icon

Snaženie sa o bábo po odobratí vajcovodu

miska7754
2. máj 2021

Ahojte po kolkych xx raz sa vam podarilo otehotniet ak ste niektora mali mimomaternicove tehotenstvo a odobrali vam jeden vajcovod? Dakujem

rootham
10. máj 2021

@miska7754 ženy... Mňa zaujíma, kedy po laparke by som mohla začať cvičiť... Aspoň trošku..

lubi40
11. máj 2021

@rootham tak to je smutne...

maria898
Autor odpoveď zmazal
maria898
13. máj 2021

@kkovacovak baby este ma zaujima jedna vec... Budem po laparke krvacat? A ked tak ako dlho? Mne domtor najskor na zastavenie nezelaneho krvacania nasadil estrofem a ked mi dali termin opwracie mi kazal ho vysadit aby som dostala menzes dovtedy ale ja zajtra idem pod noz a stale nic... Obavam sa co bude potom, snad sa mi cyklus rychlo spamata. A este jedna vec mozem si dat tabletku od bolesti dnes? Mam seknuty krk a hrozne ma to boli

kkovacovak
13. máj 2021

@maria898 no ja som menštruáciu nemala lebo to telo berie ako tehotenstvo takže menštruácia nie je. Tak neviem prečo dával dr lieky a potom chcel aby to prišlo. Mne sa to správalo ako klasické tehotenstvo takže mi to moc nejde do hlavy. Ale je to možné. Po laparke som krvacala možno tak jeden deň max. Dokonca som v nemocnici ležala len tak na holo v nočnej košeli. Ale viem že niektoré krvácajú. Ms mi prišla presne mesiac po operácii. S tými liekmi by som bola asi opatrná. Aby to nespôsobilo náhodou krvacanie počas operácie alebo také niečo

maria898
13. máj 2021

@kkovacovak no lieky mi dal lebo ja som krvacala vlastne stale raz slabo raz silno a tak stale dokola. Hej no aj ja som sa donedavna stale citila jak tehotna dokonca aj prsia ma boleli ale uz to odznelo no netusim ci uz mam hcg na nule. Hej no asi to radsej pretrpim a snad ta bolest prejde sama. Dakujem za info som teda zvedava ako zajtra dopadnem.bojim sa ale zaroven sa aj tesim ze uz to budem mat za sebou a uzavriem konecne tuto kapitolu.

kkovacovak
13. máj 2021

@maria898 držím palce 🙂 dobre to dopadne je to jednoduchá operácia a rýchlo sa z toho zotavíte 😉 takže veľa šťastia

rootham
13. máj 2021

@lubi40 no, čo už 😕

maria898
14. máj 2021

@kkovacovak uz to mam za sebou, som celkom ok az na tie plyny ktore nechcu ist von... Snad do rana bude dobre a pustia ma domov

kkovacovak
14. máj 2021

@maria898 super 🙂 áno doslova každé prdnutie je nepríjemné ale každým dňom to bude lepšie. Mne ako naschvál v nemocnici naservírovali na ďalší deň šošovicový prívarok 😂 a na večeru bolo tiež niečo také čo ma dosť pobavilo 😄
Najhoršie máte za sebou teraz už len odpočívať 🙂

maria898
15. máj 2021

@kkovacovak no ja som este nic nejedla nedovolili mi. Snad uz teraz na ranajky a hajde domov

simkamatko
19. máj 2021

@kkovacovak ahoj ako prebieha operačný zákrok tiež ma Dr.poslala no ja sa tak bojím

kkovacovak
19. máj 2021

@simkamatko nič to nie je 🙂 v bruchu vám urobia dva alebo tri vpichy (podľa toho čo presne idú robiť) Tie diery sú väčšinou na 2 stehy ale to je individuálne. Jednou dierkou vám do brucha pumpujú vzduch aby sa brušná dutina zvačšila a mali priestor na operáciu. Ďalšími potom robia čo je treba. Je to pomerne rýchla záležitosť. V prípade krvácania budere mať vývod ale ja som nemala. Po operácii necítite vpichy ale len tlak v bruchu. Zo dňa na deň sa to rýchlo zlepšuje a po týždni už môžete fungovať. Jedine čo trvá dlhšie je to vyfučanie brucha takže si zoberte nejaké voľnejšie oblečenie na prevoz domov napr šaty. To je celé. Nemusíte sa ničoho báť 🙂 Ja som dokonca dostávala lieky od bolesti len prvý deň a potom už som v pohode fungovala bez toho

simkamatko
19. máj 2021

@kkovacovak pred 2 rokmi mi to robili,doktor povedal že ľavý mam funkčný pravý na 50% lenže moja gynekologička neverí laparoskopickym veciam ...ona chce aby ma operovali 🤦‍♀️stoho mam taky strašný strach 😑

kkovacovak
19. máj 2021

@simkamatko neverí laparoskopii? Koľko má rokov? Veď to je prevrat v operáciách a konečne ženy nemusia rezať kvôli takým banalitám. Ona pracuje priamo v nemocnici? Lebo to ako vás budú operovať rozhodujú v nemocnici a nie že si ona zmyslí že niečomu neverí. Ja by som vymenila doktorku a poradila sa s niekym iným. Na čo vás majú vlastné operovať keď už vedia v akom stave sú vajcovody?

