Snažilkujeme od septembra a stále nič
ahojte baby niesom tu nováčik ja som snažilka od septembra a stále nič , brala som antikoncepciu 4roky a stále cítim ako sa mi z tela dostáva od septembra stale von tie hnusne hormóny.budem rada keď si napíšeme príhody od každej z Vás
@tixx no všimla som si , ale celý vikend som tu ani nebola, čiže tento štvrtok idem na gyndu tak jej poviem nech mi spraví hormonálny profil a uvidíme a na dovolenku sa chystáme tak koniec jula chodime na tie dva tyzdne dakedy viac ale teraz robim čiže max na tie dva tyzdne ideme vlastnym autom a tam si vzdy najdeme nejaky volny apartman je to super miestecko v Sozopole .
@subbinka tak drzim palce, urcite vyjde hormonalny profil ok, daj potom vediet, ci aj tvoju polovicku poslali na spermiogram. radsej to zacat riesit hned ako cakat rok a potom zistit to iste si myslim, ak to lekar je ochotny spravit, tak preco nie 🙂 ta dovca vyzera super, my tento rok este nemame nic vybrate, ale niekam sa urcite vyberieme, ja dovcu raz do roka musim, a este sa chystame na nejaku lyzovacku do Rakuska ak sa podari...
@tixx joj to lyžovanie nie to by som sa dolámala :D aj keď ako decko sme s našími chodili stale lyžovať ale teraz by som si netrúfla a neviem či sa to da zabudnut. no na spermiogram ho poslem ak sa to do septembra nepodari da sa to aj tak u nas v Martine mame helios ze tu nadobku si mozme vziat so sebou ale do hodiny ju musime doniest takze to nebude problem a mozno pojde aj sam len je taky ostichavy
@subbinka - zabudnut sa to asi neda, ja som napr. vzdy lyzovala, a teraz pred par rokmi som zacala snowboardovat, len este padam ako hruska zatial, ale tak casom sa snad aj v boardovani zlepsim 🙂
Ja som inak momentalne skoncila doma so zapalom mocovych ciest, uplne blbe nacasovanie, lebo akurat by som mala mat ovu a mali by sme sa snazit, ale takto to nejde :( ma to nastvalo :(
Baby, co vsetko robite pre podporu otehotnenia? Meriate BT? Pijete alchymilku? Inofolic? Este nieco okrem toho, nejake "zarucene recepty" ? Alebo nieco pre vase polovicky, maju nejake doporucania, ake vitaminy by mali jest? Dajte vediet, som zvedava,co by sa este dalo, okrem toho vsetkymi odporucaneho receptu "nemysliet na to"? 🙂
@andrejka2424
@misskate1
@lina129
@kveetiinka
@peterek414
@tixx chvíľu som pila aj alchemilku,teraz len ten infolic a nohy hore snažení.Nevstávam aspoň pol hodinu.Ja nemeriam BT,netestujem ovu.To sú veci ,ktoré by som riešila každý deň v podstate a to by mne veľmi nepomáhalo v tom nemyslení na to 🙂 ...ale tak tento mesiac som si nabeton istá,že ovu ani nebola,tak v podstate naozaj na tehu tento cyklus nepomýšľam....tak ak by bola čosi pravda na tom nemyslení,tak asi nakoniec prekvapivo tehotná budem 😀 😀 😀
@andrejka2424 tak budem drzat palce, ja vkladam velke nadeje do Inofolicu, akurat by som mala mat ovu teraz, len som ako naschval dostala zapal mocovych ciest :( BT meriam, ale som z toho jelen, a to iste ovu testy, minuly mesiac som skusila prvy krat, ale bola som z toho fakt mimo, mala som pocit, ze mi to nic neukazovalo, par testov som rovno musela vyhodit, lebo som ich asi moc ponorila, tak boli neplatne :P sikovna som :P tento mesiac ovu testy asi ani nemaju zmysel s tym zapalom, neviem,ci by mi to nieco vobec ukazalo... asi si z teba zoberiem priklad a prestanem merat BT a nebudem riesit ani tie ovu testy. A ako vies, ze si ovu tento mesiac vobec nemala?
