icon

Snažilky 2012/2013

miminkova
30. okt 2012

Ahojte uz rok sa snažime o miminko ,4 roky nahodne rok intenzivne, lekar mi nerobi nic len folikulometriu, poradte neake triky dakujem

matula333
22. jan 2013

@elizabetha905 Tehotensky test si si robila podla mna skoro..🙂 najlepsie je pockat ked ti meska menstruacia..alebo aspon do dna ocakavanej menstruacie...🙂Kazdopadne drzim palce nech sa cim skor zadari🙂

11miuska11
22. jan 2013

@matula333 ja som uplne prvosnazilka 🙂 vlastne tento mesiac som prvy raz okusila radost z jemne pozitivneho testu a sklamanie z negat. krvneho testu. Aj mi slzicky vysli, ale uz som OK. Nebudem si to pripustat. Skor sa teraz neviem dockat MS, lebo od vysadenia este uplne sama nenaskocila. Ale ak budem v piatok zase negat, budem znova pit odvary a urcite pride 🙂 Velmi sa tesim na tehulkovanie, snad to pojde ako po masle 🙂 A ty ako dlho snazilkujes? Je to super adrenalin, este som nikdy az doteraz nezazila tento pocit. Aj to cukrovanie si nejak viac uzivam, ako ked som sa bala, ci nezlyha HAK 😀

matula333
22. jan 2013

@11miuska11 Mrzi ma to s tymi krvnymi testami, ale vsak pockaj a uvidis...piatok je pre teba smerodatny...Aj mas nejake tehus priznaky? A s tym biochemickym tehotenstvom mas pravdu, vacsina hned na dalsi pokus otehotnie...🙂tak ti budem drzat palce nech sa ti to potom podari...🙂Prosim ta to ake odvary pijes na MS? 😀 My sa snazime druhy mesiac..prvy nevysiel...ja som akurat po ovulacii..tak uvidime ci sa zadarilo...ano je to super pocit, milovat sa bez zabran.... 😉 🙂

11miuska11
22. jan 2013

@matula333 jaaj...ja som myslela, ze ty uz si tehu 🙂 no tak to sme na tom asi rovnako. teda ty o cca dva tyzdne popredu, kedze uz ovulkujes 😉 Budem drzat palec silno 😉 No, k tym odvarom. Kedze som po vysadeni HAK mala po dozneni hormonov prvu "normalnu". Druha meskala tyzden, tak som isla na vyvolavacku, ale to podla mna bola MS nasilu, asi dva dni a uplne slaba, tak som isla skusit inu moznost. 8 rokov som do seba pchala HAK, tak som si povedala, ze to skusim riesit prirodzene a bez umelych hormonov. Tak som isla do kliniky tradicnej cinskej mediciny, tam mi robili akupunkturu a dali mi odvar, ktory som pila a na 8 den prisla kraaaasna MS. Ale uplne ukazkova, bez bolesti, bez krvnych zrazenin, bez citlivych prs, no proste supis. To bolo v decembri. A teraz, ak je to fakt to biochem tehu, tak idem zase na odvary (ale teraz ine), nech ma to poriadne precisti a nie su potom problemy. Tie odvary ti namiesaju podla potreby, priznakov, problemov uplne na mieru. Tak ti neviem povedat, ake su to odvary a kde sa to da kupit. Ale urcite to na mna zafungovalo, ked prisla taka pekna MS a teraz aj tie pozit. testiky 🙂 A dokonca vraj existuje aj akupunktura na podporu pocatia. tak mi odporucili merat si BT, a ked budeme predpokladat ovu, tak tam docupitam, urobia mi akupunkturu a budem dufat, ze sa podari 😀 je to sice cele dost drahe, ale povedali sme si, ze nasmu buducemu babatku doprajeme ten najlepsi domcek na svete 😀 tak moj manzel zacal volat nas "domček" pre mrňúsa 😀

