Skúsenosti s umelým oplodnením cez známeho?
Ahojte,
Z partnerkou sa nam nedari, aj vieme ze chyba je urcite vo mne. Cesta umeleho oplodnenia cez klinyky vsak nieje to co by sa nam pacilo. Rozpravame sa o tejto teme stale castejsie a uz padli iste naznaky, "ze ma jedneho kamarara z vysky"
Mne sa ta myslienka zacala aj celkom pacit, budeme mat vlastne dieta, a v podstate prirodzene, ale mate z takou cestou niekto skusenosti ? Nenastali nejake necakane problemy, narusenie vztahu a podobne ? Vravim zatial som nastaveny tak ze sa mi to paci a chcel by som to tak, ale to je teraz ...
@afanas ono presne tak to robia aj v lesbických pároch. Proste jedna ostane tehotna. Asi vsetci vieme, ze to nema od druhej partnerky 😉. Alebo zena co nechce partnera, sa proste s niekym vyspi aby mala dieta. Muz o tom ani nevie, ze ma dieta. Cize životných situacii je milion. Mna skor zaráža ina vec. Preco je to partnerka a nie manželka? Najprv si treba dat veci do poriadku medzi vami. Druhe riziko je, ze ked sa rozidete a ona ti nebude chciet dat dieta, tak proste na sude ta vylúči ako otca, spravi sa znalecky posudok a ty nebudes mat ziadne prava, hoci si sa o dieta staral. Musis zvazit aj toto. Teraz sa lubite ale moze to byt za par rokov inak. Ja na tvojom mieste by som isla na kontrolu semena, ze ci naozaj nemozes mat deti. Ona nech sa da skontrolovat tiez. Podla výsledkov sa rozhodnite. Moze to byt nejaka banalita, co sa ta doriesit bez problemov aj jednoduchsie. Ak teda naozaj jedina moznost iba umelé, tak sa rozhodnete ako dalej. Ved kamos z vysky tu bude aj za rok.
@betulinka1 isto sa nerozidu, pozná ju, plne dôveruje a verí.. Tieto rôzne situácie kt sa môžu stať, u nich neprichádzajú do úvahy.
A áno píšeš správne.. Stačí rozchod, postaví si ona hlavu, že dueta nie je jeho a je problém na svete.
Ale autor toto nerieši, ved sa veľmi milujú 🙂 až rok sú spolu.
@mk22 podla mna on skor sem pise preto, ze sam vaha potreboval pocut aj iny nazor. Je to chlap, jasne, ze nenapíše Ano dievcata mate pravdu 😉. Ale nech aspon premýšľa.
@betulinka1 tak ona už je tehotná, čiže tam už asi vyšetrenia plodnosti riešiť nebudú (ani nechceli, lebo to bolo pre nich zbytočne, zdĺhavá byrokracia a lekár by predsa bol tiež v nej🙈🙈)
Áno, v lesbickom pare to ani nejak inak nejde, ale tam asi nie je riziko, ze ta žena sa citovo pripúta k mužovi, s akým splodi to dieťa, keď je skutočne "na ženy". A žena, aká je sama a chce len dieťa, zo je tiež trochu iný prípad, ako tu tento zvláštny trojuholník.
Ved to,ze kľudne sa možu rozísť..Kľudne sa môže stať,že on si nájde inú partnerku, budu mať spolu dieťa,ktorej sa nebude páčiť,že dáva peniaze na cudzie dieťa a uberá z rodinného rozpočtu a potom co? Dá žiadosť na súd, súd zistí, že dieťa nie je jeho a žena spravi co? Jasne,ze dá na sud bio otca,aby dostala nejaké výživné.
@betulinka1
@afanas
@jaskolka tak necitala som celu diskusiu, ak uz je tehu, tak uz len im zapriat, vela stastia a lasky.
@betulinka1 dakujem ❤ verim ze to dobre dopadne a nasledujucich 9mes si budeme spolocne uzivat tehu, porod a potom to male
len doplnim ze tehotenstvo prebieha tak ako ma a cochvila sa tesime na malu Mišku, som rad ze sme sa rozhodli prave takto
@afanas a aké sú momentálne vzťahy medzi vami tromi?
@kris_tin257 medzi nami 2mi su normalne, on do toho nieje nijak dalej zapojeny, ano vie o tom ze bol uspesny a to je vsetko ...