@tixx no ja pijem inofolic a sem tam aj alchemilku, ale ta sa moze len do ovulky... BT nemeriam, lebo to by sa malo kazdy den v rovnaku hodinu a to je pre mna narocne... ale ovu testujem, aj ked je to vraj menej spolahliva metoda... ale mne ukazuje na rovnaky den kazdy cyklus, tak tomu aj celkom verim 😅 a to je vsetko... zaruceny "recept" zial neexistuje ☹ ale tak verim... a tiez ako pise @andrejka2424 nohy hore po styku aspon pol hodinu... 😉
@tixx tak ja iba beriem babyplan. nic ine. kuknem kedy asi mam ovu, vtedy sa snazim kazdy den 🙂 aj ked toto bude len moja druha ovu, co sa budeme pokusat, pretoze minuly mesiac som bola 4 dni akurat vtedy sama doma :( a tie stresy ako meranie teploty budem riesit az ked rok nic. viem, ze sa na to neda mysliet, ale hned ako pride ovu, tak mam plnu hlavu toho :D ale urcite sa nechcem meriat a podobne lebo to je viac o tom, ze musime a nie chceme :D
@andrejka2424 ked pises o tom, ze nohy hore 😉 tak aj ja to praktizujem, ale chcem sa spytat, lezis "len" tu pol hodinu? ja vacsinou potom idem na wecko a niekedy aj do sprchy (ale najskor po pol - 3/4 hodine) tak neviem, ci to uz akoze mozem? staci ta pol hodka??? ako dlho sa uz snazite?
@lina129 no ja tiez zvyknem lezat s nohami hore,ale len tak 10-15 min, ako vas citam, tak to je asi malo? inak mm sa mi uz rehoce, ze to srandovne vyzera, no co by sme ale neurobili pre mimi? :P my sme za zacali snazit v oktobri, a vy?
@misskate1 asi je to spravny postup, ja som zacala brat Femibion, a ked sa po prvych 3 mesiacoch nepodarilo, bola som u lekara, lebo som aj tak musela ist na preventivku, pytala som sa ho,co si mysli o Inofolicu, povedal, ze uskodit mi to nemoze, jedine pomoct, no a na forach som sa docitala, ze kedze to obsahuje kyselinu listovu, netreba uz okrem toho nic ine. akurat som vysadila tie klasicke multivitaminy, to vraj nie je bohvieco brat. Inak bola som na tom horm. profile a ked som si bola po vysledky, tak som sa pytala lekara na to,ako casto sa mame snazit ked je ovu - povedal ze najlepsie kazde 3 dni, teda 3 dni pred, v den ovu,a 3 dni po - ze tak by sa to malo podarit, no uvidime, asi to tak skusime 🙂
@andrejka2424 tiez si myslim, ze ked niecomu dostatocne verime, tak nam to pomoze, urcite to tak bude aj s tym Inofolicom, ved uvidime o par mesiacov, ked si budeme gratulovat k tomu,ze sme ostali tehu ;) inak prve babo sa ti podarilo hned, alebo si to tiez nejako riesila?
@tixx my sme sa snazili den pred v den ovu a nic. ale tak ja uz dufam, ze coskoro to bude. zas nechcem aby to dlho trvalo, lebo by som hned stresovala :D a nemam vazne chut behat po lekaroch. teraz som na preventivke oznamila lekarovi, ze som vysadila a hned sa pytal, ci bude babo, pomaly sa tesil viac ako ja 🙂 ale nic nevravel, ze mam brat nejake vitaminy. to vacsinou odporuci az po krvnych testoch. myslim multivitaminy pre tehotne ci normalne? a preco nie su bohvieco?
@tixx tak neviem kolko je optimalne polezkat si 😉 ja davam tak minimalne 45 min. ale tiez nevydrzim dlhsie ani lezat, ani byt "dolepena" ako pise @andrejka2424 😀 ale asi to je pravda, ze ked sa to ma podarit, tak nezalezi kolko lezis... 😒
Bola si na hormonalnom profile? Mne povedal gyn. ze ked sa teraz nezadari, ze mam prist na hormonalny profil a moj muz na spermiogram... a ten hormonalny profil si bola kolky den cyklu?
A este co vravel tvoj lekar, ze kazde 3 dni pred a po, tak to myslel, ze kazdy den 3 dni v kuse pred aj po ovulke? dik 🙂
A snazime sa od septembra, ale v oktobri som mala cystu na vajecniku, takze vtedy bol anovulacny cyklus...
