Snažilky 2012/2013
Ahojte uz rok sa snažime o miminko ,4 roky nahodne rok intenzivne, lekar mi nerobi nic len folikulometriu, poradte neake triky dakujem
@seraa No dnes som bola u doktora a všetky doterajšie vyšetrenia mám v poriadku a ani krtko netuší prečo sa nám už skoro tri roky nedarí otehotnieť!!! Dr. povedal, že zatiaľ nechce robiť nejaké iné zásahy, tak mi na 2 cykly (od 5. do 10. DC) nasadil Clostilbegyt + mám chodiť na folikulometriu. Keďže som dnes 7DC tento mesiac budeme skúšať ešte bez liekov a potom budeme 2 mesiace "riadení liekmi a sonom". Sestrička mi povedala, že nabudúce už nech prídem tehotná 🙂. Už mi z toho dr.e, a mám pocit, že sa zo mňa vytráca nádej a začína mi to byť všetko jedno 😢 ...
@blcha76 ahoj, prepac, ze vam vstupujem do diskusie, ale ked si teraz bez liekov, ten inofolic na ovulaciu by si skusit nechcela? Hm? to je este v poho, keby zacnes 7 DC 🙂
@11miuska11 Diky, skúsim, prečo nie... Dnes som si ho kúpila a vypila jedno vrecúško, hoci som už 8DC. Uvidíme, čo to spraví...
@blcha76 drzim palec 😉
@evijan my to nechávame skôr na náhodu. Zatiaľ to nejak moc neriešim, lebo mi celkom vyhovuje, že tehu nie som. Mám príliš veľa roboty, kopec projektov a robím zväčša od 20. hod. do rána 5. hod. Potom si idem na hodinku pospať, o 6. budíček, s detskami do školy a škôlky a potom si ešte tak 2 hoďky pospím, takže celkovo spávam tak 3 - 4 hod/deň. A do konca apríla to lepšie rozhodne nebude. MS som nemala od januára. Takže podmienky nič-moc 🙂
Jééémine, Mrva a to ako dokážeš spať len 4 hodiny denne???? To by som ja nezvládla 🙂 Ja potrebujem 8-9hodín ako mimino :D
Po apríly keď sa upokojíš a budeš aj oddýchnutá a bez stresu - určite sa podarí. Ja čakám. Zatiaľ žiadne pocity....
Minule som už v prvý týždeň cítila bolesť v podbrušku, teraz nič.....mám dostať M 28, to je o chvíľku....tak uvidím.
A čo robíš? Aké projekty?
@evijan mňa pichá vo vaječníku každú chvíľku 🙂 aj prsia mám citlivé, aj väčšie, aj zvýšený výtok... stále čakám, či a kedy príde a ms nikde 🙂 zrejme mám nejakú hormonálnu poruchu, predpokladám. Tehu test negat. Ale nie som zrejme ok, lebo strááášne moc pijem.. aj 6 litrov čistej vody denne a stále mám pocit neskutočného smädu. Zajtra si chcem ísť dať skontrolovať cukor v krvi. Snáď ma nechytá cukrovka, lebo v našej rodine ju má kopec ľudí - otec si pichá inzulín 5 x denne, obe staré mamy tiež, starý otcovia sú na liekoch.. takže vyhliadky nič-moc. Ale inak sa cítim v pohode, nemám žiadne ďalšie prejavy nejakej choroby. Ešte som zvažovala činnosť štítnej žľazy. Chodím na endokrinológiu, ale výsledky mávam v poriadku. Asi budem musieť zájsť aj tam..
Evi, držím palce, nech to výde 🙂 to by bolo super. Koľko ročkov má Matúško? Moje baby majú 7 a 5 🙂
Ahoj. Jééémine, dúfam že nebudeš mať nábeh na cukrovku....držím Ti palce nech Ťa takéto choroby obchádzajú. Koľko máš rokov?
Ja som mala cukrovku len v tehotenstve. ... inak nie.
