icon

Snažilkujeme od marca 2013

gerci90
7. mar 2013

Cawte snažilky od marca 🙂 už je tu založena otázka na marec 2013 ale to sa neda komunikovať ako sa vam dari ,ci sa zadarilo a podobne..tak podte komunikovať radsej tu 🙂
My sa ideme do toho pustit teraz v marci som zvedava toto bude nase druhe mimčo 🙂 keby to vyslo cez cca plodne dni TP by bol na mužove narodky 😵 😵
Vela stastia vsetkym snažilkám..

jankaferancova
12. apr 2013

@ciusinka no parada,presne tak to vsetko ber,aj ja budem a bude dobre,podari sa nam a budeme stastne cakatelky a neskor aj mamicky 🙂

popilka
12. apr 2013

@ciusinka Tak tak, nadej umiera posledna. Ale ja som tiez taka, ze vsetko chcem mat hned, ze uz vcera bolo neskoro... Nasi nastastie na nas az tak netlacia, lebo vsak uz dvoch vnukov maju od segry, ale svokrovci, ti uz by chceli. Svokor minule zahlasil, ze on si so mnou potyka, az ked bude vnuk. Tak som si povedala, ze a na just to bude dievca 😎 A kedy ides k tomu dokimu? Ta aspon poriadne skontroluje, ci je vsetko ok. Ved mu povedz, ze sa snazite a nic...
@jankaferancova A kolko ma maly? Pri nom ste sa kolko snazili?

ciusinka
12. apr 2013

@popilka To si presne ako ja, mne trpezlivost absolutne nic nehovori, ked nieco chcem, tak som strasne nedockava a netrpezliva 🙂 No u nas ani moji rodicia ani svokrovci este ziadne vnuca nemaju, svokor zahlasil muzovi uz pocas svadobnej noci, ze by sa vobec nehneval, keby sme hned v tu noc splodili jeho vnuca..no haha..

To svokor povedal ako vazne, ze si potykate az ked bude vnuk? A co ked budes mat 3 dcery? Ja si nastastie so svokrovcami tykam uz davno..

K dokimu tak buduci tyzden, zavolam mu na zaciatku tyzdna, nech si dohodneme ten termin folikulometrie, to by malo byt prvykrat tak 10DC..tak kedze vcera som mala 1DC, uvidim, ci ma objedna uz na piatok a potom ten dalsi tyzden, to by bolo asi najlepsie..

jankaferancova
12. apr 2013

@popilka maly ma 2 roky aj 2 mesiace 🙂 hmmm ...az sa to "hanbim" povedat snazilkovanie trvalo 2 mesiace,ale akurat som mala mm doma,vkuse 2 tyzdne,inak nehrozi

jankaferancova
12. apr 2013

inak baby moj doki mi povedal,ze ked sa nam po 3 mesiacoch nepodari babo,tak mam prist a zacneme nieco riesit.ako je to dost skoro,ale som rada,ze je taky snazivy 😉

popilka
12. apr 2013

@ciusinka No to svokor ma take hlasky obcas. Tvaril sa vtedy dost vazne, ale myslim, ze teraz uz aj zabudol, ze nieco take povedal. Ale pravdu povediac, mne je to take divne, ked im mam tykat, takze mi to az tak nevadi. Kolko ste uz s mm spolu?
A u dokiho to hadam bude vsetko v poriadku. Uvidi vajicko a zadari sa 😉

@jankaferancova Jaj, mm chodi na cesty? To je riadne na prd. A ako casto je doma? To ja ho mam nastatsie pri sebe, takze snazeniu nic nebrani. Len sa mu v poslednej dobe nejak prestalo chciet...

popilka
12. apr 2013

@jankaferancova Teraz sa snazite treti mesiac? Veru, je to dost skoro, ale to je dobre. Cakat rok, ze ci sa poradi alebo nie a potom to zacat riesit, to je dost dlho...

ciusinka
12. apr 2013

@popilka No ja svokrovcom sice tykam, ale vyhybam sa nejakemu priamemu oslovovaniu, lebo uprimne povedane, netusim, ako by som ich mala oslovit..svokra si nezela, aby som ju volala krstnym menom a ja v ziadnom pripade ich nebudem volat mama a otec alebo daco take..takze oslovovaniu sa vyhybam..ale to tykanie mi nevadi, uz som si zvykla, aj moj manzel tyka mojim rodicom..S manzelom sme spolu 8 rokov, z toho skoro 4 manzelia..strasne ten cas leti..Vy ste ako dlho spolu?

