icon

Riziká tehotenstva hneď po potrate

dudu1506
27. mar 2012

caute kocky...podarilo sa niektorej otehotniet hned po potrate a ako to prebiehalo? 😒

mart1na26
30. máj 2013

@emma93 Ahojcek..... Povedala by si si niekedy ze raz budes takto tuzit po mrske ;) ...... Samozrejme tvoju netrpezlivost plne chapem, ja sa tiez neviem dockat buduceho tyzdna..... Zas v stredu idem gyndovi.... Dufam ze babatenko bude ok a pekne rast..... Tiez si mysli ze neni na co cakat, sak po mrske to uz budes mat tri mesiace a to mas akurat. 🙂......... tiez som otehu po 2mesiacoch po...... Tolko som toho citala ze som si povedala ze bud sa babenko udrzi alebo nie.... Je to krute ale zadarilo sa..... Mangel sa stara je zlaty, nakupuje, upratuje....... Som zvedava do kedy mu to vydrzi B)

kukadielko
30. máj 2013

@emma93 Ahoj, po troch mesiacoch som otehotnela. Gynekolog mi mesiac predtym povedal, ze nevidi dovod, preco sa nesnazit, vraj ovulacia a menzes funguju, tak do toho. Potom som presla na zaciatku k druhemu lekarovi, nakolko som bola brana ako rizikova. Je to velky odbornik v ramci rizikoveho na SK. Nic mi na to nepovedal, bral to v pohode. Po prvej mrche mam ist k nemu na kontrolu, uvidim, co mi povie.
Po prvom potrate/porode mi robili asi vsetky vysetrenia, co sa dali. Vsetko ok, akurat mam minimalny problem so zrazanlivostou. Nikto tomu neprisudzoval dolezitost, az som si nasla v Ba hematologa, ktory moj problem riesi. Neviem, ci nebolo neskoro, ked mi nasadil lieky, ked som uz vedela, ze som tehotna. Teraz pre istotu beriem tie lieky stale, aby som pri buducom tehu bola od zaciatku v pohode. Este som zabudla, ze prve babatko bolo na pitve a bolo uplne zdrave. ☹
Mam 30 rokov, deti nemam a tiez strasne tuzime...
Aj mas nejake predmrchovske priznaky?

kukadielko
31. máj 2013

Hlasim, ze dnes 35. DC prisla mrcha! Juchuuuu! Uz som aj objednana k lekarovi na prvu kontrolu. Takto som sa mrche este nikdy netesila! 😀
Emma93 ty ako? Dorazila?

kukadielko
31. máj 2013

@mart1na26 chcem sa opytat, otehotnela si 2 mesiace po cisteni? Mala si aj MS medzitym? Ja som skoro odhodlana, ze po tejto (prvej) mrche po, idem na to. Som zvedava, co mi povie este doktor, 12.6. som objednana na prvu kontrolu. Je to lekar, ktory ma rizikovu ambulanciu, ale zda sa mi taky pohodak, ze vsetko je vzdy v pohode. Bojim sa, nechcem to uz zazit, ale tuzba je asi silnejsia... ☹

emma93
31. máj 2013

@kukadielko ahooj, tak super, že prišla, konečne!!,,no moja stále nie...a to už je 50 dní od☹((... ☹ ..som už z toho zúfalá fakt som si nikdy nemyslela, že budem niekedy tak túžobne očakávať MS!!!....od pondelka mám počkať ešte jeden týždeň a potom už sa bude musieť umelo vyvolať......my sa tiež už určite budeme snažiť, neviem ale mám taký pocit, že to vyjde...teda pevne v to verím...len sa nato nechcem veľmi sústredovať, lebo potom som viac sklamaná!! Ešte som zvedavá ako mi dopadne to vyšetrenie na endokrinilógii....tiež som chcela aby mi dal vyšetriť tú zrážanlivosť, ale zdá sa mu to byť zbytočné po prvom potrate...:((...ty si si to sama vyžiadala??...

