icon

Snažilkovanie len kvôli tomu, aby som bola šťastná

easylu
9. jan 2015

Ahojte žienky idem na vás s prosbou mám 24 rokov s priateľom sme už 6 rokov spolu sme šťastní a ľúbime sa ale vyskytol sa problém témy dieťa strašne túžim po bábätku na túto tému sme sa bavili x krát najskôr vravel nie že sa nato neciti pred 2 mesiacmi sme sa presťahovali s 1 izbového do 3 a povedal že o pol roka sa začneme snažiť no pred týždňom mi povedal že to robí len koli mne aby som bola šťastná :( a teraz neviem čo mám robiť

romaniela
9. jan 2015

@alby2014 vymyká sa to hlavnej téme, pretože problém, ktorý rieši easylu je úplne o niečom inom ako o manželstve.

adele_452
9. jan 2015

co mas robit zalezi od toho ci chce este nejaky cas pockat a potom mat dieta alebo dieta nechce vobec. ak chce este cakat nejaky rok, dva, pockala by som. ukecat ho na to ked sa na to neciti sa moze nepekne obratit proti tebe.
ak deti nechce vobec, mala by si zvazit rozchod. je to zasadna vec

velkacica
9. jan 2015

píšeš, že "ste spolu štastní a ľúbite sa"; nedaj teda na rady niektorých supermatiek, ktoré vidia v mužovi len zdroj semena pre ICH deti... Muž, ak je zásadový v presvedčení a názore, má plodiť len keď sa odhodlá k "záväzku", nie pre "dobro" niekoho iného, nie teda štýlom "robím to len kvôli tebe, aby si bola šťastná"... Treba si ujasniť, či chceš svojho muža, alebo viac nejaké imaginárne decko - nie vždy je totiž možné mať všetko súčasne.

sue
9. jan 2015

Poznam velmi malo parov, ktore su dlhodobo nezosobasene a maju deti a maju aj vysporiadany majetok... Vo vacsine pripadov zena ostane na materskej s detmi (rovnako ako v manzelstve) a kedze muz zaraba,vsetok majetok je pisany na neho... Ked sa stane prusvih,rozumej rozchod, zena ostane bez byvania, bez vyzivneho na seba, len na deti... A hoci sa vam to nezda,je to sakra rozdiel :/ takze je fajn, ze vam staci blizkost toho druheho, ale pri pozerani do oci aj myslite !!!!

romaniela
9. jan 2015

My nemyslíme na to najhoršie vopred. Nerozmýšľam nad tým, či sa rozídeme a čo budem robiť potom. Nie som vypočítavá, aby som si brala niekoho len preto, že čo ak sa rozvediem, tak nech z toho niečo mám. Keď dospejeme k takej situácií, potom budem rozmýšľať nad tým, čo budem robiť sama, s dieťaťom bez bývania a peňazí, nie teraz. Stalo sa to toľkým ženám, ktoré sa postavili na nohy a zvládli to, nepovažujem sa za neschopnú. Musí to byť ťažké, ale nie natoľko, aby to bolo nezvládnuteľné. A keď už sme pri tom, ak si to nepochopila, táto diskusia je úplne o niečom inom. 🙂

sue
9. jan 2015

@romaniela to nie je vypocitavost ale zodpovednost. Je prirodzene, ze zena ked je tehotna a je na materskej, nema prijem - jej prinos do vztahu je starostlivost o deti - rovnako cenna ako muzove zarabanie - bohuzial ale nie je papierovo osetrena... Evidentne si nic take neprezila a preto si velmi lahkovazna. Mudry clovek sa pouci aj na chybach druhych, nie len na svojich vlastnych... Tiez nie som zastancom svadieb ked to dvaja necitia, ale vzdy volam po zodpovednosti bab. Tie totiz vo svojej slepej zalubenosti nemyslia na to, ze obetami tohto budu ony :/ a pri tom staci mysliet na to, ze rozpravky mozu aj skoncit...