@jankaferancova Tvoj doky ma pravdu, ja sa uprimne povedane aj dost cudujem parom, ktore povedia, ze snazime sa 2-3 roky a nedari sa nam..to by som ja nevydrzala tolko..preto radsej cim skor chcem podstupit vysetrenia, aby som vedela, na com som..Aby sa pripadny problem zacal co najskor riesit..Spoluziacka z vysky nevedela otehotniet skoro rok s manzelom, isla k lekarovi, ktory jej povedal, ze nema vobec ovulaciu a otehotnie jedine umelo..predpisal jej nejake lieky (neviem, co presne) a bum, hned prvy mesiac otehotnela..Takze ja som za to, cim skor objavit problem, ak nejaky je a cim skor ho riesit 🙂 Takze tvoj doktor ma super postoj si myslim 🙂

popilka
12. apr 2013

@ciusinka No ja prave tiez neviem, ako by som ich oslovovala. Nasi sa strasne hnevaju, ked im mm hovori ujo a teta. Teda, hlavne mamina to preziva, ze ved ona nie je ziadna jeho teta. Ale hovorit mama a oco, to mi pride divne. Ako mne svokra povedala, ze jej mozem hovorit menom a tykat jej, ale nejak mi to nejde. Uz aby boli vnucata a budem im hovorit starky a starka. Inak sme spolu 9 rokov a brali sme sa az minuly rok.
Ja idem k dr v maji, na preventivku. Tak sa jej tiez popytam, ze ako to vyzera. Naposledy mi vravela, ze ideal stav na otehotnenie, tak uvidime

ceresnicka1990
12. apr 2013

@jankaferancova Nic moja nezufaj, ja som bola u gyn. teraz v stredu, tak mam brat dalsie 3 mesiace duphaston, idem na testy na stitnu zlazu a aj na vyter....takze uvidime...gyn. mi dala nejaky letak ohladom nejakych liekov na prirodnej baze, kt. vraj pomahaju zenam k otehotneniu atd. na mesiac balenie stoji 50 euro..takze neviem neviem...na dalsi mesiac sa ti to urcite podari. drzim palceky

jankaferancova
12. apr 2013

@popilka no chodi na cesty,teraz momentalne skoro na cely mesiac a pride na par dni,teda teraz dufam,ze aspon na tyzden,o to je to snazenie tazsie,ale snad sa nam podari trafit v ten spravny den 😉 inak minuly mesiac prisiel akurat na ovulku,hlien som mala taky aky mal byt,proste som vedela,ze je a snazili sme sa a snazili 😉 dokonca mi povedal,ze podla neho sa podarilo...no a bohuzial nepodarilo.teraz pride,ak sa nic nezmeni na nejaky 15-16.DC neviem,ci sa to znovu stihne,ale tak bodaj by 😉 cyklus mam 29-30dnovy,takze uvdime,bola by som velmi stastna,keby sa podarilo,vsak ktora z nas by nebola,vsak...neboj sa tvojho manzelika to zacne bavit,hmmm...tak snad skusit to snazenie nejak okorenit 😉

@ciusinka ja som tiez rada,ze ma taky postoj a vobec nelutujem,ze k nemu chodim.vymenila som ho za svoju gynekologicku,s kt.som nebola vobec spokojna.mas pravdu,ja tiez neviem na co cakaju tie pary,ktorym sa dlho nedari...
@ceresnicka1990 dakujem pekne moja...ja tiez rozmyslam,ze by som si dala SZ skontrolovat,aj ked naposledy boli vysledky ok.ale tak nic za to nedam,no nie?potom daj vediet ako si dopadla....tiez drzim palceky silno silnoooo

baby moje,zlate ste!drzim Vam palceky vsetkym!!!

popilka
13. apr 2013

@jankaferancova fuuha, tak to teda nemate bohvieco, ale ono to tehotenstvo pride naozaj vtedy, kedy ma. Niekedy staci fakt raz, mozes si mysliet, ze je to aj mimo ovu a bum 🙂 A toho mojho, no hadam ho to zacne bavit. S nim je to take, ako na hojdacke. Raz chce babo, potom zase nie. Teraz ma nastastie fazu, ze chce, takze to musime vyuzit 😎 Aj nejak kontrolujes ovu, merias BT alebo nieco take?