3radulienka3
22. jan 2013

@lucindaa7 ahoj 🙂 a ako dlho stale nic? ja si neviem predstavit ze nato budem musiet mozno cakat par mesiacov alebo nedajboze este dlksie, neveim sa vydrzat ani do tohoto piatku ma mi totiz prist mrcha ale pravdaze najlepsie by bolo keby neprisla 🙂

chimenaaa
22. jan 2013

Ahojte tak ja sa k vám chcem tiež pridať ak ma vezmete medzi seba 🙂 Zacali sme sa snazit na konci decembra. Teraz už ledva cakám, v sobotu mi má prísť mrcha tak som zvedava. Minuly tyzden som vsak uz nevydrzala a urobila si test a bol negativny :( ale utesujem sa tym ze to bolo ešte skoro. No, moc neverím tomu že by to vyšlo na prvý šup.... ale tajne v to dufam 🙂

claudibaby
22. jan 2013

Ahojte babenky - snažilky!!!Tak aj ja sa hlásim medzi Vás ak ma samozrejme prijmete medzi seba. S manželom sa snažíme o dve čiaročky na testíku od mája 2012 no na ostro ideme už cca 2 roky, len som si nemyslela, že po vysadení 10-ročného brania HA budú takéto problémy. 15-januára som bola na prehliadke, som si myslela, že vôbec nemávam ovulku a pán doktor ma prekvapil s tým, že na 15DC som mala 17mm folikul no keďže drahý nebol doma ten týždeň, tak zase nič, tak som dostala Duphaston a od ďalšej mrchy už aj Clostil tak uvidíme kedy sa zadarí...

elizabetha905
23. jan 2013

@matula333 urcite uz pockam,musim sa troska naucit aj cakat.Dakujem pekne verim ze sa podari 🙂

matula333
23. jan 2013

@11miuska11 Hmm tak to znie zaujimavo s tymi odvarmi, ked vravis ze ti to pomohlo a menstruacia bola ukazkova...verim teda ze zaberie aj akupunktura na pocatie🙂 Ked to zaberie..tak mozes sem dat kontakt a mozno vyskusaju aj ostatne snazilky... 🙂 Drzim este raz palce...ja budem ocakavat 4.2. teda neocakavat, ale citim tak nejak ze znova pride ta mrska... 😒 ale neva 😉 Daj vediet ako si dopadla v piatok

matula333
23. jan 2013

@elizabetha905 Ja som teraz mudra, ale neboj ja som taka ista nedockava ako ty,len som si povedala ze pre mna vidiet jednu ciarku je vacsie sklamanie, ako dostat mršku. Viem znie to mozno zvlastne, ale je to tak...Tak teraz som rozhodnuta robit test az ked mi bude 10 dni meskat...no a samozrejme ak nebudem mat nejake vyrazne priznaky... 😉

stella6
23. jan 2013

@claudibaby ahoj, aj my sa snažíme od mája 2012 🙂 nám sa síce raz už podarilo ale skončilo to potratom...tak sme začali tento mesiac od znova... aj si nejak zisťuješ ovuláciu alebo skúšate hocikedy 🙂 ?

elizabetha905
23. jan 2013

@matula333 asi sa treba aj trosku zamestnant aby ma to stale nelakalo spravit si test,,a mas pravdu aj tie priznaky aby boli,vies aj sa stahujeme za mesiac a to zo vsetkeho take vzrusenie ze by sme si do noveho bytiku priniesli aj maly zazrak 🙂 ale budeme usilovne pracovat nech sa nam to vsetko podari 🙂 a aj si nejako ratas plodne dni? ci uz poznas na sebe ze kedy asi

matula333
23. jan 2013

@elizabetha905 Tak tak treba sa dako zamestnat,my akurat zaciname prerabat byt..takze verim ze zamestnana budem az az...drzim ti palce nech sa Vam to teda podari ako si zelas...ja si plodne dni vyratat zatial neviem, pretoze mam nepravidelnu menstruaciu, ale doktor mi povedal ze priblizne od 19 dna do 25,ale moze to byt aj skor aj neskor...takze vlastne mi moc nepomohol 😀 ale trosku sa sledujem podla cervikalneho hlienu...zatial sa snazime len 2 mesiac takze to este nejak nesilim, ale ak sa mrska dostavi, tak buduci mesiac skusim tie ovulacne testy...uvidime.. 🙂