romaniela
9. jan 2015

Prežila som si toho dosť, asi vďaka tomu mám odlišný názor ako ty. Kto sa chce vydávať, nech sa vydá, kto chce žiť bez svadby, nech si tak žije. Je to každého rozhodnutie. Čo je zodpovedné a čo nie? Čo je správne a čo nie? Pre každého sú odpovede na tieto otázky rozdielne, tak nech sa každý rozhodne ako chce. Nechápem, prečo nedokážeš mávnuť rukou a neriešiť to, ale pohoršuješ sa nad niečou nezodpovednosťou. Radšej sa staraj o svoju vlastnú zodpovednosť a manželstvo. Čitateľky musia byť nadšené týmito príspevkami (opakujem neviemkoľký krát) ktoré sa netýkajú témy. 😒

sue
9. jan 2015

@romaniela evidentne nechapes co pisem a moje prispevky uzko suvisia s temou 🙂 vo vztahu Easylu chce dieta len ona a my (i ona) si domyslame, preco sa on vyjadril, ze dieta nechce + snazime sa odpovedat co ma Easylu robit 🙂 Ja stale hovorim, ze kedze nie je vydata a neplanuje to, taktiez nijak neriesi co pri pripadnom rozchode, mala by sa o tom s priatelom porozpravat, alebo si to upratat v hlave a az potom "dotlacit" priatela do tehotenstva ak si teda mysli, ze jeho treba tlacit do vsetkych zivotnych rozhodnuti... Ak by to totiz neklaplo, nebude dalsou z tych ubohych zien, co tu dennodenne vypisuju ake su zufale,lebo muz odisiel za slobodnym zivotom a oni nemaju decku na plienky a kde preboha zohnat byvanie - lebo b casoch zalubenosti a tikajucich hodin verili svojmu princovi... Kiezby to jej vyslo ;) ale ak nevyjde, bude aspon pripravena...aspon z casti ;) takze nemusis jej tahat medovd motuzy popod nos,sanca je 1:1 ;)

romaniela
9. jan 2015

@sue Oki. Máme rozdielne názory, ja ten tvoj rešpektujem. Každý sme iný. @easylu prajem, aby bola šťastná a aby sa riadila tým, čo cíti. Som názoru, že žiadne rozhodnutie v živote nie je nesprávne, aj keď to tak možno nie vždy na prvý pohľad vyzerá. Držím palce 🙂

alaguema
9. jan 2015

@easylu už len z výrazu "snažilkovanie" mám vyrážky... 😀 Ak chlap nie je zrelý na rodičovstvo, tak ho nechaj na pokoji. Lebo existuje možnosť A: že sa po narodení bába prispôsobí a stane sa z neho otec roka a môžeš si blahoželať, ale potom je tu ešte možnosť B: že ti povie: ty si to chcela, ty sa staraj, v tom lepšom prípade - tu máš peniaze a daj mi pokoj a v tom horšom - pá, nazdar o peniazoch sa dohodneme na súde a v tom najhoršom - sorry, ale nemám peniaze a potrebujem sa ešte nájsť.

easylu
autor
9. jan 2015

Nikto sa nejde rozchadzat koli tomu že chce dieťa myslím si že pokiaľ máme byť spolu toto nás nerozdelí keby to nechcel tak sa rozide už hneď na začiatku máte strašne negatívne názory na vzťahy detičky porovnávate zo psami a podobne ja viem že je to záväzok mať dieťa ale myslím si že zabezpečený sme aj keď nemáme vlastne bývanie ale máme bývanie skadiaľ nás nevyhodia a myslím si že zato že sa nechceme brat? Čo to tu preboha rozprávate že najskôr svadba potom deti? Tak prečo neriesite najskôr svadba a sex a potom deti prečo ste riešili skorej sex? Je to podľa mňa blbé keď sa riadite podľa tohto. O čo to bude iné? Keď sa vezmete? Pokiaľ sa ľúbime tak sa to nezmení ani keď budeme mať papier nato. Keď ma opustí tak sme si neboli súdeni a neriešim čo bude teraz sme spolu šťastní prečo by sa to malo zmeniť? Pokiaľ sa dvaja ľudia rozprávajú riešia problémy spolu tak prečo by sa mali rozchadzat koli tomu, že bude dieťa? Môže sa rozísť úplne koli niečomu inému. Ďakujem že ste sa vyjadrili nemyslela som že ľudia sú až taký negatívny 🙂 ale tak každý sme nejaký 🙂 pekný večer

