Krvácanie v tehotenstve: Je to normálne alebo rizikové?
Ahojte. Som 16.tyzdni tehotenstva. Uz 2x som zacala z nicoho nic krvacat. 1.x som isla k mojmu doktorovi, dal mi progesteron. 2.x bolo vecer, sla som na pohotovost. Povedali, ze za to moze placenta ktora tlaci na krcok... Par dni na to som bola u doktora na beznej prehliadke. Povedala som mu, ze sa to zopakovalo. On to vobec neriesil, vraj placenta bezne tlaci na krcok. Je to normalne? Nie je toto uz rizikove tehotenstvo? PN nespomenul ani len naznakom a ja som sa nepytala...nejake skusenosti? Je to moje 1.tehu. vdaka
mala som a zakaždým som skončila na niekoľko dní v nemocnici. Odvtedy je už dosť rokov, možno že vzťah poisťovni k tejto diagn. sa zmenil. Ani by som sa nečudovala.
V nemocnici som bola úplne zbytočne - ležala som tam nepovšimnutá lekármi celé dni.
@anonym_autor Ahoj. Aj ja som občas špinila a keď som začala aj krvácať, hneď som utekala k svojmu gynekológovi. Už kvôli špineniu som užívala Progestanelle. Avšak približne okolo 13. týždňa sa objavila aj červená krv a deň predtým som sa veľmi veľa zohýbala, takže je možné, že to bolo práve z toho. Aj predchádzajúce špinenie mohlo súvisieť s tým, že som v tom období, keď som ešte vládala, pracovala v záhrade a okopávala.
Potom mi gynekológ tieto činnosti zakázal, zvýšil mi dávku progesterónu, začala som užívať magnézium a približne dva týždne aj Ascorutin. Potom už bolo všetko v poriadku. Neviem, či to bolo vďaka liekom, ale osobne si myslím, že veľkú úlohu zohralo aj to, že som sa začala šetriť. Lekár ma potom vypísal na PN, pretože pri práci s deťmi som sa nedokázala vyhnúť častému zohýbaniu, dvíhaniu a podobne.
Teraz už budem pomaly rodiť a odvtedy som mala iba párkrát veľmi slabé špinenie, väčšinou trošku ráno. Príčinu nepoznám, ale naozaj to bolo také úplne minimálne.
Neviem, akú prácu robíš, ale skús sa aj ty vyhýbať častému zohýbaniu, dvíhaniu a podobne. Pokojne môžeš byť jednoducho citlivejšia, každé tehotenstvo je iné.
Držím palce
Ja som teraz v 26tt a v 13 som skončila s krvácaním na pohotovosti. Moja gynekologička tiež že placenta zasahuje do krcku a rizikové tehotenstvo som mala do 20 tt kedy sa už vytiahla placenta hore. Tiež som mesiac užívala progesterón a mala som zakázané dvíhať staršieho 1,5 ročného syna a dlhé prechádzky, cvičenie a sex. A áno, keby som pracovala, tak by mi dala PNku, aby som nemusela dochádzať do práce.
Ja mam fyzicku pracu a v stoji. Dr mi na jednej strane nariadil kludovy rezim, zakazal sex, zdvihanie ... no na 2.strane to zlahcoval... tak neviem... placentu mam na zadnej stene a nizko... som z toho zmatena, lebo sa zakazdym zlaknem ked sa mi to stane:(

Kde mas ulozenu placentu? Predpokladam, ze nizko vtedy sa to moze diat ale co viem tak bezne je do 12tt, placenta idealne uz by mala byt hore v 16tt. Aspon tak to povedal moj gyn.