockat 3az 6mesiacov s otehotnenim a femibion mam zacat uzivat mesiac pred planovanym otehu.ale kedze ja si idem svoje a necakam :- D preto som ho zacala uzivat tie 2tyzdne po,pretoze v letaku je pisane,ze az po mesacnom uzivani sa dostane do krvi.mne nic nevraveli o tom,ze sa nesmie viac ako 3mesiace.len viem,ze prve 3 mesiace tehu sa uziva femibion 800 a potom 400.

veronika1224
9. júl 2013

@mia005 mám povit že ani jedna žena neposluchne lekára ohľadom toho kedy otehotnieť. ... ja tiež nebudem čakať 6 mesuacov to je pre mňa večnosť. .. ja idem užívať infolic... že je o čosi lepší. . neviem uvidím keď skúsim. .. teraz hlavne pijem alchemilku ... takže to je zatiaľ pre mňa trrsz základ. .. jooj a ty di koľko po cisteni?

mia005
9. júl 2013

@veronika1224 ja som od kyretu cca mesiac a pol. Tiež sa mi zdá, že čakať pol roka je dosť na to, že som bola len v 6tt+3.. Viem, že to bol zásah do tela a zmeny pre telo. No každá jedna z nás sa tým vyrovnáva inak, a preto to lekári zovšeobecňujú a dávajú "čakacie lehoty" 3-6 mesiacov. To je môj názor. Ja viem ako sa cítim, aký to malo priebeh všetko a keď sa bude mať zase niečo pokaziť, tak sa pokazí či už teraz alebo o rok.. Niektoré ženy ani nečakali na svoju prvú mrchu po kyrete. Tiež som po kyrete pila alchemilku do ovulky. Teraz len femibion a občas alchemilku si dám, keď si spomeniem 😀

zuzu1104
9. júl 2013

@veronika1224 aj môj bol 3 týždne na dovči, teraz v piatok sa má vrátiť, tak už sa fakt nemôžem dočkať

emilia25
9. júl 2013

ja ked som potratila prve babetko v nejakom 8 tyzdni musela som ist na cistenie dali sme si s muzom pauzu jeden mesiac respektive jednu menstruaciu a to bol november co sme sa vobec nesnazili a davali si pozor 6 decembra som uz mala plodne dni a 25.decembra som dostala krasny darcekpod stromcek 2ciarky.a mali ma uz za chvilu 5 rokov a od vtedy som plodna jak ceresna staci nam jeden pohlavny styk a to nemusi byt rovno cez plodne dni ako sme splodili druhorodenne manzel prisiel na jednu noc mali oslavoval prvy rocik a to som zrovna este spinila co mi koncila menstruacia a rano manzel siel do prace a prisiel o dva tyzdne a uz som vedela ze sme tehotny.aj treti sa nam podaril na prvy sup.a este chceme jedno ale az v decembri.

carmen23
9. júl 2013

@zuzu1108 Ahoj, ja som 3.týždeň po kyrete. Nám povedal dr. 2týždne abstinovať a potom že môžeme. My sme mali včera 1x keksík. Ale nechránený, veď telo vie, kedy je pripravené na tehu, takže necháme to na prírodu. A príde kedy to má prísť. My sme na 1.tehu čakali 2,5 roka. Môj dr. povedal, že by som nebola ani 1. ani posledná, ak by som zostala tehu hneď. Ono sa aj hovorí, že najlepšie je začať hneď, vtedy je ešte telo pripravené na ďalšie tehu. Takže uvidíme. 🙂 Ale s kúpaním by som asi počkala aj ja, síce more nie je kúpalisko. Veď aj keď je žena tehu, tak v mori sa skôr môže okúpať, ako na kúpalisku, tak je väčšia pravdepodobnosť chytiť infekciu. Prajem vám krásnu dovolenku.

veronika1224
9. júl 2013

@zuzu1104 tak to ti verím .. potom daj vedieť ako si dopadla. ..

zuzu1104
9. júl 2013

@veronika1224 jasné, potom napíšem, ty kedy ideš k inému lekárovi?

veronika1224
9. júl 2013

@zuzu1104 noo ak sa to vybaví tak mi budú volať. ... dúfam že to vyjde. ...

