icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

petuska2110
9. jan 2017

ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo.
Ked čítam tuto poslednu vetu hlavne tú čast o tom ako vek je len číslo nedá mi sa nezapojit.
Moja matka mala mna ked mala skoro 41 a ked sa narodil moj brat 44 rokov.
A teda ako dieta co si toto prežilo to musím napísat ako vek je len číslo. Narodila som sa predčasne akutnou sekciou moje zdravotné problemy tu rozpisovat nebudem bolo by to velmi nadlho. Staci zhrnut že svoj boj som vyhrala velke sance mi nedavali . Tahalo sa to samozrejme somnou dalej aj ked som bola starsia od chudokrvnosti po všetko možné vada srdca/pluc....
Moj brat taku sancu nemal. Narodil sa planovanou sekciou tažko postihnuty mal toho vela naraz rozpisovat sa nebudem. Svoj boj prehal ako babetko.
K veci moji rodicia ktory mali svoj vek to mali tažke ked som sa narodila boli dobre zabezpeceny ale ako roky pribudali bolo tazke najst pracu malokto zamestna 50nikov nespominajuc že maju vela zdravotnych problemov ktore žial idu z vekom. Takže to nebola malina vychovavat male dieta ani po finacnej stranke ani fyzickej. To že vam je dobre a citite sa byt mlade teraz sa za 10rokov zmeni. Tak ako u mojich rodicov. Ked budu mat deti okolo 20 bude vam 60+ budu chciet ist na vysoku a pod co je fin. narocnejsie a budete tesne pred dochodkom alebo už v nom a to minim co davaju + vydavky budete radi že mate pre seba. Ako zaver by som rada dodala že som sa odstahovala ako 18 rocna čím som im pomohla najviac kedže už nemali vydavky. ano snažia sa mi pomahat a su skveli obaja dochodcovia. No ich vnucata ani ja si ich dlho neuzijeme kvoli zd. problemom. Zivot dietata ako ja neni lahky a nie raz by som si priala mat rodicov aspon o 10rokov mladsich ale ja si stazovat nemozem poznam viac ludi s podobnym osudom a už rodicov ani nemaju alebo niečo. Pisala som svoje priklad poznam ich viac. Tak si prosím vas velmi dobre zvážte či je dobrý nápad mat deti v takomto vysokom veku je to každého rozhodnutie a uprimne mi je to jedno. Ale pomyslite aj na svoje nenarodené deti kt. možu mat zdr. problemy a iné veci ako napr. v škole prišla pre teba babka "ale tonieje babka ale moja mama". Nespominajuc že rodičia nedržali krok somnou ani z dobou.

berginkan
9. jan 2017

@petuska2110 doba je ina. o 10 rokov nas tam takych "babiek" bude viac ako "klasickych" mam. a prepac, ale ja nemam narok na dietatko? len zato, ze mi nebolo dopriate a budem ho mat neskoro? chapem tvoje dovody, ale nie kazdy je taky. musia tam byt predispozicie, to ze su problemy nie je predsa pravidlo. to co pises ty sa moze stat aj mladej mamicke

petuska2110
9. jan 2017

@berginkan nie tak to myslene nebolo ,,,,,,,,nepochopila si to. Máš narok načo chceš a ano doba je iná aj medicína išla dopredu. No stále je vačšie percento že po 40 maju deti vacsie zdr.problemy. A doba sa nezmenila vo financiach len sa zhoršila nebudem to rozpisovat nejdem sa tu s vami hadat lebo kazda jedna si tu budete svoje pisat aj mama si svoje tvrdila ked pochovavala syna a trpla či vobec budem v poriadku pochopila. Nespominajuc že keby dobrovolne neodidem by to nezvladly nedostala som sancu ako ostatne deti. Ale to je vsetko jedno možno ti to raz vysvetlia tvoje deti aký velky rozdiel to je. Su aj iné moznosti adopcia napr. a podobne ale KAŽDÝ NECH SI ROBI AKO UZNÁ ZA VHODNÉ ALE TREBA ZVAŽIT AJ RIZIKÁ.

