Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@srdiecko35 este záleží aký konkrétny repro-imunologicky problém máš. Ak sú to cytokiny alebo nk bunky, toto treba riešiť.
Amh keď je nízke nevadí ak sa vkladá darované embryo.
@007snezienka007 ahoj, ja som mala tiez dilemu, ake náročné to musí byt po psychickej stránke pre kocky, ktoré podstúpili viacpočetne Ivf, a samozrejme aj po finančnej stránke. Keď som sa potom po vklade a vzápätí vyplatení "liečby" na klinike pýtala ohľadne ⛄️, tak mi povedali, že další vklad je finančne podstatne menej náročný/ 300e/, samozrejme, keď si platíš ročne /cca 120 e/ za ich uchovávanie. Neviem si predstaviť to financovať od základu po druhý krát..
mám zvýšené nk bunky, ale už som dávno nebola na kontrole u dr. dzurillovej...a preto sa bojím,že moje telo tak či tak odmietne aj to dar.embryo....neviem, že či sa mi to oplatí...preto sa pýtam, či niekto nemá podobný problém..skúsenosti...
@srdiecko35 veď chod k dzurillovej na kontrolný odber a uvidis. Mne na nk bunky nasadila intralipidy pred vkladom a embryo sa chytilo.
@laxxvita ano, ale problem u nas bol, ze sme nemali nic na zmrazenie...teda iba 3 embr. ktore sa po case prestali dobre vyvijat a tak ostalo iba na jeden priamy vklad jedno jedine...nic nam nezostalo na zmrazenie...musime ist s celym procesom od znovu, od zaciatku a hradit vsetko znovu cele....
Chcem sa vás 40+ spýtať akej kvality ste mali embrya, ktoré vám vkladali. Myslím tým, ak ste išli s vašimi vajíčkami . Sú očíslované. 1,2,3. Číslo 3 sa nemrazi. Ja mam zmrazené FHB-2jvalita. Co 2 znamená dobrá kvalita, číslo 1 - je výborná kvalita. Podľa mňa to hraje tiež veľkú rolu pri uhniezdeni. Plus genetické vyšetrenie embrya. Ktoré som si dala ja urobiť a zo štyroch za mrazených mi ostali dve geneticky dobre.
@007snezienka007 rozumiem, nie je to lacná záležitosť, ešte že som mala našetrené niake tie peniaze, veľmi túžim po dome, ale potom som si povedala, že dom musí počkať, prvorade je dieťa, aj keby som ho mala vychovávať v jednoizbovom byte, tak to zvládnem, ako byt bez neho v tom dome ❤️ Moc ti prajem aby ti to vyšlo aby si mala na "to"po všetkých stránkach, vam, nám všetkým..
@ceklis mala som ja dexamed inj., intralipidy,aj imunoglobulín...ale nič mi nepomohlo....tak neviem,že v čom bol problém...pozitivne testy som mala vždy do 10 dna od vkladu a potom zoslabli....preto neviem či ma vôbec význam íst do dar.embrya....
@daniela2707 mali sme dve 3ky a jednu 2ku, ktora sa neuchytila...ako pises na mrazenie nam teda nezostalo nic...a cely kolotoc od znovu....
@007snezienka007 ja som bola na jednom IVF ale zijem v Australii, mam 40 rokov bola som na nom v 39, nastastie vyslo. Jeden pokus vysiel s liekmi na cca 13,500 AUD.
@daniela2707 nemam detailne info ohladom tych genetickych vysetreni, mozes mi prosim dat viac info + cenovu relaciu cca? o co ide? ako to prebieha? dakujem
@daniela2707 ja som mala dve embrya vybornej kvality, jedno 2. V styridsiatke. Dokopy tri embrya (z 18 vajicok!)
@ingelika78 Môžem sa ťa opýtať, plánuješ ešte vklad?
