Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@ivankalaco áno áno 🙂 pár dní a uvidím
@ivankalaco len ten deň dva sú najhoršie to čakanie ci teda príde, alebo nie.
@heveri35 Ja viem.. poznám to veľmi dobre..
@melmel78 ahoj melmel, dakujem, som v pohode, teraz. Mam predsa okrem tolkych dobrych ludi a veci v zivote aj uzasnu 13 rocnu dcerku 😄. Moj muz sa s tym musi asi vysporiadat sam 😌 ked to nechce preberat. No ale Tebe prajem nech drobcek rastie prospieva 😙 a takisto aj @ivankalaco 😙
Baby taka otazka, mala niektora z vas vysoke hcg pri prvom potvrdeni tehu v cca. 4-5 tt? Nieco som si citala na nete a vystrasilo ma to 😨 Ja som mala 4000, co mi pride vela na takyto tyzden, lebo na uzv je vidiet embryjko vraj od 1000hcg uz a u mna nebolo nic 😢 V piatok idem znova na uzv aby dr videla, ci je tam plodik, zatial videla iba gestacny vak
@melmel78 Ahoj, v prvom rade Ti srdečne blahoželám k tehotenstvu... Čítam si tu občas Vaše príspevky a diskusie a úprimne ma Tvoj úspech prirodzene otehotnieť potešil ☺ A čo sa týka tej hodnoty Hcg, osobnú skúsenosť nemám, ale pracujem v oblasti zdravotníctva a pozerala som si Referenčné hodnoty Hcg pre 4-5 tt. konkrétne v laboratóriách Medirex a hodnoty pre 5 tt. sú až do 7000. Predpokladám, že presný termín počatia nevieš, takže tých 4000 je OK. Podstatné je, že Dr. videla ten gestačný vak. Uvidíš, že nabudúce tam už bude aj bábätko. Hlavne sa nestresuj!!! Držím päste 😉
@joannita presne tak.. mnohé príspevky nás iba vystrašia..
@joannita a potom si prestala konovat? ci preco ten stres?
@cottonwomen pretoze som uz mala 1 potrat a niekolko neuspesnych IVF za sebou, po 10 rokoch snazenia, preto ten stres. A tu kazda druha potratila a citanie o tom ti na klude nepridava zrovna. Ano na konika som chodila ovela menej a len koli jednej diskusii o adopcii.
@joannita rozumiem... a teraz sa na to ako divas s odstupom casu?
@santine Ahojky. Tak je mi to velmi luto, ze opat Vam to nevyslo ☹. Dufam, dovolenka bola dobra a dala ti vela sil. Inac aj my sme boli teraz na native v RG, nist z toho tiez, sklamana som trosku, ale v stredu ideme ku nim posledny krat na KET, mame jedneho mrazacika a potom sme skoncili tento rok. Ja PDG nechcem, je mi luto toho embryjka ked z neho musia brat kusok na vysetrenie, a je mi luto aj tych penazi, lebo je to celkom drahe. Ked nie su v rodine nejake vaznejsie choroby ci geneticke problemy, ja to beriem ako zbytocne. Ked to embryo je super po vysetreni, ani vtedy nikto to negarantuje, ze sa to chyti, uhniezdi ☹ Ked sa to nechyti, ci je potrat, povedia, je to geneticka chyba, lebo ked embryo nie je dobre, tak samo to telo vyciti a ukonci jeho vyvoj....Ked mas PDG spravene, tak ti povie doktor, ze jednoducho sa to stava, je to priroda. Ja v tom nevidim rozdiel......Ked som mala viac embryjok, ani vtedy som nechcela PDG, lebo 10 x KET je stale lacnejsi, nez raz PDG.
@cottonwomen na co konkretne? Potratila som aj druhy x aj napriek tomu, ze som sem casto nechodila....
A ak by som bola znova tehotna tak sem znova prestanem chodit, ak myslis to.
@joannita no pekne vysoke aj ty a cakala si iba jedno ci dve babatka? Mne krv brali v piatok, cize som bola cca. 4+3tt, este nie 5tt. Podla poslednej ms ratam...kedy vsak doslo k oplodneniu netusim, kedze to bolo prirodzene....aspon ma to ukludnilo, ano mas pravdu konik a ostatne temy rozrusuju dost. Pri prvom tehu mi to tiez nerobilo moc dobre a prestala som sem chodit, alebo som nazrela len ked mi prisla od niekoho osobna sprava.
@melmel78 cize uz si v 5tt teraz ked si 4+3 🙂
Teraz som cakala len jedno a mala som vyssie hcg ako ked som cakala predtym dvojicky, cize ono to velmi nezalezi od toho. A tie hodnoty vobec niesu take vysoke ako sa ti zda, je to taky priemer, ine baby veru maju aj ovela vyssie v 5tt 🙂 A hlavne taraz to uz rastie rapidne, cize za 2 dni budes mat aj 8000j. Nieje dolezita celkova hodnota, ale aky progres ma rast hcg. Musi stupat kazde 2-3 dni cca dvojnasobne.
@joannita ano presne to som myslela.... dakujem
@melmel78 ahoj, verím, že sa bojíš. Skús počkať do toho piatku. Ja som bola tri týždne po ET na sono. Doktorka sa iba pozrela, či je tehu v maternici. Na ďalšie sono mi kázala prísť cca o 2-3 týždne, aby mala istotu, že ide o vitálne tehu. No my sme boli v centre, presne 4 týždne po ET a srdiecko bolo. Tiež som mala nervy, hlavne preto, že som spinila. Utešovala ma nevoľnosť a ta mi doteraz dáva najavo, že sa niečo deje u mna v brušku🙂. Držím moc moc palce
@melmel78 4+3 je uz prebiehajuci 5 tyzden https://najmama.aktuality.sk/clanok/225876/vyzn...
Ahojte dievčatá, želám vám krásny posledný augustový týždeň 🙂

@bylinka42 ahoj vobec nie vsetko...ty sa musis citit v pohode a ked citis ze ti nieco nevyhovuje netreba nasilu robit 😉. Gynex som si kupila a pomohol. Okrem neho som brala vitaminy a pel. Po sexe som si chvilu polezala inak nic ine