icon

Snažilkujeme od septembra a stále nič

subbinka
6. feb 2014

ahojte baby niesom tu nováčik ja som snažilka od septembra a stále nič , brala som antikoncepciu 4roky a stále cítim ako sa mi z tela dostáva od septembra stale von tie hnusne hormóny.budem rada keď si napíšeme príhody od každej z Vás

lina129
2. apr 2014

@snehulienka82 boli sme v Gyn-five... mne k tomu HP nic nepovedal, len ze je v poriadku 🙂 a robil mi aj protilatky a tie ze tiez mam ok, resp. ze nemam protilatky (asi proti spermiam)... co sa tyka SPG tak mam muzov vysledok pri sebe, on ma ako pocet spermii 25 x 10/ml a z toho motilne 15 x 10/ml tak neviem, mozno je len malinko pod normu... 😕 ak mas ten vysledok pri sebe, tak mi napis, ja ti poviem ci to ma v norme podla referencnych hodnot (uz to mam premakane 😉 ) na to IUI zatial nemusim ist, len tak navrhoval, keby sme uz chceli rychlo bejby... vies, v tych CAR je to ako na "beziacom pase"... je to ich biznis... inak to vysetrenie priechodnosti vajcovodov stoji 120 € takze asi tak 😒 inak, je to vraj 10 min zalezitost, robi sa to bez narkozy - vstreknu kontrastnu latku, ale asi to dost bolí, kedze mi daju diazepam a podobne... ☹

rencici27
2. apr 2014

@tixx presne tak 🙂)

snehulienka82
2. apr 2014

@lina129 my sme boli tiez tam. nemam vysledky u seba, len sme boli aj na genetickom vysetreni, lebo pred par rokmi sme mali potrat a nevie sa preco, takze pre istotu urobia aj to, ale na vysledky cakame 2 mesiace... no a v ten den rano sme vlastne boli na HP aj na SG, a dalsie stretnutie s dr. budeme mat az na dalsi tyzden, ale ta geneticka uz videla, ze vysledky SG su tam a ze teda mm ich ma 10 mil./ml a ze trosku su pomalsie... to je asi vsetko co viem... este som im volala, ze ci by mi dali tie vysledky, keby som tam prisla /zhodou okolnosti tam ideme aj na ortopediu, tak som to chcela vyuzit/ ale ze aby sme pockali, kym prideme na stretnutie, ze dovtedy budeme mat vsetky vysledky zalozene v karte... vidis a to som nevedela, ze sa za tu laparoskopiu plati... ale my sme k tomu este nedosli... rozmyslam, ze objednam nejake Fertilman, ci macu, ci kotvicnik, co tu citam, ze by mohlo pomoct... chvilu bral bioselen so zinkom, ale furt zabudne 😕 a mame aj stresove odbodie, ale sa mi zda, ze mozno ma aj nizsiu hladinu testosteronu, lebo iba malo kexujeme... 😒 aspon ja mam taky pocit, aj ked teraz su aj objektivne priciny, ale toto bolo aj predtym... a vtedy sme sa este tak nesnazili, ale ani sme sa nebranili...

tixx
2. apr 2014

@lina129 no paraaaaaaaada, ze je vsetko OK, tak to je super!!! urcite je to len blbe nacasovanie alebo co, ked to nejde, ked ste obaja zdravi. Inak to je ta laparoskopia, to vysetrenie v piatok? Ja som tiez rozmyslala, ze kedy vlastne na to baby posielaju, a na zaklade coho vlastne. IUI je v pohode podla mna, to neni ani bolestive, ani nic, je to podla mna dobre na to,ze ked sa spermosky nevedia normalne dostat k vajicku, tak toto im akurat pomoze, cize to beriem ako mensie zlo, oproti umelemu. Ja som si pisala na jedno forum, kde odpoveda gynekologicka, a ked som poslala vysledky spg mojho mm, tak povedala,ze doporucuje IUI. Akoze ak to inak nepojde, tak by som aj za tuto moznost bola rada, ak to nejde a da sa tomu pomoct... 🙂
To inak rovno na piatok ta objednali? To je dobra rychlost! Potom si od teba tusim vypytam kontakt 🙂 A neboj, to zvladnes, nemoze to byt take hrozne. Co tam vlastne presne robia?

