Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
Ahojte,
rada by som sa Vás spýtala, či Vám Fertiprona (alebo ako sa to volá, neviem presne) Inofolic, Inofolic combi pomáha? Lebo ja beriem Inofolic cca 1,5 roka - a teraz som brala Inofolic combi - a nič, žiadne otehotnenie. A môj gynekológ mi povedal, že užívanie týchto doplnkov je len marketingový ťah - a povedal, že tomu neverí. Tak neviem, ja čo som už vrazila do týchto vecí - a bohužiaľ bábätko nikde. Asi som veľmi stará, keď mám 40 a 10 mesiacov. No čo už, neviem už čo mám robiť ? Som zúfalá. Veľa, čo tu píšete už máte detičky, a ja stále nič. Asi to je môj osud. Ste asi lepšie nastavené, ako ja, alebo neviem v čom to je ...... Majte sa krásne.
@karmen007 mne sa tiez nedarilo,bola som aj na umelom v Brne,to bolo v septembri,a stale som brala rozne vitaminy.A nic.Tak pekne krasne som vysadila vsetky vitaminy,nato ma manzel na stedry den poziadal o ruku a tym som sa asi uvolnila.S muzom sme sa dohodli,ze ak nic,tak este raz skusime IVF niekedy v lete.A nebolo uz treba.Prirodzene som v aprili otehotnela.Vela zohrala psychika. Mala som 40 a dva mesiace pred 41 som rodila prve a o 1,5 roka druhe,mala som 42,5 roka.To uz prislo uplne necakane.Pre mna su to uplne zazraky.Drzim palce,aby si mala tolko stastia ako ja.Jedine,co mozem povedat je,ze nebola som stale s tym zmierena,ze by som nemala vlastne deturence,aj ked som si bola kazdym dnom vedoma,ze cas sa kratil.Nejako v podvedomi som stale citila,ze raz to pride. 🙂
@lelia Ahoj,
veľmi Ti ďakujem za dojímavé, láskavé a krásne slová - vety. Je to ako z rozprávky. Ako píšeš, tak ty si v podvedomí cítila, že to príde. Tak ja akoby som cítila, že to nepríde. Lebo u mňa psychika zohráva veľkú úlohu - ale snažím sa na to nemyslieť. Ale to sa nedá. Skoro každú noc mám také myšlienky, aký by som mala život aspoň 1 dieťaťom - ale - u mňa akoby prevládal strach, či by som to zvládla. Lebo som mala v minulosti vážne psychické problémy - ale tak. Ale teraz mám psychiku výbornú - i tak to nevychádza. Nechcem to siliť, ale bodaj by si mala pravdu. Chcela by som ťa nasledovať, veľmi by som chcela patriť to skupiny báb - kt. mali dieťa po 40, 41 a 42 roku. Ale mňa asi p. Boh trestá - lebo som v minulosti nadávala na deti - vieš, a to som nemala. Ty určite musíš mať oveľa lepšiu povahu ako ja - i keď rokmi sa pokúšam mať lepšiu povahu - teda byť dobrá sama k sebe, k rodine - kt. najviac ubližujem, lebo som dosť impulzívna, výbušná. Ale nebudem ťa zaťažovať mojimi problémami. Ešte raz, veľmi Ti ďakujem za odpísanie a podporu - z tvojej strany. Maj sa krásne s rodinkou - a veľa, veľa, zdravíčka.
@karmen007 Neprestavaj verit. Ja uz mam jednu dceru dospelu a druhe sa nedarilo.Ked sa podarilo tak to skoncilo potratom dokonca dva krat. Vzdy som tuzila mat aspon dve deticky a som si vravela ze do 40 to stihnem. Brala som kde co robila ovu testy a stale sa nedarilo. Uz som myslela ze tiez pojdem do prechodu moja mamina aj starenka mali v 42 - dvoch a to je vraj dedicne. Uz som pomaly prestavala verit ze by sa nam mohlo zadarit a predstav si v januari som mala 41 a este v ten mesiac sa zadarilo☺. Teraz som v deviatom tyzdni a aj ked nemame este vyhrate dufam ze dojdeme zdarne az do stastneho konca☺. Velmi ti drzim palce aby sa aj vam zadarilo☺.
