icon

Snaženie sa pri Crohnovej chorobe a vitamíny

franchise27
3. sep 2012

Ahojte, prosim o rady a tipy, co je potrebne jest (potraviny, vitaminy, pripravky) aby som aspon trosku dopomohla telu aby snazenie bolo efektivnejsie?mam crohnovu chorobu, lahsieho typu, teraz som v kludovom obdobi, uzivam 3x2 tablety Salofalk denne. Doberiem este poslednu davku HAK Jeanine a ak gastrologicka povoli rozhodla som sa nepokracovat v HAK a zacat sa snazit.....kedze mam Crohnovu chorobu viem ze urcite kyselina listova bude nevyhnutna...ale co este je potrebne. Dakujem

Strana
z2
farmarik
14. aug 2014

Ahoj,

Môjmu synovi pomohli hlavne tri veci a to Entizol, Medrol a kvantum ovocia a zeleniny(vela štiav), jasne že berie vtamin D s vapnikom a železo. Pri liekoch ako je Medrol, Imuran a Biologicka liečba je podpora vitamínmy a prirodnymi antibiotikami a enzimamy nutná, my používame propolis, cesnak, probiotiká...
vyskúšali sme aj Wobenzim(výsledok nebol taký ako som predpokladal).
Pri tak vysokom Kalprotektine treba nasadiť Entizol, alebo niečo proti parazitom a plesniam, aj ten propolis je dobrý, dobry je aj zrelý grep a jeho jadierka. Autoimunitne problemy treba tlmiť kortikoidmi, len treba zistit minimálnu dávku, ktora ma progres(pri sustavnom sledovani kalprotektinu). A samozrejme šetrna strava(banány,jogurt...)
S pozdravom Farmarik.

lussyzachar
3. sep 2017

Ahojte prosim Vas mala tu niektorá zvas problém otehotnieť ?? Mam Crohnovu chorobu a uz 4 mesiace sa snažíme a daako sa nedarí :( tak neviem

keira
9. apr 2018

@stevko01 a dostala?

hopo1145
12. máj 2019

@stevko01 dobry den mohla by som vam napisat ihladom chrohnovej choroby a liecby zelenym jacmenom a chlerelou?

Strana
z2