Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@karmen007 ahoj. Tak ja inofolic aj feetipronu mozem len odporucat. Mne zistil gynekolog nizke amh,len 0,02 a povedal ze prirodzene otehotniet s tym cislom by bol zazrak. Odporucil mi inofolic,ze ak chcem,mam skusit,aj ked on tomu neveri,ale teda som skusila,ved v podstate je na kvalitu vajicok,a vela sa odporuca aj zenam po 40-tke. No a ja som 2 mesiace nato otehotnela. Sam neveril. Iba ze sa mi to teda neskor neudrzalo. Dokonca som brala silne atb v case ked som otehotnela,lebo som mala zapal pluc,a vidis podarilo sa. Mimochodom,mam 42r. V januari som mala kyret,uz som mala aj prvy menzes a vcera-predvcerom aj ovulku,a samozrejme ze sa snazime dalej a verime,ze nam to opat vyjde a neverime s manzelom na ziadne cisla z hormonalneho profilu,ale verime svojej intuicii. Tak ti drzim palce a nevzdavaj to
@brigget ja mam manzela o 9 rokov mladsieho,vzali sme sa v auguste. On ma jedno dieta,aj ja mam svoje ale chceme aj spolocne. Mrzi ma ze ten tvoj bol taky ... Ten moj stale vravi,ze on vyzera starsie ako ja😁a ze je na mna celkovo pysny,berie ma s respektom a navyse uznava,ze som akosi mudrejsia,co sa tyka aj zivotnych skusenosti. Nuz,nech mu to dlho vydrzi
@karmen007 a aké máš robené vyšetrenia?tiež by som neverila týmto doplnkom.Ak nemáš cysty, endometriozu dobrý hormonalny profil, muž ma dobrý spermiogramy treba trafiť jediné do plodnych dni a nespoliehat sa na to, ze je to uprostred cyklu.Ja som oteh.pár dni pred menzesom pri u kazkovom 28 daňovom cykle A snažili sme sa viac ako rok aj pol pri nižšom veku.Nebudeme si klamať,ze po 35 plodnost klesá rapídne, ale veľa žien otehotnie.Dala by som do toho všetko ber to ako poslednú šancu a pritlac na doktora
@eliska13 ak sa možem spýtat mavala si ovu vždy tak isto?a ako je možne že si otehu na konci cyklu ako je to možné??Ja meriam bt aj ovu testy tak aj podla bt viem kedy bola ovu tak da sa oteh.aj inokedy??a ako je to možne?
@butterfly ja som otehotnela s mojou prvou dcerou prvy den po skončení menstruacie a mala som vtedy 40 až 45 dňový cyklus, takže nie vždy je ovulacia v strede cyklu. Samozrejme vtedy som si ziadne ovu testy nerobila.Moj vtedajší manžel robil v zahraničí a chodil domov iba na pár dni v mesiaci. Netreba sa striktne držať rôznych meraní, testov a výpočtov, treba sa asi viac uvoľniť, a milovať sa hocikedy keď je chuť a príležitosť 😉
@martinsen no len ked ja viem kedy mám ovu presne tak nieje možne aby bola inokedy na konci cyklu či hned po ms akoby to bolo možne??cyklus mám presne 31.
@butterfly333 a mozno to bola chyba, ze som otehotnela skoro po 2 rokocg uz nas lekar hnal po vysetreniach.
ano podla hlienu som videla, ze mam ovu cca v strede vtedy sme mali sex 1x za mesiac muz bol dlgodobo na sluzobke, tak viem kedy som presne otehotnela
a vzdy sme sa predtym snazili len v pl.dnoch a bola to chyba
ovu mozes mat viac x za mesiac, mozes mat posunutu, nmusis mat vobec...je to zahada.Ale moja mama otehotnela tesne po menzese.Stary Jonas tvrdi, ze su zeny co otehotneju pocas menzesu vobec som sa vtedy neriadila ovu testami bola som mladsia o 10 r a cas ma nesuril
nikto ma nepresvedci, ze len cca 13-16 den je ten naj
a to cyklus som mala 28 dnovy ako hodinky
Toto su fakt zahady.....Jasne ze so moze otehotniet aj inokedy v cykle,ale len v ramci ovulacie......
