Snažilkujeme od septembra a stále nič
ahojte baby niesom tu nováčik ja som snažilka od septembra a stále nič , brala som antikoncepciu 4roky a stále cítim ako sa mi z tela dostáva od septembra stale von tie hnusne hormóny.budem rada keď si napíšeme príhody od každej z Vás
@didamt ahoj, gratulujem k dietatku, ale asi to bolo velke stastie, ze to tak vyslo! lebo duphaston sa berie po ovulacii, asi od 16 DC po 25 DC. ci ty si to brala inak? ja som ho brala pol roka a nic z toho.
@snehulienka82 pekne na to chod! budes aspon spokojnejsia, ak budes ty v poriadku, tak mate v zalohe moznost ist na IUI... a neboj nic, je to v pohode bolest... taka ako pri ms (neviem ci mavas bolestivu ms, ale mne to pripominalo ako pri ms - skor taky tlak v podbrusku) a trvalo to len 10 min, aj ked ja uz som odratavala sekundy 😀 ano, atb som uzila jednu este rano pred vysetrenim a druhu - poslednu vecer po zakroku...
@snehulienka82 no ja som mala kratší cyklus, cca 16 dňový, tak mi ho doktor nastavil tak že som Duphaston začala brať v presný deň cyklu, ktorý mi určil. už si nepamätám presne ako to bolo. Mala som tabletiek na viac mesiacov a každý cyklus som mala Duphaston posunúť o 2 dni aby sme trafili ovuláciu a mali 28/ dňový cyklus. Trafili sme to však na prvýkrát. Dnes sa tešíme z 5 mesačnej Ninky, presne dnes máme 5 mesiacov 🙂
@lina129
@snehulienka82
@lina129
@denisalv
@rencici27
caute kockyyyyyy 🙂 no u nas sviatkovanie take pohodove, nic prevratne sa nedialo, len sme vegetili, ale aj to obcas treba a dobre nam to padlo, si trosku oddychnut, len to dnesne vstavanie bolo hrozneeeee, ja som normalne po zazvoneni budik vypla a spala dalej :D takze som sa zobudila potom az na manzelov budik, esteze ho mal nastaveny, lebo na mna by dnes spolah nebol...
Ja beriem ten clostil + duphaston 2. cyklus, no mam pocit, ze mi to totalne rozhadzalo cyklus... predtym som ovu mala vzdy 14-15 DC, tento mesiac ju mam asi dnes,co je 18 DC, lebo vcera som mala + ovu test, aj ma vsetko bolelo, ako to uz u mna pocas ovu byva. Len dufam,ze teraz tu LF nebudem mat nejaku prilis kratku... Takze sme sa aj pocas vikendu snazili, aj vcera este, a kedze je dnes ovu, spekulujem,ci sa snazit dnes,alebo az zajtra, aby zase spermosky stihli dozriet...
Tesim sa,ze najblizsie tyzdne su len 4-dnove prac. tyzdne, asi sa aj niekam vyberieme, lebo trcat doma sme si skusili cez sviatky, tak teraz ma to zase niekam taha :D
Tak mi to doktor chce vyvolať že viac vajíčok. Nemám práve všetko načas . Aj teraz som mala pekný fol.a nič krámy prišli. Tak som zvedavá čo zajtra. Nech ma kadečím napchajú mne aj tak zo žiadnych tabletok neni zle. Tak môžu skúšať.len nech som už v tom.!!!
@didamt tak to je super, ze vam to takto vyslo, niekedy ozaj staci malo a podari sa to... ja beriem duphaston 2. cyklus, na prvy nezabral, tak uvidime, co dalej, lekar tiez spominal,ze to budeme takto skusat pol roka... mne sa to zda ako neskutocne dlhaaaaa doba... ale verim,ze sa nam to tu vsetkym do jednej coskoro podari ;)
@sono2 :D :D ale sme riadne nedockave, co? 🙂 ja som na tom podobne... Clostilom ma stimuluje uz 2.mesiac, prvy som mala dokonca 3 foliky pekne podla slov lekara, ale nic z toho, tento mesiac mi videl len jeden, ale bola som v 11 DC, cize tam este podla mna ani nemohol nic vidiet, lebo ovu mam podla vsetkeho dnes... tak uvidime o dva tyzdne, ci to tento krat zabralo 🙂 kedy ides k lekarovi?
