icon

Snažilkujeme od septembra a stále nič

subbinka
6. feb 2014

ahojte baby niesom tu nováčik ja som snažilka od septembra a stále nič , brala som antikoncepciu 4roky a stále cítim ako sa mi z tela dostáva od septembra stale von tie hnusne hormóny.budem rada keď si napíšeme príhody od každej z Vás

tixx
19. feb 2014

@lina129 cize ked budu ciarky na ovu teste najsilnejsie,treba sa snazit v ten den a den potom,ano? 🙂 musim sa v tom trochu zorientovat :D

lina129
19. feb 2014

@tixx presne tak, budes asi musiet testovat viac dni a ked sa ti bude zdat, ze je testovacia rovnako silna ako kontrolna, alebo silnejsia, tak je ten spravny cas - v ten den a den po 🙂 ja som skusila testnut aj na ten druhy den a ta ciarka uz bola slabsia, takze sme snazilkovali v ten spravny cas 😉
inak, zda sa, podla toho co pises, ze mas super lekara..., mozem sa spytat v ktorom meste? ja som dlho hladala dobreho gyn. 😒

tixx
19. feb 2014

@lina129 v Bratislave, mam Dr. Taborskeho, chodim k nemu uz od kedy tam ordinuje, este pred nim tam bol taky starsi pan Dr. , som s nim velmi spokojna 🙂 a ty si odkial, a ku komu chodis?

lina129
20. feb 2014

@tixx ja som tiez z Ba 🙂 dlho som nevedela zohnat dobreho gyn. a asi od oktobra chodim do Gyn-fiv k dr. Harbulakovi, on je vraj dobry, tak uvidim 😅 ale od noveho roka sa tam plati 60€ clenske ☹ poviem ti, keby neplanujem babatko, tak sa na to vykaslem... toho tvojho lekara nepoznam.. vygooglim kde ma ambulanciu 🙂
Testla si vcera ovu?

tixx
20. feb 2014

@lina129 - hej hej, tesla, ale este bol ten druhy pasik len taky bledunky, myslim,ze bude silniet... ja som to zle testovala predtym, aj rano z prveho ranneho, aj vecer, ale bez tej 2h prestavky bez pitia 🙂 takze preto mi to vzdy zle ukazovalo ... len ma stve,ze som chora, antibiotika si nechcem davat, ale neviem,ci to bez nich pojde, lebo sa mi to nezlepsuje...takze asi ani v case ovu sa tento mesiac nebudeme moct snazit... hlavne,ze beriem Inofolic a pijem alchymilku... :( :(

Moj lekar je na Ucitelskej v Podunajskych Biskupiciach, ja tam neplatim ziadne clenske, uz k nemu patrim odjakziva, ale viem,ze ak k nemu chce prist nova pacientka, zaplati jednorazovo 50€. Ma vsetky mozne pristroje aj na 3D a 4D ultrazvuk, a je fakt mily a ochotny, ja s nim mam len dobre skusenosti.

lina129
20. feb 2014

@tixx dakujem za info... no je to blbe, ze sa vsade tolko musi platit, ale kedze chcem riesit to babo, tak to teraz tak neberiem, ale keby mam len za gynekologa zaplatit 50 - 60 € tak mi to pripada hrozne vela, vsak bezne k nemu chodim len raz rocne... 😒
No je to blbe, ze mas teraz tie mocove problemy 😠 ak to uz je vela, ze nezabera ani urologicky caj(aj ten alchemilkovy je na to dobry), ani brusnice... tak asi radsej nasad tie atb a budes mat pokoj... mne vzdy zabral Nolicin...

tixx
20. feb 2014

@lina129 no uz som volala aj lekarke a idem k urologovi na vysetrenie aj pre antibiotika zrejme, som si myslela,ze ked to vylezim, tak to prejde, ale asi som sa mylila :( takze tento mesiac z toho snazenia nic nebude, bude povinna pauza... este aj vikendovy vylet do Benatok som musela zrusit, cele zle :(
Ale aspon si tento mesiac odsledujem tu ovu podla testov, a na dalsi mesiac budem mudrejsia 🙂
No inak je to dost tolko platit za lekara, snad potom aj ten pristup bude OK.. hlavne,ze si cely zivot platime zdravotne odvody,ze? a potom ked nieco potrebujes, tak si pekne musis zaplatit...

