icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

zuzka2505
28. feb 2017

@rula skúsim zajtra dnes už nemám test neviem čo si o tom mám myslieť tá čiarka včera bola viditeľná hneď a dosť silná. Žeby ten duch bol až tak silný a dnes už tam nebolo nič. No uvidíme ako to bude pokračovať.

mamamonika
28. feb 2017

@zuzka2505 JAAAJ škoda, na budúce určite vyjde.🙂 Možno si mala nejaký zlý test ten predtým. Kočky ja som tiež po 3 MA, ale podľa mňa bol najhorší ten prvý a teraz to beriem už tak, že ak by som náhodou otehotnela, tak co ma byt to bude, co sa ma stat sa stane..... Zmenila som gynekológa a pozrel vysledky z imuno a ostatne a ked mi bolo povedane, ze mam pichat fraxik hned akonahle uvidim ducha,on mi povedal, ze podla vysledkov nemam taky problem s hustotou a to co sa mi stalo 2xMA a treti anembryomola ze to s tym nesuviselo. Ze ak budem tehotna a budu mi meskat 10 dni tak mam prist. Tak teraz ma uplne zmiatol........

zuzka2505
28. feb 2017

@mamamonika držím palce ja to tiež tak beriem že čo sa má stať stane sa

jojina11
28. feb 2017

@brigget až teraz som si všimla., že som napísala hlúposť/ asi od rozčulenia/
malo tam byť , že môj manžel je odo mňa o 9 rokov mladší

eliska13
28. feb 2017

@zuzka2505 a kolko mas rokov, ked sa smiem spytat?
@brigget bud rada, ze ste sa rozisli.A nepodcenuj sa psychicky Ta zdeptal tvojim vekom este dobre, ze sa vyfarbil

zuzka2505
28. feb 2017

@eliska13 v máji budem mať 41

brigget
28. feb 2017

@eliska13 dakujem ti , to mas pravdu sebavedomie mi dostal na nulu, inak ked sa mi nepodarilo otehotniet lekar mi navrhovali prefuk vajecnikov, ja som bola ochotna ist, lez sa pytal, ci partner bol na testoch , ze nema problem s pocatim, ked som mu to povedala, zeby on najprv mal ist tak sa ohradil, ze on nikam nejde, lebo problem je vo mne a bolo vybavene

brigget
28. feb 2017

@jojina11 moja gratulujem ti k takemu muzovi, prajem ti vsetko dobre aj vam vsetkym dievcata co ste ma podporili, velmi si to vazim

dagaz
28. feb 2017

@martinsen jonasova metoda je uplna hovadina na ktorej niekto zaraba...podla ich super vypoctov by som uz bola davno tehotna a cuduj sa svete niesom. A takych zien poznam zopar.

rula
1. mar 2017

@zuzka2505 ahoj, no ako si dnes na tom ?

bevab
1. mar 2017

Ahojte,mam 41 rokov a chceli by sme este jedno dietatko. Posledny mesiac sme sa intenzivne snazili. Menstruacia vsak dorazila o 2 dni skor aj ked posledne 2 prisli presne. Dalsia vec, ktora je cudna jeden den bola silna a posledne 2 dni len slabucke spinenie. Bezne doteraz 7-8 dni a prve 2 dni silna. Teraz vobec neviem co si mam mysliet. mal niekto podobne skusenosti ?

rula
1. mar 2017

@bevab môj úžasný pán dr. by Ti povedal, že si v prechode 😅 ...V októbri ma takto isto odbil... Neboj, vrátoš sa do normálneho cyklu.😉

bevab
1. mar 2017

@rula fuha toto ma tiez rano napadlo...a samozrejme ma to nepotesilo :(

bobulazelena
1. mar 2017

@brigget ahoj ja sice nepateim este do vasej vekovej kategorie ale nedalo mi nezareagovat, ze ten tvoj chlap bol ubohy debil. U nas sice to nie je o veku ale o parametroch plodnosti...u mna problem v imunite, teda ja mam problem ostat tehotna a moj muz by mohol opldnit pol okresu podla vysledkov, ale pekne ochotne so mnou navstevuje so mnou vsetky potrebne vysetrenia. Veru dobre ze si sa takeho debila zbavila, urcite na teba caka niekto lepsi. ✊✊✊

kvetinka75
1. mar 2017

@rula moja kamarátka bola na tom podobne a tiež že prechod a aj bol. Takže možné je všetko. U niekoho skôr u niekoho neskôr ale čo mám kamarátky po 40-ke tak tesne po 40-ke začali všetky tie problémy a všetky súviseli s prechodom. Aj keď sa pomocou liekov - niektoré, upravili tak šanca, že by boli tehotné ešte niekedy, bola minimálna. Nechcem nikomu brať ilúzie ale treba sa pripraviť aj na takúto možnosť.