emma93
31. máj 2013

@mart1na26 .,tak budem na teba v stredu myslieť...terat budeš častejšie chodiť na gynu?? lebo po tých 5-4 týždňoch je to velmi neskoro, za ten čas sa môže všeličo udiať....určite daj vedieť ako bolo!!a ako vyzeralo malinké na ultrazvuku!🙂.......ja musím len čakať a čakať.. ☹ ..už je 50 dní po a stále nič 😠

kukadielko
31. máj 2013

@emma93 neboj, ta tvoja tiez urcite pride. Verim, ze coskoro! Ja som zacala mat take bolenie brucha ako pri ms a potom to prislo. Dva dni predtym taky velmi slabulinko ruzovy vytok. Tak som vedela, ze asi je to predzvest. 😵 A od zaciatku pijem jednu salku alchemilky denne a objednala som si z netu aj take bylinne kvapky Gynex. Poctivo to pijem a uzivam. Verim na silu byliniek. Skus aj ty tu alchemilku, daj si 3 salky denne, mozno pomoze.
Vysetrenia mi dal moj lekar urobit hned vsetky automaticky. Gynekologia, imunologia, hematologia, endokrinologia a genetika - tu sme absolvovali s drahym obaja. Ale ak by som ho poziadala o cokolvek, da mi urobit vsetko, je zlaty. Len teraz chodim k inemu do BA.
Potraty v pociatocnom stadiu su bezne, ale nakolko ja som bola v 8 mesiaci, bolo treba vysetrit vsetko. Mam obavu z toho, ze buduce tehotenstvo sa budem bat az do sameho konca. Cele tehotenstvo som mala ukazkove, no ten koniec necakal nikto 😢

emma93
31. máj 2013

@kukadielko ..no ja som mala predzvesť už toľkokrát...myslím, čudné bolesti v podbrušku ...ale aj tak stále nič☹...Alechemilku pijem s prestávkami už od potratu...ešte aj rebríček k tomu......Inak to som vôbec nezaregistrovala, že si potratila v 8 mesiaci☹(((((((...!!!!!! to muselo byť strašné!! neviem si to ani len predstaviť!!.ved to už bolo veľké, zrelé dieťatko!!..tak to potom aj chápem, že ti robili všetky vyšetrenia, lebo v takomto štádiu to nieje bežné...teda aspoň ja veľa takých prípadov nepoznám...ty si asi prvá..☹...veľmi ma to mrzí..no obdivujem tvoju silu ísť nato hneď znova!! Ved do tretice všetko dobré!..budeme si navzájom držať palce a priebežne sa informovať čo a ako🙂

kukadielko
31. máj 2013

@emma93 ved to bolo najhorsie, porodila som nadherne, zdrave a zivotaschopne dieta, len nie zive, prestalo mu bit srdiecko. Prezila som si cely porod a videla som ho. Bolo to pre mna najkrajsie babatko na svete. Ani najvacsiemu nepriatelovi nezelam takuto skusenost. Zadarilo sa nam hned, druhy krat to tiez vyslo na prvu supu, len sa nemozeme nejako dostat do konca. Ale presne aj ja si hovorim, ze do tretice to urcite vyjde. Musim mysliet pozitivne, inak by som sa uz davno zrutila. Akurat pohlad na kociky a hlavne na tehulky s bruskami mi dost jatri rany v mojom srdci.
Pozeram, ze si z Piestan, to sme neni daleko od seba 😉 . Zajtra mate v meste oslavy, chystame sa ist pozriet, aj minuly rok sme boli. To som bola uz tehotna, len som o tom nevedela...aaaah.
Ale som si ista, ze na Piestany budem mat krajsie spomienky, ked sa tam mozno onedlho stretneme obe s bruskami 🙂

kukadielko
31. máj 2013

@emma93 inak tu alchemilku som tiez kombinovala s rebrickom, ten som trhala u nasich v zahrade cerstvy...