berginkan
9. jan 2017

@petuska2110 adopcia? no s tym ratam, ak sa nepodari. ale tiez si mam adoptovat velke dieta? len aby to bolo ok? a jasne, ze zvazujem rizika, ale my sa snazime niekolko rokov a nedari sa a je mozne, ze to nechame, ale aj tak si myslim, ze nebudem rozmyslat takto - nemat dieta, lebo raz budem dochodca atd
neviem, mozno som to zle pochopila, mozno nie. nedivam sa na vsetko cez peniaze. kolko rodin vychova z mala deti a chodia na VS, maju viac moznosti zarobit si atd. podla mna porovnavat nieco co bolo pred 30 rokmi je fakt odveci...

petuska2110
9. jan 2017

@berginkan moji rodicia mali dobre zabezpecenie svoj dom ziadne pozicky/uvery otec mal skvele zamestnanie kde robil 20rokov mama tiež a co sa stalo......firma kde robil otec sa rozpadla prepustili vsetkych mama dostala mozgovu poražku-invalid. najst novu pracu po 50 level expert. Mladší sa skor zamestnaju zazila som to neni to tak davno cca 5rokov naspat nic sa nezmenilo 😂 mysli si to dalej.

berginkan
9. jan 2017

@petuska2110 nuz tazko takto. ty si zrejme otehotnela hned...ty si ani nevies predstavit co to, tuzit po dietatku od 20 a nemat lebo...mysli si aj ty co chces, ale nevies sa vzit do nasej koze

petuska2110
9. jan 2017

A pre vysvetlenie pred 30 rokmi???? bože je mi 23😂 Nenasli poriadnu pracu ani jeden museli do predcasneho dochodku a maju ho tak vtipny že až, cely život robili😂 Podla mna porovnavat 20-30 rocneho coveka zo 40-50 sa nedá asi by som ti musela predstavit mamu ako ju otacali pri dverach a mohla mat viac skusenosti aj byt lepsia a sancu jej ani nedali racej zobrali niekoho kto ma 20, pri tej velkej nezamesnanosti si mohli vyberat a stary sa im nehodil smutna slovenska realita to eni ich pripad len vydim to okolo seba vsade ale nejdem tu slohy pisat.

majaxy
9. jan 2017

@fialka88 Máš pravdu, ja sa nechcem deptať, len aj lekára mám na další psychologický proces, tak je to des

persica
Odpoveď bola odstránená
petuska2110
9. jan 2017

@berginkan ale viem vas pochopit aj mi je luto že vam nebolo dopriate ja tu len pisem o moznych rizikach co sa može stat ja vas neodhovaram ani nic. Ale vidím aj to čo spravila s nasimi strata syna, Ako ich nicilo ked mi nemohli dat vsetko čo som potrebovala, nemohli nájst prácu, nechapali vela veciam dnesnej "doby" to by musela ozaj mamina napisat čo to bolo a stale je, jej pohlad na vec. Ano mám mladá deti po svojej skusenosti som nemienila cakat dlhsie kvoli tomu čo píšem. A prajem aj vám aby ste mali či už svoje alebo adoptované. Prajem vám všetko dobré do života hlavne zdravie. Baby každej jednej z vas prajem aby ste mali deti a ako matka vás dokažem pochopit vašu tuzbu po dieti moji synovia su vsetko čo mám a moj zmysel. Ja som len skutočne chcela aby ste zvažili možné riziká . Je mi luto že neni každemu dopriate býva to skor naopak a tj. deti majú aj tie čo sa nestaraju ale tie čo by boli perfektne matky nie ☹

majaxy
9. jan 2017

@petuska2110 Si dobrá žena, dakujem

martinsen
9. jan 2017

@mimik07 gratulujem a držím palce,nech to dobre dopadne. Podobný zázrak sa stal mojej kmarátke, mala 21 rokov, keď jej na základe rôznych vyšetrení lekári povedali, že nikdy nebude mať deti, (alebo len zázrakom) kvôli nejakej hormonálnej poruche, zrútila sa. Mala vážnu známosť chcela sa vydávať a toto nečakala. Hneď na ďalší mesiac po tejto správe otehotnela. Keď jej gynekológ vypisoval tehotenskú knižku, tak jej povedal, že jej organizmus sa doslova "zľakol " a preto vraj otehotnela 🙂 Vraj z toho šoku 🙂 Narodila sa jej krásna zdravá dcérka a s manželom sa roky pokúšali o ďalší takýto zázrak. A aj ten sa podaril keď mala tesne pred 40 tkou sa jej narodila druhá krásna zdravá dcérka.

