Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@007snezienka007 uz som to tu tusim pisala a asi je to bizardne, ale ja som pred druhym vkladom velmi poctivo cvicila Mojzisku a pila jej caj. Mozno to bolo tym, ako velmi som tomu verila, ale stale si myslim, ze aj vdaka tomu sa narodilo nase kuriatko. 😀😍
@cuttina mozem sa spytat o aky caj ide? dik za info
@cuttina cvicila si podla youtube alebo si chodila k niekomu na hodiny?
viem to cvicit aj sama doma alebo je nutny lektor?
@007snezienka007 caj od Ludmily Mojzisovej, tusim na stranke otehotnenie.sk. Cvicila som podla youtubu, kamaratka uci Mojzisku v Prahe a odsuhlasila mi to video. 😀 Isla som presne podla toho. 😊
@daniela2707 pri prvom ivf som mala morulu kvalitu a (a super, b ok, c nemrazia) zacinajucu morulu a ta sa este nekvalifikovala u mňa, druhe ivf bola zase kompaktujuca morula kvalita aa a začínajúca morula. 3 ivf mam blastocystu 4ab. Prve oznacenie a je pre vnutro blastocysty a druhe b je pre vonkajšok placenta.
@daniela2707 ja som citala ze ani ta genetika nezaručí spravne vysetrenie. je tam sanca na nespravne diagnostikovanie. Je to podmienene biologickým a technickým vybavením. Percento embryi s mozaikou v štádiu štiepenia je 50%. A nespravne diagnostikovanie - sú zrejmé obavy, ze biopsované bunky nemusi odrážať chromozomálny stav výsledného embrya. Skusim pohladat jeden obrázok ohladom geneticky testov.... a čítala som jednu šúdiu, ze pozorovali embrya a v x pripadoch (uz si nepamatam cislo) sa bunky samoopravili...
@martinade mne odporučili genetiku vzhľadom na vek. Viem, že nezaručí uhniezdenie. A o tom vyšetrení, to neviem, či odberu ten materiál a všetko je ok s embryom. Všetko je aj tak vo vyššej moci. Bodaj by sa nám všetkým splnil sen o bábätku.
@daniela2707 mne tiez odporučili genetiku, ale ja nehovorim o uhniezdení. Ale ze mozu biopsovat bunky z jednej casti čo je zdrava a prehlasia, ze embryo je ok a bunky na opačnej strange embrya mozu byt zle...biopsované bunky nemusi odrážať chromozomálny stav výsledného embrya. Alebo naopak, teda kludne mozu povedať ze embryo je zle a pritom a toho embrya moze byt zdrave dieťa. nedari as mo pridat obrázok...
@martinade všetko je možné. Ja centru, kde chodím dôverujem, nič iné mi nezostáva, nakoľko nie som odborník. Napíšem o tom svojmu lekárovi, čo mi na to odpovie. Je to také zamotane všetko, šťastné to ženy, ktorým vyjde prvý, či druhý vklad. Mnohé si prechádzajú pokusy viacerými. Nech mame hlavne na to silu.
@daniela2707 moj lekar pri prvom ivf mi vravel, ze vysledky PGD mozu byt skreslené, vobec ma do toho testu nenútil skor ma odhovaral a pri 3tom ivf na mna lekar hrozne tlacil aby sme si spravili ten test...
Ahojte žienky milé, prosím vás o rady a skúsenosti.. Podstúpila som ivf s darovanými vajíčkami a po vyšetrení z krvi v prvom trimestri mi vyšiel screening pozitívny, zvýšené riziko downovho syndrómu!!
Riziko DS: 1v150(v termine)
Poznámka: riziko DS je nižšie ako je očakávané len podľa veku matky (1v50)
Písala som aj doktorovi z kliniky, ktorý si myslí že je to plany poplach a ze mi to určite zle vypočítali, keďže mali brať do úvahy vek 19r. darkyne a nie môj 42. Prosím vás, išli ste, alebo išli by ste na amniocentézu pre istotu? Zajtra mam absolvovať geneticky pohovor. Ďakujem za vás názor a Vaše odpovede.
@laxxvita Ahojky.. aj u mňa to tak bolo 1:150..Vôbec sa neboj, určite je všetko v poriadku. Ja som bola u genetika, dal urobiť nový výpočet, kde zadali vek darkyne (24) a výsledok bol v poriadku.
