Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
Ahojte, nemám dobré správy... ani tento KET nám nevyšiel ☹
@ketere to nie je pravda :( to nie!!! :( čo teraz? Čo povedali v centre? Doslaka aj s týmto, ako je to možné?
Veľmi ma to mrzí :(
Ja mám od včera tiež hroznú depku, veľmi zle výsledky hormonalneho profilu a neviem čo ďalej. Akurát som začala soft ale myslím si, že nebude ani opu 😢
Neviete či je rozdiel veľký keď robia amh v rôzne dni cyklu? Či to musí byt presne na ten 2-5dc?
@kakatulik nemala 🙈 toto je moje minimum. Pred rokom som mala 0,23 začala som jesť sarapis plus, v januári 0,58. Potom som som stále ten sarapis užívala. V lete som začala gynex a vitex A v july bolo 0,66 a včera taká “facka” 😢 nemala som si to ani dať robiť, no sak ale až tak sa to za tri mesiace mohlo zmeniť? Najhoršie je ta psychika potom... neviem myslieť moc pozitívne :(
@10111973 Už som to tu raz písala, ale pre povzbudenie zopakujem... moja sestra má dve deti, dcéru porodila ako 42-ročná, syna nedávno ako 44 a pol-ročná, obe počaté prirodzene, obe sekcie zo zdravotných dôvodov. Kvôli hematologickej diagnóze si obe tehotenstvá pichala fraxiparin, inak všetko v poriadku.
@10111973 ahoj, ja som mala v auguste 45 a vlastne od augusta sa snažíme, zatiaľ neúspešne. Teraz beriem tretí mesiac clostilbegyt a zacala som aj inofolic. Doktorka co mi povedala ze mám nízku sliznicu a nižšie amh, ale koľko to mi nepovedala. Tak uvidíme. Ja dúfam a verím, že sa podarí.
@heveri35 Ahojki ja som mala teraz 45 pred tyzdnom a snazime sa tiez asi od augusta zatial nic ale teda tomu vela nedavame🙂vychadza nam to len vacsinou len 1 krat a to priblizne v case ovulacie nakolko priatel stale cestuje po svete 😑a.bude az.do marca ked mu skonci sezona hmmm. Berieme inifolic a on florandol len rozmyslam ci sa ist uz poradit niekam do centra alebo este cakat v nasom veku.
@ketere je mi to tak strašne luto,že embryjko ani raz sa nechce uchytit.Tiež by Ti mohli v centre konečne nie čo navrhnut.Alebo spravit vyšetrenie.Nema to vyznam chodit na vklady a stale davat 190eur za vklad.Mala by si si spravit vyšetrenia a až potom skusit vklad.
@ceklis čooooo, 19??? už by som bola asi u psychiatra ☹((( hrozné, koľko si toho musíme vytrpieť ☹
Imuno ešte nemám, len som objednaná, tak až budú výsledky bude aj január, dlhé čakačky...
Netuším, čo ďalej, v pondelok idem za doktorom, on mi už naposledy navrhoval tú hysteroskopiu? či ako, len už nemám chuť asi ani nič riešiť... Všade sa vo mne len špárajú, a už mám toho po krk... Neviem... Do pondelka musím popremýšľať, čo ďalej....
Tebe každopádne držím palce, nech to všetko dobre dopadne, a máš krásne Vianoce s koľajami na teste :-*
@melmel78 Ďakujem
@janulka232 idem koncom novembra na reproimuno (podaril sa mi vymeniť termín u jednej kočky, z decembra na koniec novembra - o 2 týždne, ale aj to je niečo), a uvidím čo povie Dr v pondelok. Neviem no... A inak v centre kam chodím je KET rovných 300 eciek ☹( s lepidlom plus 150 ☹((
@ketere tak to je super,že budeš mat vysledky z reproimuno.Ja,ked som si robila vyšetrenia všetko som mala ok,len som mala problem na imuno.Chapem Ťa,že už nemaš chut bojovat dalej,ale ešte do nevzdavaj.Tak to je dost rozdiel,ked tam kde ja som chodila KET stal 190eur,ale lepidlo tiež 150
@ketere mozno ta imunologia nieco objavi, preco to nejde....mna v tomto tehu nadopovali vsetkym moznym, na zaciatku hned nasadili kortikoidy, fraxiparin. Kortikoidy este beriem, ale uz ich vysadzam, lebo sa nemozu zasa dlho brat. Precisti si hlavu, verim ,ze mas toho dost...aj ja som mala, preto som si dala 4 mesiace pauzu a bolo mi pomaly vsetko jedno. Uzivala som si leto.
@ceklis aj mna ten clanok aspon trosku ukludnil, niekde som citala, ze nik neskumal vplyv stresu na amh... a co to vlastne je ??? Rezerva? Hlupost, ved sa rodime s milionmi a tie vsetky neminieme... cize bude to asi znamenat nieco ine, ved lekqri sami este nevedia... aj cele to ivf je este v plienkach... a pekny biznis :( zial ...
verim na vit D, E , inofolic plus a teraz som este aj koenzym q 10... alchemilka prvu polovicu a kotvicnik ked si spomeniem...
Jediny nas nepriatel je vek... a s nim spojena nizsia kvalita ... ale nic z toho nie je stopka
A v rezerve ak sa ozaj ozaj ozaj nebude darit su aj darovane....
@nila1111 tak s milionmi sa urcite nerodime, mame ich cca 700,000 a v puberte uz len 300,000. Vekom sa pocet rapidne znizuje, ide este aj o to, ktore su zrele. Amh je hormon, ktory vylucuju folikuly a naozaj nam ukazuje nasu ovarialnu rezervu. Co ale neznamena, ze zena s nizkym amh nemoze otehotniet. Len s klesajucim amh a stupajucim fsh su sance samozrejme nizsie. A dolezitejsia je kvalita vajicok.

@10111973 ahoj, my skusame 2 roky a nakoniec sme skoncili v CAR... tehu som za ten cas nebola. Som na tom podobne ako ty, muz tiez nema deti, ja mam jedno z predch. manzelstva. Drzim vam palce, ale treba si priznat, ze to nie je lahke a jednoduche mat este babatko v nasom veku a ani IVF techniky nie su zaruka 🙂