easylu
autor
9. jan 2015

@romaniela ďakujem jedna z mala pochopila 🙂 neviem čo si všetci myslia že mu držím pištoľ pri sexe a teraz sa správ lebo ťa zastrelim 😀 x krát sme sa natu tému bavili a dneska som pochopila že to nemusí byť na tom nič zlé že to robí koli mne keby nechce tak to neurobí ja ho nenutim ja to ani tak nechcem len vie o tom že túžim po bábätku keď bude chcieť tak bude 🙂 a vie že budem šťastná 🙂

romaniela
9. jan 2015

@easylu Presne tak. Veď má svoj rozum nie? Nie je nesvojprávny, že musíš rozhodovať za neho. Keď nebude chcieť, tak nie, ale on sám dojde na to, že chce 🙂 len mu to dlhšie trvá než tebe. Sme ženy, je jasné, že sme emotívnejšie a najradšej by sme chceli hneď a zaraz. On potrebuje len čas. Aj ten môj potreboval a dočkala som sa a netrvalo to ani tak dlho. Sama budeš prekvapená, keď dojde za tebou a povie, že chce rovnako ako ty a budeš ešte šťastnejšia ako doteraz. Počkaj ešte on bude na teba tlačiť. Už to vidím 🙂 držím palčoke, hlavne nech ste vy dvaja okej. A nad peniazmi vôbec netreba rozmýšľať, či ste dostatočne zabezpečení. Keď máte z čoho žiť a nie ste na ulici. Dieťa má byť z lásky a nie z peňazí. Peniaze sa nájdu vždy, aj keď treba skromnejšie žiť. Veď to dieťa to ani nevníma, hlavne že bude mať teba a tatina.

easylu
autor
9. jan 2015

@romaniela neviem prečo to každý berie že ho nutim 🙂 nikto nikoho nenúti to že poviem že túžim už po dieťatku nieje nutenie. Je to na ňom či ma urobí šťastnou alebo ešte počká ja som mu sama povedala a spýtala sa ho že kedy povedal o pol roka a to že dodal aby som bola šťastná lebo to na mne vidí že to vtedy budem ešte viacej ako teraz tak ma asi miluje si myslím lebo by ma mal v riti a stále by hovoril že nie 🙂 ale beriem názory aj iných niečo som si aj z toho zobrala a hlavne to že nemám byť v živote len negatívna 🙂

romaniela
9. jan 2015

@easylu rozmýšľam nad tým a ja si tiež veľa vecí, ktoré mi priateľ povie, zoberem doslovne. Potom ma to trápi, on vidí, že mi niečo je a začneme to riešiť. A dospejeme k záveru, že áno on to tak povedal, ale ja som si to vysvetlila inak - po svojom. To sa veľakrát medzi mužmi a ženami stáva. Chlapi sú často takí vecní, ja osobne všetko popisujem do detailov a keď on mi povie jednu vetu, tak som z toho mimo. Možno to, že ti povedal, že to robí kvôli tebe je obrovským vyznaním lásky a nie nejakým problémom, ktorý vidíš ty - že to robí len kvôli tebe. Chápeš? Len to povedal iným spôsobom ako by si to možno chcela ty počuť. Ale to je len moja dedukcia 😀

easylu
autor
9. jan 2015

@romaniela môže to byť aj tak v ten večer som to už neriešila 🙂 možno som sa mala spýtať prečo ale tak mohlo to byt aj takto ja som tiež detailná že každú jednu vec rozoberam 🙂 a on to nerieši tak detailne možno som sa mu mala hodiť okolo krku a povedať jej to urobíš fakt koli mne? 🙂

romaniela
9. jan 2015

@easylu Veď je kopa iných vecí, ktoré robíme len kvôli tomu druhému 🙂 veď aj o tom to je, nie? Je to prejav lásky. Veľmi držím palce. Som si istá, že to dobre dopadne. 😵

