Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@ceklis presne si to napísala..... je to otázka šťastia, tak celkovo to vidím aj ja, celý život je otázka šťastia, neverím na karmu, osud a podobné veci. Neviem kedy a kde sa rozhodne, čo bude, ale treba mať šťastie, tak ti ho prajem, ako aj ostatným babám, ktoré túžia po bábätku..... :*
@ceklis mooooc držím palčeky aby sa to podarilo.😘
@iviens myslím si, že si treba prečítať všetko od začiatku skrz čoho táto téma bola vytvorená, alebo by som odporučila nepísať nič nikto tu na reči toho typu niehe zvedavý!
@iviens máš pocit, že sem píšu zienky, ktoré si neuvedomujú do čoho sa púšťajú. Prosím ta, čo ako na tom všetkom je nezvládnutelné? Neviem, ja budem mat 42 keď sa mi narodí tretia dcéra. Cítim sa lepšie, ako keď som čakala druhu. A to budem mat tretiu sekciu. Nechápem, keď nemáš niečo k veci, načo poucujes zrelé rozumne ženy, ktoré vedia, čo chcú. Nikdy nemôžeš vedieť, čo koho vedie k rozhodnutiu Mat ešte bábätko. Pekný deň a všetkým snazilkam veľa úspechov 🙂
Myslím ze si vsetky mozme utvorit inteligencny profila danej "damy". A karma je zdarma, skor ci neskor jej to zivot isto vrati...
Ach jaj, clovek by si myslel, ze sem zavita iba niekto, kto ma podobny osud, problem a potrebuje poradit, podporit a nie si tu sudit... kazda mame nieco za sebou a dvovody su rozne... nie vzdZdY karierne... nieked aj smutne...
a nase deti urcite budu pre spolocnost prospesne... a nie sme ziadne babky 🙂 takze tak... pre dvadsiatku sa to tak mozno zda, Im sa zda kazdy, kto ma viac stary, zial 🙂)) ludia ktori, bez problemov pocali to tazko pochopia...
@martinade Ženy se ženou za úspěšností, krásou, studiem. Přitom jediný účel našeho bytí zde na zami je - rozmnožit se, předat geny. Pokud nejsi vědec a nezanecháš zde vědecký výskum prospěšný pro lidi, zanechej zde dítě pro život a zemi prospěšné. Bohužel v dnešní době se ženy ženou za tituly a majetkem a když to všechno získají vzpomenou si že by už tedy mohly mít dítě, kolikrát už bývá pozdě.
😀 ako som predpokladala, kazdy dalsi komentár ma utvrdzuje o inteligenčnom kvociente
Nema zmysel niečo odpovedať 😂
Plus si zmalala svoje fotky z profilu a skupiny do ktorych patrila (silikonove implataty) 😂 tomu hovorím stáť si za svojím slovom, v tichosti, anonymite 😂
Táto skupina by mala byt súkromná aby sa tam nevrtali takéto ako ta silikónová nikto nieje zvedavý na jej blbé komentáre. Vôbec nepozná ženy čo sú tu nič o nich nevie nevie čo prežili a prečo sa rozhodli mat dieťa po 40tke. Baby všetkým držím palčeky.
Ja mám po 40-tke, ale vo veku 44-45 je to už nielen o chcení dieťaťa ale aj o zodpovednosti prečo ho nemať.Nehovorím ak už človek má deti a pritrafí sa....Predsa len dieťa pôjde na strednú a matka bude mať 60rokov...V ideálnom prípade bude do dôchodku zdravá a dieťa môže dokončiť strednú školu bez obmedzení...Ale realita je trochu iná, väčšina dnešných 60-tnikov vyslovene čaká na odchod do dôchodku lebo jednoducho nevládzu, nestíhajú ....Ide o to že v takom veku už má človek zdravotné problémy(jeden via, iný menej), veľa je na ID, prípadne sú bez práce....Je to už vek v ktorom už pomáhajú deti svojim rodičom a nie naopak...Treba si položiť otázku - bude sa mať kto o moje dieťa postarať ak sa mi(alebo manželovi) niečo stane? Je to vek v ktorom sú už bežné diagnózy - vysoký tlak, porážka, infarkt, rakovina...Ale doma puberťák ktorý stále potrebuje rodiča - či už na materiálne zabezpečenie(strava, oblečenie, škola) alebo na riešenie jeho problémov(zlá partia, problémy v škole...)Nie každý je v 60tke zdravý a schopný sa postarať sám o seba, nie ešte o dieťa(aj ke´d puberťáka)....
