icon

Snaženie sa po strate dvojičiek v 12. týždni

zdenka12313
13. okt 2025

Stratila som dvojčatá v 12 tt. - MA. Boli to mono mono dvojčatá.
Viem že tehotenstvo s mono mono dvojčatami je samo o sebe dosť rizikove. No ja som o to prišla v 12 tt+1. Zacala som vecer krvácať a išla som na pohotovosť, tam mi p. doktorka povedala že srdiečka už nebiju. Podstupila som kyretaz. Velkosťou boli 7tt + 5. Zľakla som sa, že som ich mesiac nosila a už nežili, ale vraj keď srdiečka prestanú byť, plody sa scvrknu a mohlo sa to stať len pred pár dňami. Velmi by sme chceli s priatelom babo, ale zaroven sa bojim, ze sa to stane opäť. Doktorka mi povedala, že po prvom cykle sa možeme začať snažiť. Chcem sa dať aj psychicky dokopy ale ta túžba je veľká.
Ak tu je niektoc kto zažil MA, kedy sa vám podarilo znova otehotnieť?

reela
13. okt 2025

@zdenka12313 nemam osobnu skusenost, ale v okoli po potrate dvojciat tiez v takychto tyzdnoch ako si mala, tak sa im zadarilo v podstate hned do troch mesiacov

krasneleto
13. okt 2025

@zdenka12313 ahoj , o dvojky som prisla niekde , kym sa to cele rozlusklo po 9 dnoch v nemocnici na urovni 9tt+, neskor som otehotnela prirodzene a dcera ma 10 rokov...

krasneleto
13. okt 2025

@zdenka12313 v kazdom pripade , tvoja strata ma mrzi, prepac odpovedala som priliz vecne a bez emocii... dajte si cas oplakat to... das sa trosku dokopy... ja by som 6 tyzdnov pockala urcite, ak nie viac... ale nazor mojho lekara je, ze ak je telo pripravene, otehotnie... ak nie... tak nie... ale odporucal 6to nedelie dodrzat, nabehnut na normalny cyklus a....

dadis
13. okt 2025

@zdenka12313 Ahoj, ja som prisla pred
mnohymi rokmi takto o dvojcatka v 11tt, tiez MA. Neboj sa pustit do snazenia. Vela zien vo svojom zivote nezelane potrati a neskor ma deti.

zdenka12313
autor
13. okt 2025
@krasneleto

@zdenka12313 v kazdom pripade , tvoja strata ma mrzi, prepac odpovedala som priliz vecne a bez emocii... dajte si cas oplakat to... das sa trosku dokopy... ja by som 6 tyzdnov pockala urcite, ak nie viac... ale nazor mojho lekara je, ze ak je telo pripravene, otehotnie... ak nie... tak nie... ale odporucal 6to nedelie dodrzat, nabehnut na normalny cyklus a....

@krasneleto ahoj, ďakujem za odpoveď. Ak sa smiem opýtať, bola si tiež na kyretaži alebo samovoľne si potratila?

krasneleto
13. okt 2025
@zdenka12313

@krasneleto ahoj, ďakujem za odpoveď. Ak sa smiem opýtať, bola si tiež na kyretaži alebo samovoľne si potratila?

@zdenka12313 bola som na kyretazi vakuovanim nie kyretovacim nastrojom

terry658
13. okt 2025

@zdenka12313 ja som síce stratila len jedno, ale tiež som bola na kyretáži. Do troch mesiacov aom čakala dcérku a všetko bolo ok.

anonym_571684
13. okt 2025

@zdenka12313 po kyrete sa odporúča počkať aspoň 3m, resp toľko koľko si bola tehotná aby telo zregenerovalo. Mne aj po MA bez kyretu doporučovali čakať 3m

anonym_27b738
14. okt 2025

@zdenka12313 veľmi ma mrzí tvoja strata .Ja som sa začala snažiť v podstate tiež po MA ale už sa mi prirodzene nepodarilo otehotnieť. A moja švagriná tiež čakala dvojčatá ale o na o ne prišla v 4 mesiaci najprv o jedo a potom o druhé a už potom nikdy sa jej nepodarilo otehotnieť.... 😞 Al zato majú adoptovaneho chlapčeka zo zahraničia a sú šťastný

bubinko1506
14. okt 2025

Mrzi ma tvoja strata. My sme cakali dvojicky po IVF, kvoli hematomu sme o ne prisli v 6tt. Presne po roku sa nam podarili opat dvojicky po IVF, tentokrat to dopadlo dobre, maju 9 rokov.

babi2345
14. okt 2025

@zdenka12313 ja som. Mala 2x MA 11 a 6 TT. Nie dvojičky,nie kyret ale tabletka a samovoľny potrat. Ale by som cakala, aspoň 3 mesiace na tvojom mieste koli kyret. Zatiaľ by som sa dala vyšetriť co mohol byť problém, aby sa to znova nestalo. Ja som po 1.ma po dvoch mesiacoch zase bola tehotná a zase MA, teraz už viem ze sa to stáva lebo je tam problém. Vyšetrili ma všade som bola, našli problémy dostala som lieky a teraz máme 27tt. To ze dalsie tehotenstvo bude ok není iste. Odporúčam sa dať vyšetriť najprv. Veľa šťastia 🤞🤞🤞

janulka155
14. okt 2025

Ahoj ja som prekonala MA v 11 tt na začiatku septembra a už mám po prvej ms a akurát sa blíži ovulacia. Ideme sa snažiť aj my hneď. Na kontrole bolo všetko okej pred prvou ms tak snáď sa nám čoskoro podarí. Držím palce aj tebe 🙂

zdenka12313
autor
14. okt 2025
@janulka155

Ahoj ja som prekonala MA v 11 tt na začiatku septembra a už mám po prvej ms a akurát sa blíži ovulacia. Ideme sa snažiť aj my hneď. Na kontrole bolo všetko okej pred prvou ms tak snáď sa nám čoskoro podarí. Držím palce aj tebe 🙂