alaguema
9. jan 2015

@easylu ak túžiš po bábätku a on nie, ale ti povedal, že o pol roka, tak nejaký (aj keď možno minimálny) nátlak tam bol. Inak by ste si povedali: ja chcem, ty nie, ok, čakáme. Evidentne chceš počuť len názory, ktoré sa ti hodia. Hudieš o tom ako sa milujete, ale v podstate nevieš ani rešpektovať jeho (ne)potreby. Ak dieťa ešte nechce, tak ho proste nechce. Argument, že nechcel ani väčši byt a ty si ho k tomu dotlačila a teraz sa teší, svedči len o tom, aká nezrelá si aj ty sama. Väčší byt, alebo vodičák nepredstavuje takú prevratnú zmenu v živote ako dieťa. Snáď pochopíš, že je to priepastný rozdiel, keď sa nad tým aspoň chvíľku zamyslíš.

alaguema
9. jan 2015

@romaniela si si istá, že to dobre dopadne? Škoda, že za také vyjadrenia ľudia neskôr nenesú žiadnu zodpovednosť. Asi by potom takými radami šetrili. Áno, robíme pre milované osoby veľa vecí, ale mať dieťa nemá byť "služba" milovanej žienke, lebo sa môže stať, že celá služba jej potom ostane na krku samej.

alby2014
9. jan 2015

Ja by som sa ta len chcela opytat, ja verim, ze sa lubite fakt, ze neveris, ze sa mozete rozist. Akceptujem. Len si prosim predstav, ak by ste sa nahodou rozisli na koho je pisany ten mestsky byt?

easylu
autor
10. jan 2015

@alaguema tu nejde čo chcem počuť ja ale ide o to že ste veľmi negatívny všetci vieš že hneď myslíte nato najhoršie aký sú chlapy sviniari že vás hneď opustia koli takejto veci? Pýtala som sa ho to vravela som mu že čo ak mi bude vykrikovať ak sa dieťa narodí a on mi povedal že ma neopustí že to nieje dôvod opustiť ma poznám toho človeka a viem že by mi to nikdy neurobil on nieje typ obzriem sa za každou suknou sú mi prednejsi kamaráti on všetok čas trávy so mnou áno ide na pivo aj bezomna ale s tým že ma pol dňa prehovara aby som išla s ním poznám aky je a riesila som toto už aj s jeho mamkou a bohužiaľ toto všetko som pochopila včera že aký sú všetci ľudia strašne nepraju ale nielen u mňa ale čítala som x príspevkov a všade odsudzujú ľudí a pri tom ani netušia čo ten človek prežíva nepozná toho človeka a túto vlastnosť neznášam na ľuďoch tu nejde už vôbec oto čo chcem ja ale čo chcete vy ak ste neboli šťastní alebo sa vám stalo to čo sa vám stalo, nemusí sa to stať každému išla som si pre skúsenosť či sa tu niekomu niečo také stalo ale píšete tu čo sa stať mohlo lebo ste počuli že sa to stalo lebo tá kamarátka chodila 7 rokov a ona sa rozišla áno stávajú sa také veci je to už v živote tak ale prečo by ma mal hneď opustiť? Človek stále myslí nato najhoršie a bohužiaľ som znechutena že človek tu môže čakať len to najhoršie a to sú urážky Odsudzovanie neprajnost ale to už je moja chyba že som sem napísala 🙂 pekný deň

easylu
autor
10. jan 2015

@alby2014 myslím si že to je jedno ani jeden z nás by tu neostal lebo platiť troj izbový byt sám 🙂 nad touto vecou sa vôbec nepozastavujem mám rodinu a super rodičov takže mať by som mala kde 🙂 je to vyhovujúca odpoveď či aj zato ma odsudite? 🙂

easylu
autor
10. jan 2015

@alby2014 teraz sa opýtam ja stalo sa ti toto niekedy v živote?že si ostala sama?

