icon

Snaženie sa o bábo a potrebné vyšetrenia

tinkiz
16. mar 2012

ahojte, chcela by som sa spytat ci mi neporadite..uz asi 4 roky sa snazime o dieta, ale stale sa nedari, ja som podstupila nejake vysetrenia, ale myslim ze len zakladne a manzel ma ist na spermiogram, len to stale odklada, zaujimalo by ma ake vysetrenia este treba podstupit, alebo liecbu, lebo sice som zmenila lekarku, ale nic sa nedeje ☹ uz som z toho na nervy

tinkiz
autor
24. jan 2013

no veru ani tie skratky nepoznam,, mna to caka prva krat a popravde bojim sa... viem lekarka mi pobedala ze to bude oklo 1200 eur

tinkiz
autor
24. jan 2013

@tatinka no veru ani tie skratky nepoznam,, mna to caka prva krat a popravde bojim sa... viem lekarka mi pobedala ze to bude oklo 1200 eur

tinkiz
autor
24. jan 2013

@tinkiz a ty si bola v akom centre, tieuz v martine v heliose?

tatinka
24. jan 2013

@tinkiz pk je predlzena kultivacia to je to co som ti pred tym pisala ze ak si ju nedas tak et cize vklad embryka mas na treti den, ak si das pk tak ete je na 5-6ty den, sluzi na selekciu kde vyvoj embryka sleduju o par dni dlhsie a podaktore ktore napriklad na treti den sa zdaju krasne kvalitou tak na dalsi den uz nemusia byt,skratka prestanu sa vyvijat,,,a icsi je specialna metoda oplodnovacia kedy spermie napichuju do vajicka ale s tym ze vyberu len najkvalitnejsie spermiky a najkvalitnejsie vajicka, vacsinou to navrhuju parom kde muz ma malo kvalitnych spermii,no a potom tebe bude vlozene len to najkvalitnejsie embryo.,,
ale neda sa povedat co je lepsie ci dat pk alebo nedat,,,ja som dala vzdy a nepomohlo mi to,,,je to aj o stasti a o tom ci to mas dane z hora, vies ako to myslim, zaruky nam nikto neda,,,keby som sla dakedy na dalsie ivf-umele oplodnenie tak vklad by som si dala na treti den a ostatne by som si nechala na pk a potom zamrazit,,

tinkiz
autor
24. jan 2013

aha jasne, uz rozmumiem, takze to skusim aj ja tak ak to teda odporucia, vies mne zlyhavaju vajecniky a ani neviem, ci mi odporucia vobec umele, ak to bude zle, myslim vysledky krvi, tak uz asi nic ☹ keby mi aspon moja lekarka povedala ze nieco nieje v poriadku a nie mi hovorila stale ze som ok, ale uz je to tam...

tatinka
24. jan 2013

@tinkiz v heliose som bola na dve inseminacie, odisla som od nich do iscaru tiez v martine , tam som mala dve umele oplodnenia a 5 ket-to je kryoembryotransfer co sme mali zamrazene embryka este vtedy, ujalo sa nam len raz ale zial len na kratko,,,teraz si davam pauzu od toho lebo je to humus do seba pchat , mam z toho aj cysty v prsiach, pred tym ma gynekolog pchal clostilbegidom pol roka a potom ma tym pchali zas v heliose , na vahe som sla 10 kg hore,,ale zaujimave ze ked som mala stimulku na umele tam somd ako nesla hore s vahou, mozno kilecko dve... teraz od novembra nic neberim a snazim sa dat dolu tie kila, daco som uz dala, pojde aj ostatok 🙂
ale ked budem musiet skusim znova umele, aj ked uz velmo nechcem ale pre babatko urobim cokolvek

tinkiz
autor
24. jan 2013

@tatinka jasne, takze este aj priberiem, fuuha no s tym som neratala, to su asi tie hormony a ku komu si chodila v heliose, nevedela som ze v martine su 2 centra, ja patrim k doktorke Staroveckej