@eliska13 .....tu ms si potom nedostala,alebo si trochu krvacala....lebo takto pred planovoanou ms by sa nemalo kedy embryjko uhniezdit, Nuz ale asi sa ti ovulka posunula prave vtedy....😉
@santine http://zdravie.pravda.sk/zdrava-rodina/clanok/3... Zaujimavy clanok 🙂
@eliska13 ahoj, ďakujem za povzbudenie. Čo sa týka vyšetrení - mám úplne všetko porobené - hormon. profil, laparosk., imunol. v NR - cena vyše 200 Eur (úplne zbytočne vyhodené peniaze ), nenašla mi nič p. MUDr. Dzurillová, i keď mi povedala si kúpiť vitam. D. Ale tých doplnkov som už užívala toľko za posledn. 5 rokov, že už nemám peniaze stále na niečo vyhadzovať. Keď je to prd platné. Nikdy som nemala endometr. ani polymy, ani myómy - proste chvalabohu nič takéto. A aj tak som nikdy neotehotnela - a tiež ma stále nebaví sledovať plodné dni - o 2 mesiace budem mať 41 rok. a môj gynek. mi povedal, že asi patrím do skupiny žien - kde sa jedná o nevysvetliteľnú neplodnosť - to je asi 1 % žien. On mi porobil všetky možné vyšetrenia aké sú, takže sám nevie prečo to nevychádza - radí a pomáha mi dosť - lebo som u neho v ordinácii skoro každý mesiac. Ešte sa čudujem, že so mnou nevyrazil dvere - lebo niekedy som dosť podráždená - a títo lekári - vyšetrenia mi už lezú hore krkom. Ak sa mi doteraz nepodarilo mať dieťatko - tak už asi je mizivá šanca - veď veľa krásnych žien - napr. i v Tv - moderátorky, herečky nemajú dieťa - a žijú. Ja som už tých posledných šancí mala tisíc - a prd z toho. Ešte sa vrátiť k tým doplnkom výživy - úplne s tebou súhlasím - ako tu baby píše, že im to pomohlo k otehotneniu. To je podľa mňa úplná hovadina - lebo každá sme iná - a má iný organizmus - i mne veľa ľudí povie, že mali dieťa po 40 r. - aj u nás v rodine. Ale ja už pomaly prestávam veriť, lebo ma to zbytočne stresuje - len ja sama viem, ako sa cítim - po zdravotn. stránke a teraz to je na prd. Psychika v háji - už týždeň nespím - a len rozmýšľam a pozerám sa na ženy - ktoré deti majú, ale sa k nim správajú strašne. Keď ich vidím na verejnosti - len okrikovať, ziapať a nadávať - tak som aj rada, že ich nemám. Maj sa krásne. Ja sa zmierim s osudom akým mám, nič iné mi neostáva. Podľa mňa veľa žien detí nemá a žije pekne a poznám také, čo majú deti - a veľa z nich je rozvedených. Podľa mňa to je najhoršie - rozvod - lebo tam trpia deti. Ale tak. Všetko dobré.
@karmen007 Ahoj Karmen v prvom rade Ti drzim palce, niekdy nevies a mozno sa konecne na Teba usmeje stastie a budes mat aj Ty babatko. Presne ako pises da sa prezit plnohodnotny zivot aj bez deti,mat dieta v dnesnej dobe je narocne a je to velka zodpovednost.Uz to nie je ako ked my sme boli mali, ze mama pride o 4 najneskôr z roboty, dnes sa vsetci zenu a pracuju do neskorého vecera, aby mohli splacat hypoteky, auta a ine somariny potrebne aj nepotrebne. Mam velmi dobru kamaratku, ktorej zomrelo babatko, ked malo rok, ona sama mala velke zdrav.problemy , ked bola tehotna a babatko sa narodilo velmi postihnute. Momentalne ma velke zdrav.problemy s oblickami chodi na dialyzu trikrát do tyzdna, avsak ma milujúceho manzela a maju krasny vztah , vela cestuju a venuju sa jeden druhému. Ja mam jedno dieta cize sa mi lahsie pise, ale tiez rozmyslam , ze ak by sa podarilo druhe, kedze bude mat o mesiac 41 ci to zvladneme, ci mu budeme stacit, vidim aka je hrozna doba vsade, moje dieta bude mat 10 je samostatne, da sa s nim hocikde ist uz aj tak bude velky rozdiel, taktiez mam obavu po zdrav.stranke, predsa len uz nemam 30, ale povedala som si, ze neriesim, ani neratam plodne dni, uz 3krat som potratila odvtedy, proste ak sa este podari bude, ak sa nepodari nebude.Nechavam to na prirodu. Nepcham do seba nic, lebo vzdy mi to rozhadzalo cyklus, len vitamin D beriem toho mam malo.Zacala som chodit na jogu a venovat sa aj sama sebe .🙂 Psychika robi vela, tak drzim palce a poznam vela parov, co napríklad ani nechcu mat deti, je to ich rozhodnutie a treba to akceptovat.🙂 Vela stastia!