mimake
10. jan 2015

@easylu Nerozculuj sa tu, prisla si si pre radu, musis cakat rozne odpovede. Ja za seba len tolko, ze ziaden chlap nie je 100% pripraveny stat sa otcom tak isto ako ziadna zena ( aj ked urcite sa tu najde vela ktore budu tvrdit opak) Ale az ked to naozaj pride zistia ludia ake pocity v sebe skryvali. Myslim ze on sa toho len boji. Chce dieta, no premysla nad tym ci to zvladnete, ci to zvladne on. V tvojom pripade tu nejde o muza ktory myslienku na dieta uplne zamietol. Uz to ze ti povedal ze dieta mozte mat znamena ze sa s touto myslienkou pohraval. Skus ho len upokojit ze ak sa toho boji tak ty mu veris ze to zvladne a ze bude dobrym otcom. Drzim vam palce.

easylu
autor
10. jan 2015

@mimake zlatá 🙂 no len akurát som sa pozastavila nad tým že ľudia nerozmyslaju čo ak im muž povie že chce dieťa a dieta sa narodí a zistí že vlastne to nieje preňho? A opustí ženu? Nad týmto sa nikto nepozastavil 🙂 čakala som rôzne reakcie ale to že dieťa nemôžeme mať lebo nechceme svadbu lebo niesom poistená papierom veď to je trošku choré? Len koli tomuto sa brat? 😀

bajana
10. jan 2015

ja nechapem, ako je v dnesnej dobe pre vela ludi vacsi problem vziat sa ako splodit dieta...

"toto všetko som pochopila včera že aký sú všetci ľudia strašne nepraju ale nielen u mňa ale čítala som x príspevkov a všade odsudzujú ľudí a pri tom ani netušia čo ten človek prežíva nepozná toho človeka" ... toto tu je verejne forum, kde o pisatelovi vieme len to, co napise on sam...nechapem, kto ti co "nepraje", je to taky nezrely pohlad trosku...a aj s najvacsou laskou dokaze prichod dietata zamavat...ale prepac, aj ja som off-topic
@easylu

easylu
autor
10. jan 2015

@bajana ja s tým problém nemám ale určite to neberem ako záväzok koli dieťaťu sa teraz idem brat lebo aby som neostala sama bez bytu peňazí je to vypocitavost všetko zoberieme sa lebo ty ma opustis a aby som mala aspoň s toho niečo? Veď je to blbé 😀 ja sa vezmem hocikedy inokedy nie koli tomuto to nieje dôvod a preto píšte čo sa stalo vám a nie iným!!!!!!! Jeden povedal druhý tiež a nakoniec je to úplne inak ako to malo byť hovorte s vlastnej skúsenosti. Poviem ti takto ak to tak má byť tak to tak bude ak sa človek má rozísť koli dieťaťu tak to má ten človek v osude písané každý jeden človek na tomto svete je iný ani jeden nieje rovnaký tu už nejde ani o to čo som sa pýtala tu ide o to že sa úplne vybocilo od témy keď už ide o to tak som tam písala Že najskôr nechcel potom povedal po roku že áno a teraz aby som bola šťastná asi fakt nad tým uvažuje nikto ho nenúti ale vy všetko viete najlepšie ako to je o ľuďoch čo ich ani nepoznáte....preto by ste mali zvážiť to čo píšete nielen v mojom príspevku mne je to jedno hovorte si čo chcete ale na svete sú ženy ktoré fakt túžia po dietatku a nemôžu ho mať a vy ich Odsudzujete a pri tom neviete zamyslite sa