tatinka
24. jan 2013

@tinkiz vies co ja som nepribrala z hormonov na stimulaciu umeleho oplodnenia, tam som pribrala len trosicku, ale tych 10 kg som pribrala ked mi clostilbegyt daval gynekolok a potom v heliku na insemiaciu,to nie je umele oplodnenie,,,ja som chodila do heliku uz davno, ta lekarka co pises tam vtedy nebola , bola tam dr gaťova, dr,gallo a dr, krajkovic -alebo take podobne to bolo 🙂 tu lekarku co pises nepoznam ale teraz je tama si aj dr culbova, tu ti mozem odporucit, je velmi sikovna, mila a ochotna, robievala v iscare v martine ale v r 2012 zaciatkom leta sla do heliku, ak tam este je tu ti odporucit mozem,,,
ja som sla do iscaru za dr stanislavom tomasom, ale zial ako som ja dosla on po pol roku musel odist, miesto neho potom dosiel gallo z helliosu a minuly rok z heliku odisla aj gatova a otrvorila si svoje dakde v martine tiez,,

tinkiz
autor
24. jan 2013

@tatinka jasne no ja som mala ist povodne k dokterke culbovej, ale prave vtedy si vymenili sluzby, tak som u staroveckej, je tiez velmi mila a asi bude tiez dobra ked hned vedela kde je problem... tak uz asi ostanem u nej, ale zasa neviem, ako to chodi, ci mozem u tej lekarky ostat, alebo ma bude mat ten co ma sluzbu, dufam ze tak nie, lebo ja moc k lekarovi nechcem ist

tinkiz
autor
24. jan 2013

@tinkiz inak my teraz mozeme chodit v sobotu len, manzel chodi na tyzdnovky, je to zlozite a priplatok je tam vzdy 20 eur, lacne to teda nieje

seraa
24. jan 2013

Ahojte
akym vysetrenim sa zisti zlyhavanie vajecnikov a co to sposobuje?

dakujem
my skusame skoro dva roky a stale nic, ovulacia prebehla, mam duphaston ale stale nic...
drzim palce !!

tatinka
24. jan 2013

@tinkiz to mi hovor, tak priblezne mam zratane ze nas to vsetko uz vyslo vyse 4 000 eur...drahe je to dost, a to este ciastocne priplaca poistovna prve tri pokusy zene do 39 rokov....a este som neratala kolko nas stala cesta stale hore dolu chodit lebo nie som z mt a este aj ine vysetrenia ako androlog, genetika a podobne, sme si hradili vsetky tie vysetrenia takze to keby este zratam k tomu,,,ale zas keby ta poistovna nic nepreplati tak je to ovela drahsie,,,
vies co podla mna to budes mat tak ze kto ma vtedy sluzbu tomu pojdes,ak si pamatam ked som tam chodila mne sa prave hento tiez nepacilo ze raz som bola u gatovej, potom u galu, potom u krajkovica,,,neviem ako je to cez vikend ale v tyzdni tam robili sono vzdy dvaja takze sa dalo z nich vybrat ku komu chces ist,,,,ale ako pisem neviem ako to tam chodi kedze som tam chodila davno,,,

tatinka
24. jan 2013

@seraa preco si myslis ze ide o zlyhavanie vajecnikov? ja mam pco , tiez ovulujem ,a j menzes mavam a uz roky sa nedari,,,,navrhni gyndosovi nech ti da porobit vysetrenia poriadne, aj krvne testy,,,ak by on nechcel tak sup do centra reprodukcie , odporucanie ti netreba, porobia ti vysetrenia tam sa ukaze ci daco je porusene ale nie je,,,,,ale je vela parov ktorim nenajdu nic a aj tak sa im nedari i ked su obaja fit,,,,drzim palce

seraa
24. jan 2013

ja si nemyslim len sa pytam ze ake vysetrenia sa robia na toto
ja mam folik. vys, hormon vys., doktor mi nasadil duphaston ale stale nic
tak ma napada co treba dat presetrit..
dik

tatinka
24. jan 2013

@seraa partnerove spermie by bolo dobre ale nechodte na spermiogram k obycajnemu urologovi lebo ten urobi len zakladny s minimom parametrov, taky obsirny treba dat , to robia v centrach reprpodukcie alebo mozno u androloga -ale to neviem isto u toho androloga, to by ste si museli zistit,..ak ma partner v poriadku spermie, potom treba dat vysetrit ci ich ty nezabijas, dat si vysetrit genetiku u teba aj u nho, pripadne hematologiu je toho vela co sa da vysetrit, ale v prvom rade teda skuste ten spermio dat....

