Snažilkujeme od septembra a stále nič
ahojte baby niesom tu nováčik ja som snažilka od septembra a stále nič , brala som antikoncepciu 4roky a stále cítim ako sa mi z tela dostáva od septembra stale von tie hnusne hormóny.budem rada keď si napíšeme príhody od každej z Vás
@rencici27 tak drzim palce! mozno medzitym uz mate aj vysledky??
no caute holky... @tixx tak mi ideme zajtra na 2. konzultaciu, povedia nam aj vysledky... som teda zvedava...
@lina129 tak tebe ako zistili, ze mas obratenu maternicu??? a co z toho vlastne vyplyva???
@rencici27 to je teda zaujimave, ze v jednom CAR sa plati, aj rozne ceny podla zvazenia, inde sa neplati... o com to cele svedci??
@tixx pocuj, a naco mas brat tie lieky, ked je vsetko ok? ved Clostylbegit sa dava tym, ktore nemaju ovulku... ako nechapem naco pchaju do ludi tie hormony... akurat sa len rozhasi cely hormonalny system... ja nie som lekar, takze ho... o tom viem, len sa mi nepaci, ze to predpisuju bez toho, aby to vysvetlili... ja som brala duphaston pol roka... a potom som si povedala, ze z praskov neotehotniem...
@snehulienka82 sak presne o com to svedci?!A kde sa neplai?Ja som myslela ,ze vsade sa plati .
Tak spermiogram dopadol ,vlastne neviem bo mm mal ist k urologovi s vysledkami ,ale pan dr ma volno az do buduc tyzdna takze az vstredu tam pojde a povie a vysvetli ci je to dobre alebo zle.LEBo ja sa v tom nevyznam ,zial......
@rencici27 môžeš si na internete porovnať, máš tam výsledky ako by to malo vyzerať a možno aj tolerancia. Najhlavnejšie ph., objem., pohyblivosť a z toho množstva, Koľké sa dajú vôbec použiť no a na konci by si mala mať výsledok že aká je to spermia uvedené ako v jednotnom čísle. To je diagnóza. A myslím že je tých kategórii 5. akože od normalnu po absolútne nddpohyblivé. Mala by si to zvládnuť. Prvé dve kategórie sú ok. Potom možno dajú liečbu.
Tak spermiogram mojho mm / Tak poradte babulky prosim / Vykon S, Objem 3 ml,Motilne 60x10 ml,Nemotilne 10x10 ml,Motilita a+b+b,Patologia 80 %,Liquifikacia+,Semeno ciste,Nalez-Normozoospermia.
@rencici27 No tak vysledky mate podla toho,co som sa ja docitala,ked som studovala vysledky mojho mm - uplne OK 🙂 pozri toto: https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/diskusia-o-skusenostiach-s-manzelmi-a-spermiogramom/ - je tam koment od nika251 v strede stranky, to si pozri...takze vysledky mate fajn, uvidis, to ti povie aj lekar podla mna 🙂
@snehulienka82 no ved toto presne nechapem,ze na co ich do mna cpe, ked ja som podla neho OK, hormonalny profil som mala v poriadku, ms pravidelnu, ovu som tiez vedela, kedy mavam zhruba,lebo vtedy mavam bolesti, cize nechapem ani ja :( skusim este tento mesiac a ked pojdem na folikulometriu,tak sa ho asi na par veci popytam,lebo fakt mi to dojde zbytocne, aby som brala hormony,ked ich ani nepotrebujem... takze ty teraz neberies ziadne lieky? no a zajtra cakame spravy po konzultacii ;)
@lina129 vies co, asi sa fakt dokiho tento mesiac opytam,co a ako, na co to beriem,ci netreba to vystrenie, lebo fakt neviem,ci mam aj ja nejaky problem a preto to nejde,alebo je to vysledkami mm a tym,ze boli horsie, sa tie spermosky (lebo ich je menej asi) nevedia dostat, kam maju... dobre mi radis, urcite ak to nezaberie zase, tak uz budem zvazovat CAR, tam to riesia kazdy den a verim,ze skor zistia, kde je problem,ako moj gyndos, ktory ma obmedzene moznosti aj co sa tyka vysetreni,a aj liecby. v CAR nam mozu pomoct obom. a co si sa docitala o tej obratenej maternici? ale tak ked lekar hovori,ze to neni nic hrozne, tak to urcite bude ok, akurat to fakt mozno stazuje ten pristup spermoskam, aby sa dostli,kam treba... ale super, ze uz presne vies, na com si, a co dalej 🙂 ved snazilkovat sa budete stale a ak to do svadby nevyjde, tak sa nic nedeje, lebo ste sa dohodli na IUI... co je podla mna uplne spravne rozhodnutie, ja to tiez zvazujem, ci by to nebolo jednoduchsie, spermoskam pomoct dostat ich k vajku 🙂