Ahojte kocky 🙂 Aj ja sa Vam zdoverim.. :( Tak my sa snazime 2 roky +-,ale nikdy som neriesila plodne neplodne dni,teplotu .. :-/ Pred 2 rokmi sme podstupili vysetrenia v CAR a vyslo mi PCO,manzel je v poriadku,navrhli mi laparoskopiu+hysteroskopiu ..Odlozila som to a venovala som sa sebe,nam..svadbe..a teraz sme si povedali ze ideme do toho ale skusime ine CAR. Momentalne som 5 den po laparke+hysterke s vysledkom ze som UPLNE v poriadku...Nechapem to..Mam vsak problem aj so stitnou zlazou,na kt sa liecim tak zrejme bude problem tam.. Vraj u mna aj prebieha ovulka...No doteraz som o nej nevedela...Moj cyklus je nepravidelny,raz 33,inokedy 35 alebo 38 dnovy... Tak som sa zavesila na net a hladala a hladala vsetko ohladne ovulky...Nakupila som si grepovych dzusikov (vraj na hlien) ,Alchemilkovy cajik, bazalny teplomer a ovulacny tester...Dnes teplomer dorazil a sice je uz dost hodin,vyskusala som ho a vysledok 37 C...Som zvedava co ukaze rano..Myslite ze moze byt ta hodina velmi mätuca?Sledovala som sa a krcok mam dost vysoko,dost tazko som ho nahmatala a je mäkky ale hlien je taky do biela akoby maslovy..Vajecniky mam tiez dnes nejake citlive...Ale nejak sa mi to nechce zdat kedze dnes som 12DC ale naposledy mi to meskalo 10 dni. Dievcata vy ktore mate bohate skusenosti s tymito ovulacnymi vecami,stalo sa vam toto uz? 🙂 Citim sa ako blb,lebo este len som do tohto bazalno teplotno ovulacneho vlaku nasadla a mam z toho riadny gulas 😀 Juj baby tak vam zavidim tie pravidelne cykly ze si viete pekne odsledovat ovulku .. 😵
@andrejka2424 my sa snazime pri prvom, ty si mala fakt stasie, ze sa vam to tak rychlo s prvym babom podarilo, bodaj by to tak bolo aj u nas 🙂 Ale je mi jasne, ze ked chcete druhe dietatko a nejde to "podla predstav" - tak to da zabrat, hlavne sa asi fakt musime vsetky snazit byt co najviac v pohode, a vsetkym sa nam to podari 🙂
@misskate1 - niekde som citala,ze tie "klasicke" multivitaminy nie su dobre, ked chce zena otehotniet, lebo obsahuju viac niektorych vitaminov, ktore by mali - preto sa doporucuju skor take pred otehotnenim alebo pre tehotne (femibion, calibrum babyplan, je ich kopa) . A stresovat asi nepomoze 🙂 To hovorim ja, co teraz stresujem, lebo to nejde podla mojich predstav, hlavne tento mesiac s tou mojou chorobou...grrr
@lina129 ano bola som, bola som na preventivke, lebo uz som aj tak mala ist tusim este niekedy v septembri, no a povedala som mu,ze sme sa zacali snazit, a zatial nic. Bola som u neho tesne pred ovu, tak mi povedal, ze ked najblizsie pride ms, v 1.,2. alebo 3. den mam prist, je to len odber krvi, no musi sa robit uplne na zaciatku cyklu. Mne ten hormonalny vysiel OK, tak poslal moju polovicku na spermiogram, no zatial sa mu tam tusim nechce :P Na to, aby lekar robil dalsie zavery, potrebuje ale vysledky oboch tych vysetreni - a na zaklade toho sa uvidi, co dalej.
