icon

Snažilkujeme od marca 2013

gerci90
7. mar 2013

Cawte snažilky od marca 🙂 už je tu založena otázka na marec 2013 ale to sa neda komunikovať ako sa vam dari ,ci sa zadarilo a podobne..tak podte komunikovať radsej tu 🙂
My sa ideme do toho pustit teraz v marci som zvedava toto bude nase druhe mimčo 🙂 keby to vyslo cez cca plodne dni TP by bol na mužove narodky 😵 😵
Vela stastia vsetkym snažilkám..

aurora88
16. apr 2013

@yanni tak ja som si zacala merat teplotu po precitani par clankov aj tu na MK,kedze testy kupovat nechcem, meriam ju v posve (mozes aj v ustach) hned rano po prebudeni, kym este nevstanem z postele, vzdy o tom istom case, zapisujem si ich do grafu na nete,no tiez mi chvilu trvalo, kym som to vedela z grafu vycitat, kedy presne ovulaciu mam.a meriam kazdy den okrem "cervenych dni".
Aj ja mam taku hlupu otazku ohladom uhniezdovania. Mohlo to moje neuhniezdenie sa sposobit natriasanie sa v aute?myslim, ze nie, ale pri prvom tehotenstve (uz mam jedneho synceka) som sa v osmom mesiaci zacala priskoro otvarat, a jeden znamy -lekar povedal, ze to mohlo byt castymi a dalekymi jazdami autom a vlakom (chodila som este na vysku a dochadzala som 400 km kazdy tyzden),teda moze to spolu nejako suvisiet??Alebo je to skor len zapalom,ktory som vraj mala.
Inak aj ja som mala tuto poslednu mrchu bolestivu a silnu,aku zvycajne nemavam.

yanni
16. apr 2013

@aurora88 diky za vysvetlenie. No neviem ci to je budes stihat este merat. To ja rozlepim rano oci a uz som v stresse 😀
Ja osobne si myslim, ale je to len moj nazor, ze natriasanie nemoze ovplyvnin otehotnenie. Akurat tak nejaky velky naraz, ked clovek spadne alebo take nieco podobne. V vyssom stadiu tehotenstva si myslim tiez, ze by to musel byt velky naraz aj ked, ktovie ake vsetky faktory na to vsetko mozu vlyvat. Ja si skor myslim, ze ten zapal skor moze narobit neplechu ako "kolisanie" vlaku 😕

Tak som rada, ze ma aspon niekto taku skusenost s tou menstruaciou. Mna to dost vykolajilo. Este na treti den ako my meskala vravim muzovi, ze asi som tehotna ale ze testovat este nejdem. Ja ti poviem, my dietatko velmi chceme ale ja som normalne bola v soku ze by to mohlo takto na prvy suk klapnut. A on ze, ved sa usmej. A na druhy den kramy ako hrom. Bola sobota, sedela som v kukyni ako 5 penazi s nohami az pri usiach co ma brucho bolelo. Hodila som si dve tabletky a po nejakom case uz bolo dobre. Sme este shoppingovat isli. Ale za cely den som sa nesla dovymienat tamponov. No hroza. Som zvedava ako bude teraz. Mala by som dostat v piatok a aj to tak vyzera, ze asi pride. takze zase nic.

popilka
16. apr 2013

@jankaferancova Mas pravdu, ked to nevyjde teraz, tak nabuduce. Raz sa trafite 😉 Aj ja som rozmyslala nad tym DNP, ale mne by sa to teraz uz neoplatilo, kedze som to pred tym neplatila. Ani som netusila, ze sa to takto da, ze si priplatis a potom dostanes vyssiu matersku. No nevadi. Ved matersku aj tak dostavas len 6 mesiacov a potom uz len par eur ako rodicovsky.

