icon

Serrapeptáza v tehotenstve

ester177
6. nov 2018

Je tu nejaká mamina, ktorá brala v tehu serrapeptázu ako prevenciu proti MA? (Aj proti krvným zrazeninám)
Poučovanie nepotrebujem, píšte len tie, čo máte skúsenosti. Ďakujem

tanika
5. mar 2019

@ester177 ahoj kúpila som tu istú značku serapeptazy a idem do toho . Nebudem čakať čo lekári spravia ako doteraz nič len operujú . A ešte so kúpila draciu krv od firmy travnicek myslím .

ester177
autor
5. mar 2019

@tanika malo by to pomoct. Je to teda tato

apip42
5. mar 2019

@ester177 ahoj, prosim ta citala som ze mas skusenost s enzymami v tehu, prosim ta nahodou nemas skusenost s Fytozymom? Mne bol odporuceny ale obsahuje zazvor a toho sa dost bojim (som v 9tt) tak neviem co robit🤷🏼‍♀️ Dakujem

ester177
autor
5. mar 2019

@apip42 nemam, ani som o nom este nepocula. Zazvor v malych davkach nie je nebezpecny. Nerozmyslala si nad wobenzymom? Ten mi aj moja dr. odobrila.

apip42
5. mar 2019

@ester177 tu to vychadza na tabletku 75mg zazvoru co mi pride dost🤔 tak neviem.. wobenzym som uzivala pred tehu, teraz mam toto ale este zvazim ten zazvor a mozno si dam radsej ten wobenzym

apip42
5. mar 2019

@ester177 tak som googlila o tom zazvore a ze 4g sa mozu tak potom by to snad bolo ok😉

nila1111
5. mar 2019

@ester177 dakujem, a to si brala aj na zaciatku tehu, aj seru aj nato aj wobko ?

nila1111
5. mar 2019

Este ma zaujima ta natokinaza, ta sa na aky ucel v tehotenstve pouziva? Dakujem za odpoved

ester177
autor
5. mar 2019

@nila1111 no nattokinaza aj serrapeptaza sa neberie v tehu, lebo je malo vyskumov. Ale na serrapep. som sa docitala na 2 zahranicnych strankach, ze nemoze a nema ako ublizit. Nattokinazu vo forme tradicnej potraviny jedia japonci bezne, a japonky aj v tehotenstve, lebo ma predist pripadnemu potratu, ako prevencia proti krvnym zrazeninam v placente. Ja mam nieco s krvou aj s cievami, pretoze som mavala slabo prekrvene nohy aj ruky, zobrat mi krv je pre sestricku i mna utrpenie, je husta. Ja si myslim, ze dovod mojho MA a problem s otehotnenim bol prave v tomto. Ale nemala som vysetrene vsetky krvne mutacie, len 4 zakladne. Mam heterozygota MTHFR, kedze neviem vstrebat obycajnu kyselinu listovu, tak som aj active folic od generica brala od maja, az dodnes, v septembri som nasadila serrapep.+nattokinazu (3x2tabletky, teraz uz 2x2 tabl.), a aj som hned v danom mesiaci otehotnela. Chlorellu som brala uz od februara min.roka, a som na nej stale. Wobenzym od novembra do februara, teraz uz nie. Ja som bola velmi zufala, lebo som sa takmer po kazdej ovu citila tehotne, a ked dosla ms, tak som bola sklamana. Mozno mi ta nattokinaza so serraptazou pomohli. Nattokinaza ucinne riedi krv, preto ju nemozu tie, co maju slabu zrazanlivost, cize riedku krv. Preto sa pise, ze je nevhodna pre tehotne, aby nahodou nekrvacali. Ale hutstu krv krasne rozriedi, rozpusta krvne zrazeniny a brani ich tvorbe.

ester177
autor
5. mar 2019

@ester177 je lepsia nez fraxiparine, lebo ten len riedi, ale nebrani tvorbe zrazenin

nila1111
5. mar 2019

@ester177 čiže tu seru by som kľudne mohla brat a asi aj wobko. O natok.; nie ak nie je daky vacsi problém, ani chlórea by nemala uškodiť . Aktív folic, základ, eventuálne aj v kombinacii s femibionom ? Dakujem za rady, nuž vieš lekár ti povie, nič neber atd. A tebe zostane iba hľadať čo jestvuje a čo by pomohlo, ak tu je ešte niekto kto má skúsenosti s týmito preparátmi ,bolo by super , keby pridali svoju skúsenosť, nech si vieme pomôcť .

