icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

butterfly333
29. jún 2019

@nila1111 ako to myslíš?

nila1111
29. jún 2019

@butterfly333 ja beriem melatonin aj s kys listovou - inofolic plus cez net je lacnejsi o 10 e nez v CAR... dve kapsle pred spanim, ale mozno by polohlo iba viac spat a menej sa stresovat... asi... a este to Dečko, to je tiez dolezite...

butterfly333
29. jún 2019

@nila1111 melatonin som brala aj inofolic aj vmk no nič nepomohlo a Dhea som brala no akurát mi stúplo amh minulý rok 1,09 teraz 1,16. No teraz si dávam na leto pauzu od všetkého a stres? Ten od kedy som zmenila robotu mam nového manžela stres nepoznám.😉

daniela2707
30. jún 2019

Ahojte, chcem sa tiež zapojiť na túto diskusiu. Mám 41 rokov a pokúšame sa s priateľom o dieťa. O mesiac ma čaká moje prvé IVF.. Mám z predchádzajúceho vzťahu 10 ročného syna. Držím vám všetkým palce.

perla2017
30. jún 2019

@monicka9 Ja mam 5 bezproblemovych sekcii za sebou, vdaka zivemu Bohu!, mam 41 rokov a bude aj 6-ta sekcia 😉😊

butterfly333
30. jún 2019

@perla2017 5deti sekciou a teraz šieste tiež? Waau gratulujem a držím palce nech všetko dobre dopadne. Ja budem mat teraz v lete 40r mam 2 deti 4 rodila som 2x normálne a 1x sekciou no žiaľ jedno pri pôrode v 22tt mŕtve. Je to už veľmi dávno. Teraz s manželom sa snažíme vyše rok a pol zatiaľ 1x ma v 6tt minulý rok od vtedy nič. Čakám na výsledky z reprodukcnej imuno 11.7 tak dúfam že niečo nájdu a pomôžu.

martinsen
8. júl 2019

Ahojte žienky, tak moje tripple testy v 16tt sú negatívne, veľmi sa tešíme, vôbec som to nečakala vzhľadom na môj vek, zajtra idem ešte do BB do ambulancie prenatálnej diagnostiky, môj gynekológ tam posiela všetky pacientky nad 35. Nevoľnosti už pomaly odznievajú, už 2 týždne som vôbec nezvracala a dokonca som už aj pribrala späť to čo som schudla.

butterfly333
8. júl 2019

@martinsen to je super gratulujem a koľko máš rokov?

dolynkag
8. júl 2019

@martinsen Tak užívaj bruško druhý trimester je v pohode potom to už bude ťažšie a ťažšie až nakoniec príde ten zázrak

martinsen
8. júl 2019
laxxvita
Autor odpoveď zmazal
laxxvita
8. júl 2019

Ahojte koceny, prosím vás, akú výšku deloznej sliznice ste mali tesne pred zákrokom Divf? Ďakujem z celého srdca každej, ktorá mi odpíše ❤️

bunka1
8. júl 2019

@laxxvita 10.5

zuzka2505
9. júl 2019

@martinsen ahoj chcela by som sa spýtať niečo konkrétnejšie ohľadom tých tripple testov môžem ti napísať správu? Mám tiež 43 rokov

martinsen
9. júl 2019

@zuzka2505 áno kľudne.

nikolajka2
10. júl 2019

@martinsen -ahoj, gratulujem, nech tehulkovanie pokracuje ako po masle. Brala si nejake specialne vitaminy/lieky na otehotnenie. Tiez sa snazime a nic ;((

daniela2707
10. júl 2019

@nikolajka2 ahoj, koľko sa snažíte? Žena okolo 40tky ma šancu otehotnieť raz za 10 až 12mesiacov. Mladšia každe dva mesiace, tak mi povedal lekár - asistovaná reprodukcia. Ja mam 41,10rocneho syna z predchadzajuceho vzťahu. O mesiac idem na IVF. Vitamíny sú podľa mňa iba doplnok... Ja som začala brať Shatavari. Cenovo do 20euro a cvičím hormonálnu jogu na podporu vaječníkov, snažíme sa cca 8mesiacov.

