icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

fialka88
29. dec 2016

@zuzicek88 Ahoj moja. Nedaj sa tu znechucovať nikým. Tej, čo tu riadne negatívne komentáre písala, ako niečo v zmysle, že sme "už staré, pomaly by sme mali myslieť na prechod a tiež by už trebalo pomaly myslieť na cvičenie náskoku do dreveného spacaku😀"...tak tej tu dievčatá naložili a už tu nebola. Držím Ti palčeky, viem, že už dlho túžiš po bábätku.🙂 Nech to v budúcom roku 2017 vyjde nám všetkým, čo sme tu.🙂

majaxy
29. dec 2016

@lilislnko Ja som to nikdy neriešila...Proste intímnosti bez ochrany, dieťa žiadne...Možno aj teraz sa mylim, ale sto krát mi mekal menzes, nikdy som nebola nervozna, ale teraz voláko som..Možno tie nevolnosti s tým spojené...Ja neviem, mám prácu ne smeny, možno je to tým...Ale keby som bola tehotná????Pri takejto spomienke som najprv myslela že nikdy....Teraz mi srdce búcha besno, a čakám ten test, možno budem sklamaná ako už roky dozadu, ale ktovie, a ked by to prišlo, tak by som bola velmi velmi šťastná a libawet či jak sa volá, nech ide do riti

zuzicek88
29. dec 2016

@fialka88 velmi pekne ti dakujem podobne aj tebe

lilislnko
29. dec 2016

@majaxy to ja som mala antikoncepciu stále, ale potom som mala problémy a musela som vysadiť, chránili sme sa inak, ale aj tak sa stalo, čo ma byť to bude a to som ešte predtým dala v práci výpoveď, lebo som si chcela nájsť inú prácu, takže teraz som doma na podpore, ja na náhody neverím, všetko je tak ako má byť

majaxy
29. dec 2016

sardinka336 Máš pravdu, neviem čo chcem....Chcela som druhé dieťa celý svoj posratý život, a teraz ma myšlienka na dieťa mätie..Fakt..A ty máš isto, dvadsať, pre teba svet gombička..Ja som bola taká istá, ked dožijem, pokecáme o dvadsať rokov

sardinka336
29. dec 2016

@majaxy 20? Kdeže...o 15 viac...svet gombička? Tri deti treba živit a starat sa o ne...nelutujem a nikdy by som nemenila, ale pozeram na veci uz realnejšie. U mna po 40tke iste nie....to uz babka nech som. Ale mne sa velmi pačia velke rodiny, švagrina ma 4 deti a tu v mojom okolí je minimum tie tri deti, ale nie su to ziadne socky, o deti sa vzorne staraju, pracuju ....Nech ti to vide ako chceš...ja furt hovorim, nech ma kazdy deti kolko chce a kedy chce...ved ,,on to bude chovat,, nie ja.

majaxy
29. dec 2016

@lilislnko Máš pravdu, tiež beriem veci tak, že ked to má byt...Čakám stále ten test...Brániť sa nebudem tehotenstvu,po trpkych spomienkach nenávidím slovo interupcia, aj ked je to na každej z nás...Ale ja mám dvoch anjelikov, nie z mojej viny, a zámerne by som nič podobné nespravila...

majaxy
29. dec 2016

@sardinka336 Ale zlatko tak čo mi píšeš? Nevieš sa vžiť do mojej situácie...Tri deti, úžasné, ja som chcela dve panboh mi doprial jedno...Mám 47, možno sa mýlim, sú to moje bludy a vôbec nie som tehotná, ale vieš sa vžiť do mojej situácie keby som bola?Je to celé na mne, sem som napísala, z rozmaru, kôli všeobecnému prehladu ???

fialka88
29. dec 2016

@majaxy myslím, že sardinka336 to nemyslela zle, len to tak "vybuchlo." Neviem si ani ja predstaviť, čo si prežila...som trochu mladšia a nezažila som samovoľné potraty(vďaka Bohu). Ale viem si predstaviť, že si zmätená, tešíš sa a bojíš zároveň. Bojíš sa kvôli veku a tešíš kvôli nádeji byť dvojnásobnou maminou...Ja tiež mám jedno dieťa, aj keď ešte malé, ale tiež túžim a viem, že keby to prišlo, tiež by som sa bála atď...Inak na povzbudenie, moja mama porodila môjho najmladšieho brata ako 41 ročná a stretla sa v pôrodnici so 48 ročnou pani, ktorá s manželom nemohla mať celý život deti a prišlo to pred 50-kou a to si myslela, že prišiel prechod a porodila krásneho a zdravého chlapčeka.🙂 Drž sa...