tixx
2. apr 2014

@snehulienka82 inak tieto vysledky mal moj mm podobne uplne, neviem presne ake tam bolo cislo,lebo to mam doma. Ja som mu nasadila davku vitaminov, kotvicnikovy caj, macu, plus selen,zinok, kys. listovu. To Fertilman je tusim strasne drahe, takze ja som to radsej takto vyskladala. Inak ta maca je tak strasne hnusna, ze ja by som to nepila ani keby mi platili asi :D ja len ked mu to zarabam, mi je zle, ako to strasne smrdi :D ale je obetavy, zapcha si nos a potom to vie vypit... podla mna si to snazenie treba nechat hlavne na tie plodne dni, ja som v tom,ze potom a ani predtym sa to moc neda otehotniet, ale mozno zijem v mylnej predstave. Boze to sa na tie vysledky tak dlho caka? Ved to je strasne!!! Mne kazdy mesiac ide neskutocne dlho,ked cakam,ci zas mrcha pride alebo nie, nie to este 2 mesiace na vysledky...

snehulienka82
3. apr 2014

@tixx tak verim tomu, ze je vsetko v poriadku, a ked sme uz tak dlho vydrzali, este chvilu vydrzime. 🙂 a budeme sa pritom snazit. 🙂 videla som na nete, ze maca sa da aj v tabletkach kupit, a ten kotvicnik je aj ako kvapky, tak skusim... inak ten Fertilman ked mas na 3 mesiace, tak nie je drahsi ako inofolic 😉 no, ale clovek co by neurobil preto, aby bol v pohode a mohol mat babo... ja som si dala vypocet aj od dr. Jonasa... 😀 snazila som tomu verit, ale nejak nam to nevyslo podla neho...

lina129
3. apr 2014

@snehulienka82 @tixx ahojte dievcata 🙂 to co som pisala, to vysetrenie na co idem zajtra nie je laparoskopia. Toto je len ambulantne vysetrenie priechodnosti vajcovodov, kedy do mna vstreknu kontrastnu latku a cez ultrazvuk pozoruje tu tekutinku... vola sa to Hyfosy a nie je to v narkoze, normalne budem pri vedomi, cize sa dost bojim aj tej bolesti... ale vraj to cele trva 10 min, tak snad to prezijem 😉 drzte mi palce 🙂 no a ako som pisala, gyn-five to stoji 120€ ale co by som za babatko nespravila 🙂 Inak, moj chlap uziva tiez Zinkosel - to je vlastne zinok a selen a kys. listovu - ta je na rychlost spermii 🙂 tak ich teraz pestuje, v pripade, ze by sme sa dali na to IUI

lina129
3. apr 2014

@tixx no moja, ako som pisala vyssie... to nastastie nie je laparka, ale strasne sa bojim, hlavne tej bolesti, kedze to nie je v narkoze a hlavne aj vysledku... tak mi dnes povedal, ze ked chceme ozaj riesit to babo, ze on navrhuje zistit priechodnost a ze ak prebieha ovulka (co ja si myslim, ze prebieha) tak ze potom urobit IUI... ja nie som proti, ale vies, som taka nesvoja... som myslela, ze mi nasadi nejake lieky - ako tebe, alebo mi navrhne folikulometriu, ale on hned inseminacia... no nic, asi to musim len spracovat a dobre bude... moj chlap to prijal velmi pozitivne, hovoril, ze to je aspon istotka, ze vystihneme ten spravny cas... a ako pises, aspon sa spermoska dostane presne tam kam ma... tak uvidim, ci sa na to hned dame... ale aspon mam nadej, ked to inak nepojde... 😉

