Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@ivankalaco to je ktora skupinka. Oznac ma tam,nech to nehladam. Tak ono to asi ide,ale % je nizke.
@ivankalaco to vážne? Ak sa môžem opýtať, aká je to skupina? Tak predsa netreba ešte strácať nádej a veriť, že sa to podarí.
@kakatulik emimino.cz, je to utajená skupina, volá sa mamičky po 45.. členstvo schvaľuje moderátor skupiny..
@ivankalaco tak to je super ročník 1970?ved to ma 49r tak to gratulujem. Ja mam 39r no mam pocit ze sa nám to nikdy nepodarí😞😞😞😞
@ivankalaco ivanka ja som rodila prirodzene... nezijem na SK, viem ze tam sa vek nad 40 berie ako indikacia na sekciou a samozrejmost, ja som velmi chcela prirodzeny porod kedze po sekcii by som sa dlhsie musela zotavovat a chcem este jedno babo snad... mam sice “iba” 40 ale to uz taky hrozny rozdiel nie je.😘
@ingelika78 jéj ty už máš po pôrode, ako to šlo, gratulujem k babetku buďte zdravý
@ingelika78 to fakt? A kedy? Pôrod OK? Ako sa bábo volá?
@ingelika78 Nad 40 len sekciou? Tak to možno v Bratislave, ale určite to nerobia celoplošne len kvôli veku...
@ingelika78 A blahoželám k synčekovi, nech ste zdraví a nech vám robí radosť 🙂
@drakvak to je blbost, ked som teraz rodila v Ruzinove, boli tam dve zeny (42 a 43) a obidve mali prirodzeny porod. A ja by som mala velmi rada este jedno babo po 40-ke a tiez by som chcela prirodzene a som tak aj dohodnuta s gynekologom. Prave naopak, sekcii sa v Ruzinove vyhybaju, a ked nemas nejake vazne komplikacie, vek nie je indikaciou na sekciu.
@ingelika78 blahozelam ka babu🙂)..ty si mala darcovske, alebo sa vam podarilo s tvojich vajicok?
@cuttina Ja som reagovala na komentár @ingelika78 v ktorom písala, že vie, že na Slovensku sa vek nad 40 berie ako indikácia na sekciu, neviem odkiaľ má túto informáciu, aj keď tu nežije... takže súhlasim s Vami, nie je to pravda, ani v hlavnom meste 😉
@drakvak tak ja sa nehadam, ja som len rada ak sa mylim, nezijem tu uz dlho ale samozrejme som v kontakte s mnohymi starymi kamoskami, plus moja mamina panikarila ako to ze nie sekcia v takom veku.... Ja som len rada ze to nie je tak. Urcite nie kazda zena na SK ma po 40 sekciu, to som nemyslela....Niekto aj pisal napr. ze rodicky sa beru za rizikove po 40, ja som mala vcelku nenarocne tehotenstvo, ale to sa moze tiez lisit...@cuttina
@cuttina Super, ja som len rada ak to je tak. Par zien z mojho okolia malo tu skusenost ze boli tlacene do sekcie ako ze bez debaty kvoli veku, co zdaleka nevravim ze vsetky.
@santeema dakujem Ti! Babo sa mi podarilo z vlastnych vajicok, darcovske som nezvazovala, v tom stadiu. Vysiel nam prvy pokus, mala som velke stastie za co som vdacna.
