Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@martinade áno áno presne to nám hovorili v Brne v Reprofite. Myslela som potom v tehotenstve či si nerobila trisomy testy. Tie su myslím povinné (sorry, nemám to až tak naštudované) a že či tie vyšli v poriadku. Lebo viem, že kvôli veku bývajú výsledky zlé, ale bábo môže byť úplne zdravé
@rami2410 robila som trisomny a tie su statisticke, tie neberiem do uvahy, lebo tam clovek zadava vek, vahu vysledky z krvy... proste statistika. Tie mi vysli celkom na hrane. Ale ked som sa dozvedela, ze su statisticke (cim vyssi vek (42) a vyssia vaha tym su vysledky horsie a po 3 ivf za sebou som dost pribrala), tak som sa vybodla na vysledok a nezatazovala hlavu a dala spravit dna testy z krvy, ktore vysli v poriadku99,9%. Sice stale obavu mam (som v 8mesiaci ) a 100% si budem ista az po narodeni.
@cuttina no judíniova určite nemala svoj materiál pochybujem že v jej veku prirodzene otehotnela ale hlavne je že ma svoje dieťa a je zdravé na to najviac záleží. Aj ja verím že sa to podarí aj mne.
@butterfly333 urcite sa podarí, musi. 💗
@rami2410 inak my sme chceli svoj geneticky material. Pri prvom ivf ma hrozne nasralo, ze ani raz sme neskusili ivf, a lekar len na zaklade veku mi odporucal DV. To sme odmietli. Medzitym som si kupila knihu od Rebecca Fett ako zvysit kvalitu vajicok a 3tie ivf bolo uspesne. To bol ket. 2 ivf pred tym boli cerstvy transfer, ale si mysim, ze som bola hrozne nadopovana tymi hormonmi, ze sa embrya neujali. Pri 3tom som konzultovala na inej klinike s lekarom a doporucil mi mesiac pockat, kym sa telo vycisti od hormonov a to bolo nakoniec uspesne.
@martinade a čo je dobre aby sa ujalo embryo bojím sa že koli tým cytokinom sa to neujme aj keď beriem medrol a pôjdem na infúzie intralipidy beriem serrapeptazu a kurkumu cit E D35000 cit C omega3 kys listovu ešte som objednala včeliamaterskakašička už neviem čo by pomohlo a zinok selén draslík.
@butterfly333 ja som nebola v tv. situacii ale citala som na zahraničných stránkach, ze žena/maternica pri transfere moze byt nervozna. Tak som patrala a v us davaju ženam valium v deň transferu a ja som googlila, ze ženské berú kvapky - výťažok z rastliny aby nemali nervoznu maternicu. Ja som si kupila pri poslednom ivf kvapky, par zien to ospevolalo a zadarilo sa im. Volaju sa cramp bark.
@martinade a kde to kupim pozeram na nete no tu u nás to asi nezoženiem je to ono.?
@butterfly333 vyzera to byt ono, ja som kupovala doplnky cez iherb. Ja som si kupila taketo.
Ved skus zadat latinsky nazov a skus pohladat na svk strankach.
@martinade nič som nenašla.
@butterfly333 tak asi uz len cez zahranicne stranky...
@rami2410 jej, to je krasne, bude to ako vravis ... len ja si neviem povedat , a stale striehnem na ovu s testami... ale pocuvam to z kazdej strany, ze ked sa prestanu zeny snazit , tak sa zadari ...
Drzim mocno palceky... presne taky pripad mi opisla moja gyndiarka aj s krasnym videjkom babatka ...
@nila1111 ani ja som to nevedela a počúvala som to z kazdej strany. To nie je také jednoduché. Každá myšlienka bola iba o tom. Všetko som tomu prispôsobovala, podriadovala... kto nezažil, nepochopí. Treba začať nejaký "projekt" v živote a človek sa prestane možno na chvíľu na to sústrediť. Poznám z môjho okolia niekoľko takých prípadov. Aj kamoška, keď mala 42r, uz sa vzdala nadeje, prestala riešiť. A teraz má krásneho zdravého syna 4r. prvorodicka.
A ďakujem za podporu. V pondelok mám prvu kontrolu u doktora, tak mám obavy, lebo nemám absolútne žiadne príznaky okrem bolavych, citlivých pŕs. Poslednú menstr. som mala 15.4.
@butterfly333 no čo sa týka tej judiniovej, samozrejme netuším ako to bolo v skutočnosti, len na jej adresu mi jeden gynekológ ( venuje sa ženám Co nevedia otehotnieť) , povedal z v Monaku robia iné veci, ale že to ide na desaťtisíce EUR ... čiže neviem ale mám taký pocit, že v tom má aj svoje gény ...
@nila1111 no pochybujem ze by v 50tke mala niečo svoje jedine že by mala už dávno niečo zamrazene. No to je v podstate jedno ma dieťa a to je hlavne.
@butterfly333 tak vieš, keby do toho DV vpravili aspoň niečo z mojej gén. Výbavy ... a neverím , že sa to už niekde nerobí ... ale toľko pniazkov nemáme 😢 ... tak ale nechcem tu hovoriť o možno fikcii... premýšľame už aj o adopcii ... premýšľam na kadečím ... túžba po bábätku j veľká .. to pochopí len ten kto to zaživa :(
(V práci som už sa najhoršiu, lebo som sa už mala zmieriť s tým že dieťa nebudem mat ... už mi vyčítali PN čo som bola po operácii pr EUG a neskôr po MÁ... proste ženy čo sú na materskej 5-8 rokov sú ok a ja som tá zlá ... )
@nila1111 Ahoj, ja si myslím, že Judíniová má toľko prachov, že mohla si vyberať centrá, kde na to pôjde !!!!!! Slovensko a Čechy podľa mňa určite vylúčila, ja som čítala na nete, že v minulosti bola v Rakúsku a nepodarilo sa to. A Teraz tesne pred 50, žeby záhadne prirodzene otehotnela !!!!!!! Určite nie, len to sa nikde nedočítame, všade sa píše, že bola tehotná a má dieťa - iba výsledok, ale ten postup ako k nemu prišla - ten nikto nezverejní, bohužiaľ !!!! Ja jej ho prajem, ale má o 5 rokov viac a má dieťa ..... a ja môžem chodiť po centrách a prd z toho ....... len peniaze vyhadzovať .....
@cuttina suhlasim. , bola som v Ke a nemozem hodnotit kladne, strata casu a penazi a hlavne zdravia , bola som iba pokusny kralik pre zacinajuchich lekarov, urcite by som sa v druhom zivote vybrala ihned do cr, uz som mohla mat doma vlastne dieta ... zial , uz mi ostava len verit na zazraky ...

@rami2410 ja som testy po ivf nerobila. Pretoze nie su 100% presne. Z embrya mozu odobrat z jednej strany zdrave bunky a z druhej strany su postihnute a vysledok moze byt skresleny.
Popripade bunky z vonku su postihnuté, ale embryo dnu je v poriadku a moze sa vyhodnotit ako nezdrave embryo.