tixx
3. apr 2014

@lina129 moja a fakt myslis,ze to bude boliet? lebo mne to pride, ze kontrastna latka len ukaze, ci je to priechodne, nie? ti nieco blizsie o tom lekar hovoril? inak je to sranda,lebo kazdy lekar ma tusim uplne ine postupy...ja by som zas napr. isla na toto vysetrenie,co ides ty, este pred liekmi, lebo ak by nahodou bol problem tam,tak som ziadne lieky do seba nemusela cpat... ak by to nevyslo po nejakych 3 mesiacoch s tymi liekmi,tak asi poviem lekarovi, nech skusime riesit nieco dalsie, alebo potom nech nas tiez doporuci na to IUI, a tam spravia,co treba 🙂 ja to praveze fakt beriem tak,ze ked to nejde, a da sa tomu dopomoct, tak preco nie... uz nemame 20 a casu habadej 🙂 a ked si z toho nesvoja, nechcela si sa o tom s lekarom proste porozpravat, povedat mu,co si o tom myslis, a ci nie je este pred tym ine riesenie? Ved vy mate aj spermiogram v pohode, ty si zdrava, takze podla mna je predpoklad, ze by sa to malo podarit. My to mame horsie s tym spg, a lekar mne naordinoval lieky, tak tiez neviem,ci to neni uplny nezmysel takto postupovat,ale asi im musime verit, ved snad vedia, co robia,nie? 🙂

tixx
3. apr 2014

@snehulienka82 no co nam ine ostava,len sa snazit, a verit,ze to raz vyjde 🙂 o tych kvapkach kotvicnika viem, ale mojmu mm chuti aj caj, horsie je to s tou macou, len ta je podla mna ucinnejsia, ked sa je ako prasok rozmiesany vo vode. Ja som myslela,ze ten Fertilman je ovela drahsi, ci to som videla ine vitaminy? Tomu Jonasovi ja neverim, podla mna to nema ako zistit, ved tam tie terminy niekedy vychadzaju aj uplne mimo ovu, alebo pocas ms, takze neviem neviem 🙂 a tusim je niekde aj taka online verzia, co netreba platit, ale zas ked clovek velmi chce, co by neurobil pre babo,ze?

lina129
3. apr 2014

@tixx si zlata 🙂 moc si mi pomohla... trochu sa bojim, ze to bude boliet, kedze mi dal take oblbovaky utlmovaky ako diazepam a podobne... a mozno to nie je az take bolestive ako neprijemne, ked tam vstrekuje tu kontrastnu latku... no skratka mam len klasicky strach 😉 ale urcite to bude dobre, verim tomu! no vidis, ty by si radsej prijala postup mojho dokiho 😀 tak ja tiez verim, ze vie co robi, vsak je to CAR... tak mu doverujem. Vcera sme sa potom vecer zhodli s mojim chlapom, ze pockame do svadby, budeme sa snazit prirodzene a ak nic, tak potom by sme isli na to IUI... 🙂 ale zajtra to vysetrenie absolvujem..., vsak to snad mozem aj par mesiacov predtym... 😕

snehulienka82
3. apr 2014

@tixx no ved to, a ja som si dala specialny vypocet, aby som vedela aj kedy je dobra zivotnost, kvoli tomu potratu a takych je iba parkrat do roka, asi tak 4-5krat... no, ale skusali sme aj vtedy, presne podla pokynov, ale nic z toho... no, ale jeho vypocty funguje len ak su obaja uplne zdravi... niekomu to vyslo, inym nie, no 20 Eur ma nezabije, ked to je podvod, tam im to bude spocitane inde...
@lina129 ja som tiez za to, aby najpr urobli vsetky vysetrenia az potom nasadili napr. hormonalnu liecbu... a tiez som dufala, ze snad vie dr. co robi, aj ked mi nic nepovedal nahlas, reps. som mu moc nerozumela, lebo iba hmkal pod nosom... a tiez som brala pol roka duphaston a 2 mesiace inofolic /z vlastnej iniciativy/ nepovedal, ze mozno aj u manzela moze byt zrada... ale moc na mna ani nemal cas, inak je dobry dr. ale ma aj vela pacientov a moc nestiha... takze som bola zneho trosku sklamana... ked iba na tehotnych maju cas, tak co ti ostatni, ktori nemozu otehotniet... tak aj preto som chcela ist do CAR a dat si urobit diagnozu, ale nerozmyslam este nad umelym, snad to pojde aj prirodzenym sposobom, len treba trosku pomoct tej prirode. No niektorym sa to nepodari tak a ked chcu mat vlastne deti, tak musia podstupit rozne zakroky a zacvakat...