@rencici27 @lina129
baby, ja sa asi nechystam odist z MK, v tejto skupinke sme na tom vsetky rovnako, a ste super 🙂 rada sem chodim, citam si,co mate nove, ako sa vam dari a ako pokracujete 🙂 len dufam,ze uz nam tu zacnu pribudat aj tehu coskoro ;) ja si asi len prestanem citat fotoblog Snazilky, lebo tam furt vidim same pozitivne tehu testy, na ktore sa mi hlavne ked mi dojde ms vzdy dost tazko pozera :( ale to je pochopitelne ze?
@tixx Jej dakujem ,no som zvedava co povie dr a co poradi.A ak nieje problem v mm tak potom vo mne ☹ ale ja dufam a veriiiiiim ,ze sa zadariiiiiii aj tak!!!Doberem este 2 balenia Duphasanu a potom pojdem k mojej dr a uz to bude muset riesit a vsetky vysetrenie sveta mi bude musiet urobit 😉 a basta .Babulky hlavu hore za 9 mesiacov sa stretneme na Antolskej nm !!! 🙂 nadej nezomiera!!!
@tixx Necitaj ten fotoblog mne to zakazal mm bo staaale ma videl revat ked mi prisla ms.A mal pravdu chodim len sem a je to tak najlepsie.A ked sme dnes isli s toho centra domou tak behom 1 h sme stretli 4 tehotne a 8 mamiciek tak to coje uz.A mm mi vravi to je osud 😉 tak som zvedava.
@rencici27 haha tusim si zoberem z teba priklad, a prestanem to citat, akoze fakt si myslim,ze ma to da do vacsej psych. pohody nevidiet furt // na cudzich testoch 🙂 inak to urcite bolo znamenie, tolko tehotnych, za poslednu dobu ako je teplo, mam pocit ze sa vyrojili zo vsetkych stran... tak nech uz patrime k nim ;)
@tixx @rencici27 presne babule, hovorite mi z duse 🙂 my ked sme sa zacali snazit v cca. septembri 2013, tak som sa tu na MK dostala do skupinky Snazilky september 2013 a poviem vam, ze v tej skupinke z asi 20 bab je uz asi 13 tehotnych... tak si viete predstavit tu traumu.... ☹ a to sa mi zdalo, ze su tam "problematickejsie" pripady ako ja, ze ani poriadne nemali ms... a uz su tehu 😕 ako prajem to samozrejme kazdej, aj vam tu... ale odvtedy co chodim sem, tak do tej skupinky uz ani velmi nechodim 🙂 verim, ze nas tu sa to podari naraz a coskoro 😉
@tixx ja si inak tiez myslim, ze u nas je aj pricina v tom nacasovani... ja by som zasa bola najradsej, keby mi moj doky navrhol tu folikulometriu aspon zatial, kym sa snazime prirodzene... a az v lete august - september by sme isli na to IUI... ale to je klasicky system v CAR, ze nas hned odporucaju na IUI - najjednoduchsia cesta pre nich... 😒 ale som aspon rada, ze som ok, ze mame otvorenu aj tuto moznost 😉
@lina129
@tixx
@rencici27
@sono2
aj ja som rada, ze si tu takto spolu piseme, ono to naozaj nerobi dobre na psychiku pozerat sa na tehotenske testy inych... vidiet tehotne baby mi uz nevadi ,ale tiez som mala davnejsie pocit, ze vsetci su tehotni, len my nie... ja som si tiez myslela, ze cele je o tom spravnom nacasovani... trosku som uz teraz ale na vazkach, odkedy si meriam BT a vidim, ze ake mam grafy BT, tak vsetko je spravne, idealne teploty, len to vyzera, ako keby sme sex vobec nemali... ono toho je menej, ako pred par rokmi, a uz sa to snazime aj spravne nacasovat, a predsa nic... tak som trosku aj rezignovala a tento mesiac merala len ked sa mi chcelo... napr. cez vikend vobec... nebudem vstavat o pol 6, kvoli blbej teplote :D no, a za chvilku ideme do CAR pre vysledky, tak som fakt zvedava... 😉 drzte sa baby!