@snehulienka82 aku diagnozu ma tvoj mm? moj tiez nemal najlepsie vysledky, teraz berie kotvicnik, macu, selen,zinok, kys. listovu a vitamin E - tak som zvedava,ci sa mu po par mesiacoch zlepsi, ale citala som tu,ze tie vitaminy vysledky vedia fakt riadne zlepsit, tak mu skus naordinovat vitaminy, a urcite to bude lepsie 🙂 kedy mas to vysetrenie naplanovane?
@denisalv ako ste prezili pracovne sviatky? dufam,ze si aspon teraz trosku oddychnete, lebo aj to treba na to,aby sa nam to konecne podarilo,stres tomu moc nepomaha podla mna... inak to s tym nemyslenim na to... asi je jedno, ci si cez den doma alebo v robote... ja tomu nedokazem zabranit na to nemysliet ani ked sa neviem ako snazim...tusim jediny cas za poslednu dobu, ked som na to vobec nemyslela, bolo ked sme boli v Rakusku snowboardovat, tam som mala so sebou co robit, kedze sa este len ucime jazdit, proste hlavu som mala zamestnanu uplne inymi vecami... uz rozmyslam,ze zacnem opat chodit cvicit, aspon 2x do tyzdna, nech mam nejaku aktivitu a nemyslim na baby 🙂
@tixx no z tohto spg mu vyslo, ze ma oligoastenozoospermiu. ma ich malo a su pomalsie... ale celkovo bola velmi mala aj odovzdana vzorka, iba 0,01 ml... dr. si myslela, ze sa pomylili v labaku... ale nie! no, a teraz berie Fertilman a kotvycnik, macu som zatial nezohnala, ale chcem ist do lekarne a kupit. Fertilman ma taketo zlozenie: L-karnitín, L-arginín, zinok, selén, vitamín B12, vitamín C, vitamín E, Glutatión, Koenzým Q10 a kyselina listová; viac tuto: http://www.otehotnenie.sk/p/176/fertil-man-vita.... Ma sa to brat cca 3 mesiace, tak som rovno kupila 3 baliky. No a 7.maja ma ist znovu na spg (co si myslim, ze je asi este skoro, ale vsak potom moze ist zase... nevieme, kedy je zaciatok 72 dnoveho procesu, kedy su uz nove spermie a kedy este stare) a ja mam tiez v ten isty den to hyfosy...
@tixx
@sono2
baby, podla mna je uplne normalne, ze ste nedockave. 😉 a tie blbe reci o tom, ze ked na to nebudes mysliet sa to podari je najvacsia konina, co existuje! ako na to nemas mysliet a popritom vediet, kedy mas ovulaciu, a ci je vobec sanca, aby nieco bolo... nemysliet sa to neda iba neustalym kefovanim v kuse, ale to sme potom ako zajace, alebo co? 😀
@snehulienka82 hahaaaaaaaa to si zabilaaaaaaaaaaaaa :D uplne sa tu rehocem na tom!!! :D mas pravdu, NEDA SA TO NEMYSLIET NA TO ked to taaaak velmi chceme :D
@snehulienka82 no moj ma oligozoospermiu - tiez menej a menej pohyblive. Macu kupujem tu: http://www.superfoodshop.sk/produkt/maca-bio-pr... - vzdy si pre to zbehnem, mam to kusok od roboty, s tym panom sa da dohodnut na case,kedy ti to vyhovuje a len si to vyzdvihnes... je to za najlepsiu cenu tu, preto to tam kupujeme, tento mesiac som kupovala 2. balenie. No v tych vitaminoch je ozaj vsetko,co potrebuje, tak len nech to pravidelne berie, a podla mna sa tie vysledky urcite zlepsia. Nam povedal lekar, ze kontrolny spg az o 6 mesiacov, ale mne sa to zda strasne dlho, urcite pojdeme skor... a ak sa nepodari najblizsich par mesiacov, tak pojdeme tiez do CAR nech s nami uz nieco robia, ked ani tie hormony,co beriem ja, nezaberaju... mozno naozaj bude cesta len to IUI...ale neberiem to tragicky, ved je to fakt len skratka pre spermosky aby sa dostali tam,kde nieco mozu vyviest :D
@tixx a to IUI je zavedenie vsetkych spermii do maternice, ci kam? alebo sa vyberaju len niektore?? ci ako to cele je? pozriem ten link na macu. a ako sa to vyslovuje? maca ci maka? 😀 nech nevypadam, ako blb 😎