drzim palce vsetkym tehulkam 😉

rencici27
3. apr 2014

Ahoj babulky tak dnes som bola u Dr povedala mi ,že 1 rok snaženia je optimálny a až potom sa máju riešiť vyšetrenia ,ale predpísala mi duphaston a manžela poslala na spermiogram .Nakoľko už manžel bol u urológa ten mu dal kontakt na centrum(urocentrum -MUDr. Jozef Dubravický) kde robia vyšetrenie spermii a dnes sa tam objednal a oni mu povedali ,že ejakulát ma priniesť zo sebou-teda ,že ho ma doniesť v nádobke a cena vyšetrenia je 28,90 je to normálny postup a cena?Lebo ja som si myslela,že on tam príde urobí sa tam do ich nádobky.Viem ,že vy s tím mate skúsenosti, poradte bo sa objedná niekde inde ak je toto neštandardný postup. Dakujem za každú radu či už dobrú alebo zlú. Dakujem

snehulienka82
4. apr 2014

@rencici27 ahoj, my sme boli na SGM v CARe, a tam sme neplatili nic. ale neviem, ako to je, ked ide k urologovi, inak ta cena sa mi zda trosku vysoka... zalezi na tom aj, kde byvate, lebo keby si mala niekam cestovat, tak mozno das viac na cestovne, ako za vysetrenie doma 😉

tixx
4. apr 2014

@lina129 tak ako dnes to vysetrenie? som zvedava,ako to prebiehalo, a co si sa dozvedela? 🙂 dufam,ze to nebolelo... a co ty vies, mozno sa do svadby zadari a nebudes musiet riesit ziadne IUI 🙂 ja asi najblizsie,ked pojdem k mojmu lekarovi, tak sa ho opytam na to vysetrenie,co si bola ty, lebo co ak tie lieky beriem zbytocne? ja som HP mala v pohode, tak vlastne nechapem,na co ich beriem,ked sme nezistili,kde je problem...resp. mensi je na strane mm,ale to si tiez myslim,ze neni tak vazne, pretoze ak by na ten spermiogram isiel tak, ze by 5 dni pred tym neriesil nic, tak by vysledky mohli byt ine, my sme sa este 2 dni pred tym vysetrenim snazili... inak vcera neviem co to na mna doslo, lebo nie som nejaka citlivka, ale taku depku som chytila, ze az...som revala ako keby mi za to platili :( zacalo ma vsetko boliet ako pred ms, tak som si povedala,ze to zas nevyslo, teplota mi klesa, ale ms zatial nikde...tak ja uz to svoje telo asi vobec nechapem... 😖 ale urcite uz v priebehu dneska alebo zajtrajska ta hnusoba dorazi, a zaciname odznova...

tixx
4. apr 2014

@rencici27 ahoj, my sme boli v poliklinike Atrium, Dr. Zacek myslim - platili sme 15 €, ta cena co mate vy sa mi zda prehnane vysoka :( My sme tiez doniesli v nadobke, takze postup je uplne ok, len to treba stihnut do hodiny doniest.

