icon

Riziká tehotenstva hneď po potrate

dudu1506
27. mar 2012

caute kocky...podarilo sa niektorej otehotniet hned po potrate a ako to prebiehalo? 😒

soi
9. jún 2013

@kukadielko A aku davku anopyrinu ti odporucili? Mne imunolog pred tehu odporucil 50mg a pocas tehu 100mg. Odporucili mi nosifol,ten obsahuje vitaminy a aj kyselinu listovu. A b12 si pichas ako casto a kolko pred tehu? Ja mam za sebou 7 MA,ale len v roku 2010 mi zistili APS. Protilatky si vytvaram len pocas tehu.

kukadielko
9. jún 2013

@soi to mas vysoku davku, ja mam anopyrin iba 30 mg aj pred aj pocas tehu uzivat. Preco mas taku vysoku davku, ked si heterozygot? Kvoli tolkym potratom? Stava sa ti to vzdy v prvom trimestri? Podla mna to mas kvoli tomu AFP. Kyselinu listovu mam acidum folicum dva krat denne, zelezo rano a na b12 injekciu chodim raz do tyzdna. Mne to vsetko nasadil, ked som zostala druhy krat tehu, len to som bola asi v siestom tyzdni a vtedy niekedy sa zastavil aj vyvoj babatka, takze uz asi neskoro. Ale vsetko beriem pre istotu dalej. Kedy si mala posledny potrat a kedy ti lekar povolil snazit sa?

soi
9. jún 2013

@kukadielko Je to kvoli AFS. Nie, tri tehu som mala v 19tt, 20tt a 23tt. Posledny potrat bol teraz 6.6.2013. V stredu idem na hematologiu,tak uvidim co povie lekarka. Ty si mala kolko potratov? V prvom trimestri?

kukadielko
10. jún 2013

@soi ja som mala porod mrtveho babatka v osmom mesiaci a teraz potrat v 9 tyzdni. Ako sa to da vysetrit a ako sa da tomu zabranit? Inak hrozne, co sa deje, je mi to moc luto, ale drzim palce, verim, ze coskoro to vyjde 🙂

mia005
10. jún 2013

@emma93
@kukadielko ďakujem, ste zlaté. To ma vôbec nenapadlo, že niektoré otehotneli ešte pred prvým menzesom 🙄 Ja idem zajtra po dvoch týždňoch od kyretu na kontrolu do nemocnice a vo štvrtok k svojej lekárke s výsledkami. Som zvedavá čo mi povedia a ako to dopadne..

soi
10. jún 2013

@kukadielko Ďakujem.

spisiacka
10. jún 2013

@soi ach jaj to je priserne to az po tolkych potratoch ti spravili poriadne vystetrenia? Mam za seobu 1 MA jasne ze to nikto neriesi ale tak ty uz si bola aj vo vysokych tyzdnoch. Ja v 13.

soi
10. jún 2013

@kukadielko A tebe AFS nevyšettrovali?

adush123
10. jún 2013

ahojte, aj ja sa k vam pridavam, mala som spontanny potrat 23.4. a este počkam na 1 MS a uvidime, či sa zadari,,citam tu mnoho uspesnych pribehov,,drzim vam palce!!!

soi
10. jún 2013

@spisiacka
@kukadielko
Ahoj. No oni aj spravili všetky vyšetrenia. Zistila sa len mutácia MTHFR heterozygot a pichala som si farxiparin 0,3. Ale nepomohlo. Šťastí v nešťastí som mala to, že som sa dostala mesiac a pol po missed abort k imunológovi, ktorý mi vyšetril protilátky AFS a bolo to tam. Po mesiaci a pol po MA v 11tt som mala hodnoty 47,79, maly by byť do 20. Tak si neviem predstatviť koľko som mohla mať počas tehotenstva. Nasledovali rôzne vyšetrenia - hematológia v BA a reumatológia. 6 mesiacov po MA som bola na hematológii a tam mi vylúčili AFS, v krvi som protilátky už nemala, aj reumatológ to vylúčil. Imunológ to teda uzavrel, že indikácia protilátok môže byť iniciovaná graviditou. Proste ho alebo trop. Cítim sa niekedy ako pokusný králik ☹ A teraz sme mali nešťastie, že by aj liečba bola ale posledné tehotenstvo sa neujalo.