ceresnicka1990
16. apr 2013

@popilka ved to, teraz ju predpisuju vsekym zenam a 15rocnym dievcatam....mlade kocky ju zacnu brat, beru ju 10 rokov a potom nie a nie othotniet....katastrofa

jankaferancova
16. apr 2013

@popilka ale ja si myslim,ze sa to DNP stale oplati,aj ked teraz treba mesacne platit vyssie sumy.no ale tych 750 eur mesacne za to celkom stoji 😉 ale to je uz na uvazeni kazdej z nas 😉

aurora88
16. apr 2013

@yanni nikdy nevies,mozno z toho predsa nieco bude🙂
ja som pri tej poslednej mrche prelezala v posteli 2 dni,jednak som mala bolesti a tiez depku ze to tak dopadlo,sme sa uz tesili,ze to na prvykrat vyslo...
my tiez april nestihame,pripravujeme sa na maj,dufam,ze maj vyjde (prvy syncek bol tiez v maji splodeny) 🙂

aurora88
16. apr 2013

@yanni nikdy nevies,mozno z toho predsa nieco bude🙂
ja som pri tej poslednej mrche prelezala v posteli 2 dni,jednak som mala bolesti a tiez depku ze to tak dopadlo,sme sa uz tesili,ze to na prvykrat vyslo...
my tiez april nestihame,pripravujeme sa na maj,dufam,ze maj vyjde (prvy syncek bol tiez v maji splodeny) 🙂

aurora88
16. apr 2013

@jankaferancova ahoj,mozem sa opytat ohladom tej materskej: ja kedze nepracujem (som este na rodicovskej dovolenke), ani som predtym nepracovala- teda matersku som ani nedostavala,asi sa mi neoplati to vyssie poistenie teraz platit, vsak?

jankaferancova
16. apr 2013

@aurora88 ahoj,no kedze si nebola zamestnana a ani nie si a chcela by si chcela dostavat vyssiu matersku,teda maximum,tych 750eur ,musela by si platit 405 eur mesacne,da sa prihlasit aj z minima,to by ta vyslo na 130 eur mesacne a dostavala by si matersku okolo 250 eur,ak si dobre pamatam.je to dost,ale kedze uz jedno dieta mas,tak sa to da trosku vyuzit napr.aj tak,ze pojdes s nim na ocr-ku (osetrovacku) 10 dni (a si oslobodena od platenia,pripadne co najrychlejsie otehotniet,dat sa vypisat na PN a tiez nebudes musiet platit.po zmene zakona treba platit ovela viac...bohuzial a este ked ma zena tu almuznu-rodicovsky,tak ani moc nie je z coho... 😒

ciusinka
17. apr 2013

@popilka Tak doktor mi nakoniec zavolal predvcerom o stvrt na desat vecer 😀 a taky zlaty, ze ja som si to vyratal a najlepsie by bolo s tym zacat v pondelok, to budete mat 12. den cyklu 🙂 takze k nemu idem v pondelok, stredu a v piatok, to budem 12, 14 a 16 DC, tak snad to bude v pohode a zachytime tu ovulaciu, teda ak nejaka vobec bude..

A kde vlastne pracujes? Mna tiez dokaze robota tak fajnovo znechutit 😒

ciusinka
17. apr 2013

@jankaferancova Tak uz som dohodnuta s lekarom, idem k nemu buduci pondelok, stredu a piatok, to budem 12, 14 a 16 DC, tak snad to bude v pohode a ovulaciu zachyti..ak nejaka bude, co pevne verim, ze bude 🙂

popilka
17. apr 2013

@jankaferancova Tak urcite, ze tie peniazky potesia. Ved pri babatku je kazda koruna dobra. Ale ja som niekde citala, ze to musis najskor platit tych 270 dni a az potom sa ti to vyplaca. Tak to neviem, ci by som stihla, ci by sa mi to oplatilo. Keby som to nestihla este teoreticky by sa to dalo mozno pouzit pri druhom, nevies?