mia005
9. júl 2013

Neviem ktorá ste sa tu pýtali na kúpanie v mori. Ja som na dovolenke dostala mrchu, takže som mala "zmršenú" takmer celú dovolenku, ale v posledný deň, keď som už nekrvácala, som sa normálne kúpala v mori a problémy nemám žiadne 😉 Ale každá sme iná samozrejme. To je len moja skúsenosť.

veronika1224
9. júl 2013

@zuzu1104 noo zuzka tak ja idem zajtra o 13:00 ... k tomu lekárovi... tak som naozaj zvedavá .... jooooj som v strese xixix

zuzu1104
9. júl 2013

@veronika1224 Ahoj Nika, tak budem na Teba myslieť, aby to dobre dopadlo, napíš potom, čo Ti povedal.

veronika1224
9. júl 2013

@zuzu1104 jasne ... určite napíšem ... a ĎAKUJEM

kukadielko
9. júl 2013

@emma93 Ahooooj, prave dnes som na teba myslela! Netestovala si este? Ja dnes rano a vysla /.Tak neviem, co sa deje. Volala som lekarovi, ak do pondelka nedostanem, mam prist. Citim sa vselijako. Len vies, rozdiel je v tom, ze my sme ani raz nesli naplno. Myslis, ze by som mohla otehotniet? 😅 U teba je velka sanca, tak drzim vsetky palce!!!

zuzu1108
9. júl 2013

@carmen23 Dakujem 🙂 . Tak ty uz budes mozno tehulka aj coskoro 😉 . No uvidim teda ci pojdeme uvidim co mi zajtra povedia na kontrole. Ja som to mala o to trosku ine ze som otehu po ivf tak ja neviem ci mozem otehotniet normalne. Ja si dam urobit asi uz laparoskopiu co som si mala dat urobit este pred ivf. Drzim palceky nech o chvilu opat uvidis krasne // 🙂 .

emma93
9. júl 2013

@kukadielko ..ahoj, nie ešte som netestovala....a ešte ani neplánujem...lebo nepocitujem žiadne príznaky ( okrem toho častejšieho cikania ) a nechcem sa sklamať a robiť si zbytočné nádeje... podľa mňa, aj ked si to neželám to bude tak, že cyklus po potrate bude rozhádzaný a chvílu potrvá než sa dá do normálu. 😖 . Ja ani k lekárovi ísť nemôžem, lebo môj má dva týždne dovolenku..
Ako si to myslela že ste nešli naplno?? že ste skúšali mimo plodné dni? ci?? my sme to tiež nejako neprehánali, tak neviem..

carmen23
10. júl 2013

@zuzu1108 Ďakujem moja, dúfajme. Prijala by som aj to, keby to nebolo hneď. Ale čakali sme už príliš dlho, tak nechcem márniť čas. Uvidíme, však moje telo vie, kedy je pripravené. Hlavne chcem myslieť pozitívne a veriť, že to tentokrát vyjde. Držím aj ja tebe palčeky a daj vedieť ako bolo dnes na kontrole. 🙂

kukadielko
10. júl 2013

@emma93 no sexovali sme bez ochrany a nakoniec to vytiahol, takze prerusovana suloz. A vobec netusim, kedy som mala plodne dni. Preto si nemyslim, ze by som z toho mohla byt tehotna. Test negativny, dnes je 41 den cyklu a mrsina nikde. V pondelok mam prist k lekarke, ak nedostanem. Moj lekar ma tiez dva tyzdne dovolenku, tak by som isla k zastupujucej. Som strasne zvedava, ako dopadneme. Uz aby sme riesili ine problemy a nie taketo... Ak dostanem ms, hned ideme nato! Uz cakat nevydrzim! A ty chces dokedy pockat s testovanim?