spisiacka
10. jún 2013

@soi ach jaj vytrpia si to niektore zeny poriadne. Drzim silno palce aby dalsi pokus bol uz ten stastny a vsetko bolo OK. Zasluzis si to velmi.

kukadielko
10. jún 2013

@adush123 Ahoj, to si bola 3 dni predo mnou. Prvu mrchu si uz mala? Co to povedali lekari? Kedy ist na to?

kukadielko
10. jún 2013

@soi Pozerala som si vysledky a dva mesiace po "potrate" v osmom mesiaci som mala hodnotu antifosfolipidovych protilatok iba nieco cez 3. Takze predpokladam, ze asi to u mna pricina nebola. Ale kazdopadne hned od zaciatku dalsej gravidity poziadam hematologa, aby mi to urcite kontroloval. Proti tomu sa uziva anopyrin? Teraz nieco uzivas?

adush123
11. jún 2013

@kukadielko no mala som ani nie 4 tyzdne po, a teraz cakam na 2 a potom na // 🙂

kukadielko
11. jún 2013

@adush123 Treba si urobit plan, super 😉 . Aj ja tak planujem, no mam ambicie zacat uz po prvej. Drzim palce...

emma93
11. jún 2013

Ahojte dievčatá...ako sa máte?? čo nové? začal už niekto so snažilkovaním?? My začneme teraz po tejto MS. Z počiatku som mala v pláne až po druhej ale kedže som prvú dostala až po vyše 8 týždňoch pôjdeme nato už teraz...už nevydržím tak dlho čakať!Držím palčeky všetkým!

kukadielko
11. jún 2013

@emma93 Ahoj Emma, zvladas mrchu? Neni moc silna na nevydrzanie? Ja chcem tiez uz teraz zacat, no napisem ti zajtra vecer, co mi povedal lekar. Neviem sa dockat. Ty si volala tvojmu, kedy mas prist na kontrolu?

emma93
12. jún 2013

@kukadielko nie nevolala som mu a asi ani nebudem.... lebo o kontrole mi nehovoril nič, povedal, že mám prísť len keď MS nepríde. Na kontrole som bola po 2 týždňoch a potom po 6tich keď MS stále neprichádzala. To ma prezrel a povedal, že všetko je v poriadku, že sliznica maternica je už narastená...nič viac. Určite mi napíš, budem len rada! Nech to dopadne tak, ako si ty želáš!🙂pekný deň

emma93
12. jún 2013

@kukadielko a ešte k tej mrche čo si sa pýtala...silná už nieje...to bola len prvé dva dni a tá bolesť bola naozaj dosť silná, takú som ešte pri MS nezažila. Ale všetko sa dá vydržať, hlavne, že už sa to niekam pohlo.

soi
12. jún 2013

@kukadielko Áno proti tomu je anopyrin, tiež na riedenie krvi, ale vraj je lepší vtom, že preniká aj cez pupočnú šnúru a v AFS sa hlavne tam vytvárajú tie zrazeniny ☹

kukadielko
12. jún 2013

Caute kocky, no dnes som bola u lekara, ale velmi ma nepotesil. ☹ Vraj po zdravotnej stranke som v poriadku, vsetko je zahojene. No odporucil mi pockat tri mesiace, vraj statistiky hovoria, ze prve tri mesiace je najvacsie riziko, ze sa to moze zopakovat. Neviem, ci som toho isteho nazoru, som teraz neista, neviem co mam robit. Rozmyslam, ze ci v tej statistike nie su zahrnute aj zeny, ktore maju nejaky zdravotny problem, ktory im zistia az po druhom potrate. Lenze ja som komplet vysetrena, mam preventivne lieky, tak co potom moze byt to, co sposobuje riziko?