butterfly333
10. júl 2019

@nikolajka2 ja budem mat o 2 týždeň 40r snažíme sa vyše roka a pol naposledy v júni minulého roka v 6tt som potratila od vtedy nič. Zajtra idem po výsledky na reprodukčnu imuno tak som zvedava či niečo našli

bobricek1979
10. júl 2019

@daniela2707 no tak ja som omyl prírody pretože som sa desať rokov liečila na neplodnosť v januári 40pred rokom som si dala porobiť pre liečiť zuby ďasná a do mesiaca som bola tehotná a to sme sa fakt nesnažili s mužom keďže som si myslela, že nikdy už neotehotniem podotýkam mám za sebou umelé oplodnenia a toto vyšlo spontánne dnes sa tešíme z 4mesacnej dcérky, nádej zomiera posledná ♥️

daniela2707
10. júl 2019

@bobricek1979 tak to som rada, super, stastie🙂

martinsen
11. júl 2019

@nikolajka2 trvalo nám to 3 roky, môj lekár mi porobil len základné vyšetrenia (sono, hormonálny proil, AMH som mala 3,6 a po roku a pol 2,26), muž spermiogram OK a aj tak nič. Oo 2 rokoch snaženia v auguste 2018 som potratila v 6tt, začala som špiniť a už to o pár dní odišlo. Môj lekár mal vtedy dovolenku, chodila som na pohotovosť do nemocnice, tam mi pre istotu dali urobiť komplet rozbor krvi, že ak je to mimomaternicové a bude treba robiť zákrok. Vtedy zistili, že mám nízke železo a ak chcem znovu otehotnieť mám si to dať do poriadku. Kúpila som si v lekárni a potom v Dm drogérii železo-vitamíny a pol roka som to jedla. Po potrate som bola na kontrole u môjho lekára ten mi zistil cystu 1,5 cm na ľavom vaječníku. O dva mesiace na kontrole (kvôli bolestiam v podbrušku) na sono zistil, že cysta sa naplnila krvou a ak chcem otehotnieť musí ísť von. Mala som prísť na kontrolu ešte v decembri 2018 ale nešla som lebo som dostal ms o 10 dní skôr a potom už boli Vianoce. V januári 2019 na kontrole cysta nikde vraj praskla vtedy v decembri. V marci 2019 bola posledná ms.

butterfly333
11. júl 2019

Baby práve idem z reprodukcnej imuno bola som si po výsledky no hneď mi nasadila inj vraj vysoké ci zvýšené cytokini dala mi Igamplia ijn a nízku hladinu vit D. Poraďte aké D so mam kúpiť tie kvapky d forte budú dobré tie mi kázala.

ceklis
11. júl 2019

@butterfly333 ja by som ti odporučila tento

butterfly333
11. júl 2019

@ceklis kúpim ho normálne v lekárni ci na nete?

nikolajka2
11. júl 2019

@butterfly333 - Kup si presne tie od swansonu co ceklis ponuka. J asom mala velmi nizku hladinu D3, ze doktor i povedal,ze taku nizku ani nevidel doteraz. Brala som Swanson 5000 a upravilo sa mi to za mesiac a pol.

ceklis
11. júl 2019

@butterfly333 asi na nete, ja som v lekárni nezohnala :(

butterfly333
11. júl 2019

@nikolajka2 ďakujem skúsim pozrieť kde majú.
@ceklis

nila1111
12. júl 2019

@daniela2707 ahoj, prosim Ta co je to za jogu ?

nila1111
12. júl 2019

Uz som z toho v depke :( papam vitaminy, len z nich priberam, uz som ako v 5 mesiaci :( ... neviem ako sa dat psChickY dokopy ... sledujěˇ bazalku, ovulacne testy... ako robite, aby ste boli vvpohode ? :(

daniela2707
13. júl 2019

@nila1111 ahoj Pozri hormonalna joga Mirka Bartošová, je to lektorka. Ja cvičím 5krat do týždňa sama doma, 30 minút cca. Treba však absolvovať kurz. Som rada, že som ho absolvovala. Psychicky som na tom lepšie, lebo som mala všelijaké obdobie. To, že sa budeme trápiť, že nie sme tehotné (ešte) nám nepomôže. Ja idem o cca 2tyzdne stimulovať a na prvé IVF do Brna. Mam obavy, to asi každá, ktorá tým prechádza. Skus si pozrieť na internete aj prípravok Gynex. Ten je dobrý na ženské veci. My sa snažíme cca 8m3siacov,no vzhľadom na môj vek(41) je menšia pravdepodobnosť otehotnieť. Jedno dieťa z prvého vzťahu už mám, ale to pred 10timi rokmi.