@mogaa vieš čo, chápem, čo píšeš, len na druhej strane, niekedy sa to vyvŕbi inak. Každý vek má svoje plusy aj mínusy. Mladý muží nie su pripravení na deti a potom robia blbosti, starší si vedia vychutnať, ožijú pri nich. Ja mám kolegu, ktorému sa narodilo prvé dieťa keď mal 58 rokov. Malý je extra extra nadaný. Čítať sa naučil keď mal 4 roky. Venuje a mu, ide v stopách otca a je z neho intelektuál. Proznal si, že futbal s ním už hrávať dlho nebude, zapísal ho na krúžok.. Proste, aké karty ti život naloží, s takými musíš hrať. Ak ona cíti, že čas na dieťa je teraz, tak to tak cíti..
@ink veď ja niekomu nezazlievam ak chce aj v strednom veku dieťa - je to jeho rozhodnutie, jeho život....Len som napísala svoj názor, že ja by som nepozerala len na seba ale aj na to dieťa o 10-15 rokov ...moja mama dostala porážku keď mala 54 rokov, bola čerstvo na dôchodku, 15 rokov sa o ňu staral otec, lebo jej ostali trvalé následky, takže pár rokov dostával opatrovateľský príspevok, až potom dôchodok....My deti sme už pracovali, takže sa zišla aj finančná pomoc(aj keď len občas niečo nakúpiť) ale aj pomoc byť občas pri mame a pomôcť jej...Takže viem dobre o čom píšem. Naša generácia má ísť do dôchodku vo veku cca 65rokov, čiže dovtedy pracovať... Generácia našich rodičov odchádzala do dôchodku o 5-10rokov skôr, hlavne ženy. Práca nebola zďaleka taká stresová , aj tí čo pracovali v nejakom podniku mali normy nastavené tak že v pohode stíhali.....dnes sa všetci len naháňajú, skoro každé zamestnanie je nastavené na výkon, všade sú plány, stres....takže hoci som optimista tak si nemyslím že 60tnici o 20 rokov budú zdravší ako dnešní 60...no a k tomu ak má ešte niekto doma v tom veku 15ročné dieťa(lebo stále je to dieťa ktoré je závislé na rodičovi) tak má starostí viac ako dosť...dieťa na ňom bude závislé ešte min.4roky počas strednej školy....
@mogaa Ja mam sice len 40 (ano, len) , styridsiatku za stredny vek nepovazujem - cakam o mesiac prve babo. Urcite som si v 20-ke neplanovala ze sa zivot takto vyvrbi. Mojho manzela som stretla ked sme mali 34 a 36, samozrejme ze sme dieta neplanovali po mesiaci ani troch len kvoli veku, nuz a nepodarilo sa to hned, trvalo to nejaku chvilu, otehotnela som v 39. To som si mala povedat radsej to uz nechat tak? Tehotenstvo znasam vyborne, citim sa podstatne mladsie a som stastna. Len tieto nazory ma obcas zabolia ale co uz s tym asi nic nespravim...
@deni73 👍👍👍
@ingelika78 Ak máš 40 tvoje "dieťa"bude mať v budúcnosti 20 a ty 60 - to je ešte ok - dospelý človek čo ak sa niečo stane sa dokáže o seba postarať...ale ak by si mala teraz 45 - tak dieťa v budúcnosti bude mať 15 a ty 60 - ak by sa niečo stalo tak sa to už netýka len teba ale dotkne sa to aj toho dieťaťa...Teraz je jedno či má dieťa žena ktorá má 40 alebo 45, ale o 20rokov to už jedno nebude. Jasne že zdravotné problémy môžu prísť kedykoľvek zo dňa na deň, nielen v 60-tke...Len 60je už ten vek kedy väčšina tie zdravotné ťažkosti má - a nie je nič výnimočné ak má niekto v tom veku porážku, infarkt, problémy s kĺbami, bolesti chrbtice....A možno sa to ťažko priznáva, ale 40-tka je už stredný vek🙂20-mladý,40-stredný, 60-"zrelý"🙂Jasne že každý má toľko na koľko sa cíti a dieťa omladzuje, ale je fakt že človek od určitého veku už toľko nevládze a vekom pribúdajú aj zdravotné komplikácie...Za mňa osobne je to o tom, mať dieťa do veku kedy je predpoklad že do jeho 18-tky sa oň dokážem plnohodnotne postarať. 🙂
Pardon ale stat sa nieco zle moze aj mladSim parom, v kazdom pripade mame rodinY a skvelych ludi okolo, toto tu neprinalezi rozoberat, je to na zodpovedkosti kazdeho a individualnom posudeni. . Bez tak mam dost svojich starosti, aby tu zeny co problem nemali daco kazali. Poznam mlade zaby co nemaju problem a tie by zakazali ivf vo vseobecnosti, ale ked sa situacia otocila aj oni ivf podstupili... zaujimave ako so zmenou situacie sa meni aj nazor... lahko aa hovori ked... prosim ukoncme tuto diskusiu, beztak l nicomu nevedie... nastastie uz nie su v parlamwnte navrhy kde za ivf mala byt basa 12 rokov... a vrchny limit vekovy je taky ako je aj biologicky... cize pohov
@mogaa ja len tak na okraj :D tieto vypocty o veku matky a dietata, ktore sa opakovane objavuju v tychto temach su naozaj velmi subjektivne a skreslene. Predpoklad, ze sa do 18tky dokaze o svoje dieta postarat ma aj dneska 45tka, ktora caka babo, preco by sa nemala dokazat? Ako je mozne, ze dnesna spolocnost rata s tym, ze zena dokaze robit pomaly do 70tky, kedze dochodkovy vek sa neustale zvysuje, tak v takej 65tke este musim byt vykonna v praci a osozna pre spolocnost, a produktivna, ale ako hovori zauzivany mytus, o svoje vlastne dieta sa uz postarat nedokaze?