@janulka155 držim palce a ďakujem ❤️

anonym_067898
20. okt 2025

@zdenka12313 ahoj, ja som prisla v júli o bábo z IVF (KET v Brne). Prestalo biť srdiečko ked som bola 9+5tt. Od začiatku som mala veľmi rizikove tehotenstvo s hematomom. Lekári však tvrdia, že vysokopravdepodobne nebolo embryo v poriadku (genetiku sme nerobili, nikto nam to neodporucal vzhladom na nas “nizky” vek - 29 ja). Dostala som Misoprostol na vypudenie, ten zabral ale len čiastočne - mesiac som krvacala a nakoniec sa ukazalo, že som sa nedosčistila a musela som aj tak v auguste podstupiť kyret. My sme sa chceli snažiť hneď, no prvu ovulaciu sme zmeškali, lebo prebehla v čase kym som ešte krvacala po kyrete. Tu ďalšiu minuly mesiac sme chceli planovany styk s Ovitrell no doktorka povedala, ze sliznica este potrebuje čas, snazili sme sa aj tak ale nevyšlo to. Menštruácia veľmi bolela (hlavne psychicky). Mame este embrya v zasobe, no kym sa dam dokopy, chceme sa snažiť prirodzene. Možno motyka vystrelí. Pusti si podcast 30tnik z dennika N. Bol tam primar z Ružinova a vravel,že kto ženám radí čakať je buď starý alebo nedovzdelaný. Akonahle cyklus nabehne a žena ovuluje, šanca na prirodzené počatie je vždy. Držim palce. Je to veľmi frustrujúce a náročne obdobie, hlavne ak v okoli vidime ženy, ktore ani nevedia ako a su tehtone a potom sme tu my, ktore sa snažime rok, dva…a ešte musíme podstúpiť to, čo by nemala žiadna žena na svete - stratu vytúženeho bábätka😭👼🏻

anonym_067898
20. okt 2025
@babi2345

@zdenka12313 ja som. Mala 2x MA 11 a 6 TT. Nie dvojičky,nie kyret ale tabletka a samovoľny potrat. Ale by som cakala, aspoň 3 mesiace na tvojom mieste koli kyret. Zatiaľ by som sa dala vyšetriť co mohol byť problém, aby sa to znova nestalo. Ja som po 1.ma po dvoch mesiacoch zase bola tehotná a zase MA, teraz už viem ze sa to stáva lebo je tam problém. Vyšetrili ma všade som bola, našli problémy dostala som lieky a teraz máme 27tt. To ze dalsie tehotenstvo bude ok není iste. Odporúčam sa dať vyšetriť najprv. Veľa šťastia 🤞🤞🤞

@babi2345 ahoj, ak sa môžem spytať, čo presne ti zistili a akú liečbu ti nasadili? Kam si chodila do CARu?

babi2345
20. okt 2025
@anonym_067898

@babi2345 ahoj, ak sa môžem spytať, čo presne ti zistili a akú liečbu ti nasadili? Kam si chodila do CARu?

@anonym_067898 po druhom potrate, ma poslal gyn do Cár, ale som odmietla. Chcela som vedieť prečo potratim, keď hneď viem ostať tehotná. Hlavne keď som už mala1 dieťa bez oroblemov. Išla som ku inému gyn. On ma hneď poslal na genetika paru, endokrinológiu, hematológiu,reprodukčna immunologia (muz+ja) , urobil rozšírený hormonálny profil. Vyžiadala som pre manžela na urológií ster vytoku, ejakulatu, moč. Bol v a Nitre na rozšírenom spermiograme. U mňa štítna žľaza TSH bolo 2.8 co je veľa treba držať pod 2! Na to som dostala Tirosint 25mg. Hormonálny profil progesteron na 21.den cyklu som mala malo, na ovuláciu stačilo ale asi potom na vyvíjané babo nie. Tak po ovulácii 2dni som mala vkladať progesteron vaginálne 10dni. Ak test bol pozitívny pokračovať, ak negatívny vysadiť aby nabehla menzes. Na reprodukčnej immunologii mala som len trosku zvisené cytokiny a NK bunky na to mi dala Dr. Dzurilla Omegavan. A vypísala mi clexane na riedenie krvy preventívne.( Na hematológii mi nič nenašli.) Povedala ze zviknu dat preventívne, na začiatku aby podporilo tehotenstvo. Plus som mala nízky vitamin D, tak to beriem 3000mg.U manžela nič, všetko mal v poriadku. Len mu našli zápal, hranica je 1 a on mal 1.2. Plus on bral veľa vitamínov pre mužov už mesiace, ja tiež folic acid,prenatal vitamíny. Boli to baktérie uňho, nato mal antibiotika, ale už som bola tehotná keď nato prišli. Ale dobral antibiotika. Všetko som brala a potom pomalí vysadila, podľa toho ako kázali lekári. Tirosint beriem dokonca. Na kontroli sa treba vrátiť podľa termínov, co dajú lekári. Mame 28tt,vsetko zatiaľ v poriadku. Z reprodukčnej immunologii Omegavan a clexane by som mohla povedať, ze nechcem. (brala som ich do 12/15tt)progesteron som vysadila 18tt.🙏🙏🙏