@afanas takže on sa vôbec nestará ani nie je s vami v kontakte žeby vedel o priebehu tehotenstva napríklad? A vy dvaja fungujete normálne po každej stránke ako keby tam tá tretia osoba nikdy nebola?
@mk22 tiez ma to prekvapilo, ta rychlost .... ale som zaroven rad. malo by ma azda tesiit ak by sa to nedarilo ani jemu, to mi ego naozaj nepohladka 🙂
Viem ze vela parom sa nedari, skusaju to roky, je taka doba, preco sa to deje polemizovat nebudem ... ale normalne je prave to ak sa to podari v kratkom case idealne na 1x
@kris_tin257 ano prestne tak ... jeho osobu dalej neriesime, ak by ho zaujimal priebeh a kontaktoval ju kludne nech mu to povie, ale zjavne nezaujima
@afanas vaw tak potom super tak vám držím palce nech sa mala narodí a sú obe v poriadku a zdravé ❤️
@kris_tin257 dakujem ❤ velmi sa na malu tesim ❤
@macatt stretavali sa u nho, nejake specialne detajli ma nezaujimali ... ano vedel som ze je s nim, no netravila tam dlhsi cas ako bolo nutne, vecer sme uz boli spolu, objali sa tak ako by naozaj prisla len z kavy ... staci na to proste nemysliet ... clovek sa s tym faktom zzije a necitim nijaky rozdiel ako by sa podarilo nam dvom. Ona bola v tomto velmi napomocna, je to vzdy o tom vztahu a laske ktoru musi clovek nielen citit k partnerke ale aj ju citit z nej ...
Ze sa do toho pustim... Chceš mať rodinu, skus byt najskôr chlap a to znamená chlap a pekne si svoju partnerku najskôr zober, aby ste boli rodina oficiálne a nie ze sa potom zdekujes preč, keď bude čakať bábo. Ďalšia vec, je mnoho chlapov, ktorí oficiálne na papieri nemohli mať deti a nakoniec sa im to podarilo. Predpokladám, že ste mladý pár, potrebujete mať deti hneď? Tak tomu daj proste šancu a skúšajte. Ak ju miluješ, tak nie je čo riešiť alebo budeš skúšať inde? Nerozumiem vám mladým. Manželstvo nie je iba zdrap papiera, ale oficiálne priznanie, že tvoríte par a že tvoríte rodinu. Dnes sa každý chce s každým iba parit a mat dieťa a ono to tak potom aj vyzerá, že ženy zostávajú vo väčšine prípadov samé. Alebo ju pre necháš mladému kamarátovi alebo ju za necháš úplne lebo v noci ti začne v hlave vŕtať myšlienka, že ona spala s iným. Vieš ty ako budeš reagovať? Nebudeš jej to chcieť vrátiť? Budeš milovať bezvýhradne to dieťa hoci budeš vedieť, že ono reálne nie je tvoje? Netreba rozmýšľať o umelom oplodnení, je stále možnosť si dieťa adoptovať, ak opakujem znova, miluješ svoju partnerku
otcom nie je ten čo urobí, ale ten ktorý vychová!!! 😡 všetky moralistky prosím o presun do tém umelého oplodnenia napísať párom z darovaných spermií že ich muž nie je otec 😉
@staromodna niesme az tak najmladsi par 🙂 obaja mame nieco za sebou, ja nemam nic proti svatbe, som skor zastanca tradicii, ale my dvaja mame momentalne trochu ine priority ako svatbu, nedava nam to v danom veku, situacii a okolnostiach zmysel ... Ty beries svatbu ako nejaku definitvnu peciatku, ale kazdy aj ten najkrajsi sobas sa moze skoncit rozvodom ...
@zuzanka.zuzu dakujem za tvoju spravu, ono vela ludi si mysli ze veci sa daju vynutit, sobasom, papiermi, drzanim toho druheho v sachu ... ja som si vsak takto vztahy nikdy nepredstavoval
@staromodna a keby sa zobrali, tak sa nemoze stat, ze sa zdekuje a odide? Ten papier nie je ziadna zaruka...

@mk22 a ešte by sa zo tomu lekárovi páčilo a predstavoval by si neviem co 🙈😆
Autor je jednoducho slepo zamilovaný a v 7 nebi, tu idú logické argumenty bokom, hoci práve on "sa snaží logicky argumentovat".