icon

Riziká tehotenstva hneď po potrate

dudu1506
27. mar 2012

caute kocky...podarilo sa niektorej otehotniet hned po potrate a ako to prebiehalo? 😒

mata128
27. jún 2013

@kukadielko hej,cistili...tehu bolo ok,mala som sice hematom,ale ten som mala uz aj pri dcerke pred osmimi rokmi. Tehu bolo v poho,syncek sa narodil s vrodenou srdcovou chybou,ale to je o inom. To sa nijako ovplyvnit nedalo. Ako 10dnoveho ho operovali a uz je vdaka bohu ok. Tato "chybicka" sa zoperuje raz a potom je uz pokoj...ale ako vravim,to uz je iny pribeh...

kukadielko
27. jún 2013

@mata128 To mi je luto. Pre matku musi byt hrozne nieco take prezivat. Ale podstatne je, ze to skoncilo happyendom. Co ti povedal lekar, ked si tak skoro prisla znovu tehu? To srdiecko bola geneticka zalezitost predpokladam...

mata128
27. jún 2013

@kukadielko Nebola to geneticka zalezitost...do roka sa tychto deti rodi 15-20,my sme bohuzial boli jednym z nich...hej,bolo to velmi tazke obdobie.Vdaka Bohu v detskom kardiocentre su skveli odbornici a nasho drobceka zachranili...ked som prisla lekarovi po potrate opat tehotna,povedal mi,ze sa MI TO ZDAAA.prisla som o 2 tyzdne znova a bolo to ok...dness uz k nemu nechodim,lebo tuto Alexkovu diagnozu nezachytil,pricom vsetci v kardiocentre mi vraveli,ze to mal zistit. Pre mna je vsak dnes uz podstatne len to,ze nas syncek zije a nezanechalo mu to ziadne nasledky...

mia005
27. jún 2013

@kukadielko
@emma93 presne tak,vsetko to chce cas,aby sme pochopili a videli suvislosti preco sa to stalo.a mozno tieto suvislosti ani nikdy neodhalime..my sme dnes prvy den na dovolenke a ja mam prvy den "krasnu" mrchu 😀 zatial to vyzera na taku mrchu ako som mavala aj pred kyretom.no nechcem to zakriknut..prvy den som zvladla len s jednym brufenom a krvacanie nie je zatial divoke..uvidime ako sa to bude dalej vyvijat..ale som rada,ze prisla len po 4 tyzdnoch od zakroku a nemusela som zas behat po lekaroch..

kukadielko
28. jún 2013

@mata128 Tak to bol fakt nejaky divny doktor, najprv nevie, ze zena moze tak rychlo otehotniet a potom neodhali zavaznu vec na usg. Drzim vam palce, aby uz zivot prinasal iba radostne a pekne chvile 🙂

@mia005 Davaj si pozor s liekmi na slnku. Ja som musela na tri dni vysadit Anopyrin, lebo moja koza absolutne nezniesla slnko. Nikdy som nebola taka cervena, ako teraz. Ale je pravda, ze ja ho uzivam uz dva mesiace. Ale tie dva dni, co ho neberiem som celkom ok. Hned zajtra ho znova nasadim, aj ked mrcha este neprisla, ale potom ideme na to, tak nech je vsetko ok. Kolko budete dovolenkovat? Tyzden, ci dva? Ja som mala druhy den mrchy taky najhorsi 🙄 Peknu dovolenku!

mia005
28. jún 2013

@kukadielko ja sa liekmi velmi nechcem dopovat.davam si ich naozaj len v pripade krajnej nudze,ked uz nemozem vydrzat.aj ja mavam druhy a treti den taky najhorsi co sa tyka krvacania.co sa tyka bolesti,tak prvy den vacsinou skriabem steny,bez brufen neprezijem.prave preto som prekvapena,ze som prvy den zvladla len s jednym ruzovym pomocnikom 😀 heh,ze tyzden alebo dva dovolenky..brala by som 😀 sme tu na kratko,v pondelok sa vraciame kvoli praci..pre nas aj tychto par dni je balzam na dusu.lepsie ako nic..

