icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

martinade
24. máj 2020

@rami2410 ja som testy po ivf nerobila. Pretoze nie su 100% presne. Z embrya mozu odobrat z jednej strany zdrave bunky a z druhej strany su postihnute a vysledok moze byt skresleny.
Popripade bunky z vonku su postihnuté, ale embryo dnu je v poriadku a moze sa vyhodnotit ako nezdrave embryo.

rami2410
24. máj 2020

@martinade áno áno presne to nám hovorili v Brne v Reprofite. Myslela som potom v tehotenstve či si nerobila trisomy testy. Tie su myslím povinné (sorry, nemám to až tak naštudované) a že či tie vyšli v poriadku. Lebo viem, že kvôli veku bývajú výsledky zlé, ale bábo môže byť úplne zdravé

martinade
24. máj 2020

@rami2410 robila som trisomny a tie su statisticke, tie neberiem do uvahy, lebo tam clovek zadava vek, vahu vysledky z krvy... proste statistika. Tie mi vysli celkom na hrane. Ale ked som sa dozvedela, ze su statisticke (cim vyssi vek (42) a vyssia vaha tym su vysledky horsie a po 3 ivf za sebou som dost pribrala), tak som sa vybodla na vysledok a nezatazovala hlavu a dala spravit dna testy z krvy, ktore vysli v poriadku99,9%. Sice stale obavu mam (som v 8mesiaci ) a 100% si budem ista az po narodeni.

martinade
24. máj 2020

@rami2410 je to nase prve babo, sice sa este nenarodilo, ale chceli by sme este 1 kus 🙂

butterfly333
24. máj 2020

@cuttina no judíniova určite nemala svoj materiál pochybujem že v jej veku prirodzene otehotnela ale hlavne je že ma svoje dieťa a je zdravé na to najviac záleží. Aj ja verím že sa to podarí aj mne.

rami2410
24. máj 2020

@bunka1 a všetko v poriadku? Malinká je zdravá? A ako ste ju mali? Prirodzene, či umelé? My keď sme riešili aj Brno, tak iba s vlastnými vajickami. Nechceli sme cudzie.

rami2410
24. máj 2020

@martinade veľmi ti držím palce, nech je bábätko v poriadku. To je najdôležitejšie ❤

martinade
24. máj 2020

@butterfly333 urcite sa podarí, musi. 💗
@rami2410 inak my sme chceli svoj geneticky material. Pri prvom ivf ma hrozne nasralo, ze ani raz sme neskusili ivf, a lekar len na zaklade veku mi odporucal DV. To sme odmietli. Medzitym som si kupila knihu od Rebecca Fett ako zvysit kvalitu vajicok a 3tie ivf bolo uspesne. To bol ket. 2 ivf pred tym boli cerstvy transfer, ale si mysim, ze som bola hrozne nadopovana tymi hormonmi, ze sa embrya neujali. Pri 3tom som konzultovala na inej klinike s lekarom a doporucil mi mesiac pockat, kym sa telo vycisti od hormonov a to bolo nakoniec uspesne.

martinade
24. máj 2020

@rami2410 dakujem 💗

butterfly333
24. máj 2020

@martinade a čo je dobre aby sa ujalo embryo bojím sa že koli tým cytokinom sa to neujme aj keď beriem medrol a pôjdem na infúzie intralipidy beriem serrapeptazu a kurkumu cit E D35000 cit C omega3 kys listovu ešte som objednala včeliamaterskakašička už neviem čo by pomohlo a zinok selén draslík.

bunka1
24. máj 2020

@rami2410 všetko ok. Zdravá. IVF s DV.

martinade
24. máj 2020

@butterfly333 ja som nebola v tv. situacii ale citala som na zahraničných stránkach, ze žena/maternica pri transfere moze byt nervozna. Tak som patrala a v us davaju ženam valium v deň transferu a ja som googlila, ze ženské berú kvapky - výťažok z rastliny aby nemali nervoznu maternicu. Ja som si kupila pri poslednom ivf kvapky, par zien to ospevolalo a zadarilo sa im. Volaju sa cramp bark.

butterfly333
24. máj 2020

@martinade a kde to kupim pozeram na nete no tu u nás to asi nezoženiem je to ono.?

butterfly333
24. máj 2020
martinade
24. máj 2020

@butterfly333 vyzera to byt ono, ja som kupovala doplnky cez iherb. Ja som si kupila taketo.
Ved skus zadat latinsky nazov a skus pohladat na svk strankach.

butterfly333
24. máj 2020

@martinade nič som nenašla.

martinade
24. máj 2020

@butterfly333 tak asi uz len cez zahranicne stranky...

nila1111
27. máj 2020

@rami2410 jej, to je krasne, bude to ako vravis ... len ja si neviem povedat , a stale striehnem na ovu s testami... ale pocuvam to z kazdej strany, ze ked sa prestanu zeny snazit , tak sa zadari ...
Drzim mocno palceky... presne taky pripad mi opisla moja gyndiarka aj s krasnym videjkom babatka ...

