icon

Snaha o otehotnenie

15. aug 2023

Caves dievcata, pred 2 mesiacmi sme sa zacali snazit s muzom o dietatko. Je to este kratka doba viem, aj ked z kazdej strany pocuvam “nam sa podarilo na prvy raz”…neviem, ci to su len reci alebo fakt maju ludia take stastie 😁 My k tym stastlivcom nepatrime, ale 2 mesiace su tiez este nic, len sa chcem opytat, nechali ste tomu par mesiacov len tak volny priebeh alebo ste nejako podporovali plodnost od zaciatku?

Uzivam kyselinu listovu, obaja s muzom vitamin E a to je tak vsetko. Mimo toho pijeme zelene potraviny z GW a tak, ale nic konkrétne na podporu otehotnenia. Ako ste to mali vy?

Neviem ci mam zacat vyhladavat nejake kury alebo bylinky alebo co, alebo ci tomu nechat volny priebeh zatial 🙂

Dakujeeem vam vopred za mile rady a odporucania 🙂

Strana
z2
autor
16. aug 2023

@melany444 neboj sa, ja verim, ze vam to aj tak vyjde 🙏🤞🏼 poznam take pripady 🙏 ☺️
Ja stale hovorim, ze podla mna polovicaa muzov, kt. maju deti keby sla na vysetrenia, tak by im mozno z vysledkov povedali, ze je to zle, ze je mala sanca a podobne….ale ked nejdes, nevies o tom ani a neriesis

autor
16. aug 2023

@melany444 https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/malo-spermii-a-prirodzene-tehotenstvo/
Aj tuto na konikovi najdeš taketo pribehy 🙏🤞🏼velmi vam drzim palce, ja verim, ze vam to vyjde 😍

melany444
16. aug 2023

Ďakujem krasne ceknem to 😉

vladi4444
16. aug 2023

Ahoj, možno by bolo najlepšie nad tým až tak,nepremýšlať, sústrediť sa na iné veci ako na "snaženie." Pripadne vybehnúť na nejaký predĺžený víkend, užiť si ešte takú slobodu, veci ktoré môžete robiť bez dieťaťa. Aby si sa nezacyklila do takého štadia kontrolovania ovulácie, plakania nad negativnymi testami, porovnávania s ostatnými. Priznám sa, že prvé tiež vyšlo hneď prvý mesiac, ale na som nekontrolovala, snažila sa nad tým nepremýšlať, proste som to brala tak, že príde vtedy a ak má. Ale my sme boli obaja s manzelom ešte pred 30tkou. Už pomaly uvažujeme aj nad druhým, ale nechcem to vyslovene siliť, rada by som bola za súrodenca pre malú, ale ak nebude tak nebude. Držím palce naozaj, aj každej inej žene na tomto fóre, nech mate krásne, zdravé vysnivane bábätko 🙂

autor
16. aug 2023

@vladi4444 ďakujem krasne, si zlata 🙏 drzim vam tiez palce, nech druhe pride cim skor 🙏
Mas pravdu, asi by som to mala vypustit z hlavy, len keby to bolo take jednoduche🙈

pabla99
16. aug 2023

My čo sa snažíme už dlhšie sme to už asi z hlavy dávno vypustili. Tiež som zo začiatku bola úplne premotivovana ale… časom sa človek tak akosi zoceli. Tak neurob chybu na začiatku a nebuď na to príliš naviazaná, lebo potom ide vážne psychika dole. Odpočítavanie kedy príde MS potom následný plač výčitky a neviem čo všetko možné.. už to mám ale za sebou akože príde mi to ľúto, ale už to nie je take devastujúce.🙏 Ja to chápem že sa to ľahko hovorí ale pre niečo to píšem. Proste užívajte si jeden druhého. Dva mesiace vážne nie je dôvod na paniku. To je ešte len začiatok❤️ poznám veľa parov ktorým sa zadarilo po troch, šiestich aj deviatich mesiacoch s vsetke tie prípady su v najväčším poriadku. Hlavne je aby si poznala svoj cyklus, svoje telo.🤗

autor
16. aug 2023

@pabla99 ďakujem za komentár 🙏 Máš pravdu, vlastne všetky máte pravdu baby, prešli ste si tym a viete najlepšie ako to je. Asi to fakt hodím za hlavu, príde to keď to má prísť 🙂
Verím, že všetko sa pre niečo deje.

vladi4444
16. aug 2023

Choďte na výlet, na dovolenku, na turistiku, bicykle, hocičo čo Vás baví..naozaj to je teraz najlepšie riešenie 🙂 Ak ste zdraví a má bábo prísť, ani nevieš ako a otehotnieš 🙂 Ale chápem, že to je ťažké z hlavy vypustiť, ale snaž sa :D

ninulienocka17
16. aug 2023

My s manželom tiež patríme k tým, ktorým sa zadarilo na prvý šup. Hneď prvá ovu, pri ktorej sme ,skúsili’ a pár dní na to už som mala jasné čiarky na teste. Obaja sme zdraví, nemáme žiadne zdravotné problémy, máme 27. Ale dosť som sa bála celý 1.trimester, keďže je to moje prvé tehotenstvo a na ,prvý šup’, aktuálne však už pomaly idem do 6.mesiaca.🤰🏻 Každopádne, asi mesiac predtým, než som otehotnela, som začala užívať kyselinu listovú, lebo sme si povedali, že v tomto roku by sme chceli počať potomka 😄 Ale vyslovene sme neboli takí, že tak teraz poďme plodiť, ale proste bola chuť a teda sme si po niekoľkých rokoch, čo sme spolu, nedávali vlastne prvýkrát pozor počas týchto stykov cez ovuláciu a zadarilo sa. Ale máme v okolí páry, ktorým takto hneď dopriate nebolo/nie je.. Takže poradiť asi veľmi neporadím, ja som zaradila len tú kyselinu a tú som užívala aj celé prvé tri mesiace. Tak skús to a hlavne to berte uvoľnene, dva mesiace sú ešte krátko. Držím však palce, aby sa vám podarilo čo najskôr 😊🍀

Strana
z2