@snehulienka82 haha ja som hovorila maca - a mm ma musel naucit,ze sa to cita maka :D tak uz som si zvykla :D
vies co, neviem presne ci vsetky spermose, alebo vyberu len zopar takych najschopnejsich, ale viem ze ich nejakou pipetou zavedu priamo k vajku, stoji to myslim okolo nejakych 50 € v porovnani s IVF, ktore je ovela ovela drahsie, ale tam uz sa to deje mimo tela... urcite tu k tomu niekde je nejaka tema, este som si to ale necitala,kym sa ma to netyka 🙂
@tixx
@snehulienka82 idem zajtra k doktorovi. Môj má zase výsledky ok a materiálu môžeš mazať chleba 😀 pôjde ale opäť na spg lebo doktorovi sa nezdá že nemôžeme že to neni možné. No ja som najprv že by som nechcela moc dvojčatá že keď urobí viac vajíčok, ale je mi to jed no. Môže vzniknut viac že?no veď zajtra napíšem len neviem ako to manžel urobí lebo je 6 dni pred ovu a na spg potrebuje tiež pauzu tak sa urobí potom spg lebo by to nevyšlo. Nech je manžel veľa jogurtov snehulienka to neni možné. Že manžel prvýkrát bol no sedem dní pauza takže na odbere myslím že 😀 to tam musel naháňať že mu caklo na zem, že nerátal s takým výstrekom tam skoro rozbil lampu 😀. Tak som vás dúfam trocha pobavila 🙂
@sono2 si blaznivka... no mojmu vadi aj to prostredie... cakat v rade a potom hop, teraz vyjdite milasikovia 😎
@snehulienka82 @tixx caute baby, tak citam, ze sa tu rozbehla tema o IUI... ja uz som toho dost nastudovala, tak len strucne, spermie najskor "ocistia", cize zavedu len malicke mnozstvo spermii, teda len tie najrychlejsie... zavedu ich tenkym katetrom do maternice, cize je to na pocit len akoby ti robili utz 🙂 a toť vše 😀
Kamoska mi vravela, ze ju aj hned poslali domov, ani minutku ju nenechali polezat... a je tehu 🙂
Tu su nejake stranky, celkom dobre:
http://www.mrnous.com/tehotenstvi-neprichazi/ne...
http://www.emimino.cz/denicky/iui-vnutromaterni...
@snehulienka82 @tixx a este som zabudla dodat, ze v Gyn-five to stoji 80€... inde neviem 🙂
Myslim, ze to IVF je aj hradene poistovnou (neviem ci uplne) ale toto IUI nie je, takze sa to normalne plati... 😒
@lina129 tak uz viem aj to... kolegyna tam pred rokmi platila 1000 Sk...
to vyzera ako paraaadne riesenie nahodou, bez pocitania, nervov, supnu ti tam spermosky a ides domov tehotna, aj ja chceeeeeeeeeeem :D kaslat na peniaze, tie su v tomto pripade nepodstatne,ci to stoji 50,80 alebo 100 🙂
@tixx a kde ste na tom boli? ako rychlo treba vzorku dorucit?
@snehulienka82 vies co, v BA - poliklinika Atrium - Dr. Žáčok - stacilo do hodiny doniest, stalo to 15 € a do pol hodky boli vysledky 🙂
@snehulienka82 nahlasila som ten virus adminovi, co sa tu bude pretrcat 😝
@tixx dakujem, nasla som aj jeho www stranku 😉 porozmyslam, tych 15 Eur by to stalo, mozno mame takto stresom skreslene vysledky... a vidim, ze robia aj postkoitalny test, to v CARoch myslim ani nerobia, a mozno by to bolo vhodne... inak ako s gynekologom si s nim spokojna?
@tixx dokonca vidim, ze robi aj hyfosy, a za menej ako v CARe kde som bola...

@lina129 to je v pohode, a je to v ramci normy, ked ten cyklus je niekedy aj kratsi...je to vsetko v norme, 2-3 dni hore dole, moze to byt sposobene cestovanim, stresom a pod. neboj, si urcite v pohode! blizi sa mi to termin na to hyfosy... 😎 tie atb si brala tesne predtym, aby ti posl. vychadzal na den zakroku?