@bobricek1979 @kakatulik @drakvak @santeema
Dakujem baby! Maly sa narodil 4/1 o 15:19 miestneho casu (ACST), 51,5cm a 3,700g (au?). Den pred terminom. Maly papa vyborne, a celkovo je velmi zdravy a culy. Vola sa Toby ❤️😍🥰
@ingelika78 maly je zlaticko a gratulujem!😍 Ano, poniektori starsi doktori to mozno este tak beru. Napr. moj doktor v ziadnom pripade. Vravel, ze je stale viac a viac rodiciek pred a po 40-ke a pokial su zdrave, nie je dovod na sekciu, ktora naopak, moze este viac s pribudajucim vekom uskodit. Preto sa aj napr. v Ruzinove sekcii vyhybaju, ale pocula som, ze ich chcu v tomto "trende" nasledovat aj Kramare a Antolska. 😊
@cuttina Dakujem krasne! Ak je to tak som len rada 🙂
@ingelika78 jéj malý je rozkošný srdečne gratulujem sa teším s tebou tak si len užívajte nádhera 🤗👶👶♥️♥️♥️♥️♥️♥️💕👍👍👍😘😘😘
@ingelika78 čo sa týka sekcie u nás ani by som tiež nepovedala, že vek berú do úvahy moj dr mi to vôbec nespomenul a termín mám teraz vo februári 40tku som mala pred pár dňami tak drž prsty nech to zvládneme aspoň tsk, ako vy s Tobym mala si aj epi či nie?
@ingelika78 gratulujem k drobcovi maly je zlaty ;)
@bobricek1979 Tak to je potom len vyborne, ja sa normalne uz na seba hnevam ze som sa nechala tak vystrasit a potom uz aj o sebe zacala pochybovat…. To mas podobne ako ja, ja 40-ku v oktobri a Toby sa narodil po novom roku cize kratko po mojej 40. Mala som tzv. walking epidural, zaviedli mi hned na zaciatku porodu a ja som si sama davkovala podla toho ako som citila bolesti taky gombik som si stlacila. az ked prisli silnejsie kontrakcie. Stale som si citila nohy a mohla ist na wc, som nemala kateter. Bolelo to ale nie az tak hrozne. Urcite to zvladnes, ja som strasny strachopud a na porod mam pekne spomienky 🙂. A Toby bol velky, mal 3710g, a ja tehotensku cukrovku ☹. Budem drzat palce velmi!
@janulka232 @bobricek1979 dakujem Vam krasne baby
@ingelika78 ďakujem krásne no u nás nieje možnosť lwn taká epi do miechy niesom s tým stotoznena moc uvidíme lebo som tiež strachopud tvoj malinký bol teda pekné babetko veľké som zvedavá na našu. Ďakujem ešte raz dúfam to dobojujeme do šťastného konca držkajte sa aj vy. A veľa mliečka želám
@ingelika78 no tak Robí je riadny cukricek. To s tou narkozou som ešte nepočula. To znie dobre. Veľa šťastia a zdravia Vám želám 😘 s ty,nech sa rýchlo zotavis.
@ingelika78 gratulujem ku krasnemu chlapcekovi 😊😘 vela zdravia vam prajem. Mna caka porod v aprili ak pojde vsetko podla planu a zatial mi nikto nepovedal ako budem rodit. Zrejme to zalezi na zdravotnom stave. Tehu mam v pohode aj ked rizikove kvoli minulosti. O tej tzv epidural co si davkujes sa
Dobré ránko dievčatá.. k tej sekcii a veku.. veľa som o tom čítala a už to konzultujem aj s lekármi.. Ja budem rodiť vo veku 45 rokov a 6 mesiacov.. V tomto veku bývajú často problémy pri klasickom pôrode..napríklad telo už nie je také pružné, dieťa môže uviaznuť v pôrodných cestách a narodiť sa pridusené a podobne.. pre zdravie dieťaťa a matky preto odporúčajú sekciu.. po informáciách, ktoré mám, aj keď by som radšej prirodzený pôrod, budem súhlasiť so sekciou..
@ingelika78 o tej tzv epiduralke co si davkujes sama som citala nedavno clanok. Vola sa to Remifentanil a u nas sa ma zaviest len v 2 porodniciach na test tento rok. Vraj je setrnejsi k telu matky aj babatka lebo sa odburava velmi rychlo kdezto epidural nie. Tiez by sa mi to pacilo rodit prave pomocou neho. No zrejme mi musi stacit epiduralka. Vraj v severskych krajinach a UK ho bezne pouzivaju.
@kakatulik Dakujem krasne.😘

Dievčatá som v jednej skupine, kde je v 6 týždni tehotenstva žena, ročník 1970 a otehotnela prirodzene 🙂