Ja by som povedala, ze vzhladom na nasu vyvijajucu sa spolocnost, su tieto vekove limity v suvislosti s tym, ako sa zena dokaze postarat o dieta, uplne bezpredmetne. Ak si nasa spolocnost mysli, ze v 65tke dokaze pracovat (a pozor nie vsetky zeny sedia na stolicke v teplej kancelarii) tak fakt nevidim dovod. Ine je, ked sa rozpravame o zdravotnych problemoch matky,
problemoch s pocatim, kvalite, atd. Ale vek 45 rocnej matky o 20 rokov 😉
Tak ano vek do dôchodku sa predlžuje ale nie preto že dlhšie žijeme či sme zdravší, ale preto že na dôchodky nebude🙂 Osobne si neviem predstaviť že mám 65 rokov a mám robiť v automobilke, či v škôlke mať na starosti 20detí...ja vôbec nikoho neodsudzujem nech má každý deti kedy chce on, je to jeho život.....Len som napísala svoj pohľad na túto tému a diskusia je o tom že každý má svoj názor(hoci niekomu sa nepáči a nesúhlasí s ním).
@mogaa ako v pohode možeš si povedat svoj nazor,ale prečo si išla diskutovat do temy ktora sa Ta vobec netyka.Keby sa dalo určite skor riešim deti a nie až v takom veku
@janulka232....a prečo nie práve do tejto témy? čo ty o mne vieš, keď tvrdíš že sa ma téma netýka? možno mám cez 40 a nemám deti hoci som ich túžila mať....ja viem že je to citlivá téma, ale naozaj sú mamičky ktoré si neuvedomujú riziká...ak ano a napriek tomu sa tak rozhodnú tak klobúk dolu....ja som ani v jednom príspevku nikoho nesúdila ani nepresviečala, len som vyjadrila svoj názor
Na zakladnej som mala spoluziacku co jej zomrela mama v 32-34? Ostali po nej 4 deti a male. Na strednej ked som mala 15 mala som spoluziacku co mala 60 ročnych rodičov. Ziadny hedikep nepozorujem na nich. Nikdy nikto nevie ako sa zivot vyvinie. Najlepšie je ak si každý zije svojim vlastným zivotom, nepoukazovať, neradiť. Kazdy je si sam strojcom svojho štastia. A ak sa niekto rozhodne byt šťastný alebo mat v 40 1,2,3,4 dieťa alebo v 60 ist do dochodku a vnimat svet ze je vhodny do stareho zeleza, no tak im to neberme.

@cuttina tak ja neviem, tiež som čítala že amh je hodnota rezervy na povrchu vaječníkov a nikto nevie odhadnúť kolko je ich ešte v samotnom vnútri. Bola som na odbere folikov práve kvôli tomu, že mi jeden doktor povedal, že aj napriek tomu, že mám ovu a stále pravidelnú ms, foliky mám už prázdne a dieťa určite mat nebudem. Bola som zvedavá, tak sme isli do ivf, apríl, máj, jún a v každom cykle sa vo foliku nachádzalo “použiteľné” vajco. Apríl a jún sa z vajca stalo embryo a bol aj vklad. Ani jeden sa však nechytil. Tak teraz už je len otázka či bolo genetické zle, alebo tam zaúčinkovali neskoršie zistené vysoké embryotoxicke cytokiny. Keď pôjdem do ďalšieho ivf, dám si spravit genetiku embrya aby som mala kľud že som už stara a nemám kvalitne vajca a pouvažujem nad darovanymi. Podľa mna je to všetko otázka jedného veľkého šťastia a zázraku. Moc moc držím každej palce aby sa ten zázrak podaril ✊🏻❤️