mirkalinda
31. máj 2013

tak ja som bola po klasickom porode kde mi malinka zomrela :( ale menstruaciu som dostala presne po styrooch tyzdnoch a pokusame sa dalej...no zatial nic..

emma93
31. máj 2013

@kukadielko ..klobúk dole pred tebou☹(..to čo si si prežila je ako najhorší sen!:(((...nechcem ti to prípomínať, ani sa v tom vrtať, ale povedali ti ako sa to mohlo stať...ako mu mohlo prestať byť srdiečko?? ved si určite krátko pred tým bola na poradni☹.........................je to velmi, velmi smutné a o to viac ti teraz prajem toho drobčeka!!!..strašne, strašne vám držím palce!!!
To s tými tehuľkami a deťmi v kočíkoch to máme podobné.....človek, aj ked to každému praje príde mu to ľúto a všetko sa mu zase vybaví...☹

kukadielko
31. máj 2013

@emma93 nic konkretne mi vysetrenia neukazali, akurat ta zrazanlivost, ale to vraj nie je az v takom stadiu, aby to toto sposobilo. Podla lekarov je to nahoda, stava sa to niekedy a neexistuje k tomu vysvetlenie. Ani pitva nic neukazala. Preto som sa snazila aj tu "neskodnu zrazanlivost" riesit a nasla som si hematologa, ktory mi chce pomoct. Citala som aj americke studie a postupy a robia presne to, co moj hematolog. Niekedy to moze sposobit aj drobna zrazenina, ktoru pitva neukaze. Je to otazka par minut a babatko prestane dychat. Predist sa tomu da tak, ze si napojena 24 hod na pristroji, co je nemozne, ale ani to neni zaruka. A druha moznost je zriedit krv a to momentalne robim. Uzivam Anopyrin. Preto som spominala, ze strach budem mat asi cele tehotenstvo. A vety typu "si za prvym trimestrom, tak si za vodou" beriem za nepravdive...

kukadielko
31. máj 2013

@mirkalinda ahoj, mozem sa opytat, kedy sa ti to stalo a v akom stadiu? Kolko po ste zacali skusat?

mart1na26
31. máj 2013

@kukadielko ahoj 🙂 no 27.2 som odchadzala z nemocnice po cisteni 3.4 som dostala menzes a po nom som hned otehotnela... Zdalo sa mi to uz dost dlho a citila som sa dobre fyzicky aj psychicky... Nemali sme na co cakat a citala som ze je dobre otehotniet co najskor ze telo si to tehotenstvo "pamata" a ze sa lahsie otehotnie.... Doktor mi odporucal otehotniet po 3cykloch ale pol roka som fakr cakat nemienila.... Zelam aj tebe nech sa co najskor zadari a babenko sa pekne drzinka 🙂 inak mne dal doktor teraz tabletky na udrzovanie , co som aj rada lebo nemam aspon debilne myslienky ;)

emma93
31. máj 2013

@mirkalinda ahoj...tiež ťažký príbeh☹(...držím palce aby sa čo najskôr podarilo!!!!!veľa síl a pevnej viery že všetko bude dobré!!

kukadielko
31. máj 2013

@mirkalinda je mi to strasne luto, je to hrozne, ked zomrie taka krasna mala a nevinna dusicka. Viem co prezivas, zazila som nieco obdobne. Ale najdolezitejsie je ist dalej, neutapat sa v ziali, ale pripravit telicko pre dalsie babatko. Ale to prve zostane vzdy ako prve a nikdy na neho nezabudneme... zajtra je den deti 😝 Vsetci kupuju detickam darceky, my zapalime sviecku.