Dnes mám dostať menzes, no necítim sa tak.... ak nedostanem, v pondelok si robím test. Nechcem to zas náhliť, lebo v januári som si kúpila asi 10 testov.....chápeš??? Jak šlahnutá 🙂))
Budeme mať svadbu. 25.5. Včera mi prišli šaty......kupovala som cez bazár. No a krááásne, ale krátke. Tak ich dnes idem poslať späť. :(
Tak môžem zase hľadať....
Matúško mal teraz 6 rokov. Máš niekde nejaké fotky teba aj Tvojich dievčat?
Nepracuj toľko..................to je moc aj na koňa.
Paa
Ahojte kočky, my sme začali snažilkovať v novembri 2012. Asi ako väčšina z vás, prvé dva mesiace som si urobila niekoľko tehu testov a nič. Čakala som, že to výjde na prvý krát. A teda tie prvé dva mesiace som z toho bola hotová, že to nejde podľa očakávaní. Ešte si hovoríme, bude to dobrý darček pod stromček pre celú rodinu. A teraz je pomaly apríl a žiadna zmena. Tak som si začala čítať kadejaké fóra a príspevky. Ale vám poviem, čím viac to tu čítam, tým som viac nervózna z toho tak asi s tým prestanem 😀 . Musím tu nájsť nejaké príspevky, ako žienky snažilkovali a nakoniec to vyšlo, to sa potom číta lepšie aj má človek väčšiu nádej. Mne moja dr nasadila ešte v novembri duphaston a taktieť mam vyoperovanú polovicu štitnej, takže mi dr zvýšila euthyrox z 25 na 50tku. Navyše mám polycystický jeden vaječník, ale ževraj to nebráni v otehotneniu. Dr povedala, že máme skúšať do februára a potom prísť. Ešte som ale u nej nebola. Podľa mňa ak k nej začnem chodiť bude to zbytočne psychická záťaž, takže ešte počkáme a budeme skúšať. Snažím sa byť v pohode a na umelé oplodnenie absolutne nemyslím, aj keď vek už nie je najpriaznivejší na prvé bábatko. Jedine čo som našla je kalendár podľa dr Jonáša a tam je jeden aprílový termín. Takže ten vyskúšame a uvidíme 😉 aj keď neviem či mi to nevýjde cez cyklus. No uvidíme. Ja len že v tom nie ste samé a hlavne netrápte sa ešte, ono je to krátka chvíľa na to aby sme sa začali stresovať a panikáriť. Myslím, že čím viac v pohode budeme, tým skôr sa to podarí. Držím palčeky 🙂
Ahojte,
rada by som sa k vám pridala. S manželom sa snažím o bábätko od decembra. Mysleli sme si, že sa nám to podarí hneď, ale žiaľ nebolo to tak ☹ . Keď som bola u lekára kvôli meškajúcej menštruácii, povedal, že je skoro riešiť nejaké vyšetrenia a že ja som podľa všetkého v poriadku. Namiesto toho, aby ma upokojil mi povedal, že niektoré páry sa snažia aj celé roky bezvýsledne. Viem že sa snažíme príliš krátko na to, aby som bola nešťastná z neúspechu, ale je to ťažké. Všetky moje kamarátky sú buď tehotné, alebo majú bábätko a mne je v ich spoločnosti veľmi ťažko, najmä keď vidím ako si hladkajú rastúce bruško. Mám veľký strach, že sa nám to nepodarí. Som z toho celého veľmi nešťastná. Viem, že aj psychika má veľký vplyv, ale nedokážem potláčať svoje pocity smútku. Všetkým nám snažilkám držím palce aby sa z nás stali čoskoro mamičky 😉