tatinka
24. jan 2013

@tinkiz
@seraa
baby pozrite si tuto stranku a dajte si tam info o teste plodnosti, tam by mohli zistit do akej miery su nase vajecniky funkcne a schopne mat deti, este som na tom nebola, aj ked amh ja vysetrene mam ale tie dalsie dva body co tam pise tie nemam vysetrene,,a je to zaujimve celkom ,,,tak akuste pozret,,,,
www.tomgyn.sk

seraa
24. jan 2013

dik, pozriem na to

tinkiz
autor
24. jan 2013

@tatinka mne robili v pondelok amh vysetrenie tak uvidim ako dopadne

tatinka
24. jan 2013

@tinkiz ja amh mam tiez urobene uz roky ,,,ale este a ine vysetrenia sa dau urobit , ale to som sa k tomu dostala az dnes k tomu testu teda informaciam, pisala mi to jedna kamoska co tiez bola na umele a ona sa k tomu dako dopatrala tak mi to posunula ,,,soms i to dnes pozerala a ten test plodnosti moze byt zaujimavy,,,ale to to uz mozno skor pre mna kedze uz mam kaderoc ine povysetrovane ale hento este nemam 🙂 tak ma to zaujalo 🙂

tatinka
24. jan 2013

@seraa potom daj vediet co na to hovoris ...

seraa
24. jan 2013

@tatinka

hm vyzera to zaujmave, tie vysetrenia co pisu predtym ako ultrasound a hormon.obraz su
tie zakladne a prve co ti urobi aj gynekolog ,
to vysetrenie dutiny ambulantnym sposobom(bez anest a nemocnice) znie zaujmavo
pozeram ze su v Martine no ak mas porobene vsetky testy a stale nevedia co tak treba skusit

seraa
24. jan 2013

@tatinka

tebe vlastne doktor co povedal, kde je problem? vie ci nevie
no a este jeden pribeh,
jedna znama (daleka rodina) skusali 7 rokov a nic, aj vysetrenia, hormony a nic , nakoniec gynekologicka
naposlednu chvilu ze skusime este daco a boom problem sa nasiel
neviem presne o co slo , jej vagina produkovala nieco co zabijalo spermie, jeden maly zakrok a po prvom raze otehotnela
tak isto poznam jendu co 7 rokov skusali a nic a naraz 3 ! tam ale neviem ci naturalne alebo po nejakom zisteni
takze baby vsetko je mozne a aj zazraky sa deju !
Hovori sa ze ten Najvyssi ma dva zamky, ktore len On moze otvorit a nic a nikto iny a to je dazd a maternica.