claudibaby
23. jan 2013

@stella6 Ahoj, som veľmi rada, že si napísala. Tak potom u Vás nebude problém otehotnieť, len škoda, že to skončilo potratom, veľmi ma to mrzí, nedal ti doktor niečo na udržanie plodu? Ja som mávala nepravidelnú MS, počas HA samozrejme ukážkovú, po vysadení nič, vtedy som brala Duhaston 1mesiac a potom ukážková zase, ale svadbou sa pokazil cyklus a tak v septembri sa to ako tak ustálilo na každý druhý mesiac a tak som si myslela, že ja nemám žiadnu ovulku, že sa mi proste netvorí folikul. Manžel ja navyše na kamióne takže väčšinou ani nie je doma. Lekár ma však vyšetril, folikul tam bol nakoľko ho pozeral ultrazvukom, určil mi plodné dni no ale bohužiaľ mm zase nebol doma takže tento mesiac opäť nič. Najradšej by som bola skúšať každý druhý deň, ale pri jeho práci je to nemožné no a to sklamanie že nebol teraz doma ma nejako extra položilo. ☹

elizabetha905
23. jan 2013

tak aj ja vam drzim palceky nech sa uz konecne zadari 🙂 no ved aj ja som si povedala ked sa teraz nepodari tak tiez skusim tie ovulacne testy a ked ani to nepomoze tak to uz necham tak 🙂 ale tak musim do buducej soboty vydrzat vtedy by som mala dostat a to je este vela casu :D

elizabetha905
23. jan 2013

@matula333 tak aj ja vam drzim palceky nech sa uz konecne zadari no ved aj ja som si povedala ked sa teraz nepodari tak tiez skusim tie ovulacne testy a ked ani to nepomoze tak to uz necham tak ale tak musim do buducej soboty vydrzat vtedy by som mala dostat a to je este vela casu :D

matula333
23. jan 2013

@elizabetha905 No ty do buducej soboty..ja do 4.2 🙂 to ubehne rychlo neboj nic... 😉 A citis teraz nieco ci vobec nic?myslim na sebe, ci pozorujes nieco...aj ked ono to je este skoro... 🙂

elizabetha905
23. jan 2013

@matula333 co ja viem niekedy ma tak v podbrusku zaboli,,a posledne dva dni ma rano prsia bolia ale to asi ze sa zobudim dolamana to davam tomu za vinu :D ale inac nic je to skoro tiez si myslim,ty mas nejake priznaky ci tiez nic? ja si davam pre istotu aj v praci pozor beriem aj vitaminy nepijem vobec,snazim sa jest aj zdrave veci alebo teda viac ovocia zeleniny,tak hadam to bude na nieco dobre 🙂 no tak to mas skoro ako ja,ja do 2.2 musim cakat :D

matula333
23. jan 2013

@elizabetha905 Ja nemam,tiez ma bolia prsia,ale to je asi tak vsetko...pripisujem to len nejakej hormonalnej nerovnovahe...uvidime za dva tyzdne... 😉 ja tiez vobec nepijem alkohol,beriem kyselinu listovu s jodom a vitaminom B12,a pijem zensky caj....jem kazdy den ovocie, zeleninu..len musim sa viac travit cas pohybom na cerstvom vzduchu...a to by hadam aj stacilo...niekto pije, fajci a ma 4 deti...no budeme spolu cakat teda necakat mrsku 🙂

elizabetha905
23. jan 2013

@matula333 vsak? aj ja hovorim este poznam take baby co si isli na pohar vinka v tehotenstve pritom fajcili,,,a ten co chce a planuje babatko tak musi takto dlho cakat a niekedy ho ani nemaju 🙂 ale tak to je no,, ja beriem ten acidofolan tam je kyselina listova,b12,zelezo vlastne asi to iste co mas ty hehe

stella6
23. jan 2013

@claudibaby tak to je škoda, že bol manžel na cestách...pôjdeš aj budúci mesiac ku gyn aby ti určil plodné dni? Ďalší mesiac vám to určite vyjde a bude doma 🙂 Asi ste doteraz len nevystihli ten správny deň, ale keď už budeš vedieť kedy tak sa vám určite hneď podarí 🙂
Ja som tiež mala nepravidelnú...takže som ani len netušila kedy mám ovuláciu a či vôbec. A keď som sa už objednala ku gyn. na zistenie tak sa nám akurát zadarilo. Dostala som aj lieky na udržanie ale nepomohlo... Ale tak aspoň vieme, že nie je problém v otehotnení, druhá vec je len či nebude problém inde a či to nabudúce nedopadne rovnako. Musíme skúsiť a uvidíme no.