f3rari
20. feb 2014

@tixx Ahojky 🙂 Dakujem 🙂 no zacala som merat,zatial len vcera rano a dnes..vcera rano bola 36,9 a dnes rano 37,8 co uz je naozaj dost,nie?vajka ma pichaju dost,hlavne lava strana,aj hlien sledujem ale zatial je biely tak uz naozaj neviem..A ozaaj skusila som ten tester ovulacny a pred 2 dnami a nic neukazal,no vcera som mala jednu stranu pekne taku palickovu ako je zakreslene ked ma zacinat alebo uz prebieha ovu..
No ale dnes som bola v centre na vybratie stehov a dr nam navrhol stimulovanie ovu a nasledne iui...Takze nakoniec sa tomu nevyhneme,kedze samo to nejak nechce ist 🙂 Ale uz mi to je vlastne aj jedno,len nech somnou robia co chcu,skusim vsetko len nech uz su // 🙂 Jaj baby tak si drzme palce,nech nam tento maraton prinesie vytuzene // 🙂 😉

f3rari
20. feb 2014

@lina129 Ahoj 🙂 tak to mas krasny cyklus,drzim palce aby to vyslo 🙂 Pol roka sice este nie je vela ale chapem,robi to riadne nervy ked mesiac co mesiac cakas ze mrcha nepride a nakoniec je to naopak...
No doky to riesil prave tou laparkou a hysteroskopiou kedze cca pred 2 rokmi mi vyslo PCO aj s hormonalneho profilu,manzel ok a teraz cuduj sa svete po 2 rokoch mi nenasiel NIC,som zevraj uplne v poriadku...Tak teraz zasa manzel ide na striedacku na novy spermiogram 😀 vies, ci zase jemu sa nieco nezmenilo.. 😒
No ale nakoniec dnes sme tam boli na vyber stehov a nakoniec nam navrhol stimulku ovu a nasledne iui...kedze prirodzene to nejde,no ale dufam ze mm bude mat dobre vysledky..Takze sa predsa nejakemu zakroku nevyhneme,prirodzene to nechce ist 😠 Ale v podstate mi to je jedno,pre tie // urobim cokolvek 🙂 Predsa 2 roky je celkom dost a do tej 30 mam sice viac casu ale ktovie ako to pojde nadalej... 😒 Uz potom sa to aj horsie riesi,tak mi to aj doky dnes povedal a myslim ze ma v tomto pravdu...
Hej na stitnu sa liecim,aj som mu to dnes pripomenula ci to tam nerobi problem ale len sa spytal ci sa na to liecim a mavol s rukou,tam problem nevidel.. 😕 Tak teraz musim pockat na menzes a ideme na to 😵 Dufam,ze budeme uspesni 🙂

lina129
20. feb 2014

@tixx tak potom napis, ako si dopadla u urologa, ci ti dal tie atb. 😠 no ale ozaj, radsej to preliecit... to je aj taka prevencia, aspon budes mat pokoj... 🙂 ale ako pises mozes si aspon odsledovat ovulku teraz... aj ked v pribalovom letaku tych ovu testov som citala, ze niektore lieky zvyknu ovplyvnit vysledky testov... 😒 no ale atb. snad nie 🙂 a ak merias BT tak to aspon mozes skombinovat a overit tymi ovu testami...
fuhaaaa Benatky zrusit??? to by ma nastvalo 😠 milujem Benatky!!! je tam uuuzasne! tak musis naplanovat v case ovu a uzit si romantikuš 😉

lina129
20. feb 2014

@f3rari hmmm ☹ ako pisem, cyklus ukazkovy, aj ovu 🙂 a bejby nikde 😠 tak uz stresujem dost...
Tak budem drzat palce, aby to iui vyslo... tak nas informuj ako postupujes 🙂 asi je pravda, ze je lepsie riesit to skor, kym je "cas"... aj ked moja kolegyna ma 40 a teraz spontanne otehotnela po 5 mesiacoch snazenia...a to prve dieta caka! ...zacali sme rovnako a ona uz je v 6tt 🙂 asi to vzdy nie je o veku... ale treba mysliet pozitivne a vyjde aj nam, neboj! 🙂 moja svagrina bola na iui a uz mam krasne dvojicky krstniatka 🙂