kukadielko
28. jún 2013

@mia005 nevadi, uzivaj aj par dni. My sa vraciame zajtra. Tiez by som vedela zostat aj dlhsie, no ja mam radsej viac kratkych dovoleniek, ako jednu dlhu. 😎 Ja nejake extra bolesti pri MS nemavam, len trosku, takze lieky od bolesti si davam, len ked ma popritom boli hlava. Len ten Anopyrin mam predpisany od hematologa, takze to musim. Uz aj tieto dni mam vycitky, ze som ho vysadila, ale snad za tri dni sa nemoze nic stat...

emma93
28. jún 2013

@mart1na26 ahoooooj🙂)..tak veeemi sa teším že vám bábätko krásne prospieva🙂)!!!....tiež som na teba myslela, lebo som vedela že ideš na poradňu, ale bola som si istá že bude všetko ok🙂..kritické obdobie už máš za sebou.. už bude všetko len dobré🙂
Ja očakávam lepšie povedané neočakávam 😝 mrchu zhruba za týždeň....snažili sme sa ako bolo možné, aj keď manžel bol pár dní preč, no tie naj dni podla mňa 11-15 sme sa snažili...potom až 20-ty...tak sa mohlo zadariť..
A už ti aj vykúka bruško??🙂....ja ked pozerám albumy tu na MK tak som v nemom úžase ako niektoré maminky majú už v 8-9 týždni pekne zagulatené brušká! ale u každého je to asi iné.

emma93
28. jún 2013

@kukadielko ....na dovolenku ideme do Tatier! ..tak dufam,že ak to náhodou teraz nevyjde, tak čerstvý horský vzduch nám prospeje a čoskoro sa zadarí! a vy kam?

emma93
28. jún 2013

@mata128 ahoj. ..naozaj dakujme za povzbudivý príbeh, ktorý dodá silu a novú nádej každej z nás!!!! Želám tebe a celej rodinke veľa veľa zdravíčka!

mart1na26
28. jún 2013

@emma93 ahoj 🙂 to sa vam urcite zadarilo..... Tiez mam taky recept ze medzi 9tym a 14dnom po menzese , sex 2x denne a tak som 3x otehotnela na prvy sup..... Tak ja dufam ze ziadna mrcha ti uz nepride... ;) takze nabuduce ocakavam fotky pozitivneho testu !!!! ;)

.... Ano aj doktor hovoril ze kriticke obdobie je za mnou. Vies co tak mi tam odlahlo ked som videla bit srdiecko jak nikdy v zivote..... Aj brusko sa uz gulati, mne sa vzdy zacalo na zaciatku 3tieho mesiaca. Tak ja uz dufam a verim a prajem si aby sme mali kraaaasneho synculika 🙂 ......

emma93
28. jún 2013

@mart1na26 no krásne🙂..tak dobre sa to číta🙂!..je super, že aj lekár ťa takto upokojil, človeku to veľmi pomôže!...
No bodaj by si mala pravdu s tými tehu testami:/..ale nechcem nato ešte teraz myslieť a znervoznovať sa.. a testovať už vôbec nie...určite počkám, až mi bude meškať a až potom testnem....veľmi si prajem aby to vyšlo ale nechcem sa nato upýnať...........no keby to bol chlapček bolo by to super, mali by ste párik🙂...aj ked potom všetkom je človek štastný za drobiatko akéhokoľvek pohlavia 😉 , hlavne nech krásne v brušku rastie a príde na svet plné zdravia a sily!
Už sa určite vytešuješ z rastúceho bruška, ja som ten pocit žiaľ ešte nezažila a neviem sa dočkať toho ako sa začnem gulatiť! to bude to najkrajšie priberanie na svete! 😀 ..už aby to bolooooo!

kukadielko
28. jún 2013

@emma93 Ahoj, my sme na jednom greckom ostrove, vlastne uz zajtra odchadzame. Ale bolo super, oddychla som si. Uz kazdym dnom cakam mrchu, zase sa jej neviem dockat. Dnes mam 29 DC. Viem, ze sa nato neda nemysliet, myslim teba, ako ocakavas. Aj ja budem urcite buduci mesiac ako na trnoch, ale som rada, ze aspon do prace chodim a nemyslim tolko na to. Tu na dovolenke na kazdom rohu tehulky a maminky s kocikmi... ☹ tak sa utesujem, ze buduci rok aj my tak prideme. 😀 Drzim teda palce!!! A kedy idete na dovolenku vy?