rami2410
28. máj 2020

@nila1111 ani ja som to nevedela a počúvala som to z kazdej strany. To nie je také jednoduché. Každá myšlienka bola iba o tom. Všetko som tomu prispôsobovala, podriadovala... kto nezažil, nepochopí. Treba začať nejaký "projekt" v živote a človek sa prestane možno na chvíľu na to sústrediť. Poznám z môjho okolia niekoľko takých prípadov. Aj kamoška, keď mala 42r, uz sa vzdala nadeje, prestala riešiť. A teraz má krásneho zdravého syna 4r. prvorodicka.
A ďakujem za podporu. V pondelok mám prvu kontrolu u doktora, tak mám obavy, lebo nemám absolútne žiadne príznaky okrem bolavych, citlivých pŕs. Poslednú menstr. som mala 15.4.

nila1111
28. máj 2020

@rami2410 tie boľavé prsia sú krásny príznak 😉

nila1111
28. máj 2020

@martinade tak ja by som sa bála neznáme kvapky užiť, to radšej nech dajú daky lexaurin jednorazovo ... hoci mne by asi mala dávať furt ...

nila1111
28. máj 2020

@butterfly333 no čo sa týka tej judiniovej, samozrejme netuším ako to bolo v skutočnosti, len na jej adresu mi jeden gynekológ ( venuje sa ženám Co nevedia otehotnieť) , povedal z v Monaku robia iné veci, ale že to ide na desaťtisíce EUR ... čiže neviem ale mám taký pocit, že v tom má aj svoje gény ...

butterfly333
28. máj 2020

@nila1111 no pochybujem ze by v 50tke mala niečo svoje jedine že by mala už dávno niečo zamrazene. No to je v podstate jedno ma dieťa a to je hlavne.

martinade
28. máj 2020

@nila1111 ja som dost o tych kvapiek citala, pytala sa v zahranicnych forach, research done, etc...

cuttina
28. máj 2020

@nila1111 jj, nam doktor odporucal aj Diazepam. Ale prvykrat som ho mala, nevyslo, druhykrat nie a vyslo.😀 Takze ono je to asi aj Vyssia moc. 😀 🙏

nila1111
28. máj 2020

@butterfly333 tak vieš, keby do toho DV vpravili aspoň niečo z mojej gén. Výbavy ... a neverím , že sa to už niekde nerobí ... ale toľko pniazkov nemáme 😢 ... tak ale nechcem tu hovoriť o možno fikcii... premýšľame už aj o adopcii ... premýšľam na kadečím ... túžba po bábätku j veľká .. to pochopí len ten kto to zaživa :(
(V práci som už sa najhoršiu, lebo som sa už mala zmieriť s tým že dieťa nebudem mat ... už mi vyčítali PN čo som bola po operácii pr EUG a neskôr po MÁ... proste ženy čo sú na materskej 5-8 rokov sú ok a ja som tá zlá ... )

karmen007
3. júl 2020

@santeema Ahoj, až teraz som si prečítala tvoj príspevok. Ďakujem Ti pekne za podporu. Prosím mohli by sme si písať súkromnú správu ????? Nechcem tu to rozoberať, aby to milión báb čítalo, lebo veľa, ale strašne veľa žien to nepochopí !!!!!

karmen007
3. júl 2020

@nila1111 Ahoj, ja si myslím, že Judíniová má toľko prachov, že mohla si vyberať centrá, kde na to pôjde !!!!!! Slovensko a Čechy podľa mňa určite vylúčila, ja som čítala na nete, že v minulosti bola v Rakúsku a nepodarilo sa to. A Teraz tesne pred 50, žeby záhadne prirodzene otehotnela !!!!!!! Určite nie, len to sa nikde nedočítame, všade sa píše, že bola tehotná a má dieťa - iba výsledok, ale ten postup ako k nemu prišla - ten nikto nezverejní, bohužiaľ !!!! Ja jej ho prajem, ale má o 5 rokov viac a má dieťa ..... a ja môžem chodiť po centrách a prd z toho ....... len peniaze vyhadzovať .....

cuttina
3. júl 2020

@karmen007 kamaratka bola dvakrat v Brne, dvakrat v Nemecku a raz v Rakusku a hovorila, ze jednoznacne Cesko. Na Slovensku si robila iba vstupne testy. Takze asi naozaj na tom nieco bude, ze Cesko je naozaj dobre, ked do Ciech chodi aj vela zahranicnych.

nila1111
4. júl 2020

@cuttina suhlasim. , bola som v Ke a nemozem hodnotit kladne, strata casu a penazi a hlavne zdravia , bola som iba pokusny kralik pre zacinajuchich lekarov, urcite by som sa v druhom zivote vybrala ihned do cr, uz som mohla mat doma vlastne dieta ... zial , uz mi ostava len verit na zazraky ...