tixx
20. feb 2014

@lina129 no zajtra o 7 tam naklusam k urologovi, tak potom dam vediet, myslela som, ze mi len moja lekarka nasadi atb, len povedala,ze ak sa pokusame o babo a nie sme si 100% isti, ci este nie som tehotna, musi ma poslat k urologovi, aby to preveril, lebo tie antibiotika by mi mohli velmi uskodit... no takze si davame pauzu, co narobime ... do Benatok som sa fakt hrozne tesila, uz sa tam chystame dlho, a teraz sme sa uz fakt rozhodli a mali ist, je tam teraz ten karneval... no ale nejdeme nikam a uz 2. vikend stravim v posteli chora. Ale zas na druhej strane, bodaj by ma uz dali "dokopy" nech sa s tym vecne netrapim. Ty si tam kedy bola? ako sa ti pacilo?

tixx
20. feb 2014

@f3rari hmm no ta teplota je mi dost zahada, ono to byva tak, ze pred ovu ju mas nizsiu, a v den ovu ti stupne, ale vacsinou len o 0,2 - 0,3 stupna, ty si mala teda riadny skok v teplote... S tymi ovu testami ja tiez teraz len zacinam, kym mi to @lina129 nevysvetlila, tak som vsetko robila zle 😀 Budem drzat palce, ved IUI je vraj v pohode, urcite uz to vyjde a najdes si // na testiku. Co vsetko si uz vlasnte absolvovala za tie 2 roky? Kedy si zacala behat po lekaroch?

Inak ja poznam len velmi malo bab, ktorym sa to podarilo hned "na prvy sup" .... v poslednej dobe stale pocuvam, ze to parom dlhsie trva, ze sa im nedari, az po vela mesiacoch ze sa podarilo... ako to robili nase mamy ? 🙂

tixx
20. feb 2014

@subbinka bola si dnes na tom hormonalnom profile? kedy budu vysledky? 🙂

tixx
20. feb 2014

@kveetiinka Ty si si teda toho riadne preskakala s prvym babatkom ... ale druhe tehotenstvo moze byt uuuplne ine, ovela pohodovejsie, kludnejsie, bez problemov a toho,ze si "priviazana" k posteli 🙂 Budeme ti drzat palce, nech sa vam to cim skor podari 🙂 Je super,ze ta manzel v tom tak podporuje a na druhe babenko sa tak tesi, to urcite doda kopu pozitivnej energie a presne ako hovori, bude ako ma byt 🙂 ja to tak tiez hovorim 🙂 vsetko sa deje z nejakeho dovodu 🙂

subbinka
autor
21. feb 2014

@tixx nie nie este mi ho nespravila bola som na gynde ale len sio sestrickou a mi povedala , že mam najprv prist za doktorkou sa s nou porozpravat a ze potom sa musime dohodnut lebo to sa robi na nejake fazy pocas cykli ked zacne menzes a potom este asi v strede a na konci neviem presne tak v pondelok tam chcem skocit

tixx
21. feb 2014

@subbinka aha no tak potom daj vediet 🙂 Mne ho robili iba na zaciatku cyklu, potom uz nie, neviem preco to niektori robia tak,ze len raz a niektori viac krat...asi to zalezi od lekara... alebo zeby od vysledkov?

kveetiinka
21. feb 2014

@tixx no u mna je to tak. ze mi dr. hned na rovinu povedal ze druhe tehu bude rovnake, nakolko mam slaby krcok maternice. Snazim sa cvicit aby bol silnejsi, ale je to len jedna babka povedala, neviem ci to pomaha 🙂
ale dakujem za povzbudenie, clovek sa hned lepsie citi a ma viac odvahy, ked vie ze ho podporuju 🙂

kveetiinka
21. feb 2014

@tixx a drzim palce aby si sa vyliecila 🙂

subbinka
autor
21. feb 2014

@tixx ja si skor myslim, že to sestrička mi povedala preto lebo nevedela, vktory cyklus ma doktorka odoberie ale mozes mat aj pravdu ak v tom prvom cykle nevinde nieco v poriadku tak sa berie asi v polovocke ked je ovulacia a neviem vobec necham sa prekvapit :D

manddarinka
21. feb 2014

@tixx Ahoj, čítala som pár komentárov predtým.. písala si, že tvoj muž pôjde na spermiogram a ty na hormonálny- to som nepochopila - my tiež skúšame už 1/2roka a zatiaľ nič.. neviem, či čakať alebo to nejako riešiť.