veronika1224
10. júl 2013

@zuzu1104 nooo takže doktor sa len pýtal či ešte krvaciam. .. Keď nie tak je všetko v poriadku. že by bolo dobre do pol toka si dať antikoncepciu aby som neotehotnela... nakoľko po potrate nie je dobré byť zas o 3 mesiace tehotná, lebo je pravdepodobne že sa zas zopakuje potrat.... a pred plánovaním tehotenstva by trebalo jesť tu kyselinu listovú. ... takže pol roka čakať to mám teda radosť. .. och neviem ako to vydržím. .. ani neviem čo na to povedať :(((((

zuzu1104
10. júl 2013

@veronika1224 ten doktor kde žije a to Ti ani kontrolné sono neurobil, že či rastie stena maternice? Už sa neodporúča čakať 6 mesiacov. Že vraj je vhodné do 6-tich mesiacov otehotnieť, vtedy je vraj maternica ako keby pohnojená a keď sa žena cíti dobre, tak nevidím žiaden dôvod čakať tak dlho. Ak sa má niečo stať, tak sa stane aj o pol roka. Mne povedal primár gynekologického oddelenie, že tak po prvej alebo druhej mrške, že ako sa ja budem cítiť. Ešte som nemala vysokú tehotnosť a tak by sa mala maternica z toho rýchlo spamätať.
Neriaď sa tým, čo Ti povie lekár a hlavne ak Ťa vôbec nevyšetril. Riaď sa tým, čo Ti hovorí Tvoje telo.
Alebo počkaj ešte na svojho gynekológa, nechaj Ťa ultrazvukovo vyšetriť a nech Ti podľa toho povie, ako sa hojíš.

kacatto
10. júl 2013

@veronika1224 Urcite nech ta este pozrie ultrazvukom - ako moze lekar vediet, ze je vsetko v poriadku, ked ta nepozrie? Ach, nie je lekar ako lekar 😒 Pol roka je dlha doba, moj gyndos mi povedal ze je zbytocne cakat a telo same vie, kedy je pripravene.

veronika1224
10. júl 2013

@zuzu1104 - nooo Ďakujem za rady ... určite pôjdem ešte k svojmu a nebudrm tak dlho čakať .... Čo bude bude.... naozaj moc Dskujeeeeeeem

veronika1224
10. júl 2013

@kacatto dakujeeem určite ešte pojdem po doktorovej dovolenke na dono a tiež si myslim že keď budem mať zas potrápiť tak to môže byť po pol roku ako aj pred ním. .. ste ma upokojeli dakujeeem

emma93
10. júl 2013

@emma93 aha, tak podľa toho čo píšeš, je u vás šanca oplodnenia naozaj minimálna...ja neviem kedy budem testovať, ak menštruácia nepríde tak asi až budúci týžden,,,alebo keby som začala mať nejaké príznaky ktoré by mi dali nádej tak aj skôr. Pri prvom tehotenstve som začala mať príznaky okolo 40 DC a to veľmi bolestivé prsia, čo teraz zatial vôbec nepociťujem,,preto si veľké nádeje nedávam.

emma93
10. júl 2013

@kukadielko kudadielko prepáč moja, odpísala som omylom sama sebe🙂..ale nájdeš si to tam🙂

kukadielko
10. júl 2013

@emma93 Kazde tehotenstvo je ine. Co si mala minule, teraz moze byt uplne ine. Ja sa uz zacinam bat, co to u mna moze byt. S takouto situaciou som fakt nepocitala. Myslela som, ze pride druha ms a zaciname! No asi to tak ma byt a asi je to nejake znamenie, ze mam este pockat? Len to mi nejde do hlavy, ze prva prisla ukazkovo na 35 den a druha nikde. Joooj, nemam rada takuto neistotu. Ty si kolky den cyklu? Inak odpoved som nasla hned, aj ked si pisala sebe 😀

emma93
10. júl 2013

@kukadielko ..ja som 36DC...vieš čo, ja som počula že po potrate sa niekomu zvykne menštruácia rozhádzať a cykli sú dlhšie ako bývali...čiže ju teraz môžeme mať nejaký čas nepravidelnú, niekomu trvá pár mesiacov než sa to ustáli. Ale keď si písala, že máš nejaké príznaky, tak možno sa už mrška blíži alebo predsa sa len zadarilo, ved všeličo je možné, človek nemôže nič vylúčiť. Aj tu na MK sú prípady kedy dievčatá otehotneli počas prerušovanej súlože..je to síce malé percento, ale je🙂.Čiže zatiaľ nám neostáva nič iné, len čakať čo sa udeje.....mne ak nepríde tak určite skočim k dokimu hneď ako mu skončí dovolenka.

zuzu1104
10. júl 2013

@veronika1224 Za máličko. Je to proste úplne nelogické, to jeho vyjadrenie, keď Ťa ani nevyšetril.