popilka
17. apr 2013

@ciusinka Tak to je super, fakt zlaty 😉 A jasne, ze ovulka bude! Neboj 😎 Potom uz len tulkacky a je to tam... Aj my sa budeme musiet zacat intenzivne snazit. Teraz som este chlapovi dala oddych, ale buduci tyzden... 😀
A robim v lekarni. Ale teraz je to take blbe obdobie. Sme novootvorena lekaren, takze zatial nic moc ludi, takze do nas furt hustia, ze musime viac predavat, viac sa snazit, viac sa usmievat a tak podobne. Navyse je to sietovka a ta ma vzdy vyssie ocakavania. Nebavi ma to, ale uz to hadam do tej materskej nejak doklepem.

popilka
17. apr 2013

@ceresnicka1990 Presne ako hovoris, davaju to este mladym babam, ktore maju este rozhadzane hormony a namiesto toho, aby im to pomohlo, tak im to este viac rozhadze, teda hlavne potom, ked to vysadia. No ale farmaceuticke firmy na tom zarabaju a tak sa to menit urcite nebude. Je mi ale fakt luto, ze to chytilo aj teba. Ale neboj, da sa to do poriadku 😉

ciusinka
17. apr 2013

@popilka No dufam, ze ovulka bude a ked tak, ze sa nakoniec nezisti nejaky problem u mojho manzela..lebo ak bude ovulka a budeme sa snazit a nevyjde to, tak poslem potom aj jeho na vysetrenie..pre vsetky pripady, nech sme si na istom, ze on je uplne ok a ked tak je problem vo mne..nie ze ja si to budem vsetko vybehavat a stale nic a nakoniec bude problem v nom..aj ked tak ja dufam, ze problem neni v nikom, len sme sa proste netrafili este do ovulacie 🙂

Fiha, ja som si prave myslela, ze v lekarni to je v pohode robota, aj som lutovala, ze som nesla studovat farmaciu, ale ja a chemia, to je amen tma gloria 😀

jankaferancova
17. apr 2013

@ciusinka tak super,verim,ze budes v poriadku a ovulka prebehne,potom uz len manzelika a mozete ist na to 😉 potom daj vediet ako si pochodila!drzim palce

ciusinka
17. apr 2013

@jankaferancova Dakujem 🙂 no pred chvilou som niekde citala, co obnasa zakladne vysetrenie u chlapa a to teda ked sa ten moj dozvie vopred, tak ho tam nikdy nedostanem a ked sa to dozvie az tam, tak sa so mnou potom asi tyzden nebude bavit 😒 no tak ale bohuzial, vysetrenie u gynekologa tiez nie je dvakrat prijemne a musime to prezit..

jankaferancova
17. apr 2013

@popilka jasne da sa to vyuzit aj pri druhom,aj na PN,aj ocr budes mat z toho platenu...no stihnut by si to stihla,ak este nie si tehotna,zacnes platit teraz,otehotnies napr.o 2 mesiace,uz budes mat zaplatene 3 mesiace,doplatis 6 mesiacov,potom zrusis a si v ochrannej lehote ako tehotna 8 mesiacov a materska tu z toho vyjde.avsak ked si na RD,mozes sa kludne dat na PN a nemusis rusit nic,poistenie ti bude plynut dalej a ty aj pocas MD si oslobodena od platenia.ja si to platim uz 2x,vyuzivam to na OCR,v pripade tehu vyuzijem aj na PN,budu mi z toho platit...takze treba len porozmyslat a celkom dobre sa to da vyuzit 😉

jankaferancova
17. apr 2013

@ciusinka fiha,tak radsej nehovor,nech sa radsej chvilu s tebou nebavi a to vysetrenie absolvuje,ako nan neist.tak sa drzkajte obaja!