@ivankalaco ❤️veľmi pekne ti ďakujem, dúfam, že to na genetike poriesia aj u mňa rovnako. Okolie mi dáva rady, aby som išla na tu AC, v BA mi po sonografii tiež navrhovali dat si spraviť ďalšie testy a pohorsovali sa, že prečo na klinikách nerobia predinplantacnu genetiku pred vložením embrya, a ze teraz majú s tým roboty oni. V podstate im to verím, ale ja to niako už nezmením. Mam z toho všetkého aby oči pre plač.
@laxxvita Ak si z BA, odporúčam ti doktora Ondrejčáka. On dal urobiť ten prepočet a AC mi vôbec neodporúčal (amniocentézu robí aj on, ale platí sa). Čo sa týka toho pohoršovania, nech si trhnú nohou, dostanú to zaplatené a čo sa týka tej predimplantačnej genetiky, tak vo väčšine prípadov nemá opodstatnenie, pretože nezaručí dobrý výsledok 100% zdravie embrya, akurát by to nám samoplatcom vytiahlo ďalšie eurá z peňaženky. Vôbec sa nemusíš obávať. Ak chceš kontakt na Dr. Ondrejčáka, tak mi napíš ss..
@laxxvita neboj sa, bude to v poriadku, ved máš mladú darkynu. Držím palce!
@laxxvita Ahoj. Skúsenosti síce s IVF nemám, ale tiež mi vyšlo riziko DS tuším 1:36. Tiež som mala strach a rozhodla som sa pre AC, pre pokoj svojej duše. Jedná sa o rýchly a pre mňa bezbolestný odber plodovej vody, ktorého výsledok ma maximálne upokojil a tiež mi odhalil aj pohlavie bábätka, nakoľko bola potvorka malá až do pôrodu KP a ešte aj otočená chrbtom... V KE som neplatila nič a išla som domov asi po 4 hodinách, možno ani toľko. Odber mi robil skúsený, zohratý tím asi 3 dr. a 2 alebo 3 sestričiek...Takže držím prsty a prajem veľa zdravia tebe aj bábätku...
Dievčatá, žienky milé, ďakujem vám❤️ za vaše odpovede, som zvedavá, čo mi povedia zajtra na tej genetike, dúfam, že to prepočítanie na tu darkynu bude stačiť pre negatívny výsledok na DS. Toľko stresov, sĺz, nepochopenia, peňazí.. Som už asi prípad na psychiatriu.
Ktorý idiot tvrdí na sieti, že druhý trimester je pre ženu ten najkrajší v období tehotenstva??! Bože, to musel napísať jedine chlap, čo so zdravotníctvom nemá nič spoločné!!!
Prepáčte za ten "výlev" v srdci.. A ešte raz, 1000x ďakujem.
@laxxvita prepac, viem, ze asi momentalne drza otazka, ale ak budes mat silu a chut odpisat budem povdacna. KOlko mas rokov? Preco si sa rozhodla pre DV? na kolky pokus ti IVF? dakujem za odpoved, ale nemusis , chapem ako sa citis a silno verim, ze vsetko bude v poriadku!!!!!
@007snezienka007 ahoj, mam 42, v živote som nebrala antikoncepciu, no od 35 som sa viac intenzívnejšie pokúšala otehotnieť prirodzenou cestou, pracovala som mimo SK, kde mi robili hormonálne testy, (kde im všetko sedelo,) robili mi prieduchy vaječníkov a nič. Predminulý rok, keď som prišla sa Sk, mi môj gynekológ po zvereni sa o neúspechu otehotnieť urobil hormonálny obraz, z ktorého mi vyšiel Amh 0.01, a oznámil mi, že moje telo mi nevytvára vajíčka, že mi nemôže niako pomôcť. Tak som si zohnala po prečítani článkov tabletky Dhea 50 mg a skoro rok ich brala, no moje Amh sa zvýšilo len na 0.06. Neostávalo mi nič iné, len ísť do Divf, ktoré mi vyšlo na prvý krát a teraz som v 14tt. Ďakujem, dúfam aj ja, ze bude všetko v poriadku, zajtra sa dozviem viac❤️
@laxxvita velmi Ti drzim palce, verim, ze vsetko dobre dopadne

@micka13 ako si.dopadla?.drzim palce nech menzes nepride😊