Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@bylinka42 ahoj, kolko pokusov si mala cez IVF ? To geneticke vysetrenie ste mali to PGD ci PGS? Mrzi ma to, ze ani jedno nebolo vhodne, cloveka to zaboli ☹ . To mrazene co mas je v akom stadiu, na kolkaty den ti ho zamrazili? Predpokladam, ze najskor na 3 den, lebo skor to nerobia. Na tvojom mieste si ho vlozim, nemas co stratit....bud sa uchyti alebo nie a keby ste si ho dali geneticky vysetrit, zbytocne vyhodis za to peniaze. Na tvojom mieste do toho idem 🙂 . Drzim velmi palce
Ahoj dievcata, dnesny uzv dopadol na vybornu, krpec ma 11mm a sme v 7tt 🙂. Srdiecko veselo bije. Dostala som kopec instrukcii, kam vsade musim ist....hematologia, imunologia, ako prevencia. Vzali mi aj stery na bakterie, lebo pred tehu mi nasli ecoli a tie sme nedoriesili. Ja som si spravila vyplach Rosalginom ale iba 1x. Ak sa bacily najdu, supnu mi lieky, Macmiror....citala som vsak, zeby sa v prvom trimestry nemal brat. Dr som sa na to pytala a vraj je to v poriadku, ze kludne mozem. Mala niektora skusenost s tym, ze musela brat nieco taketo?
@melmel78 ahoj, srdečne gratulujem a teším sa s vami. Ja som mala na začiatku tehu mykozu, dostala som na gynde macmiror. Dohodli sme sa s Dr, že ak sa to bude dať vydržať, nemám ho brat. Ak nie, dať, vraj sa môže vo včasnom tehu. Podľa lepšie si ho dať, ako mat tam dole baktérie, ktoré môžu uškodiť. Držte sa🙂
@ivankalaco jeeejoooo 😄 krasne!
@ivankalaco Krásna bábika😍. Inak a svadba už bola?
@ivankalaco to je krásne🙂stalo to za tie roky cakania
@kakatulik Ešte len bude 🙂
@ivankalaco krása, nech sa drží aj ty
@ivankalaco aka krasna rybycka 😍. Zachvilu budes za prvym trimestrom len tak dalej. Ako sa citis?
@ivankalaco aké krásne babatenko nech sa krásne drží malinké💕
@dolynkag Ďakujem

@melmel78 V poslednej dobe som veľmi unavená.. ale inak všetko v poriadku 🙂
@danicabbb Ďakujem 🙂
@ivankalaco takže budúcu sobotu?
@ivankalaco fakt? No tak uz len hadam 2 tyzdne a bude lepsie 😉. Mne je zasa poriadne zle musim si kupit nieco v lekarni lebo ak ma toto trvat do konca trimestra tak.....
@kakatulik Áno 🙂
@ivankalaco krasne babätko držte sa 👶🤰
@ivankalaco juuu😍
@ivankalaco super🙂, ja mám kontrolu 24.9. Tak snáď bude tiež všetko ok. Už máš bruško? ja čakám tretie a teda vidno to už poriadne🙂
@darci17 citala som o tych lizatkach a planujem kupit aspon vyskusam 😉. Zatial mi ako tak pomaha pomarancovy dzus ale iba na chvilu. Ja tiez pracujem ale z domu. Sem tam idem do terenu no menej nez som zvykla. Zazvorovy cajik sa moze v tehu? Lebo s tymu bylinkami je to take dost nebezpecne....ty si v kolkatom tyzdni?
@melmel78
Ahoj držím palce v tvojom tehuľkovaní .... ďakujem za reakciu a názor....po pár dňoch od tej informácie zlej z genetiky už sa mi lepšie premýšľa a tiež uvažujem nad tým, že si to nechám vložiť, je to predsa len náš genetický materiál a nenechám ho spláchnuť. Toto piate nebolo vyšetrné na PGD z dôvodu, že na 6 den bolo v štádiu vhodnom na vklad ale nevedeli z neho odstipnúť kúsok na skúmanie genetiky lebo že nie vždy sa to dá....mi bolo povedané, vtedy som si ho nedala čerstvé vložiť, lebo som si myslela, že tie z vyšetrenia genetiky budú všetky vhodné ... druhé IVF toto bolo /a z 19 vajíčok mojich/ a z prvého dokonca sa ukázalo že ked spojili vajíčko so spermiou 9ks tak sa každý den prestavali vyvyjať až nám ostalo jedno chúdatko na vklad a ani to sa nechytilo, potom sme si vypočuli názor že v tomto štádiu za to može viac spermia a tak sme dali urobiť zopár vyšetrení genetických len na spermiách a vyšlo asi toto...z tých 2% morfologicky dobrých čo máme, teda vyzerajú pekne... majú poškodené vnútro genetickú informáciu zlú a ešte dáke dalšie dve diagnózy.... ale dr. že vpohode nejaká aj dobrá sa nájde... no asi nenašla....Najhoršie je to teraz zo psychikou....čakania, nádeje, vklady....následne sklamania... a zase nádej a zase sklamanie, poznačuje to aj partnerský život, chlapovi na sebavedomí nepridá...a mne bere nádej...
@melmel78 ahoj, zázvor v malom množstve je povolený, aj v lekárni mi núkali zázvorové tabletky a cukríky. Robím si ho len doobeda a naozaj slabý. Zvykla som ho piť veľa s grepom a medom, teraz len čistý. Mne stavy z citrusov zas vôbec nechutia s nerobia dobre. Každej niečo iné. Chutia mi zeleninové šaláty s veľmi kyslou zálievkou. Som zvedava veľmi na pohlavie, mame už dve dievčatá z môjho prvého vzťahu. Chceli by brata. Mne to je jedno. Končím 10 tt.
@bylinka42 ahoj 😊 ano tiez som niekde citala ze podla toho kedy sa zastavi vyvoj embrya sa da predpokladat ci je na vine vajko alebo spermia. Ked sa prestanu zrazu delit uz na zaciatku je to zvacsa vajickom no niekedy je to kombi oboch naraz. Bavila som sa na tuto temu s dvoma embryologmi lebo tiez sme riesili rovnaky problem. Nam sa prestali na 4 den delit a dovtedy prebiehalo vsetko ukazkovo. Teraz co sme planovali dalsie ivf sme chceli na MACS to je ta magneticka selekcia spermii. Nie je to az tak drahe a tymto vyberom sa vyselektuju tie vadne ktore aj na prvy pohlad morfologicky vyzeraju dobre. Vy ked mate mrazene 6 dnove tak urcite uz blastocystu a mozno aj hatchujucu. Tam mas vysoku sancu ze sa chyti a presne ako pises je to vasr preco by ste to mali nechat tak. Priroda je na stastie mudra a keby aj nebolo vhodne neuchyti sa ti pripadne zastavi vyvoj neskor. Tiez si myslim ze nemas co stratit. Hlavne aby ta lekary dobre nastimulovali a uz len zazelat vela stastia 😉. Zdielam tvoje pocity s tebou my sme toto zazivali 5 rokov bez uspechu so sklamanim. Nemame deti a preto to ze sa mi podarilo prirodzene beriem ako velky zazrak. Verim ze tento krat to dotiahneme az do uspesneho konca a to iste prajem zo srdca aj tebe 😊. Budem rada ked sa este ozves ako pokracujete. Prajem vsetko dobre

@janulka232 supeeeeeer, držím moc moc palce 🙂