ciusinka
17. apr 2013

@jankaferancova No ja mu to hovorit nebudem, ale nieco mu uz povedala kolegyna jeho, lebo ta ma za sebou uz jedno umele oplodnenie, nastastie uspesne a teraz v pondelok ide na druhe, takze ona mu uz hovorila postupy a tak vystrasene mi to hovoril, co jej muz absolvoval a to som si vtedy este myslela, ze to nemusi kazdy chlap, ze len ten, co ide na umele, ale ako som dnes citala, tak to, co mu popisovala, je bezne vysetrenie zakladne 😒 no ved uvidime, ale tak snad bude v pohode a raz to prezije kvoli babatku 🙂

jankaferancova
17. apr 2013

@popilka pockaj moja,ved ty pracujes,ty nie si na RD,prepac,uz som pomylena,vcera som tu pisala aj co sa tyka RD 🙂

yanni
17. apr 2013

Cafte babule. Tak mne dosla vcera cervena navsteva 😠 Mala az v piatok. Nejako je to vsetko rozhadzane a neviem preco. A tiez take cudne, strasne slava, zajtra uz hadam ani nic nebude. Mna uz z toho borazi. Minuly mesiac take bolesti v prvy den a cely cas silna a teraz takmer ci a ani neviem ako prisla. To uz fakt nie je normalne. Cele roky pravidelna ako svajciarske hodinky a ako sme sa zacali snazit, tak to vybocuje z normalu. Ja uz fakt nic nechapem.

jankaferancova
17. apr 2013

@ciusinka no urcite babatko za to stoji a on to zvladne a este aj s myslienkou na to dietatko

ciusinka
17. apr 2013

@jankaferancova No ved v to dufam 🙂 Tak hlavne nech tie vysetrenia dobre dopadnu 🙂

popilka
17. apr 2013

@ciusinka No to si neviem predstavit, ako by som na to nahovarala toho svojho. Ale budem drzat paste, aby ste to nemuseli absolvovat, aby to teraz vyslo 😉 Doky ta omrkne, vy sa posnazite a bude. Potom daj urcite vediet, ako to u neho dopadlo.
Inak, praca v lekarni je celkom v pohode, aj ked niekedy mam tych ludi plne zuby, ale s tym sa da nejak popasovat. Ale tieto sietovky, to uz nie je lekaren, to je fakt len obchod, kde ide len o prachy a ked nie su, je zle. Ale bohuzial, teraz nebolo na vyber, takze radsej ako sediet doma, som tu. Ja som si vzdy myslela, ze lekaren je o tom pomoct, ale tu je to len o tom predat, co najviac... Takze tu s tym tak trochu bojujem.

popilka
17. apr 2013

@jankaferancova Hej, ja som zamestnana, ale dala si mi zase chrobaka do hlavy. Este nas tym popremyslam 😉 Mam na teba dotaz, sa tak vyznas v tom plodnom a nepoldnom hliene. Ked je ten hlien taky zltkasty a take zhluky, to je este neplodny? Ale blizi sa uz ovulacia? Dik 😉

simonne1
17. apr 2013

dnes mam 29 DC a mrcha zatial nedosla, dufam, ze nedojde ☹ I ked ovulaciu som mala na 17 DC podla priznakou, tak neviem ci aj menzes sa potom neposunie. Citala som, ze ovulacia je zvycajne tak v polovici cyklu... tak som zvedava

jankaferancova
17. apr 2013

@popilka ak chces napis mi ip s tvojim hrubym prijmom a vypocitam ti to a rozhodnes sa.alebo ak chces tak aj tu.myslim,ze sa to oplati a urcite to vyuzijes.no co sa tyka hlienu,podla toho co pises by mal byt este neplodny,ak nezapacha,tak je to v poriadku,ak by nejako zapachal,tak moze byt aj zapalovy+ ta zlta farba,ale taky hustejsi byva pred ovulaciou a postupne zredne,az je priesvitny,ciry a natahuje sa 😉

popilka
17. apr 2013

@jankaferancova Ten hlien je bez zapachu, tak sa teda asi blizi ovulka. A nevies, ako dlho to moze trvat, kym sa zmeni na plodny? Lebo ved ovulku by som mala mat az tak za tyzden.

popilka
17. apr 2013

@simonne1 A neskusala si sa testnut? Je to teda este dost skoro, ale mohlo by to ukazat. Drzim paste