tixx
4. apr 2014

@snehulienka82 presne ako hovoris, ak je to klamstvo,tak raz im to bude spocitane 🙂 ale zas na druhej strane, niektorym babam to pomohlo. ja si skor myslim,ze ak niecomu fakt veris, tak to moze fungovat.
ja uz som inofolicu vybrala asi 3 balenia, a zatial nemam pocit,ze by nejak pomohol, kedze tehotna nie som zas ani tento mesiac...

rencici27
4. apr 2014

@tixx snehulienka82 Ahoj tak nakoniec mm sa objednal do Iscare na šulekovej(Bratislava) a plati sa tam 9 eur a za rozsirene vysetrenie spermiogramu 16e . A uz je objednany na utorok a vzorku chlapcov im odovzda priamo tam.

tixx
4. apr 2014

@rencici27 no super, hned ina cena 🙂

rencici27
4. apr 2014

@tixx sak to lebo som niekde citala, ze to stoji od 8-19 eur.

tixx
5. apr 2014

@lina129 @rencici27 @snehulienka82 caute kocky, hlasim 1DC :( takze ani s liekmi to tento mesiac nevyslo... uz nech je po mrche a zaciname odznova...

rencici27
5. apr 2014

@tixx Drziim palce, ze po mrche sa zadari .Poznam ten pocit sak aj ja sa citim ako pred mrchou (A mam ju dostat az 15.4.Som zvedava ako zabere duphaston) boli ma hlava, krize,podbrusku a naladovost, caste mocenie-no proste moje telo si robi co chce :(

lina129
7. apr 2014

@tixx @rencici27 @snehulienka82 Ahojte dievcata... tak vas informujem, bola som teda v piatok na tom vysetreni - zistovanie priechodnosti vajickovodov pomocou kontrastnej latky... vola sa to hyfosy v gyn-five... no v prvom rade, bolo to hnusneeeee... trvalo to sice asi 10 minut, ale myslela som, ze mi brucho roztrhne... neskutocny tlak... ale zasa asi lepsie ako operacia - laparka... je to nejaka nova metoda, ktorou sa vysetruje nielen priechodnost vajcovodov, ale aj maternica a cele brusko... Nastastie, chvalabohu, mam vsetko v poriadku, teda pravy vajickovod, ktory ma aj obcas pobolieva som mala trosku menej priechodny, resp. stresom sa mi zuzi cesta, teda musel dat vacsi tlak aby tekutina presla... a lavy uplne v pohode a este prisiel na jeden fakt, ze mam obratenu maternicu... tak to mi stazovalo to vysetrenie a samozrejme to trochu stazuje aj otehotnenie... ale vraj budem mat ovulaciu cez vikend, tak sme snazilkovali trochu, ale poviem vam, ze ma este v sobotu riadne bolelo to brucho + som trosku po tom vysetreni spinila, takze som sa aj trochu setrila... tak uvidime, ci z toho nieco bude 🙂

lina129
7. apr 2014

@tixx juuuj mojaaa ☹ tak to ma mrzi, ze mrcha dorazila... 😒 no nic, idete teda na to odznova 🙂 ako som pisala, to vysetrenie dost bolelo, resp. dost hnusny tlak v podbrusku, ale dalo sa to vydrzat, hlavne, ze je vsetko ok... no a mali sme snazilkovat cez vikend, ale dali sme len vcera, bo v sobotu ma bolelo to podbrusko jak slak... ale uz dobre, tak uvidime, ci sme to stihli 😉 no a uz som sa s nim pred dohodla, ze ak nic do svadby, tak po svadbe pridem na IUI a hotovo... 🙂 inak, ako si pisala, nechapem tiez na co ti dal tie lieky, su to vlastne hormony a ak si mala HP v pohode a mas aj ms pravidelne, tak nevidim dovod... ja som sa s dokym bavila o tom, ze ci nie najskor lieky, na co povedal, ze nie je dovod nasadit hormony... 😒 tak neviem moja, nechces skusit ten gyn-fiv?