@f3rari ahojcek, vitaj medzi nami 🙂 co sa tyka merania BT - tak podla instrukcii tu na MK aj nete je idealne merat vzdy v rovnaku hodinu rano este pred tym,ako vyjdes z postele. Ja napr. vstavam kazde rano o 7,00, rovno si zmeriam BT, zapisem a az potom vstanem. Este to vyhodnocovanie vysledkov moc neovladam, jedine,co som si vsimla, je narast teploty po ovulacii a jej drzanie sa na tej vyssej hladine, potom dva dni pred MS mi zase klesla. Vraj ak by sa podarilo otehotniet, tak sa BT drzi hore viac ako 18 dni po ovu. Idealne bude, ak si zacnes merat teplotu na dalsi cyklus, tam to pekne uvidis ten narast teploty. Ja sa inak zase nevyznam v ovu testoch, mam pocit, ze som totalne lava alebo ich jednoducho neviem pouzivat :D Inak co sa tyka sledovania ovu, s tym ti urcite moze pomoct aj lekar - aspon moj hovoril, ze ak budeme mat aj ja aj moj mm vysledky OK, budem chodit na folikulometriu - kde sleduju velkost folikulov, v kt. je vajicko, a lekar ti vie potom povedat, kedy ovu mas a kedy sa mas snazit 🙂 nepytala si sa ho na to? su aj lieky na upravu ovu... verim,ze by ti lekar poradil, ved na to ich predsa mame 🙂
@lina129 este pozeram, ze si sa pytala na tie kazde 3 dni - no nakreslil mi taky mini graf - ze sanca na otehotnenie zacina tri dni pred ovu, takze vtedy by sme sa mali snazit (urcite nie cely den, staci raz), no a potom najvacsia sanca je v den ovu, ked prebehne a vajicko sa uvolni, no a este 3 dni po ovu, ale to uz sa vraj zacina znizovat 🙂 je to vraj dobre preto,ze spermie potrebuju "dozriet" aby boli dost kvalitne na oplodnenie vajicka - a okrem toho po styku dokazu "prezit" este niekolko dalsich dni, takze takto by malo byt okolo ovulky vykryte to obdobie, ze vzdy mas v sebe plavcov 🙂 Inak este spomenul,ze otehotniet sa da hocikedy, ale najvacia sanca je prave takto okolo ovu.
@tixx aha diky za odpoved... to som chapala, ze staci raz za den, len som nevedela, ze ci 3 dni kazdy den... lebo niekde zasa odporucaju kazdy druhy den - obden, prave aby spermie stihali dozriet... no my sme teraz tak snazilkovali, tak uvidim vysledok o cca. 2 tyzdne 😉 ak nevyjde, tak idem na ten hormonalny profil... 😒 mam z toho stres, ale hadam dobre dopadne... este ti odporucil nejaky postup? ci az ked bude mat ten spermiogram?
@tixx vidim, ze pises o sledovani ovu testami, v tom som zas ja uz macher 😉 tak ti mozem poradit... pride mi to jednoduchsia metoda ako meranie BT... ovu testami testujes ako tehu, len nie z ranneho mocu (aj ked v niektorych pribalovych letakoch uvadzaju z ranneho)... najlepsie tak okolo 10h doobeda alebo potom okolo 14 - 18h poobede... Ale nesmie sa cca. 2 hodiny nic pit predtym... pozitivny je len v pripade, ze su obe ciarky rovnako silne alebo testovacia silnejsia ako kontrolna (duchovat nestaci, vtedy je negativny)... no a treba snazilkovat v den ked je pozitivny a na druhy den... to su 2 najplodnejsie dni... 🙂
@lina129 nemaj stres, urcite dopadne ok, je to len uplne jednoduchy odber krvi, vysledky budes mat do 2 dni, a urcite budu v poriadku 🙂 Povedal mi, ze ked bude mat spermiogram, tak na zaklade jeho vysledkov bude postupovat dalej, su tam dve moznosti, ak by bol velmi zly, tak by nas poslal do IVF centra. ak by boli dobre, da mi nejake lieky, ktore upravuju ovu a podporuju otehotnenie a prostrednictvom folikulometrie mi bude vediet presne povedat, kedy prebehla ovu a mame sa snazit. Vraj sa dokonca da spravit to,ze lekar praskne ten folikul,aby sa vajicko uvolnilo, a to bude ten spravny cas 🙂 No tie ovu testy som minuly mesiac skusala prvy krat, ale robila som to uplne nespravne ako citam :D z prveho ranneho mocu, pila som v pohode pred tym, takz e jasne,ze mi to ukazovalo uplne blbosti 🙂 No a s tym snazenim, ak mas ovu napr. v piatok, tak podla lekara by si sa mala snazit v utorok, piatok a pondelok. Musim to s tymi ovu testami asi skusit podla tvojich instrukcii :D