Ahojte,
my sa snažíme od apríla 2012. Mám veľmi nepravidelnú MS tak beriem Duphaston, s clostilom sme to skúšali 5 mesiacov samozrejme s prestávkami, až na ten 5 mi nameral doktor folikuly aj pregnyl mi pichol, ale nepodarilo sa. Teraz po 2-mesačnej prestávke skúsime clostil znova. Hormonálny profil mi robil, všetko je OK akurát nemám ovuláciu, takže nám neostáva nič iné len skúšať ďalej a niekedy sa nám to snáď podarí. 😉
Ach, jaj. Žienky, dnes som bola u gynekológa. Mám zápal, takže som dostala lieky a nateraz musíme so snažilkovaním prestať. Som z celej tejto situácie smutná ☹ . Takže ďalší mesiac ma namiesto dvoch čiarok na teste bude čakať príchod menštruácie. Doktor povedal, že je nepravdepodobné, aby sa mi podarilo otehotnieť v marci ešte pred tým, ako som dostala zápal. Takže opäť sklamanie. Začína to byť taký bludný kruh. Stále nejaké komplikácie. Dúfam, že sa čím skôr vyliečim 😖 . Verím, že vám ostatným sa darí omnoho lepšie. 😉
@salome51 tak to ma mrzí, viem aké toje ☹ , ale neboj, bude lepšie, si mladá dostaneš sa z toho raz dva. Ja som tiež dnes bola na kotrolu na sono a mám cystu na vaječníku. Brala som clostil, potom mi pichol pregnyl a mali sme sa snažiť, len teraz musím čakať či príde mrcha či nie,má prísť v sobotu a už nechcem aby prišla 🙂
Ahojte snazilky 🙂 tak my sme sa začali snažiť v auguste 2012 a zatiaľ to nevyslo :( ja uz mam za sebou horm.profil a este výš. na rozne infekcie,endometriozu a tak... Som v poriadku. Zajtra ide môj manžel na spermiogram,dúfame,ze to bude všetko v poriadku. Snáď to chce iba čas. Drzim vám všetkým palce 🙂
Salome 51 s tým zápalom ma to mrzí. Ja som tak obišla týždeň po tom ako mi pichol doktor pregnyl. Vôbec sa nezadarilo a ešte aj zápal som mala, takže viem ako sa citíš. Ale bude lepšie uvidíš. 😀
Dievčatá, ďakujem za povzbudivé slová. Manžel mi je veľkou oporou, keď na mňa doľahne smútok, on je ten, ktorý ma rozveseľuje a vymýšľa ako ma zamestnať, aby som na smútok nemyslela. Teraz som aspoň pripravená na to, že príde menštruácia. Tento mesiac nebudeme sklamaní, keďže vieme, že podľa doktora je málo pravdepodobné aby sa mi podarilo otehotnieť keď v dňoch nášho snaženia už začal u mňa prebiehať zápal. Dúfam, že lieky rýchlo zaberú a po menštruácii budeme môcť začať znova. Verím, že sa to celé zlepší, len niekedy je ťažké nestrácať entuziazmus a nádej. 😉
baby som smutna ..
ako je to mozne som druhy krat na folikometrii a hp , tento raz bol posledne som v 22dc a ze tam mam na maternici polyp, ktory nevidel prv , dokonca povedal ze ved tam nic doteraz nebolo
ze mam prist po ms ze to mozno zmyzne
to je ako mozne ???
ach jaj co este ake ine prekvapko ma caka?