nila1111
5. mar 2019

Vieš v každom prípade mám pred výživových doplnkami rešpekt, pretože to nie sú lieky a teda nepodliehajú prísnym kontrolam a teda mnohé výživové doplnky nie sú neškodne, aj na to treba myslieť, podvodníkov čo bohatnú na ľudskom nešťastí je plno, žiaľ :(

ester177
autor
5. mar 2019

@nila1111 to áno, ale zase keby to nemalo účinnosť, asi by to nepomohlo. Na druhej strane, predávajú sa v lekárňach (aj tato serra, ktoru beriem, tú predáva imunovital v BA). No mne to pomohlo a aj pomáha. Takze keby to kupujem od nejakého podomového predajcu, skor by som mala obavy. A podla mna aj lieky skodia, tiez je to chemia. Podstatne je, ked pozitiva prevazia negativa. Ja som mala za 1 rok snazenia asi 6x pozitivny test, z coho bolo jedno MA, a dalsie som nemala potvrdene, kedze mi meskala ms 2 tyzdne a test bol pozitivny ale nestihla som ist ani k dr. na potvrdenie tehu. Takze spolieham sa na to, co som zistila zo zahr.webstranok a funguje to zatial. Este 3 mesiace mi chybaju k vyvrcholeniu mojho stastia.

misik222
11. mar 2019

ester177 akú silnú serrapeptazu užívate?
250 000? nakolko som ju ja brala uz pred tehotenstvom a nejak sa mi s tym nechce prestať užívam ju asi 5 týždeň a vidím výsledky mam pocit, že mi pomohla aj otehotnieť. Mam problémy ešte stále s baktériami v nose i v hrdle ale myslím si, že by s nimi serrapeptaza zabojovala a nechcem sa jej veľmi vzdať. Tym, že mam tie batérie mám stále hlieny a opuchnutu sliznicu, preto sa pýtam akú silnú serrapetazu užívate. Ďakujem za odpoveď

ester177
autor
11. mar 2019

@misik222 ahoj, kludne mi tykaj 😀. Beriem 250 000, rano nalačno aj s active folic. Tiez som sa ju bala vysadit. Takze beriem a poctivo. A som uz v 27.tt. Dufam, ze babätko je zdravucke, zatial je vsetko ok. Prajem vela stastia!

kikidee
12. mar 2019

@ester177 ahoj, ja som teda tiez uzivala serra presne tu ktoru si mi odporucila, asi 2 mesiace. Potom cca mesiac pred porodom som ju vysadila, pretoze riedi krv a u mna nebolo iste, ci vyjde prirodzeny porod. Tak keby nahodou, aby nebol potom problem s krvacanim. A dobre som urobila, lebo moj povodne krasne sa rozbiehajuci prirodzeny porod skoncil akutnou sekciou. Hojim sa vsak ovela lepsie, rychlejsie ako po prvej, a ani pocas najsilnejsich kontrakcii som vobec necitila jazvu po prvej sekcii. rozmyslam, ze opat nasadim serrapeptazu, nech to hojenie ide este lepsie. Len neviem ci este pockat, alebo uz mozem zacat (som len 6 dni po porode, este sa cistim)..

ester177
autor
12. mar 2019

@kikidee a co sa stalo? Nepostupoval ti porod? Zacala si rodit prirodzene alebo vyvolavali? Lebo ja som mala taky dokazeny 1.porod, a teraz si robim nadeje,ze to pojde lahsie. Ja mam ale nizky tlak, a mala som Epidural, co bola velka chyba. Pichli mi ju az ked som bola na 8, a potom sa kontrakcie zastavili. Takze oxytocin dali naplno, a syncek dostaval malo kyslika pri neprestavajucich kontrakciach. Slabli mu odozvy az kym neprestalo bit srdiecko uplne. Dr. zo mna dieta vytiahla zvonom, aj to na 3.krat. Nieco ho drzalo, nechcel ist von. Neviem, ci maternica bola na 12, asi len na 10. Cele zle. Ozivovali ho 5 minut. Na hlavicke mu chybal kusok koze, co mu zvon vytrhol. Mala som veeeelmi dlho z toho traumu. Kazdopadne ti dakujem za radu, posledne 2 tyzdne ju asi vysadim. A ty si samozrejme mozes dat hned, ja by som necakala. Ak by si po nej silno krvacala, tak pockas, ale neverim, ze by to sposobila. Skor ti pomoze pekne hojit. Zavidim ti, ze to mas uz za sebou 😄. Tak sa drzkaj a vela.stastia zelam tebe aj bábätku 😘

kikidee
12. mar 2019

@ester177 cooo? Boze to je ako z hororu😟 ti verim ze si mala traumu, chuda male aj babatko muselo mat, brrr... tak velmi drzim palce aby ti dalsi porod “vyrovnal” tento zazitok. Dopadne to dobre uvidis✊🏻
Ja som bola 6 dni po TP na kontrole a vobec som sa neotvarala, krcok zavrety..tak dr ze mam na druhy den uz prist na prijem, ze da taky balonik na roztiahnutie krcka a ze to uz behom dna- dvoch porodim. No v noci mi zacali kontrakcie, tak sme isli do nemocnice, ale stale som sa neotvarala. Tak mi poobede dal ten balonik a do 3 hodin som bola na 8cm, kontrakcie kazde 3 min. Tak ma poslali uz na box, dali epidural, kontrakcie mi to nezastavilo, citila som sa praveze uplne luxusne, som si to cele uzivala... a teda ze idu mi pustit plod. vodu a to uz pojde. No a ako pustili vodu tak prepadol pupocnik. Malu museli do par minut vybrat, inak by sa tiez pridusila. Takze nakoniec sekcia v celkovej narkoze. Zase nevyslo😒 ale nastastie vsetko dobre dopadlo, obe sme uplne ok, tak to je najdolezitejsie. Zajtra teda nasadim, nech som cim skor fit, dve deti a obe su este babatka, je to masaker😀

nila1111
12. mar 2019

@ester177 och, to je horor co si zazivala, dufam ,ze to chlapcek zvladol v poriadku...
To radsej potom rovno sekciu ...