jankaferancova
13. apr 2013

@popilka no keby to tak vyslo,ked to budem najmenej cakat,tak by to bolo super.maly sa nam podaril tiez cez ovulku,tak som myslela,ze aj teraz to tak bude,ale tak uvidime 😉
veru moja,len to vyuzi,kym chce 😉 ale tak vies,chlapi su raz takí 😉 nech mu to co najdlhsie vydrzi,aby to snazenie bolo o to lepsie 🙂
co sa tyka mojej ovulky,nikdy som ju nemusela nejak kontrolovat,lebo vzdy viem,kedy presne ju mam.zacne sa to dost bolestivym pichanim na strane vajecnikov,niekedy aj v podbrusku a citim,take steklenie a tahanie (to asi ked vajicko vystartuje,neviem 🙂 ) a hlien je taky ciry,natahuje sa a je ho straaasne vela,hlavne,ked idem na WC a ked sa utriem,tak az moc.toto mam take 3 dni.myslim,ze meranie BT ci ine metody nie su potrebne,ci co na to povies ty? a ked mam pravdu povedat,ani som to nikdy nerobila,mozno ta BT by ma celkom chytila,aspon len tak pre zaujimavost ci to dobre citim 🙂 a ty si na tom ako,sledujes si?

salinka28
13. apr 2013

@olivex ahoj, nedalo mi ti neodpísať, a čo je to prosím ťa to PCO? Ešte som sa stým nestretla 🙂

popilka
13. apr 2013

@jankaferancova Mozno prave, ze to nebudes cakat, tak to vyjde. Prajem ti to. Uvidime, ako sa bude darit nam. Uz mi pomaly konci MS, tak pojdeme na to. Aj ked, asi len tak, ako bude chut. Aby sa mi, chudak manzel, nezlakol 😀
S tou ovulkou, doteraz som to nejak neriesila. Viem, ze ma tak picha v podbrusku vtedy a tiez sledujem ten hlien, ale vlastne som nikdy neriesila, kedy sa objavuje a kedy mizne. Ani BT som nemerala, ale tusim, je to tu dost popularne, tak mozno zacnem 😎 A maly bol planovany? Chceli ste hned po svadbe ?

jankaferancova
13. apr 2013

@salinka28 to znamena Polycistické ovária - vaječníky

jankaferancova
13. apr 2013

@popilka Dakujem pekne 😉 urcite dam vediet,ked sa nam babenko podari.dnes mi maly len tak od veci povedal,mami cem babo 😀 hm....keby to bolo take jednoduche,vsak? 😉
mne konci MS v pondelok a manzelik mi pride o tyzden na to,tak sa do toho pustime znovu 🙂 tak veru,pomaly si s manzelikom,pomaly 😀 😉
Maly bol planovany,narodil sa nam 1,5 r.po svadbe,tak sme aj chceli.trosku sme skusili zivot vo dvojke,boli sme na dovolenke,ja som chcela zacat pracovat,aby som mala aspon nejaku matersku,hned po skonceni VS ma prijali na ARO,tak som si trosku popracovala a potom som si isla na MD 😉

salinka28
13. apr 2013

@jankaferancova ďakujem za vysvetlenie 🙂

majaon
13. apr 2013

ahojte snazilky,my sme s priatelom sice zacali este len od aprila,ale chcem vam vsetkym popriat vela vela stastia a hlavne zdravia,aby sa vam co najskor splnila tuzba po dietatku 😉

popilka
13. apr 2013

@jankaferancova Mna sa pre zmenu synovec minule pytal, ze ci aj ja mam v brusku babatko ako jeho mamina. Segra ma totiz teraz 2tyzdnove mimi 😀 Trosku jej zavidim, ale ved bude aj vlastne.
Ja mam teraz hrozne kratku a slabu MS, max 5 dni a sichta.
A na ARO si bola ako dr?

popilka
13. apr 2013

@majaon vitaj medzi nami 😉 Dufam, ze sa tuzba splni vsetkym co najskor

jankaferancova
13. apr 2013

@popilka nie moja,ja som sestricka,ale na medinu som sa chystala,akurat ma nevzali,pre nedostatok miesta 😠 a tak som si pekne ostala v zdravotnictve,aj ked som pracovala za almuznu,ale dolezite je,ze ma to straaaasne bavi a ARO zo vsetkeho najviac 😉 aj my teraz ta praca chyba,ale tak najskor deticky a potom budem pracovat az do zblaznenia 😀
jaj tak synovec zlaty,ale trosku je to neprijemne v stadiu snazenia,esteze je to dieta,vsak? 🙂
fiha,tak ta MS potom v pohode,ja mam 7 dni ☹