@seraa Pozri serus, clostilbegyt podporuje bujnenie a rast buniek, preto sa nemoze predpisovat onkologickym pacientkam. Polyp je vlastne nahromadenie buniek sliznice maternice, tym padom ich asi nastimuloval clostyl a s MS polyp odide, ako povedal lekar. Neboj sa 🙂 Ked tam predtym nebol, to znamena, ze vznikol iba teraz kvoli stimulacii clostilom. Nie je to zhubne, takze tak ako prisiel, tak odide, alebo sa pocas tehulkovania vstrebe 🙂 Nebooooj, mojka. Hod nam sem grafik, ako sa vyvija? Hm? 🙂
uff len on uz rozpraval ze aj to moze byt dovod preco nie som este tehotna a ze treba to operovat ak to nezmizne , jaj mius ja dufam ze mas pravdu
☹
no ja graf nemam , nemeram si ... ale ovulacia zevraj prebehla ze to je jasne
dnes som 22 dc ale nepovedal nic ze by som mohla byt v tehu skor asi videl ze nie
@seraa to sa este neda vidiet tak skoro 🙂 to ti nemoze povedat. Len keby si napriklad merias BT, uz by si vedela, ci mas nadej, alebo vobec nie 🙂 Ale zase, je mile aj taketo prekvapenie, ked bude meskat MS: Neboooj, bude to OK: 🙂 Cize ak ratam dobre a mala si okolo 17 DC ovu, tak okolo 30 DC by si mohla testovat, nie ? 🙂 Hlavne sa nestresuj, lebo ked si tehu,babatku nepridavas 🙂 A aky bol velky ten polyp. Nepovedal ti? Do 1 CM je to vraj OK a netreba to operacne riesit, ked nerastie 🙂
8 mm
@seraa no vidis, to je malinke a bude to z clostylu, neboj ! To by si predtym urcite vsimol 🙂
dakujem miuska dufam , torsku si ma upokojila
Tento mesiac sme sa rozhodli snažilkovať každý druhý deň 🙂 . Už mám po ovu, bola trošku bolestivá ako vždy a nejaké dva dni po nej som mala slabučký ružový výtok. Kočky tu spomínali, že sa môže v takomto prípade uhniezďovať vajíčko. Mám nafúknuté brucho, sem-tam zabolí a mám pocit, že som furt prejedená. Mám 19ty deň cyklu. Tak dúfam, že to tento krát vyšlo. Nechcem brať žiadne vitamíny, ani ísť na vyšetrenia, ani si merať bazálnu teplotu. Tak snáď sa podarí 😉
tak dievčatá, je to horšie ako môj gynekológ predpokladal. Žiadna vaginóza, ale bacil streptokok a candida, navyše precitlivelosť na kopu vecí. Tak to sú výsledky mojej kultivácie. Viem, že aj streptokok aj candida sa nachádzajú v pošve u každej zdravej ženy a nerobia žiadnu šarapatu, ale u mňa evidentne áno. Lieky, ktoré som do dnes užívala nepomohli. Zajtra idem k doktorovi opäť. Normálne sa až hanbím, dbám o hygienu aj o zdravú životosprávu a mám takéto problémy. Som zvedavá čo mi povie. Mňa najviac trápi príčina toho prečo mi tie bacily robia problémy. Najhoršie je, že mi sestrička môjho doktora povedala, že ten bacil Candida je prenosný a bude sa musieť liečiť aj môj manžel ii keď nemá problémy. Nemáte s tým nektorá skúsenosti? Už som sa tešila, že sa vyliečim a po menštruácii ktorú mám dostať v piatok sa začneme opäť snažiť, ale toto ako povedala sestrička môjho doktora bude trochu na dlhšie. Dúfam, že nemá pravdu. 😢
ahoj,
candida nema nic spolocne s hygienov, je to problem flory
naopak moc prehnane umyvanie skodi
neuzivala si antibiotika?, mne sa spusti kandida po antibiotikach
neboj to inak nic neni, hned si kup laktobifiidusi a probiotika (uzivat aspon 3 mesiace)
treba obnovit floru plus po prelieceni si vypytaj cipky ktore davaju doporiadku floru vo vagine
pre muza pokial viem staci krem 2x denne aspon 10 dni,
so streptokom nemam skusenost, moja mamina ho mala v moci mala pit vela vody a sam sa vyplavil

@seraa Veď uvidím čo mi povie... Lebo keď som chodila na folikulometriu, tak lekár sa ma s počudovaním spýtal či niečo beriem, nejaké lieky a keď som povedala že nie, bol prekvapený 😨 !
Vieš ja som rozvedená a syna som mala s exmanželom. Ale teraz mám iného partnera a už sa nedarí. Bol aj na spermiograme, keďže sme mysleli, že chyba bude tam, ale výsledky boli výborné. Už vážne neviem, vyzerá všetko v poriadku, ALE NIE JE!!! Takže počkám, čo mi zajtra povie Dr.