petuska2110
9. jan 2017

@persica nechcem tu ozaj pisat zdr. Stav chudokrvnost nebolo to najhorsie, pisala som ze som sa narodila akutnou sekciou predcasne nedávali 0 mi veľké. Šance. Na prežitie. A urobila by som chybu v tom ze som to napísala ako dieťa z môjho pohľadu, moja matka po tejto akutnej sekci ostala v bdelej kome. Ťakze. To nemala ľahké. Ani ona. Ja mam napr. Nedovinute pľúca selest/problemi so srdcom problémys klbami/chrbticou atd. A druhý pôrod. Mami plánovaná. Sekcia mala komplikacie museli ju "vybrat"vaječniky maternicu .......brat sa narodil nedovinuty chyba vo vývine. Ozaj to tu nechcem písať na takéto. Témy. Sa ani doma nebavime. Pri sone to nebolo vidno tvrdili ze bude zdravy. V pripade že vás. Niečo. Zaujíma napíšte mi do ip. Prajem vam vsetko dobré. Hlavne veľa. Zdravia. Ostatne sa spravi zdravie je najdôležitejšie. Bez neho to nejde. Nebojte sa medicína. Pokročila verím. Tomu ze sa dočkáte. A bude všetko v poriadku. Riziko je vždy. Aj ja som prežívala. Strach bala som sa ze. Sa stane to co mne alebo bratovi a tam hore niekde mi dopriali 2zdravé. Deti.

mimik07
9. jan 2017

@martinsen dakujem

persica
Odpoveď bola odstránená
fedorovamaria
9. jan 2017

Žienky pridám svoju skúsenosť, moji rodičia ma tiež mali v staršom veku otec mal 53 a brala som to ako normálnu vec ,keď som bola mala a niekto sa spýtal či je to starký,bola som hrdá na to že môžem povedať nie ,to je ocino.Dal mi toho strašne vela, nie hmotného ale vychovou.Otec bol stará škola ,prísny ale spravodlivý. Vety ako pozdraviť je slušnosť a ozdraviť povinnosť si budem pamätať celý život. Aj na strednej keď sa ma spolužiaci pýtali na to koľko majú rokov ,vravela som o nich tak že mali ich obdiv nie výsmech.Takže ja im ďakujem za to že mi dali to najlepšie čo mohli život. Tiež som mala deti v dvadsiatke lebo som po nich túžila od šestnástich, su môj zmysel zivota a keď na mňa pískali synovi spolužiaci ,nebola som hrdá ani pyšná .Krása je pominutelna,to podstatné ostáva navždy. A deti milujú svojich rodičov ,bez ohľadu či sú pekný, škaredý

dai
9. jan 2017

@petuska2110 pises velmi silno tendencne - to co sa stalo tebe so starsimi rodicmi sa ti mohlo stat aj s mladsimi - ja niekedy zasnem ked niektore zeny napisu ze maju 25 a podobne - lebo vyzorom by som tipovala 40-50... vidim to aj na stretavkach zo skoly ake obrovske rozdiely su medzi zenami, ktore sa o seba staraju a ktore nato kaslu ( tych 20tok ktore su pysne nato ake su tucne a pod. lebo su matky je tu tiez plny kon...) o kondicke a elane do zivota ani nehovorim...
to ze si sa narodila chora... beriem ze s vyssim vekom sa zvysuje riziko ale neznamena to ze mlada ma zdrave a starsia chore deti - toto je len statistika, nic to nevypoveda o konkretnych detoch konkretnych zien... detto fakt ze tvoji rodicia mali problem s pracou - poznam vela 50-60rocnych ktory taky problem nemaju a trh prace sa o nich bije...takze nepausalizuj, toto velmi uzko suvisi s kvalifikaciou a dopytom na trhu prace...