tixx
21. feb 2014

@manddarinka ahojcek, no ja som to mala tak, ze som tak ci tak musela ist k lekarovi na preventivku, a pri tej prilezitosti som mu spomenula, ze sa snazime o babo - spytal sa kolko, povedala som a tak mi povedal, ze mam prist v 1.,2. alebo 3. den po zaciatku MS, a ze mi spravi horm. profil. Kedze mne vysiel OK, poslal aj manzela na spermiogram a na zaklade toho, ake budu vysledky, to bude dalej riesit. Hovori sa, ze az po roku by sa to malo zacat riesit, ja mam to "stastie" ze ma lekar nenecha cakat rok, ale zacal to riesit hned. Ale ako si tu citam rozne prispevky, tak priemerne baby otehotneju do 1 roka od zaciatku snazenia sa, takze este nemam dovod na obavy ani paniku 🙂 Aj beries nejake vitaminy, sledujes ovu a merias BT? 🙂

tixx
21. feb 2014

@subbinka jaj taaak, no lekarka ti urcite lepsie povie 🙂 Je to mozne, ze aj v polke by brali, ak by nieco z prveho nevyslo uplne ok, ved uvidis, potom sa urcite ozvi 🙂

tixx
21. feb 2014

@kveetiinka jeej dakujem, no verim, ze coskoro budem OK,kvoli tej hnusnej chorobe mozem cakat na snazenie dalsi mesiac, lebo najblizsi tyzden som na antibiotikach, takze sa radsej ani snazit nebudeme... inak ake su to cviky na posilnenie krcka? ja som sa s tym teraz prvy krat stretla, ked si to ty napisala... v tom bol aj najvacsi problem pri tom prvom tehotenstve? zas na druhej strane, verim,ze to musela byt hruza si tym vsetkym prejst, ale kvoli babatku by si to nespravila? ja to sice neviem posudit, lebo som si nicim takym nepresla, ale ta tuzba po babatku je u vacsiny bab tak velka, ze su ochotne podstupit cokolvek,aby sa im to podarilo, nie? 🙂

tixx
21. feb 2014

@lina129 cauko, tak uz som to pisala aj vyssie, dopadla som dnes uplne "skvele" - rovno pocas ovu budem brat silne atb, takze snazenie sa odklada... ale lekar povedal, ze to proste same neprejde, a ze ich musim brat, lebo inak mi to moze udriet neskor na oblicky, co uz by potom v tehotenstve mohol byt fakt problem... tak ho budem pocuvat, co mi ostava. inak to moje testovanie ovu testami je mi taka zahada... lebo predvcerom som mala 2 ciarky, vcera tiez, myslela som,ze budu este silniet, ale dnes je uz len jedna... zeby uz ovu prebehla tym padom? alebo to mohli ovplyvnit tie lieky? zase som z toho jelen :D ako na zaciatku... este asi skusim zajtra a uvidim,co to ukaze...uz do konca cyklu to asi potom nema zmysel, nie? co myslis?

kveetiinka
22. feb 2014

@tixx no je aj ja by som pre to prve urobila čokoľvek,bola som ochotná podstupit aj umelé oplodnenie napriek môjmu presvedčeniu,ktore s tým nekorespondovalo 🙂 nakoniec bolo úspešne IUI a nemuseli sme ist az tak daleko.ale teraz uz dieťatko mam druhe uz za každú cenu nechcem. Všetko bude tak ako má byt. Tie cviky su len sťahovanie ako ked držis cikanie.Najprv som mala problém vydržať pri ratani do 5 a teraz v pohode vydržím do 10 aj ked necvicim pravidelne. A aj my sme tento mesiac nesnazilkovali lebo si boli obaja s manželom chorí a manzel bral aj antibiotiká. Ale idem k dr. na kontrolu s cistou tak uvidim čo mi povie 🙂

subbinka
autor
24. feb 2014

Baby co vravite na toto asi to na fotke neni moc vidno ale v skutocnosti je tM duch a menzes som mala dostat 22.2.14 mavam 34dnovi cyklus

subbinka
autor
24. feb 2014

Uz trosku zosilnela

kveetiinka
24. feb 2014

@subbinka to vyzera nádejne 🙂

subbinka
autor
25. feb 2014

@kveetiinka no sa tesim