@snehulienka82 Drzim palce🙂
@snehulienka82 A kam chodis do CAR?
@snehulienka82 drzime prsteky! daj vediet ake boli vysledky? to si idete pre vysledky z toho SPG? ci aj nieco ine? A do ktoreho CAR idete?
No presne úplne rovnako., akoby sme ani sex nemali. Všetko je v poriadku. A predsa každý mesiac to isté. Mám ešte týždeň a potom odznova. Doktor atď. Aj ja beriem duphaston a netreba mi ho. Budúci mesiac ma chce doktornastimulovať. Takže už ak sa vtedy nepodarí tak už neviem. Nemyslím si., že by sa manželov spermiogram zmenil., ale možné je všetko. Tak držím palce všetkým.
@rencici27 Gyn Fiv v BA, celkom su fajn...
@lina129 aj my chodime tam co vy 😉
@rencici27
@tixx
@sono2
takze mne idu tiez robit to hyfosy ako line129, za 120 Eur, vraj to nie je neprijemne, da sa diazepam aj nieco do konecniku proti krcom... netreba mi robit laparoskopiu, lebo nie je na to dovod, vsetko je ok, az na to, ze mi nasli nejake bakteria v posve... a pred tym hyfosy sa to ma preliecit, aby mi to nevytlacili vyssie do maternice....
manzel je na tom trosku horsie, odovzdal iba velmi malu vzorku, podla vlastnych slov taky vacsi pluvanech 😀 no, aj v tom malo ma malo spermii s malou pohyblivostou, takze vola sa to oligoastenozoospermia... 😒 ale ze je to prvy spermiogram, nemaju to s cim porovnat... takze da sa na to vitamin E, koenzim Q10, zinok, selen, a keby mal opat zly spermiogram, tak urolog mu moze doporucit ten Profertil. Trosku mam chaos v hlave, ale zistovali mi aj rozne infekcie, vsetko mam v norme, akurat vraj hladina testosteronu, co je muzsky hormon je o 0,1 menej, ako je dolna hranica normy, vraj to je ok. No, a este "najlepsie zistenie" je, ze pravdepodobne som ovu mala uz vcera na 11DC, mala som aj hrozne bolesti, len som nechapala, co to chce byt, lebo nebol dovod, kedze inokedy mavam okolo 13-14DC... dominantny folikul ma iba 11 mm, takze asi uz je prasknuty (normalne to ma mat okolo 22-24 mm)... a este sme aj vcera chceli to a potom sme boli hrozne unaveny a nic nebolo... v pondelok som mala taky lepkavy hlien, a bolo toho vela, tiez som nechapala, preco... asi sme to presvihli tento mesiac... myslite, ze ma este vyznam sa dnes snazit??
@rencici27 ved chodte aj vy do Gyn Fivu, nas objednali v podstate hned na uvodnu konzultaciu, a potom sme sa dohodli, kedy ma prist muz na spermiogram a neplatili sme nic, vraj su vysledky do 2 hodin, ked mas cas, pockas, ked nie, tak sa vratis po tom. nam to dr. teraz hovorila, ked pojdeme druhy krat ako to bude. doteraz sme neplatili nic, iba za to vysetrenie priechodnosti sa plati, a potom aj to IUI sa plati, ale to este nechcem zatial skusat, ja som chcela vediet, ci sme ok.

@rencici27 tak drzim palce! 🙂 potom napis, ako ste dopadli 😉