@karmen007 neboj, aj ja mam svoje muchy. Len prosim Ta nezmier sa s tym,ze nebudes mat babiku. Jasne,ze nemysliet uplne na to sa neda,aj ja som stale myslela, ako mi ubieha cas,doslova hodina po hodine.Ale verila som, ze panbozko ma ma rad, a ako vzdy mi pomoze.Mozno to bude niekomu smiesne a hlupe,ale mne sa v zivote vzdy vsetko splnilo.Tako ako dobre,tak aj zle 100nasobne. To,co som si zelala a velmi chcela,sice sa nesplnilo hned,mozno ani o tyzden,rok, ale splnilo sa. Treba si len verit a doverovat.Velmi,velmi Ti prajem a vsetkym,ktore tuzite po vonavych a najkrajsich bezzubych usmevoch,aby ste sa jedno pekne rano zobudili,a neverili,ze na teste su dve ciarky.Tak ako ja,stale som ocami tlacila druhu ciarku,a ked tam bola,tak po teraz neverim,ze tie dva chrobaciky su moje. Dakujem tam hore. 🙂
@karmen007 este zareagujem na to,kde hovoris,ze zenam po 40 sa 1 dieta rodi tazko.Neboj sa,ja som obidve rodila prirodzene,vobec neriesili vek.Samozrejme,ze nie je to sranda,ale da sa aj po 40 prve dieta porodit bez problemo,aj druhe 🙂. Aj tehotenstva moze byt super,ako u mna.Mne keby nerastlo brusko,tak ani neviem,ze som tehu.Pri obidvocj mi ani raz nebolo zle,az ku koncu vyssi tlak.Ale to mavaju aj 20 rocne.Nesmies sa dat ovladnut strachom,ci by si to zvladla.Jasne,ze ano.Takou velkou energiou a nadejou do buducnosti by Ta to nabilo,ze by si bola prekvapena.Ja som sa citila o 10 rokov mladsia. Tfuj,tfuj, aby sa Ti zadarilo.
@lelia
@miriamn76 ahojte, to sa tak dobre cita 🙂 ja si tiez zelam, nech sa nam podari, ceeela rodina aj dcerka by sa tak tesili, tak snad nam bude dopriate... mozem sa vas este spytat otazocku? Brali ste predtym antikoncepciu? Ms ste mali normalnu? Lebo mne s vekom ms slabne a uz sa aj skratila na 2 dni (to ma trochu znepokojuje) a antik. som nikdy nebrala, kazdy mesiac sa vycerpava ovar.rezerva. Dik 🙂
@santine Ahoj. Ja som antiku nebrala vobec a ms sa mi skratil cyklus z 28 na 25 a mala som ako kedy ale vecsinou tych 5 dni no uz tri pred som zvykla spinit. A poslednu dobu mi to raplovalo tak som si dala agnucaston na upravu . Poradilo mi ho jedna kocka ze jej to dava dr. A k otehotneniu mi zrejme pomohol gel concrive plus na podporu pocatia☺. Nemala som ziadny hlien a to bol asi problem. V decembri som ho kupila a v januari sa zadarilo no robila som ovu testy aby sme nic neprepasli.
@santine antik. som brala v 24 asi 4 roky. Cyklus sa mi cca od 32 rokov skracoval z 28 najskor na 25, a v 38 dokonca na 22 az 23 dni. Menstr. trvala len 3 dni z toho 1 den bolo len spinenie.Bala som sa,ze uz idem do prechodu,ale vdakabohu este su dve dievcatka.A aj po porodoch mi cyklus zostal 22 dnovy.Dr. somsa nepytala,preco sa mi tak skoro zacal skracovat cyklus.
@bevab ahoj. Aj ja mam myomatoznu maternicu...pri prvom cisarskom sa doktor az vylakal ked prerezal maternicu a vyvalila sa krv...vravel ze maternica bola akokeby po vrch boli krcove zily. Teraz sa chystam na 6.ivf, doktorka o myomoch vie ale vravela, ze su zvonku a nijako nezasahaju do maternice takze by to v mojom veku uz neriesila chirurgicky...v tehotenstve by to vadit nemalo...tak jej verim a tak to aj beriem 😉
Dievčatá, nevydržali sme, malinký sa narodil v 28 tt, 4.3.2017 s váhou 1350 g 39 cm, sme na Kramaroch, zatiaľ nemá žiadne závažné problémy, je v inkubátore.
@lilislnko Držím palčeky ❤
@lelia dakujem za odpoved 🙂 aj ja to mam podobne s ms. 24 a 25 dni pekne na striedacku, posledne mesiace co sme sa zacali snazit, tak 26 dni. S dcerkou pred 12 rokmi som otehu pri 28 dnovych cykloch. A co ti povedal Dr. na ten kratsi cyklus, ze normalka?? Mne sa zda, ze ms zosilnela ako pijem alchemilku.
@miriamn76 ahojky, dakujem za tipy 🙂 a velmi drzim palce, nech ste zdravi a silni a vsetko dobre dopadne 🙂 ja som rovnaky rocnik a 41 v lete, tak snad sa aj nam zadari.
skusim sa Dr. popytat, co ona na ten liek... aj gelik skusime, lebo to mam podobne. telo sa meni, niekedy ma chyta panika, ci to este stihneme.

@santine dakujeeem 🙂. Bodaj by vsetci vratane dcery si zelame mimco. Bohuzial, mam niekolko malych myomov takze take lahke to nebude :(.