kukadielko
31. máj 2013

@mart1na26 dakujem, verim a idem dalej. ja som tiez dostala tabletky na udrzanie, no az v den, ked som zacala spinit a do vecera to nevydrzalo. Uvidim, co povie lekar na najblizsej kontrole, spytam sa ho na to. Mam aj doma Utrogestan, ale radsej sa poradim s nim.
Inak nikdy som si nevedela predstavit, cim vsetkym si niektore zeny musia prejst, kym maju vnaruci babatko. A niektore rodia jak jablone a nevazia si to. Je to nefer. Este to som rada, ze som oba razy hned otehotnela, dufam, ze aj treti raz to bude tak. A ty citis sa fajn? Hlavne si dobre nastuduj, ake vysetrenia sa kedy robia a dohliadaj, aby ti ich doktor robil vcas a na niktore nezabudol! Aj pri najmensej pochybnosti utekaj k lekarovi, ja uz nikdy nic nenecham na nahodu a pocity. Idem, nech sa deje cokolvek.

mirkalinda
31. máj 2013

@kukadielko to ze malinka ma chore srdiecko mi zistil aj lekar na 4D ultrazvuku a to som bola 26tt takze uz po termine ale kedze som to nechcela donosit tak ma hned dali do nemocnice kde mi zacali vyvolavat porod a ten trval 3 dni. zacali sme hned skusat ako mi prisla menstruacia a teraz netrpazlivo cakam na dalsiu v poradi uz tretiu

mirkalinda
31. máj 2013

@emma93 dakujem pekne,dufam ze uz dalsie tehotenstvo bude bez problemov!! inak mala sa volat ako ty,pekne meno mas

kukadielko
31. máj 2013

@mirkalinda a nebola si na genetike? Neodporucil ti to lekar? A mala si sestonedelie? Ja som normalne 5-6 tyzdnov krvacala, potom som dostala prvu menstruaciu a druhu som uz nedostala. Doktor ti povolil sa hned snazit? Sorry za tolko otazok...

mia005
31. máj 2013

Ahojte,pridavam sa aj ja k vam.v pondelok som bola na kyrete po sponatannom potrate v 6tt+3.od dnes pijem caj z alchemiky,davam si vitamin C a snazim sa to nejak prekonat.bolo to nase prve,velmi chcene a vytuzene babo po cca 9mesiacoch snazenia..citala som vase pribehy a je mi to velmi luto..niekedy je osud k nam nefer..chcem sa spytat ako dlho ste po kyrete krvacali?mne sa to stale nejak strieda cervena krv s tmavsou..

mirkalinda
31. máj 2013

Nebola som na genetike ale chcela by som ist...sestonedelie som mala ale po 4 tyzdnoch mi dosla prva menstruacia tak som sla za nim nech mi to potvrdi a po sestonedeli som este nebola na kontrole kedze robim v Rakusku ale v juni pojdem tak som zvedava co mi povie ale aj napriek tomu sa snazime o dalsie pretoze nemam ziadne komplikacie a citim sa dobre.lekari sice hovoria ze zena by si mala dat pauzu aspon 3 mesiace ale to sa neda ked niekto tak velmi tuzi po babätku.na to sme tu aby sme sa pytali a informovali 🙂

kukadielko
31. máj 2013

@mirkalinda jasne, zena citi, ked je na to pripravena. Ak nie, vajicko sa neuchyti. Bojim sa akurat, aby v neskorsom stadiu bol pevny aj krcok. Ale vascina zien s tym problem nemala. Tak verim, ze ani my nebudeme... 😉

kukadielko
31. máj 2013

@mia005 ahoj mia, je mi to luto. Zial, veci nevratime spat a musime ist dalej. Ja som asi tyzden krvacala a potom spinila, no dokopy to trvalo 3 tyzdne. Uz som sa bala, ci je vsetko v poriadku. A potom za dalsie dva tyzdne prisla mrska. Takze presne na 35 DC. Neboj, ono to prejde. Pokial nemas bolesti a teplotu... len si davaj velky pozor, aby si neprehladla, vsetko by sa ti tym skomplikovalo. Ani cvicit by si moc nemala. Pekne pi tu alchemilku, aj v kombinacii s rebrickom je fajn. Uvidis, vsetko sa krasne zahoji a znova sa coskoro budes tesit z //. Verim, ze tentokrat vam to pojde rychlejsie. 🙂