majaxy
29. dec 2016

Ženy, ja dakujem za vašu podporu, a hned ked spravím tehotenský test, vám dám vedieť..Sama som z toho v pomykove, ale ked budú výsledky pozitívne, dám vedieť, aj o priebehu možného tehotenstva Mám vás rada a túto stránku ešte viac, dakujem

majaxy
29. dec 2016

@fialka88 Cítim sa stará na dieťa....Neviem čo ti mám povedať, sama neviem...Nemám kamošky s ktorými by som to prebrala, nechcem ťa uraziťvale sa mi už nechce o tom písať

fialka88
29. dec 2016

@majaxy v pohode, ja som sa neurazila...do určitej miery Ťa chápem.

majaxy
29. dec 2016

Celkovo som mala dojem že sa mi chce o tom písat, ale tetaz už ani nie

berginkan
29. dec 2016

@majaxy aj ja ta chapem, a to este nemam dieta, mam 38 velmi ho chceme, ale tiez sa citim stara, uz menej fyzicky zdatna, unavena, mam rada svoj klud a spanok, nech to nevyznie zle, ale je to tak. tiez sa bojim mam krcove zily, a budem musiet vela veci urobit, ale nevadi...no bojim sa a aj ja. zial skor sa nedalo

sardinka336
29. dec 2016

@majaxy ja mam celkovo dojem ze si nejaka labilna...raz ano, raz nie...raz chceš potom nechceš lebo by to bolo hrozne...kočka ide ti prechod a nie ze tehotenstvo..v 47 rokoch...no...ale tak aj motyka vystrelí ako sa vravi.

jakales
29. dec 2016

Osobne si myslim ze dieta pristane viac mladej zene ako zene po 40ke, ale je to kazdeho osobna vec ... Ale zas chapem zeny co dlho nemozu mat deticky ze sa tesia ked sa im konecne podari aj ked vo vyssom veku 🙂 uprimne prajem kazdej co tuzi po dietatku ci ma 20 ci 40 rokov aby sa jej to splnilo a mala zdrave deturence 🙂 ved je to krasne jak ta mala bublinka v brusku kope 🙂

berginkan
29. dec 2016

@jakales ako myslis pristane?

fialka88
29. dec 2016

@berginkan myslela asi že na pohľad...teda ja som to tak pochopila.🙂

berginkan
29. dec 2016

@fialka88 ale ved to nie je kabelka, ci farba vlasov... ☹

lavinis
29. dec 2016

@fialka88 este ze sa deti nerobia len kvoli tomu, ci niekomu pristanu, to by sme asi vyhynuli 😀

jakales
29. dec 2016

@berginkan myslim to tak ze ked bude mat male 10 r a matka 50 tak vela ludi si ju pomyli so starkou, aj ked moze byt akokolvek udrziavana a pekna 🙂 a hlavne mladsi clovek sa vie viac vyblaznit jak 50nik ... Ale pisem je to moj nazor 🙂 kazda nech ma vtedy ked sa nato citi a ma nato vhodne podmienky 🙂

malabiba
29. dec 2016

@majaxy ja ta celkom chapem...dospely syn, tolko trapenia po potratoch...a teraz, ked uz je clovek zmiereny s dobrym aj zlym, co v zivote zazil a je nastaveny na iny styl zivota zrazu bum - dieta...a zasa to prezivat odznova...aj strach, aj obavy, lebo vek je vek, to sa oklamat nijako neda...ale pride aj radost, aj nove obohatenie zivota, aj ine smerovanie a plany...dalsia mizno este krajsia etapa zivota

berginkan
29. dec 2016

@jakales a ty mas kolko rokov ked sa mozem spytat? a co ked si ju pomylia? je to nejako zavazne?

jakales
29. dec 2016

@berginkan ved co to riesis 🙂 mne by to vadilo ... Ved nikoho nechcem urazit nemyslim to v zlom ... Ja 27 podla niekoho som uz aj ja stara 😀 a je mi to jedno