@ingelika78 ja som mala 21vajicok,19 oplodnili a ostalo 5,z toho 2geneticky nie dobre, jedno bez genetiky vložili, neujalo sa. Dve mam zmrazené. To si mala teda šťastie na výbornú kvalitu.
@007snezienka007 genetika sa robí na 6ty deň, musí embryo dosiahnuť určite štádium, aby malo dosť buniek, ktoré sa na ten 6ty deň zmrazi, odoberie sa mala časť z neho, ta sa vyšetrí. Trvá to cca 2tyzdne. Nas vyšli 4embria aj s mrazenim1600euro. Je to dosť peňazí, no aspoň viem, že su geneticky dobre. 2neboli vhodné. Ani genetika, keď je v poriadku, však nezaručí uhniezdenie. Je to celá veda!
@007snezienka007 uf. No a nechceš ísť rovno s darovanymi? Ja keď nevyjdu dva vklady, čo mám ešte možnosť, tak rovno do darovaných. Ja som chcela ísť hneď do darovaných, ale doktor navrhol s vlastnými. Je tam vyššia šanca od mladšej darkyne. Viem, je to citlivá téma. Prepáč. Je to cele náročné. Ja musím zohnať peniaze.
@srdiecko35 ahoj. Ja mám IVF s DV v Reprogenesis. Kľudne mi napíš. Som v 15 tt.
@ivankalaco ano, planujem cca do 6 mesiacov len este kojim vies tak nechcem to nahle ukoncit.
@ingelika78 Aj ja plánujem, jar- leto 2020, dcérka má teraz 6 mesiacov.. nemôžem čakať dlhšie, mám 46 rokov a chcem dať šancu na život nášmu zmrazenému embryu.. možno sa to nepodarí, ale za pokus to stojí 🙂
@daniela2707 vobec som neuvazovala o darovanych kedze hodnoty zasob po prvotnych vysetreniach boli na moj vek velmi dobre. Nakoniec vsak vhodne na implementaciu bolo iba 1. Absolutne sa neorientujem v teme ,,DV,, co to obnasa, co to znamena z pohladu genov atd....
@ivankalaco urcite chod do toho. Ja urobím tiež maximum. Vyskúšam najskôr svoje a potom do darovaných, to budem mat 42 budúci rok, už nechcem míňať na pokusy s vlastnými. Ja mam 10rocneho syna svojhp z prvého vzťahu. Ale i tak by som isla do darovaných, lebo ovarialna zásoba neznamená, že vajíčka sú kvalitné.
navyse k nasmu veku, mate niektora skusenost s diagnozou u partnera oligospermia?
@srdiecko35 Kamaratka mala 7x vzdy pozitivny test a potom to okolo 7 tyzdna embryjko odislo. ☹️ Isla do darovanych a na prvykrat sa uchytilo. Vraj mala nekvalitne vajicka. (40r)
@daniela2707 My sme mali prvy vklad s najlepsim embryom jednotkou a nevyslo. Druhe embryo oznacene kvalitou ako 2 sa uchytilo. 😊
@cuttina ďakujem, dala si mi nadej
😊
@cuttina len keby to také drahé nebolo tie darované aj celé to víde do 5 tisíc či?
@butterfly333 cca 4500eur..v Brne
dievcata, cvicili - cvicite niektora Mojzisovu metodu? ake mate vysledky, skusenosti, nazor? chodite nikde k lektorke...dakujem za nazory...
@007snezienka007 Ja som asi dva týždne pred otehotnením cvičila jogu na otehotnenie ale už viacej ne potom
@007snezienka007 ja cvičím hormonálnu jogu, len doporučujem. Veľmi dobrá na ženské veci a na psychiku. Treba si urobiť kurz a cvičíš už potom doma, najlepšie 5krat do tyzdna 30minut,si nájsť čas pre seba🙂 je to najlepšia vec, pre ktorú som sa rozhodla.

ok, dakujem.