sue
10. jan 2015

@easylu ja uz len posledny prispevok,lebo stale si nepochopila co som sa ti snazila vysvetlit 🙂 Sama som sa vydavala az ked mal najstarsi syn skoro sedem rokov - prave preto, ze sme to dovtedy tak necitili, ale: (teraz uz navod pre tdba;) alebo aspon tip ;)) vsetko co sme nadobudli pocas vztahu sme pisali na nas obidvoch (nebolo to automaticky na mm,ktory to vsetko kupoval,kym som ja nezarabala,lebo som sa starala o dieta...) - o toto sa v manzelstve starat nemusis,lebo je to Automaticke = vyplyvajuce zo zakona. Vo volnom zvazku na to mysliet musis a ver mi (zo skusenosti a to som nemala partnera ziadneho zmrda) ked pride k rozchodu, aj ten najuzasnejsi tvor sa vacsinou zmeni na hamizneho blba... A ver mi,ze vracat sa do svojej detykej izby s deckom na rukach je smutne,aj kdd su rodicia akykolvek ;) Kiezby si mala stastie a nemusela nikdy skusit na vlastnej kozi,ze pisem pravdu ;) Vobec nie som skepticka, ani pesimisticka,ale realisticka ano 🙂 Zena matka taha za kratsi koniec nie kvoli tomu,ze chlapi su svine ale preto,ze prirodzene venuje viac casu detom a preto sa nemoze tak dobre financne a materialne zabezpecit ako muz...a cely cas tu pisem len o tom,ze urobit si babo nie je lrn o hladkani bruska a 10dupackach, je to na cely zivot a problemy ya riesia vyrazne lepsie ak je plan dopredu ;) a mnohym sa da predist ;) Ver starej korculi :D nechcem ti zle ;)

alaguema
10. jan 2015

@easylu ja nechápem ľudí, ktorí založia tému, položia otázku a ak dostanú odpovede, ktoré sa im nepáčia, tak sa cítia hneď odsudzovaní a argument za milión je "neprajná slovač".... 😀 Čo ti vlastne podľa teba niekto nepraje? Ja som manželka a mama, s manželom sa poznám od pätnástich a je to láska ešte aj po rokoch, ale obaja už vieme, že vzťah je treba udržiavať a vieme aj to, ako veľmi, ale veľmi sa veci s príchodom detí menia. My sme ich obaja chceli a aj tak sme sa nevyhli únave z prebdených nocí, občasnému napätiu z toho, že rodinka si od nás vyžadovala všetok čas a sily, veľakrát som večer len spadla do postele a na romantiku som ani nepomyslela...a to mi vo všetkom pomáhal a zarábal peniaze pre rodinu, ktorá toho nepotrebuje málo...Kým boli malinké, nebolo to veru ľahké, nemali sme žiadnu pomoc, boli sme na všetko len my dvaja. Sme šťastná rodinka, máme krásne, zdravé deti a áno - je to dar a privilégium užijeme si spolu kopecx srandy a je to úžasné a zároveň je to aj veľká zodpovednosť a každý jeden rodičovský pár ti potvrdí, že mať deti je aj skúškou vzťahu. Podľa mňa je jednoducho veľmi blbý nápad ich mať s niekým, kto ešte evidentne na to nie je pripravený. Ale nechceš to vidieť. Tak sa "snažilkuj" a keď si si všetkým taká istá, tak nemáš čo riešiť, nie? 😉 Byť tebou a mať takú istotu, tak sem vôbec nepíšem.

easylu
autor
10. jan 2015

@sue ja viem že mas nejaké skúsenosti ale myslím si fakt že to nemám za potrebu aby som bola vypočítava v tomto ak mám padnúť na hubu tak to zistím ale určite sa ja viazať nejdem koli tomu aby som mala papier čo ak náhodou... Ak náhodou tak určite si spomeniem na teba ale ver mi keby ma poznáš poznáš môjho priateľa možno zmenis názor každý mi tu píše že nutim niekoho k niečomu ale to tak nieje každý je svoj právny ak ho nechce tak ho mať nebude ja nechodím za nim a nevravím mu správ mi dieťa to ja niesom taká ja som mu povedala že už som pripravená a zo začiatku mi povedal že on sa ešte nato neciti neriešila som to spýtala som sa ho pred dvoma mesiacmi povedal mi že za pol roka a pred týždňom som si robila test keďže spavame spolu bez ochrany zo smutnymi očami som sa pozrela naňho a vtedy mi povedal že aby som bola šťastná takže podľa mňa to nieje nutenie ja akceptujem to že si človek povie svoj názor ale to že človek povie že niekoho nutim tak to nie