Rok sa nám nedarí počať dieťa. Aké vyšetrenia nás čakajú?

askim000
16. máj 2020

Dobrý deň. Idem si po radu. Kto má skúsenosti. Aký je postup a podobne. Idem po roku na preventivku a po roku idem povedať, že sa nám proste nedarí babo. Zaujíma ma kto si tým prešiel, aké budú nasledovne kroky, vyšetrenia a podobne a aká alternatíva u vás zabrala aby ste sa dočkali bábätká. Ďakujem.

balalea
16. máj 2020

@askim000 ahoj, gynekológ mi odporučil centrum asistovanej reprodukcie a šli sme tam, a sme tam stále

askim000
autor
16. máj 2020

@balalea koľko vám to už trvá? Co ste všetko absolvovali a ak smiem vedieť vyjadril sa v,, čom je problém,,?

balalea
16. máj 2020

@askim000 no sú to 2 roky ale rok sme v centre. Problém je u manžela , má pomalšie spermie.. neni to tragédia ale nestačí na to aby oplodnili vajko 🙂
Prišli sme do centra, konzultácia , pozreli mna , manžel spermiogram a následne konzultácia výsledkov.. mám za sebou 2x IUI a jedno IVF , mala som hneď vklad - nevyšiel, tak má poslali na ďalšie vyšetrení (Hematologia, reproimunolohia) ktoré sú OK a teraz sa pripravujem na další vklad

veronika1234512345
16. máj 2020

Mne lekár urobil folikulometriu ci ovulujem. 2 mesiace ma sledoval. Z vlastnej iniciatívy som išla aj na endo aj tam bolo všetko ok. Tak mi gyn odporučil aby šiel muž na spg že ďalej budeme pokračovať. S muzom sme sa dohodli, že si dáme istý čas a tak pôjdeme do centra. V januári sme mali ísť on na spg ja na celkové vys. V decembri som ostala tehotná.

natalkacentrumzdravia
19. máj 2020

@askim000 Ahoj my sme sa snažili 5 mesiacov a nešlo to. Nedalo mi to a zašla som za svojím gyndosom ten mi spravil hormonálny profyl ci vôbec ovukujem aj folikulometriu. Zistil ze nemám ovulaciu ale ze inak som úplne zdravá. Mužovi spravil spermiogram ten bol OK. Takže problém len s mojou ovulaciou. Je to častý problém a ženy o ňom ani netušia. Najme ako ja keď mám každý mesiac normálne menštruáciu. Nasadil mi hormonálne lieky 2 mesiace ma sledoval folikulometriou na 3 mesiac som dostala silnejšie lieky v podobe inejkci. Ovulácia došla a poriadne cititelna a podarilo sa. Neviem ci to robí každý lekár lebo počúvam že mnohí sa tým nezaberajú a posielajú hneď do centier. Ale mnohí gynekológovi sa tým zaoberajú. Môj robí dokonca aj insemenaciu, priechodnosť vaječníkov. Alebo niekedy môže byť aj štítna zlaza v neporiadku.