emma93
13. jún 2013

@kukadielko ahoj..no neviem, ťažko povedať☹...je to taký risk..tiež mám obavy, ale zase viem, že už dlhšie nevydržím čakať..Keby človek vedel, čo má urobiť... 😔 ..A ty koľko si presne od potratu?..Ale inak je super, že máš porobené všetky vyšetrenia..

kukadielko
13. jún 2013

@emma93 ahoj, no od potratu je 7 tyzdnov. Rozmyslam, ze este pockam jednu mrchu a potom uz necakam. Su to nejake dva tyzdne dovtedy ju dostanem a to vydrzim. Ale ako tak pozeram, ty si tiez asi uz neni tak odhodlana skusat po prvej mrche... 😖

inkasofia
13. jún 2013

Ahojte. Ja som bola tiez po potrate. Bola som u doktora a pri odchode mi sestricka odzdravila tak, ze sa stretneme po 3 mesiacoch. ( Odporucaju aspon tolko pockat). A po troch mesiacoch som tam naozaj prisla🙂 Teraz uz mam doma zdravú 18 mesacnú dcérku🙂 Takze vsetkym drzím palce🙂

kukadielko
13. jún 2013

@inkasofia Ahoj, dakujeme za happy pribeh 🙂. Chcem sa spytat, ci si cakala tri mesiace, alebo tri cykly. Kolko menzesov ti preslo?

renuska23
13. jún 2013

@kukadielko ja si myslím, že čo doktor, to názor... našla som jeden článok, skúsim sem skopírovať link, možno ťa povzbudí 🙂 http://najmama.aktuality.sk/clanok/225413/je-na...

inkasofia
13. jún 2013

Ked sa dobre pamätám tak ani nie cykly som cakala ale hned ako sa dalo🙂 teda po 6 tyzdnoch tak odporucali po potrate cakat. A ze je potom velka moznost otehotnenia po zakroku ak nie su ine problemy. No nám to vyslo🙂 Pravdaze ja som si nikdy ani nepripustala ze by to nevyslo 🙂 Myslím tým dietatko. A ani som sa nestresovala. A asi aj o tom to je...Takze vela vela stastia a pozitívne myslenie ak to pravdaze ide ja viem...

kukadielko
13. jún 2013

@renuska23 poznam ten clanok, viacero stranok ho zverejnilo. Ja som sa pytala aj lekara, ci mi to odporuca len na zaklade statistik, alebo i vlastnej skusenosti a povedal, ze aj na zaklade skusenosti. Preto som zostala na pochybach. Ale zasa vacsina kociek na forach zverejnuje pozitivne skusenosti. Tak neviem. No asi zlata stredna cesta, po druhej MS asi ideme pozvolne skusat. Nic nasilu, proste naplno vtedy, ked bude chut sa milovat. Bez vypoctov, sledovania sa... Aj ked neverim tomu, ze do toho nesklznem 😀

kukadielko
13. jún 2013

@inkasofia ani nevies, kolko od potratu si si nasla //?

inkasofia
13. jún 2013

Teraz som prave nad tym rozmyslala este tu v posteli. Aby som bola presná🙂 V strede novembra 2010 kyretaz pre ( anembryomolu) sa neuchytí nevyvíja plod. Pravdaze bola som nestastná. Potom trebalo cakat.. Potom som mala raz ci dva krat menstruaciu. Som mala vzdy dost nepravidelnu. A zac.marca poslednu menstruaciu. Ale mali sme pravdaze vplane dieta ale necakala som vtedy ze to tak skoro pojde. A // ma prekvapili pravdaze som bola velmi stastna. Takze takto to bolo...