zeytin
31. máj 2013

@mia005 Ahoj, krvacala som dlho, este dlhsie ako po porode... 3 tyzdne a potom o 7 dni som sa zasa krvacala... myslela som, ze to uz mam kramy, ale nie... Dr. povedal, ze to je este cistenie... Je mi luto, co sa ti stalo ☹ Drzkaj sa, posielam ti vela sily... A inak vraj po potrate je najlepsie otehotniet medzi 3 - 6 mesiacom po kyrete... Vraj vtedy je maternica najlepsie pripravena 🙂

beany
31. máj 2013

Tak ja sa k vam pridavam, dnes mi robili kyret v 9t... Ale mne povedali, ze mozeme skusat hned, aj moja lekarka, aj lekar, co vykonaval zakrok. Vraj to funguje tak, ze telo chce napravit to zlyhanie a najvacsia pravdepodobnost je co najskor. Tak neviem, fyzicky sa citim relativne dobre, az sa cudujem 😕 Krvacam len trochu, bolesti nemam ziadne...

mia005
1. jún 2013

@zeytin
@kukadielko ďakujem. Čaj som začala piť len včera. Fyzické bolesti nemám žiadne, ani teplotu. Našťastie. Po kyrete sa mi fyzicky dosť uľavilo. Len som mala obavu či je to slabé krvácanie v poriadku. Vraj by sa to malo v priebehu pár dní po zákroku zastaviť, tak čakám kedy to bude aj môj prípad. Mne lekárka odporučila začať sa snažiť za 3 až 6 mesiacov. No pol roka isto čakať nemienim. Ešte som nebola ani na kontrole. Mám ísť až o týždeň, tak uvidím ako to dopadne a aké budú výsledky histológie. Mám z toho obavu, musím zmobilizovať psychické sily, pretože psychika hraje v tomto celom najväčšiu úlohu. Hoci to bolo "len" v 6tt+3.. Ak bude všetko ok a v poriadku prebehnú aspoň dva cykly, tak sa začneme znova snažiť.

kukadielko
1. jún 2013

@mia005 neboj, ja som krvacala a spinila dost dlho, ale potom to preslo. Lekar mi povedal, ze by som nemala viac ako 10 dni krvacat a ked bol 14 den a ja som este spinila, som mu volala a on ze pokial to uz nie je cervena krv, tak v pohode. A na prvu kontrolu mi kazal prist az po prvej ms.
Presne tak, psychika je velmi dolezita. Ja som tiez nemala bolesti, akurat ovulaciu som dost citila a teraz mam trochu bolestivu ms, ale da sa. Ja som aj lekarovi minule povedala, ze asi ziadna fyzicka bolest nie je tak silna, ako ta psychicka, ked ti zomrie dieta.

@beany vitaj medzi nami, aj keby som ti priala, aby si tuto temu nikdy navstivit nemusela. Ja som sa tiez fyzicky citila v pohode, ale clovek nevidi dovnutra, tak chcem aby ma lekar po ms skontroloval a ked povie, ze maternica je zahojena, asi idem na to! Ked mi lekar dva mesiace po porode povolil sa snazit, tak myslim, ze teraz nebude problem. Len neprecenuj sa, davaj tak ci tak na seba pozor - hlavne teplo sa obliekaj! 🙂

emma93
1. jún 2013

@mia005 ..ahoj, pozerám, že máme veľa spoločného....či už vek alebo to, že išlo o prvé vytúžené dieťatko!!,:/,ja som po kyrete vôbec nekrvácala, len špinila a to veľmi slabulinko max 2 dni.....teraz čakám na MS, ktorej sa nechce prísť a to už som 51 dní po...:-/