emma93
28. jún 2013

@kukadielko jéé vy ste na ostrove..musí tam byť krásne!!!! my ideme až koncom júla..Tak štastnú cestu domov🙂!
..a dakujem za držanie palčekov, uvidíme čo z toho bude alebo nebude....teraz by som chcela urýchliť čas aby som vedela na čom som...

zuzu1104
30. jún 2013

Ahojte kočky, mohla by som sa k Vám pripojiť. V žiadnej téme, čo sa týka potratu už nik nereaguje, lebo sú to staré témy, tak skúšam tu. Tiež som si prešla potratom pred týždňom mi zistili MA a bola som na kyrete. Po kyrete som sa cítila super, to bolo vo štvrtok, ale dnes som začala mierne krvácať od štvrtka som len špinila, dúfam, že to nebude problém a že krvácanie rýchlo ustane. Baby chcem sa spýtať je možné, že aj keď už jedno dieťatko mám, tak môžem mať nejaké mutácie alebo, čo sa to zisťuje na hematológii? Uvažujem, že presvedčím môjho gynekológa, aby ma poslal na všetky testy. Už nikdy nechcem prísť o bábätko. Zajtra si kúpim alchemilku a chcem si zakúpiť aj Infolic, že vraj je výborný na upravenie cyklu a na upravenie ovulácie a tak isto aj skvalitňuje vajka. Máte s tým niektorá skúsenosti? A tak isto som manželovi objednala vitamíny zinok, selén, vitamín C a E. Budem rada ak budete na môj príspevok reagovať.

emma93
30. jún 2013

@zuzu1104 ahoj Zuzanka, vitaj medzi nami, aj ked určite by sme sa radi rozprávali na veselšiu tému, žiaľ aj takéto situácie prináša život. Tu sme všetky na jednej lodi, tak kludne sa pridaj a pýtaj sa načo chceš a ak budeme vedieť radi poradíme, pomôžeme. Po prvom potrate lekári nezvyknu robiť žiadne vyšetrenia, až po opakovaných. Je to smutné, ale je to tak..tiež som sa s tým nevedla zmieriť, stále som pátrala po príčine , chcela som vedieť prečo sa to stalo....ale nato ti nik neodpovie. Zväčša to býva dielom náhody, skrátka chybne založené tehotenstvo na zlom genetickom základe..zlé usporiadanie chormozómov ktorému sa zabrániť nedá. Lekár mi to vysvetlil tak, že príroda si tu necháva len silných jedincov, schopných prežiť a veľakrát, je aj dobre že sa tak stane, lebo určite by nikoho nepotešilo keby mal choré a ťažko postihnuté diaťatko. Je to veľmi kruté, ale je to tak ☹ Človek sa s tým musí zmieriť a ísť daľej! Obzeranie do minulosti a pátranie po príčinách mu nepomôže. Treba sa pozerať dopredu a myslieť nato pekné čo príde.
Čaj z alchemilky som tesne po potrate pila aj ja..vraj sťahuje maternicu a napomáha k jej regenerácii ale počas ovulácie by sa už piť nemala. O inofolicu som počula, ale osobnú skúsenosť s ním nemám. Ja užívam kseliny listovú a vitamíny pre tehotné, ktoré sa môžu užívať aj pred plánovaním otehotnením.
Vzhľadom k tomu, že už jedno zdravé dieťatko máš, myslím, že toto čo sa ti stalo bola naozaj len zlá náhoda ktorá sa už nezopakuje!!
A v ktorom týždni si bola ked si o dieťatko prišla?? ja v 9tt

zuzu1104
30. jún 2013

@emma93 Ahoj Emmka, srdečná vďaka za milé privítanie. Potratila som asi v 8tt, nevieme to presne lebo nám to vôbec nesedelo s poslednou menštruáciou a riadili sme sa len UTZ, ale už ani ním sa nedalo riadiť, lebo sa to prestalo vyvíjať asi v 6 tt. Mali sme len plodový vačok, bábätko sa v ňom žiaľ neobjavilo. Som zvedavá, čo zistia na histológii. To mi prídu výsledky domov? Lebo v nemocnici mi nič nepovedali, že si mám prísť po výsledky.
Som z toho všetkého v šoku asi aj kvôli tomu, že jedného synčeka už mám.
Emi mala si aj bolesti po kyrete?