zuzka2505
1. mar 2017

@rula dnes som ešte neskúšala lebo nemám test ale si skôr myslím že ten prvý test bol chybný lebo nemám vôbec žiadne príznaky. Urobím zajtra ráno ale už som s tým zmierená že tehotná nie som🙂

santine
1. mar 2017

@bevab
Ahoj, toto som mala aj ja... dvojdnova slabsia ms a potom 1 den spinenie. Rozdiel oproti tomu, ako to bolo cele roky predtym. Kadeco som citala, o znizenych hormonoch, znizenej vystelke ☹. Prve dieta sa nam s predch. manz. podarilo na 2. pokus pred 12 rokmi a teraz od leta nic s druhym partnerom. V lete budem mat 41. Zacala som aspon s alchemilkou a ms trochu zosilnela.
Podla Dr. je aj slaba ms normalna, vraj niektore zeny maju len velmi slabe krvacanie a je to normalne... no ale neviem neviem... bola som na kontrole, ze ci je to normal, ci som ok, bolo to akurat v case ovu, Dr. povedala, ze ovu bude v priebehu par hodin a vtedy namerala vystelku 7 mm. Odisla som povzbudena ale zase nic z toho v ten mesiac.
My teraz este riesime byvanie a pracovne stresy a duuufam, ze sa situacia ukludni a v aprili sa mozeme sustredit na najdolezitejsie veci. Lebo kariera aj vsetko pocka ale toto veru nie.

santine
1. mar 2017

@kvetinka75
to neznie optimisticky. My sa uz chystame na konzultaciu do CAR, nech sa na nas pozru.
Ja ratam so vsetkym, vsak sme realisti, ale este dufam, lebo AMH vyslo v norme. Snad uz nie som v prechode! MS mi slabne posledne mesiace... Uvidime. Zeby sa predala stafeta na dalsiu generaciu? Lebo dcerenka 11 rocna uz silno menstruuje chudatko... snad budem aspon babka raz! 🙂

bevab
1. mar 2017

@santine Presne aj ja mam dceru (8 rokov). Podarila sa na prvy sup ako sa hovori. Tento mesiac bol dost stresujuci (stahujeme sa, vela prace). Tak neviem ci to naozaj moze s tym suvisiet....rozmyslam na tym, ze asi pojdem ku gynekologovi.

santine
1. mar 2017

@bevab no my sa stahujeme koncom mesiaca... som zvedava, co ti povie gynekolog. mozem sa spytat, kolko mas rokov?

bevab
1. mar 2017

@santine v juli 42 :(

kvetinka75
1. mar 2017

@santine držím palce, nech to dopadne ako si želáš, ale prírodu človek veru neoklame. Teraz je moderné rodiť po 40-ke, ale príroda je príroda. Ja mám tiež 42 a od 40-ky tiež sem-tam výkyvy. Ale zatiaľ všetko v norme. Prírastok síce už neplánujeme - keby sa zadarilo, bola by som rada, ale pýtala som sa priamo lekára čo on na to a povedal že ak veľmi chcem, nech skúsime ale veľké šance tomu nedáva. A vzhľadom na vek, som to nechala tak. neviem si predstaviť, ako by som znova zvládla ten kolotoč. KeĎ si predstavím čo všetko som stíhala v 30-ke a aká unavená som teraz.

santine
1. mar 2017

@kvetinka75
Prve dieta som mala v 29 a chcela som velmi aj druhe, kludne aj 5 deti... 🙂 Exm bol ale ineho nazoru. Tak sme sa rozviedli a ja sa definitivne zmierila s tym, ze uz dalsie dieta mat nikdy nebudem, ze mam toto jedno zdrave a boli sme ako tak stastne.
No a potom som stretla svojho noveho partnera, uz ako 39 rocna a on dietatko velmi chce. Cas strasne leti a ja si niekedy myslim, ze si zo mna ten zivot striela a po tom co som bola 30-rocna rozvedena sice zdrava "plodna", uz zmierena so situaciou, po rokoch nastal cas, ze sa znovu snazime, ked uz moje telo nefunguje tak bezproblemovo.

kvetinka75
1. mar 2017

@santine u nás detto, len s tým rozdielom že som sa nerozviedla, niekedy aj ľutujem ale čo už, čas sa nedá vrátiť a teraz už rozvod by bol asi zbytočný, kým človek na niekoho ďalšieho natrafí ak vôbec
tak som sa spoliehala na náhodu-nehodu a tá neprišla, asi už nič ani nečakať

santine
1. mar 2017

@kvetinka75 dodnes neviem od exm pricinu, preco sa tak rozhodol 🙄
tak cakame a dufame, ci nam este bude pozehnane 😉
obavam sa, ze ked to nepojde, ci novy vztah vydrzi...

sofia1
1. mar 2017

Kočky chcem sa vas spytat,ked vam robili krvne testy v 14tt a mali ste negat.vysledok na downov atď.tak v 16 tt ste nemali pozitiv.vysledky?

santine
1. mar 2017

@sofia1 no ja zatial nie som tak daleko... 🙂

marcelka1990
2. mar 2017

Môžem sa k vám pridať? Mám za sebou 2 x MA..1 x v 11 týždni a 2 x v 7 týždni. Ten druhý potrat je ešte veľmi čerstvý, čítam tu, že niektoré ste tým prešli viac krát. Ako ste to zvládali a ako skoro po MA sa vám podarilo opäť otehotnieť? Ako dlho ste čakali so snažením?

tagon
2. mar 2017

@marcelka1990 ja mam za sebou MA 4x..uz som bola na konci so silami aj s nervami..mne trvalo celkom 13 rokov kym som porodila svoje prve dieta v 38 rokoch..teraz mam 40 a tento mesiac rodim znova☺ je to tazke..ale sme silne zeny a zvladneme tusim takmer vsetko☺

butterfly333
2. mar 2017

@tagon to je super držim palčeky aby všetko dopadlo dobre. Ja verim že aj nam sa to konečne podari. Snažime sa 3r. Mám za sebou 5xMa.