petuska2110
9. jan 2017

@dai NIE NEPOCHOPILA SI NIC Z TOHO ČO SOM PISALA JA SOM nikde nepisala že sa musi stat toto! ale aby zvazili rizika že sa to može stat! Všetko sa može stat, ked to najmenej cakame a vobec nepredpokladame. A ja poznam vela ludi okolo 50 čo su vysokoskolsky vzdelany a nemaju pracu nevedia si najst ani v obchode ako predavacka s oblecenim + nejake zdr. problemy a nemože robit čokolvek. Ale nema to zmysel riesit ani sa dotahovat každý ma svoj nazor. A teraz nwm či si myslela mna lebo nemám pocit že vypadam na 40.😂

dai
9. jan 2017

@petuska2110 ale pochopila som vsetko co si pisala... pisem ze pises vlastne zazitky - rovnake by ti mohla napisat aj zena ktoru matka porodila v 18tich... proste len pisem ze toto s vekom nema nic spolocne - a myslim ze kazda zena zvazuje rizika, cize pisat taketo prispevky je uplne irelevantne ( zeny v 40tke uz nie su 20tnicky, ktore sa mnohokrat rozhoduju nahodne, ci na zaklade hormonov etc. ... v 40tke uz zapajas omnoho viac tu rozumovu zlozku... )
- stale si myslim ze zena okolo 45 s dobry cv, skusenostami etc. ... najde pracu milionkrat lahsie ako mlada mamka bez skusenosti s 2malymi detmi... ja mam zas v svojom okoli kopu zien 40-50 ktore bez problemov maju super pracu - cize sa mozme prekarat kto z koho - toto je asi na zvazeni konkretnej zeny a jej konkretnej situacie ci pojde alebo nepojde do dietata v tomto veku...
nezaujima ma ako vyzeras, je super ze nemas pocit ze na 40... podla mna ked sa zena o seba stara tak od 25 vyzera rovnako do velmi vysokeho veku ...

dai
9. jan 2017

@petuska2110 som si teraz otvorila tvoj blog ked pises o tom vyzore - teba tam nie je moc vidiet, ale to co som videla tak mi pripominas moju svagrinu - ma 42 , krasnu plet, ziadne vrasky, nikdy by si jej ten vek netipovala😉 posobis normalne na mna, ani dietatko ani stara... presne to co pisem... tvoj muz ale napr. na mna uz posobi starsim dojmom - tipovala by som mu tych 35+

petuska2110
9. jan 2017

@dai nechce sa mi rozpisovať, vek nejde z rozumom. Poznám 40 čo bývajú u rodičov a živia ich aj z mužom a dieťaťom bez srandy. A poznám v mojom veku čo sa starajú samé o seba a rodinu. On má 35+ takže tipujes správne. A poznám viac prípadov kde si nezvazili to čo som písala a tak to aj vypadá. A to je jeden z dôvodou prečo som to napísala.

dai
9. jan 2017

@petuska2110 oki, zase sme pritom ze sharujeme len svoje subjektivne nazory... ja napr. nepoznam ani jednu zenu ktora by v 40 rokoch byvala u rodicov , 20tnikov desiatky😉 a vo vaecsine pripadov nastastie ten rozum vekom prichadza😉 ci sa budeme priet alebo nie, zas nemozes spochybnovat vsetko...
cize ty pises ze okrem seba poznas viac pripadov kde otehotnela zena po 40tke a vsetci maju problemy?🙂

petuska2110
9. jan 2017

@dai nie panebože všetci nikde som také nič nenapísala tak nwm prečo má tahas za slovíčka. Prepáč ale nebudem NATO už reagovať nech napíšem hocičo aj tak si to vyložis po svojom. Pekný deň prajem.

dai
9. jan 2017

@petuska2110 ano, reagujem , lebo ty strasne zovseobecnujes na zaklade 1 tvojej skusenosti a tu sa snazis predat tym ze pises ze sa to deje mnohym konkretnym osobam co nie je pravda... to je vsetko... tato tema nie je o tebe, rodis mlada tak si v pohode... tieto zeny tu len zbytocne strasis...