simkamatko
19. máj 2021

@kkovacovak vážne tak mi povedala ze laparoskopii neveri lepšie keď ma rezať budú ma okolo cca 40 rokov možno trošku menej,no každý hovorí že je veľký odborník v týchto veciach čo sa týka neplodnosti ,primár je asi jej známy tak urobí tak jak ona chce neviem no myslím si....ja sa fakt bojím netrúfam sa dat rezať

kkovacovak
19. máj 2021

@simkamatko no ale aký má dôvod? Čo tam chce nájsť keď už viete že vajcovod je len na 50% priechodný. Mne keď robili laparo a zobrali mi jeden tak moja dr povedala že teraz už len dúfať že sa to nestane opäť. Že je to proste príroda a môže aj nemusí sa to opakovať aj na druhom. Iba ak by chcela zisťovať úplne iné veci. Čo ale viem tak mne pozreli komplet celú maternicu aj okolie. Určite by som sa poradila u iného dr. Aj keby si mám vyšetrenie zaplatiť.

simkamatko
19. máj 2021

@kkovacovak nemám problém zaplatiť ani ja len proste som ostala v šoku že operácia 🙄lebo ona chce vedieť ako je teraz priechodný a lepšie sa zisťuje keď je operacia a nie laparoskopia,manžel nechce aby som šla na operáciu nesúhlasí tiež ma taky názor ako vy že lepšia je laparoskopia rozmýšľam čo mám vlastne robiť zmeniť lekarku alebo ísť rovno do centra a podstúpiť IVF opäť 🤔alebo sa na všetko vykašľať

kkovacovak
19. máj 2021

@simkamatko je možné že operácia niečo reálne ukáže ale na druhú stranu treba povedať že riziko presahuje benefit. Žiadna operácia nie je dobrá a vždy je to zásah do organizmu. Rezať len preto aby si niekto overil niečo čo už bolo raz overené je hlúpy argument. Ďalšia vec je že mne dr povedala že čo z toho že sa to poriadne pozrie alebo sa spravia prefuky keď aj tak ten organizmus stále pracuje a vajcovody sa môžu opäť o niečo stiahnuť. Išla by som rovno do centra nech vám oni povedia svoj názor. Je to predsalen rezanie do vášho tela.

simkamatko
19. máj 2021

@kkovacovak úplne súhlasím s vami lepšie riešenie ako rezanie

maria898
19. máj 2021

@kkovacovak prosim po akom case vam sfuklo brucho? Ja som stale nafucana. Vetry ale problem nie su. No brucho mi nejde ani stiahnut. Dufam ze mi to splaskne

kkovacovak
19. máj 2021

@maria898 neviem už presne ale viem že to šlo dosť pomaly takže treba len trpezlivosť 🙂

kkovacovak
19. máj 2021

@maria898 a ako sa inak cítite?

maria898
19. máj 2021

@kkovacovak inak to ujde fyzicky je to v pohode, horsie je na tom hlava no, musim sa s tym nejak vyrovnat

kkovacovak
19. máj 2021

@maria898 to prejde 🙂 o mesiac už budete úplne fit. Maternicu videli, prečistili tak je v najlepšej forme 😉 držím palce nech sa to podarí

maria898
20. máj 2021

@kkovacovak no videli ale bohuzial nic tam nebolo podla predstav a tak ako by malo byt. Zistili ze mam jednorohu maternicu a vajcovod co mi ostal totalne neprichodny. Mala som tam kopu zrastov ktore odstranili a sami nechapu ako som mohla mat v lavom vajcovode to mimo tehu kedze nebol zrasteny s maternicou. Pravdepodobne vyvojova chyba. Takze mne uz ostavaju len oci pre plac. Na umele nechcem ist.

maria898
20. máj 2021

@kkovacovak zajtra idem uz na vyber stehov len sa bojim lebo to mam volake tesne a neviem si predstavit jak mi to odstrihnu. Iste to bude aj boliet. Uff

kkovacovak
20. máj 2021

@maria898 niee nebude to bolieť. Maximálne to trochu praskne ako sa to stalo aj mne. Hlavne v pupku som mala dosť stiahnutú kožu. Len to krvacalo ale nebolelo to. Ja som si to po vybratí dezinfikovala takou tou hnedou vodičkou. Betadin tuším..nie som si istá.
A aj s takou maternicou sa dá donosiť dieťa. Moja mama má tiež rôzne neformácie maternice a som tu 🙂 A aj to že je nepriechodný ešte nemusí tak úplne byť. Keďže dali preč tie zrasty tak sa môže uvoľniť. Aj tu som čítala veľa príbehov ako sa časom roztiahol. Takže ešte nič nemusí byť stratené 😉

maria898
20. máj 2021

@kkovacovak dakujem za podporu, hej aj ja som dokazom ze sa dieta donosit da, mam uz jedno a rodila som aj spontanne takze snad by to nebol problem no ci sa to este niekedy podari. Mam take divne obdobie kedy sa na mna od zaciatku roka vsetko len sype a uz moc neverim v nic dobre. Asi to chce kopu cas sa zo vsetkeho nejak otriast. Ale kazdopadne dakujem za pozitivny komentar. ❤️

kkovacovak
20. máj 2021

@maria898 nie je za čo 🙂 mne dr prizvukovala že aj stres dokáže ovplyvniť to ako sa maternica správa a pred otehotnením ma upozornila nech si dám veci do poriadku. Vnútorné napätie nerobí dobre napr ani žalúdku a tráveniu čo je známa vec takže verím že to môže mať niečo do seba aj v tomto prípade. Treba skúsiť potom jogu. Ja som cvičila jogu na podporu plodnosti a aby sa mi to tam pekne prekrvovalo a napriek všetkému som otehotnela celkom hladko. A aj tu som si písala s jednou babou čo tiež cvičila a otehotnela. Tak treba skúsiť aj toto. Pomôže aj psychicky. Na youtube je veľa videí. Veľmi držím palce 🙂💪