@tixx dik moja, tak dufam, ze uz to vyjde, bo uz skusame pol roka a nic ☹ ale jeden cyklus mi nasiel gyn. cystu, tak asi vtedy bol aj anovulacny cyklus... Ty si teraz ktory den cyklu? uz si bola aj na folikulometrii? a tie ovu testy skus, je to v pohode, aspon budes mat prehlad o cykle... ja som zistila z ovu testov, ze mi prebieha ovu cca. na 13 - 14 DC, bo ovu hlieniky som mala uz na 10DC... ale vtedy testy len duchovali... tak daj vediet ako si dopadla a kludne sa spytaj, ak ti nieco napadne na tie ovu testy..., alebo sem hod fotku a ja ti poviem, ci uz je pozitivny... 🙂
@lina129 ja som teraz 13DC, ale neviem,ci ma zmysel teraz robit ovu testy, lebo mam zapal mocovych ciest, cize neviem,ci by tie vysledky neboli skreslene alebo co. Vacsinou mam 30 dnovy cyklus, a minuly mesiac podla BT vyzera,ze som ovu mala tak na 16DC. Na folikulometrii som este nebola, tu by mi mali robit az ked budu vysledky spermiogramu. Dik za ochotu, ked si nebudem ista, urcite sem hodim foto, aby si mi poradila 🙂 daj potom vediet, ako ti dopadol horm. profil a ci vas tiez poslali na spermiogram, sme na tom skoro rovnako tusim 🙂
@tixx aha, tak pripadne skus tie ovu testy na dalsi cyklus... zapal mocovych ciest je fuj 😠 to moze ovplyvnit aj ovu... v pribalovom letaku ovu testov mas presne napisane na kt. den mas testovat prvy den - podla toho aky dlhy mas cyklus... ja mam skor kratsi cyklus cca. 26 - 27 DC a ovu test mam pozit az 13 DC, cize ovu zrejme prebieha na 14 - 15DC... tak teoreticky by si este mohla skusit testnut, ale asi radsej pockaj, ked budes ok 🙂 Mne uz povedal lekar, ze mam prist na ten hormonalny a moj drahy na spermiogram, ale este pockam ci nevyslo teraz 😉 tak ja sa budem zasa informovat, ked zacnem merat BT 😀 bo z toho som zasa mimo ja...
@lina129 tak bodaj by si k lekarovi na hormonalny ani nemusela ist, keby to vyslo 🙂 Podla toho navodu by som sa mala testnut dnes 13DC, tak vyskusam a uvidim,co ukaze. Z mojho merania BT sa celkom da podla mna vycitat, kedy ovu mam, tak uz si to len potvrdim tymi testami...ale musim povedat, ze ani jedno z toho ma nebavi :P
@f3rari no moja, ja mam celkom pravidelny cyklus (ťuk-ťuk) tak cca. 26 dnovy, ovulku si sledujem, vychadza mi tak na cca. 13 - 15DC a aj tak sa nam uz pol roka nedari ☹ tak dufam, ze nema niekto z nas nejaky problem...este sme to neriesili u dokyho... no ale ty mas toho chuda tiez za sebou - laparka a podobne ☹ ale tie cykly mas fakt divoke, ze 38 dnovy 😨 to s tebou doki neriesil? a u endokrinologa si to neriesila? resp. mas nejake lieky na tu stitnu zlazu? bo v tom moze byt problem... robili ti hormonalny profil? S BT ti neporadim, ale viem, ze mas merat rano v rovnaku hodinu... ale s ovu testami sa kludne pytaj... uz som pisala aj @tixx 🙂
@tixx dakujem, no bodaj by si mala pravdu 😉 aj tebe drzim prsteky... mame to veru dost podobne 🙂 a ten ovu test by si mohla skusit... a potom daj vediet ako vyzeral... ale ak bude este slaby duch, tak bud v pohode..., prvy den testovania aj u mna len duchuje, ale kazdym dnom silnie, az do dna pred ovulkou... potom zasa ciarka bledne 😉

@subbinka - neoznacila som ta v predchadzajucej sprave 🙂