berginkan
9. jan 2017

@dai dakujem, hladala som to slovo. strasi. ano @petuska2110 si totiz neuvedomuje silu a vahu svojich slov a rovnako si neuvedomuje, ze k tejto teme nema co uz dodat. vsetko podstatne povedala, aaj viac co nikto nechcel. pretoze kazda asi mame vlastny a zdravy rozum (myslim ze 90% sme mudrejsie a skusenejsie ako 20rocne) a teda si asi zvazime. nemusi nam to tu niekolkokrat opakovat...fakt sa niekedy citim, ako v skolke

kakatulik
9. jan 2017

@mimik07 tak toto je uplne najsamlepsie na svete. Uz len,aby to takto pokracovalo.😍

lelia
9. jan 2017

@petuska2110 haaalllooo netyka sa ta tato diskusia.Tu su snazilky 42 a vyssie.Ja som sa tiez mame narodila po 40 a som OK. Mam aj ja deti po 40 a su v poriadku,chvalabohu zdrave a sikovne. Nezovseobecnuj.

mamamonika
10. jan 2017

@petuska2110 Nedá aj mne zareagovať na tvoje príspevky. V prvom rade skupina má názov snažilky 42plus. Čiže ak prispievam do nejakej skupiny, tak sa snazim prispievat vtedy, ak sa ma to tyka. Myslim, ze teba sa tato skupina netyka a zda sa mi dost NEÚCTIVÉ voci ostatnym zenam,ktore to stastie nemali alebo maju zdrav.problemy alebo nemali zivotneho partnera , aby si ich stresovala a poúčala ci maju alebo nemaju mat dieta. To je vsetko kazdeho osobna a intimna vec. Prepac, ale z tvojho prispevku mam dojem, ze mas velmi negativne skusenosti z detstva, lebo si mala starsich rodicov a dodnes si sa s tym nevyrovnala. Ale povedzme si na rovinu, ze teraz je uplne ina doba ako bola pred x rokmi, ked nase maminy rodili od 18 rokov. V prvom rade bol socializmus, ked mal kazdy garantovanu robotu a v druhom rade , ked sa ludia zobrali dostali aj byt bez problemov. Vela ludi odklada materstvo aj z dovodu, ze nie su financne zabezpeceni, nemaju vlastne byvanie a podmienky pre zivot. Ani 30 rocnym dnes nikto negarantuje pracu.Nikto nevie kolko bude na tomto svete a keby som mala rozmyslat, ze co sa mi moze stat aj zdravotne tak nemam dieta vôbec! Co sa ma stat sa stane, ci v 20,30,40 alebo 50. To je moj pristup a poznam vela kamaratiek, ktore mali druhe alebo prve dieta po 40 , mali na to vazne dovody a chvalabohu deticky su zdrave a mamicky tiez, dokonca omladli pri nich. Kazdy nech robi ako citi a tato skupina bola vytvorena na podporu a nie na degradovanie niekoho. Na zaver jedna mudra veta, ktoru hovori moj znamy: Názory jsou ako díry v prdeli, má ich každý! Takže ži a nechaj žiť a skús sa pridať do nejakej inej skupiny napr.či obliekať pančušky v zime dietatu alebo nie alebo ako co najrychlejsie schudnut po Vianociach.🙂

renimac
10. jan 2017

@fedorovamaria ja presne to iste 🙂 ocino mal 50, ked som sa narodila, ale duchom bol mladsi ako moja mamina, ktora je ovela ovela mladsia. Som mu vdacna za vychovu aj pohlad na zivot, ineho by som nechcela. Tot moja skusenost 😉.

dai
10. jan 2017

@mamamonika suhlasim s tebou... len dodam ze niektore zeny jednoducho ani dovod nepotrebuju... ja teda este nemam 40 ale ani nie uz tak daleko, mam 2 deti a rozmyslame nad 3tim... dopriate nam bolo, ale jednoducho chceme este dalsie babatko... a to je aj to co vidim v svojom okoli... rodiny zacinaju byt pomalicky vaecsie a mnohokrat sa rozrastaju prave v tom vyssom veku - cize aj mila petka mozno v 40tke este po babu zatuzi...
my sme mali teraz stretavku - mam spoluziacky co rodili hned po strednej v 18tich ( co uz v tejto dobe by bolo v 19-20tich...) , cize maju uz viac menej dospele deti... a k tym maju teraz 1-2rocnych drobcov...