alyze
7. apr 2014

@simis105 Ahoj, aj mne tak ukazoval test a bola som 😉

tixx
7. apr 2014

@lina129 cau moja, tak si to zvladla, vidim,ze to nebolo nic prijemne, ale zas na druhej strane lepsie,ako ta laparka podla mna... tak drzim palce, vidim,ze ste to poistili, ved tak treba ;) cize si uplne ok, polovicka je tiez ok, takze by tomu nic nemalo nejak extra branit... a to IUI, dobre,ze ste sa dohodli, ved ozaj nie je na co cakat este dlhsie 🙂 No ako mi to pises, tak fakt zacinam zvazovat, ci by som tam neskocila, pockam este tento cyklus aj s liekmi, pojdem na folikulometriu, ale mojho lekara sa na to spytam, mne to tiez v podstate nepride normalne, ze ja som uplne v poriadku, mam ms pravidelnu, tak naco mi to daval? Mozno by fakt bolo dobre dat si spravit to vysetrenie,ze ci nie je problem niekde v tej priechodnosti, a ak nie, tak potom uz neviem co je problem, ked stale nie a nie sa zadarit... akoze som cely zivot uplna optimistka, ale ta kazdomesacna mrcha mi teda ubera na nalade. Este nad tym tento mesiac porozmyslam,poradim sa s lekarom,ci by som nemala ist na to vysetrenie, alebo co teda dalej, lebo on hovoril,ze pol roka budem brat ten Clostil + Duphaston, ale niekde som tu citala,ze sa to moze max. 3 mesiace. Uz by som si asi mala dat od MK pauzu,lebo sa dozviem aj co nechcem :D Ale pozitivna sprava dnes, dosiel mi zadara Inofolic, co som sa prihlasila do takej sutaze, tak si hned idem zarobit 🙂

tixx
7. apr 2014

@rencici27 ja som pri Duphastone bola ok, nic ma nebolelo,ani som sa nijak inak necitila, to skor pri Clostile mi bolo tak vselijak, ale nie ziadne bolesti. No bodaj by si mala pravdu a po mrche sa konecne zadarilo, ved na to cakame uz vsetky, ze po niektorej mrche uz ta dalsia minimalne 9 mesiacov nepride a da si pohov 🙂 vas zajtra caka ten spermiogram,ze? potom napis,ako to dopadlo 🙂

rencici27
8. apr 2014

@tixx Ahoj .....akurat cakame na vysledky.....tak mam strach.......

rencici27
8. apr 2014

@tixx A s Duphastone to nieje bo tie priznaky som mala uz 2 d pred zaciatkom uzivania.

lina129
8. apr 2014

@tixx no super, tak gratulujem k vyhre inofolicu 😉 inak, to vysetrenie priechodnosti mi odporucil lekar, ja som ani nevedela, ze take nieco existuje 😕 povedal, ze vsetko ostatne mam ok, tak ze este overime toto... Laparku skor odporuca, ked sa mu nezdaju aj ine veci.... toto je menej invazivne... je to nejaka nova metoda, tak neviem ci to robia vsade, ale ako novinku to teraz robia v CAR v Gyn-five 🙂 ale mozes sa na to objednat aj externe, bez odporucani lekara, len nepreplaca to poistovna a stoji to 120€ 😒 ale ked pises, ze uvazujes dat sa poriadne skontrolovat, tak ti to odporucam 🙂 neboj, da sa to vydrzat a aspon som teraz kludnejsia... az teda na to, ze tym vlastne zistil, ze mam obratenu maternicu, co zrejme dost stazuje otehotnenie... tiez som si uz stihla o tom vselico precitat 😒 tak som teraz z toho v strese... ale snad to bude dobre... moj doky tomu nepriklada nejaku vaznost, tak snad to nie je az taky problem...
Coze? tak ty nas tu na MK chces opustit? 😨 neblazni, vsak sme tu na to, aby sme si poradili a povzbudili sa 🙂 tak hlavu hore a snazilkujte o 106 a ked inak nebude, tak ti odporucam CAR 🙂