claudibaby
23. jan 2013

@stella6 Áno musím ísť ku gyn nakoľko musím začať brať clostyl no a vtedy sa to sleduje ultrazvukom len sme toho toľko preberali, že ani neviem kedy tam mám ísť. No neviem či sa zadarí, drahý bude iste preč pri našom šťastí.
Fíha, tak to som rada, že sa Vám zadarilo aj pri nepravidelnej MS akurát ma veľmi mrzí že lieky na udržanie nepomohli...Viem to pochopiť nakoľko ja som si za mlada tiež prešla samovoľným potratom. Skúšajte, raz sa to predsa musí podariť!!!!Budem držať palce nech onedlho píšeš radostnú správu!!!

voskovka
23. jan 2013

ahojte tak podavam hlasenie ze v piatok sa nam picha pregnyl a mame mat krasny plodiaci vikend pred sebou 🙂 na lavej strane mame dom.folik tak sa tesim ze clostil uz druhy cyklus zabral.

11miuska11
23. jan 2013

@matula333 jasne, urcite dam vediet 😀 sranda, ze ty nechces, aby mrska dosla a ja by som dala cokolvek za to, ze ked nie som tehu, aspon ta mrska nech dojde ☹ Ale drzim palec, aby u teba neprisla z toho dvojciarkoveho dovodu 😎 a urcite dam vediet 🙂

mrva
23. jan 2013

aj ja podávam správy: 9 dní po vyvolávačke a MS stále nikde a ani nič nenasvedčuje tomu, že by mala prísť. V utorok pôjdem k dr a uvidíme, čo sa deje.

mrva
23. jan 2013

@voskovka to proste musí vyjsť. držím palce!

mrva
23. jan 2013

@11miuska11 miuš, mne ukazoval test negat. véééľmi dlho. mala som nízku hladinu hCG. spravádzalo ma to celým začiatkom tehu. Takže nestrácaj hlavu. Ja si teraz testy už ani nerobím. Pri mne nemajú moc výpovednú hodnotu.

seraa
23. jan 2013

Ahojte
My sa snazime uz skoro dva roky a stale nic, na vysetreni som bola: prev. prehliadka, sono, hormonalny obraz plus 3 tyzd. sledovanie ultrazvukom. Doktor povedal, ze vsetko vyzera ok len hladina hormonu ktora vytvara zlte teliesko rychlo klesa a predpisal mi duphaston na: od 20 dna cyklu po 27 na tri mesiace..
Uz som po druhom a stale nic. Tak neviem.... uvidime co dalej..
ma niekto takuto skusenost?
majte sa

11miuska11
23. jan 2013

@mrva krvny test ti dlho ukazoval nizke HCg? mne v pondelok povedali, ze je nizsie ako 10 a tak je to negat. Ale presne, ako pises, uz sa doma netestujem a uvidim, co bude v piatok 🙂 Pozeram, ze ty si tiez nejak nerozhodne na tom 🙂 robili ti aj krvne testy, ked ti dali vyvolavacku?

mrva
23. jan 2013

nerobil mi krvné testy, iba uzv. a od vyvolávačky ma veľmi bolia prsia a zväčšili sa mi tuším o 2 čísla 🙂 ale to pripisujem skôr hormónu z vyvolávačky, lebo po Duphastone (rovnaký základový hormón) moje telo reaguje rovnako. Inak nemám žiadne zvláštne príznaky. Skôr sa cítim dobre. Predchádzajúce tehu som mala rovnaké príznaky: tehotenský výtok, boľavé prsia, tmavé dvorce, stále unavená, nervózna, bývalo mi zle.. teraz nič. Preto som zvedavá, ako to dopadne. Ale počkám do piatku al. pondelka 🙂