tatinka
25. jan 2013

@seraa u nas ja mam pco, polycysticke vajka ze sice funguju ale zrejme pomalsie tym ze maju okolo seba cukor ktory sa neodburava a to je vlastne ta porucha pco, nevedia z coho to vznika, a teda tym padom vajka sice funguju aj ovulku mavam ale obrazne povedane ta skrupinka okolo vajok je viaz zhrubnuta nez u zdravich vajok a teda by museli byt kvalitne spermie abys a tamd okazali prebojovat, parnter ma ale slabsie a pomale a defomovane takze nemaju silu sa tam zavrtat alebo umru skor nez tam stihnu prist,,ja mam zistenu este jednu mutaciu ale som sid ala aj podrobne testy urobit a zatial cakam na vysledok, takze ak sa k tej mutacii nic nepridruzi z inej mutacie a ak bude homocystein ok tak mi staci brat kys,listovu a tu aj beriem, ak budu zistene dalsie mutacie alebo nedobry homocystein tak mi treba pichat heparin,,ja uz som ho ale pichala pri vkladoch ale nepomohlo to,,ale vsetci nam vravia ze umelym to pojde, lenze uz sme mali viackrat umele olodnenie, v podstate dvakrat a plus este kryotransfer 5 krat, cize postupne nam boli vlozene 8 embryok , davali sme ich po jednom vkladat , raz sme dali dve naraz,,,no a v maternici sa nam ujelo iba raz ale zial len na chvilu,,,,,takze nevedia v com je problem ze preco sa neume v maternici vobec,,,na laparoskopiu som bola tam je to ok, vajkovody su priechodne,,,,vsetky vysetrenia mame porobene, este som premyslala nad imunologiou lebo tu mame urobenu ale zakladnu, premyslala som ist do prahy na podrobnu ale to uz je len v rovine myslienky,,,,ale posielal ma lekar z centra ze teda ist na hysetorskopiu .to by ma uspali a pozreli kamerou dnu do maternice ci tam nieco nezavadzia co by branilo ujatiu embryka ,ale ked som sa o tom bavila s obvod,gyndosom ten povedalz e je to somarina lebo ze ved aj na sone by videli ci tam jed aco co tam byt nema,,,no a teraz ked som citala to na ten test plodnosti tak presne ten dr tam pise ze 3D sono maternice je v podstate ako hysteroskopia a k tomu ze teda ma nemusia uspat a je to bezbolestne,,,takze toto zvazujem si dat urobit a ked uz by som tam bola tak aj to co pise ze teda do akej miery mi este su vajka schopne oplodnenia -tak aj to bys om si hned dala urobit, amh mi netreba to mam davno robene a ta som ok, liecim sa este na stitnu zlazu ale beriem lieky uz 13ty rok takze tam tiez vraj problem nebude,,,,tak ked to zhrniem mame sice odchilky zdravotne ale tie vraj sposobuju problem pri prirodzenom otehu ale teda umele by sa malo dat, lenze ako pisem nevedia preco sa mi neudrzi v maternici a sliznicu mam vzdy super, lebo niekedy ked je nizka tam sa neudzri embryko, u nas je ale dobra,,,a to sa snazime o babo uz vyse 4 roky , z toho vyse troch uz behame po lekaroch , ...modlim sa aby Boh pomohol uzdravit moju dusu a aj maternicu a aby sa nam podarilo mat s partnerom spolu deticky....

seraa
25. jan 2013

@ tatinka

No tak to nevahaj a chod a budete zase o co mudrejsi a lepsie riesenie sa bude hladat
deticky mat budete urcite, lebo doktor ma silu liecit a lieci ale rozhoduje Boh.
Takze pokracujte v snazeni a ked to pride tak bude ci je zdrav stav nie uple perfekt alebo perfektny...
su veci medzi nebom a zemou
jeden par presiel vsetky vysetrenia a povedali ze zena nema vobec funkcne vajicka ze uplne nefunkcne
ze ziadna sanca, tak si povedali tak to teda nie my babo budeme mat ved este stale je jedna ista nadej a to je Bh
a aaaa ?? uz aj porodila a to asi do roka !!! zazrak ? moze byt, aj to sa stava, ved ze zijeme je len zazrak...
takze neboj a skusaj dalej
drzim palce !

tatinka
25. jan 2013

@seraa nevzdavam sa, obcas mam uz sice sili na konci ale si poviem ze stara hlavu hore , podari sa to, verim tomu,,,a vy idete skusit dake vysetrenia?

seraa
25. jan 2013

@tatinka

ja pockam este jeden cyklus a ked nic idem spat za gynekologom a on ma urcite na cosi posle...
🙂

tatinka
25. jan 2013

@seraa my sme sa snazili rok a sli sme potom k lekarovi, teda ja na gyndu a prve co chel od nas bolo vysetrenie partnera-spermiogram, ale ak na to pojdes ako som ti pisala zisti si kde robia podrobny lebo na urologii ti urobia len zakladny a tam skoro nic neukaze, nam tam ukazalo len to ze su pomale spermose a na mu kazali brat vitamin e, ale ake bolo nase prekvapenie ked sme sli po cse doc entra reprodukcie kde bol podrobnejsii spg a tam sa zistila aj deformalcia spermii..taka k by ste sli radsej si pozistuj kde robia poriadny spermiogram, plati sa za to ale radsej to dat raz poriadne vysetrit a zaplatit viac ako platit malo a mat nekompletne vysledky

seraa
25. jan 2013

@ tatinka

dakujem, urcite radsej hned na podrobny ako chodit hore dole..
mas pravdu
dik

tatinka
25. jan 2013

@seraa tak sa drzte a nech sa podari mat babo, keby si mala dake otazky kludne mi napis, ak budem vediet -poradim 🙂

seraa
25. jan 2013

@tatinka

dakujem velmi, drzim palce aj ja uvidis tento rok uz to vyjde