m.i.r.i
29. dec 2016

@berginkan ono ked ja mam niekedy pocit ze to ani nie je tak o veku ako sa my citime ako o tom co sa vsade pise a hovori a neuveritelne to ovplyvnuje...ja neviem ci som sa citila menej unavena ako 20 rocna a teraz viac, ale kazdy o tom hovori, ako uz v 40 si unavenejsia, nevladzes a neviem co a ja viem, ze menej vladzem, ale nemyslim, ze pre vek ale preto, ze som leniva a nechce sa mi cvicit a mam o 15 kil viac ako v 20 🙂 Mam kamosky co maju postavu ako lusk aj po 40 a aj neskor, su vo forme, vladzu vsetko...a mnohe neobsedia na zadku...vecne v pohybe, okolo kazdeho behat a nezvladne okolo dietata lebo je starsia? je to tak strasne individualne a skor zavisi od celkovej genetickej vybavy a zivotneho stylu...ja napriklad ked som mala 20 a bola na vysokej tak som ponocovala nad knihami napriklad sice do 2 rano ale musela som spat na druhy den aj do 10...menej ako 8 hodin spanku by ma zabil, som bola ako matoha inak...ze dieta co ma bude v noci budit a rano skoro vstavat? ja co som cez vikend vedela spat aj do 12? a ked prislo dieta v 32r tak sok samozrejme a podla mna presne taky isty by som mala aj v 22 ak nie horsi...a moje 7r dieta vstava od malicka o 6 rano a boli casy ze aj o 5 aj skor..o 8 sme sa niekedy v lete uz vracali z prechadzky...zvykla som si na 6h spanku denne a aj to pri nom obcas tak, ze aj za tych 6 hodin som este 3-4 krat k nemu vstavala co sa stale budil..a to som mala 36-37r...zeby som potrebovala viac spat? No nemam ten pocit ze viac ako kedysi..zeby som nevladala? no zatial nemam po uraze ani nijaky zdravotny problem, tak nevladzem ozaj len preto, ze mam nulovu kondicku bez cvicenia a fucim aj po vystupe na mini kopec, cize za dietatom nevladzem behat a na bicykli vypustam paru kym on preleti ako strela, ale to nema absolutne nic s vekom, ale s mojou pohodlnostou cvicit..lebo ked ideme bezat Kosicky minimaraton kazdy rok, tak moje kamosky sportovkyne ma v tom istom veku ako ja predbehnu poriadne a aj ich 60 rocne mamy co su v lepsie kondicke ako ja...a vidim to aj na starych rodicoch tieto fenomeny -- su take babky co v 55r uz hovoria ake su stare a nestacia na vnucata, ze to uz nie je pre nich sa starat o deti a radsej ide na masaz a na welness s kamoskou, lebo ona uz nevladze..a mas babky v 70r co sa bezne staraju o 3 male vnucata naraz a nezastavia sa a maximalne si chvalia, ze ich to drzi v kondicke, maju postarane o program, su proste aktivne...a to je len o pohlade na vec a o tom aki sme v zivote aktivni..ak nas neskolia choroby tak vyhovarat sa na vek je podla mna hlupost, je to skor prejav pohodlia...na ktore ma samozrejme kazdy svoj narok a nikoho nehodno do nicoho nutit, ale ak sa jeden citi, druhy nemusi...
Ja si tiez casto hovorim, ze ake uz je fajn ma vacsie dieta a pokoj, ze si pospis, ze je samostatne, ze si zajdes kde chces, ale potom si hovorim, ze o tom je zivot len mat svoje pohodlie? Urcite si zas radsej ukrojim z toho pohodicka a budem menej vecer cucat na telku s vylozenymi nohami alebo tukat do pocitaca, ale pojdem skor spat aby som bola vyspata pri babatku, ze zdvihnem zadok od knihy a wellnessu a radsej budem pekne kocikovat po voinku a neskor behat za drobcom na odrazadle, iste mi to viac prospeje...

lavinis
29. dec 2016

@jakales a nie je to o tom, ze sa ma spolocnost vychovavat, aby negativne reakcie neboli? lebo ako si aj nase deti vychovame, tak sa budu spravat. Skratka budu medzi nami aj starsie matky, deal with it. Moja svokra ma 60r. a ma viac energie ako ja, lebo ja som od prirody lenivec a ona sportovala cely zivot.

berginkan
29. dec 2016

@jakales ja sa len pytam, nic neriesim. ale toto je skor na dedine, alebo v malom meste. lebo inak je to normalne, aj vo svete atd. ja niesom Gott, ze mam 70 a spravim si decko. a nepostastilo sa mi doteraz ho mat. ale nemyslim si, ze je spravne hovorit, ze sa hodi nehodi...to je fakt mimo

jakales
29. dec 2016

@lavinis ved jasne ze to je individualne 🙂 len vacsi predpoklad je ze mladsia zena je aj zdravsia a bude pre nu tehotenstvo mensou zatazou alebo ako to napisat aby sme sa pochopili...
@berginkan a ano je to dnes bezne ze zeny rodia po 35ke ina doba ako kedysi... Neviem mozno keby riesim karieru tak by som tiez este nechcela babo ...neda sa to hodnotit kazda mame ine zivoty 🙂 a ine zaujmy

fialka88
29. dec 2016

@berginkan to mne nemusíš písať. Ja to tak neberiem. V každom veku je podľa mňa žena krásna, keď má dieťa.🙂

fialka88
29. dec 2016

@jakales no, to je diskutabilné. Ja som stretla už aj 30 ročnú "starenu," myslím nazormi a životným štýlom a poznám doslovne 60 ročnú "mladú babu," čo jej ja niekedy nestíham, že čo tá zvládne...🙂