ceresnicka1990
13. apr 2013

@jankaferancova sak aj nam sa podari, nebojaj...bude to vytuzene a tym viac si to male budeme cenit :D

simonne1
13. apr 2013

mne ma dojst MS 16-teho, tak som zvedava. Zacinaju ma uz boliet prsia a tehotenske priznaky nebadam ziadne tak asi bude mrcha :(

jankaferancova
13. apr 2013

@ceresnicka1990 jaj bodaj by si mala pravdu moja 😉 inak ked som len tak zo zaujimavosti pozerala ten cinsky kalendar,predtym som ho nikdy nevidela a ani nemozem povedat,ze tomu verim,ale tak podla neho,keby som otehotnela v marci,tak to bude chlapcek a v ostatne mesiace dievcatko 😀 takze nakoniec aj dobre,ze to v marci nevyslo 😀 nakolko by som sa veeeelmi potesila dievcatku,aby sme mali doma parik,aj ked najdolezitejsie je to,aby bolo zdrave a aby sa hlavne podarilo,ze?ale tak nie som zla,ak si prajem dievcatko 😉 a ked by to bol chlapcek,budem ho rovnako milovat celym svojim srdcom! 😉

jankaferancova
13. apr 2013

@simonne1 tak uvidime co z toho bude,mna prsia boleli,ziadne ine priznaky som nepocitovala a bola zo mna tehulka 😉 ale zasa pravda je,ze kazda sme ina...prajem Ti,aby mrcha neprisla,potom daj vediet 😉 drzim palce

olivex
14. apr 2013

@salinka28 to je syndrom polycystyckych ovarii, ze mi nedozrievaju vajicka, teda hlavne ze sa neuvolnuju, ale ostavaju take polodozrete vo vajecniku a potom sa z nich spravia cysty :( bez nejakej hormonalnej liecby sa mi asi otehotniet nepodari :(

popilka
14. apr 2013

@jankaferancova Tak to najdolezitejsie, ze ta praca bavi, aj ked ARO je asi dost narocne. Nie? A robila si cele tehotenstvo, ci si sa dala aj na PN? A inak, ta predstava, ze teraz si pobudneme doma par rockov a potom az pomaly do 70tky furt praca, praca, praca... To je des. To by som radsej bola na materskych aj 10krat za sebou 😀 😀 Ja som tiez minule kukla na ten cinsky kalendar a mne to tiez vyslo, ze marec mal byt chlapec a april dievca a myslim, ze maj zase chlapec. Na jednej strane viem, ze je to blbost, lebo vsak pohlavie moze aj tak ovplyvnit len chlap, ale na druhej strane, by som sa dievcatku potesila. Samozrejme, najdolezitejsie, aby bolo zdrave, ale keby to v aprili vyslo a bolo to dievca, bolo by to fajn. Ale rovnako by som sa potesila aj chlapcovi. 😉

salinka28
14. apr 2013

@olivex díky za vysvetlenie, tak držím palčeky nech ti tá liečba čo najrýchlejšie pomože, ja som zase mala problém že sa mi ešte tvorilo mlieko aj keď som už nekojila, tak som brala lieky a našťastie zabrali, mliečko sa netvorí tak uvidíme tento mesiac či bude úspešny

jankaferancova
14. apr 2013

@popilka je to veru narocna praca,stretnes sa tam asi so vsetkym s cim sa len da 🙂 no ja som isla hned na PN,pretoze je to rizikova praca,co sa tyka tehotenstva,chodila som aj na op.saly,asistovat lekarovi uspavat pacientov,ku cisarskym rezom atd atd...a vypary z anestetickych plynov,oziarenie RTG a vela inych veci neposobia dobre na vyvoj babatka,taktiez musis v niektorych situaciach doslova lietat,ked pride nejaky akutny stav...no je tam toho az moc,takze tehulkovanie a praca na ARE vobec nejdu dokopy 😉
no mas pravdu,najskor doma,potom praca a praca...ale da sa aj tak,najskor dieta,potom praca,potom zasa oddych na MD,potom zasa praca 😉 😀
tak vies co sa tyka pohlavia,myslim,ze kazda jedna z nas by chcela mat dcerenku 😉 ale ako pises,dolezite je,nech sa babo narodi zdravucke! inak dnes ma moj drahy ako uplne fakt,ze "potesil" pride o 2 tyzdne neskor ako mal...takze tento mesiac mozno zasa nic nevyjde,ked pride budem cca 26 DC... 😒 iba ak by motyka vystrelila 😉