kukadielko
30. jún 2013

@zuzu1104 ahoj, je mi luto, ze si tiez prezila podobnu skusenost. Ako pise Emma, neobzeraj sa do minulosti, planuj a snaz sa polepsit buducnost. Skus sa lekara spytat na hematologicke testy, mozno ta posle a bude si to vediet obhajit na poistovni aj po prvom potrate. Mne dal robit vsetky mozne vysetrenia, len ja som bola uz vo vysokom stadiu, preto. Aj ked jedno dietatko mas, moze byt u teba nejaky problem, ktory sa v prvej gravidite neobjavil. Ale skor sa priklanam k Emme, ze to bola zla nahoda a uz sa opakovat nebude. Pi caj z alchemilky, pripadne rebricka, ja som uzivala aj Gynex kvapky. Spinila som tri tyzdne a sem tam som mala taky divny pocit v podbrusku a zvnutra na sliznici. Po 10 dnoch nesmies krvacat, iba spinit.
Neboj sa, cas poleti rychlo a ani sa nenazdas a budes znova snazilkovat 😉

@emma93 pozdravujem ta... 😎

zuzu1104
30. jún 2013

@kukadielko ahoj, ďakujem, že si napísala, potrebovala som sa s niekym porozprávať, čo prežil to isté. Môj gynekológ je super človek a určite ho prehovorím, aby ma na tú hematológiu poslal, aspoň tam, keď už nikam inam a určite mi urobí aj on v ambulancii množstvo testov.
Trošku ma znepokojujú tie bolesti, čo mám už druhý deň aj keď sú len také ako pri menzese a neviem či také môžem mať. Dala som si teraz paralen, aby som si v noci pospala. Po kyretáži som krvácala len v ten deň, potom som dva len trošku špinila a na 4 deň som začala tak jemne krvácať. Tak neviem či to je ok. Alchemilku budem isto piť, zajtra mi ju má manžel kúpiť. Chcem sa čím skôr z toho dostať a opäť sa snažiť o bábätko.
Kukadielko ako dlho trvá, kým prídu výsledky z hematológie. A kedy sa môžem tam objednať? Až po prvom menzese?
V ktorom tt si potratila? Veľmi ma mrzí, že aj ty si prežila tento smutný zážitok. Už to prebolelo alebo ešte stále veľmi bolí?

emma93
1. júl 2013

@zuzu1104 nieje začo🙂....čo sa týka tých výsledkov, ja som bola dva týždne po kyrete na kontrole v nemocnici a tam mi povedali aj ako dopadla hystológia..ale vo väčšine prípadov sa tam neukáže nič. Ešte som nepočula, že by tie výledky posielali domov. Byť tebou, by som si tam asi zavolala a spýtala sa nato. Po kyrete som bolesti nemala, len som cítila také zvláštne akokeby "sťahy" v podbrušku, to sa maternica dostávala do pôvodného stavu a veľkosti. Ja som ani nekrvácala. len asi jeden deň po kyrete som mala ešte slabučké špinenie, to bolo všetko.
Inak naše dieťatko sa tiež prestalo vyvíjať asi v 5 tt... 😢 ...
A nehovorli ti, že máš prísť na kontrolu??

emma93
1. júl 2013

@zuzu1104 ...tak ako si napísala, tie bolesti po kyrete sú akokeby pri menzese, neboj, to je všetko o.k. Len krvácanie by už nemalo byť.

emma93
1. júl 2013

@kukadielko ..ahoj moja 😉 ..ako sa máme?

zuzkat1
1. júl 2013

@zuzu1104 to je ok ze krvacas na 4ty den. Ja som len 2 dni krvacala a museli mi pichat vyvolavacku. Po kyrete mas mat menzes.

zuzkat1
1. júl 2013

@zuzu1104 vidim ze uz mas dieta. Aj ja mam a potom 2x potrat. Na hematologii mi povedala dr ze som tam zbytocne,ze ked uz mam dieta tak v krvi to nie je. Ak by to bola krv tak vraj ani jedno nedonosim. Ja som na vysetrenia ist ani nechcela,trval na nich dr.