nila1111
12. mar 2019

@kikidee ja som si dala seru asi tri dni po cisteni, tak myslim, ze uz aj ty mozes...
kiezby som aj ja o rok, sa k Vam mohla pridat a mat svoje babatko v naruci ...

nila1111
12. mar 2019

@kikidee inak prave citam odpoved tu na MK, od lekarky, ci smiem nasadit hned po gN zakroku a odpoved, ze ked neberiem lieky na riedenie krvi, ze smiem ihned .

ester177
autor
12. mar 2019

@nila1111 z celeho ❤ ti to prajem. Mozes skusit pridat aj nattokinazu, a wobenzym. Drzim palce ☺

ester177
autor
12. mar 2019

@nila1111 ozivovali ho vraj 5 minut, prvu hodinu bol na pristrojoch, nevladal dychat, bol vysileny. 3 dni bol v inkubatore na infuziach (kedze mal infekciu, 30 hodin som mala odtecenu vodu, ktoru mi den predtym rano prepichli a porodila som az na druhy den vecer). Mala som aj zapal obliciek. Po 7 dnoch nas pustili domov s odporucanim na neurologicke vysetrenie maleho po roku. Som si povedala, ze tam uz rodit nepojdem. Chudacik moj maly utrapeny. Nastastie je v poriadku, uci sa na 1tky a dvojky. Po porode som prisla o mlieko, davala som mu nutrilon do 3 rokov. Teraz mal 11r. a velmi sa tesi na surodenca.

ester177
autor
12. mar 2019

@kikidee och, esteze to dobre dopadlo. Tak blahozelam k dcerke. A tu serrapep. by si asi kludne mohla, pomoze ti to sa dat rychlo dokopy. Vela stastia s detickami 😊😘

kikidee
12. mar 2019

@nila1111
@ester177 dakujem vam dievcata za informacie... drzim silno palce aby vsetko dobre dopadlo a tesili ste sa uz so svojimi babatkami❤️

misik222
13. mar 2019

@ester177 myslíš žeby som ju mohla brat aj 2x denne? Pred tehotenstvom som ju tak brala potrebujem sa zbaviť hlienov 😏

ester177
autor
13. mar 2019

@misik222 no ta 125 000ka sa berie 2xdenne. A 250 000ka 1x. Ale ked nie si tehotna, skus, nemalo by ti to ublizit. A daj si s nou aj nurofen 400mg, ten je liecivy, spolu by to malo zabrat. Nurofen mozes 3x denne, 2-3 dni. A kde mas hlieny, v nose ci hrdle? Ja sa ich tiez neviem zbavit, manzel donesie kazdy tyzden novu nadchu z prace ☺

misik222
16. mar 2019

@ester177 som tehotná, tak asi nebudem pokúšať osud, kým som tehotná nebola tak som brala 2x denne potom som dávku znížila. Ja mam hlieny v v nose, ktoré stekajú aj do hrdla od decembra sa liečim na rôzne baktérie v hrdle i v nose najnovšie to bol v nose pneumokok a v hrdle haemophilus už je marec a ja ešte stale citim, že niečo nie je v poriadku už som brala aj antibiotika dvoje lokálne a 1dny celotelové a stále nič. Momentálne to budem musieť nechať na imunitu. A keďže som učiteľka v materskej škole, tak odtiaľ to celé prišlo.

ester177
autor
17. mar 2019

@misik222 ja tiez bojujem s hlienmi v nose a krku uz od januara. Najprv som prechladla, potom manzel kazdy 2.tyzden z prace doniesol novy bacil. Rozmyslam, ze tiez asi zvysim davku. Je to na tebe. Na druhej strane, enzymy su asi prirodnejsie nez antibiotika. Ja som uz tiez zufala z tej nadchy. Uz mam 3.tie kvapky 😤😢, snazim sa obmedzovat, ale ked nemozem dychat, musim si dat. Idem asi kazdy druhy den nasadit dvojitu davku. A Cčko s postupnym uvolnovanim si kup 1000mg.

tanika
17. mar 2019

@ester177 môžem sa spýtať jazdy druhý deň dvojitá dávka serapeptazy ? Áno pochopila som ?
Ja beriem od 6.3. Po jednej ráno 250.000 ale zatiaľ žiadna zmena ja viem je to krátko . Ešte sa chcem spýtať ns zu chorellu ? Aká je najlepšia ja sa v tom tak nevyznám ? Gw chorella ? Tu všetci chvália ako je to teda a že vraj je lepšie brat chorellu a zelený jačmeň. Spolu ? Dik