zuzu1104
1. júl 2013

@emma93 ahoj Emi, nie nehovorili mi nič, že mám prísť, mám ísť len k svojmu gyndíkovi. Teraz som volala do ambulancie a pýtala sa na to krvácanie, tak mi sestrička povedala, že sa nemám obávať, že sa môžem ešte čistiť, ale keby sa krvácanie zhoršilo, tak mám okamžite prísť do ambulancie. Tak sim trošku pokojnejšia, lebo to krvácanie je fakt slabučké. Objednali ma aj na krv na stredu, tak som zvedavá ako to dopadne. Z tej histológie si teda zavolám potom o výsledky či tam bol nejaký nález.
Dnes konečne bolesti povolili, tak som zvedavá či to naozaj povolí. TY si bola kedy na kyrete? Bolo to vaše prvé bábätko?
Aj si bola niekde na vyšetrenia?

zuzu1104
1. júl 2013

@zuzkat1 Zuzka, ďakujem, že si napísala. Tiež sa bojím toho, že by sa to stalo druhý raz, doslova sa toho hrozím. V ktorých týždňoch si bola, keď sa to stalo? A koľko cyklov ste čakali po prvom potrate?
Je to pre nás veľmi ťažké, ale ani jednej nič iné neostáva, len sa s tým všetkým zmieriť. Aj keď je to naozaj veľmi ťažké, však? :(
Ale to je nejaká divná hematologička, lebo som počula, že aj žienky, ktoré už mali dieťa sa im potom po potratoch zistila nejaká mutácia, a potom keď si pichali injekcie, tak už ďalšie bábo donosili.

zuzu1104
1. júl 2013

@zuzkat1 Zuzi, ale menzes máš dostať až o nejaké tri týždne od kyretu a nie hneď. Aspoň tak mi povedali v nemocnici.

zuzkat1
1. júl 2013

@zuzu1104 ja som bola na sukromnej klinike. Take spinenie mozes mat aj 2 tyzdne. ty si v podstate "porodila" takze ta maternica sa stahuje a cisti. Mne sa necistila takze mi dali vyvolavacku ani po nej nic takze mi dali dalsiu. Cakali sme 4mes. Ale podarila sa po roku snazenia.2hy potrat bol o mojej psychike-cakala som ze potratim tak som aj potratila. Takze teraz oddychuj,venuj sa sebe a potom hura na vec ale v pohode ak sa da. S radostou a nie s obavami.
Ta hemato vravela ze to este nezazila ze zdrave dieta a problem v krvi,ze je asi promile sanca ze taky problem mam. Ja osobne si myslim ze ma pravdu.

zuzkat1
1. júl 2013

@zuzu1104 inak aj z toho ze tam nemas uz ist na kontrolu vidiet ich pristup.
Prve som potratila MA v 10t4d. A druhe spontanne v 8t.

zuzu1104
1. júl 2013

@zuzkat1 no ja som po zákroku mierne krvácala, potom dva dni špinila a potom začala opäť jemne krvácať a krvácam už druhý deň. Dnes ma konečne už brucho nebolí, ale včera večer som mala poriadne sťahy maternice. Dúfam, že mne menzes dorazí hneď, naozaj túžim potom, aby sme sa čím skôr snažili, túžim po bábätku. Ale to vlastne každá jedna z nás čo potratila. Ale aj napriek túžbe mám rešpekt pred týmto všetkým a chcem počkať aspoň 2 cykly.
Zuzi a nepremýšľala si nad genetikou? Tu na koňovi som čítala niečo také, že môžeš mať poškodený nejaký gén a preto potrácať len jedno pohlavie.
No a s tou nemockou máš pravdu, ale aspoň si ma nechali do druhého dňa a urobili mi testy z krvi. Zistili, že zatiaľ tam nie je žiaden zápal a že sa mi pekne znížilo HCg z 10772 na 3000 aj niečo. V stredu idem na ďalší odber, tak dúfam, že aj táto krv dopadne dobre.
Len mi nejde do hlavy ta hematológia, viem, že je málo pravdepodobné, že budeš mať nejakú mutáciu, ale aj tak, istota je guľomet. Bola si aj na imunológii a infektológii? A Tvoj gynekológ Ti robil nejaké vyšetrenia?