@mamamonika aj ty si to veľmi pekne napísala. My sme sa 10 rokov snažili o bábätko a keď sme to prestali už riešiť a zmierili sa s tým, že budeme len dvaja, tak zrazu tehotná. Bol to šok. Zo začiatku som mala strach z toho všetkého, lebo už som mala 39. Malý sa narodil, keď som mala 40. Niekedy je to ťažké hlavne po psychickej stránke, lebo žena s dieťaťom trávi temer 24 hodín denne a dá to zabrať. Zvládnuť sa to dá, len treba využiť aj pomoc muža a rodiny. Poznám niekoľko prípadov v mojom okolí, čo sa snažia o mimčo a stále nič. Jedna kamarátka bola 7 krát na umelom oplodnení a nič. Nakoniec sa im podarilo prirodzene. Ďalšia kamarátka sa tiež snazilkuje. Ona však prirodzene otehotnieť nemôže, lebo má nepriechodné vajcovody. Je už po 3 pokusoch umelého oplodnenia a zatiaľ sa ani jedno embryjko neujalo. Tak idú skúšať ďalej. @karmen007 nevzdávaj sa, určite sa ti to podarí a budeš mať bábätko aj ty. Nie si v tom sama, je veľa ženičiek, čo sa trápia ako ty. Držím ti palce, nech sa ti to čím skôr podarí.
@mamamonika ahoj, veľmi ti ďakujem za povzbudenie a podporu. A to máš pravdu, že doplnky rozhádžu cyklus - píšeš, že berieš len vitam. D, tak ja beriem aj ad, vitam. C, D, E a kysel. listovú a jedna bylinkárka mi poved. ,že si mám kúpiť čaj gynastav a tablety Wobenzym - ale je to veľa peňazí a nakoniec prd z toho. Aj sledovanie plod. dní ma už nebaví. Chcem ešte skúsiť posledné IVF a schudnúť cca 8 - 10 kg a potom už sa na to vykašlať - nech bude, ako bude. Maj sa krásne.
@zuzicek88 Ahoj, tiež by som si chcela s niekým písať, kto prežíva podobné obdobie - alebo snaha - honba za dieťaťom (neviem ako to nazvať) ako ja. Napíš mi prosím do súkromnej pošty. Tam popíšeme viac. Chodím často do Nitry - lebo tam mám gynekológa. Môžeme dať niekedy kávu. Pa. Napíš, budem sa tešiť.
Ja mám 43,5 roka a neskutočnú túžbu po dieťatku. Asi neexistuje nič, čo by som si priala viac. Mám za sebou dva prirodzené potraty v priebehu roka, ale nevzdávam sa.Verím, že raz sa to musí podariť. Robím všetko preto, beriem vitamíny E,D,C, Vápnik,Fe, Inofolic, nepijem kávu ani nápoje obsahujúce kofeín, zdravo sa stravujem..už neviem, čo by som vyskúšala.
@modraopica ahoj a bola si u gynekologa na vysetreniach? ze preco sa nedari, ci ta vyhodili z ambulancie tak ako mna , ze to uz je vekom a hotovo
@brigget Lekár mi povedal, že to sa niekedy stáva.Tento druhý potrat bol spôsobení podľa všetkého tým, že som mala v tele zápal ☹ Gynekológa mám super, nikdy mi nič ohľadne veku nepovedal.
nestracaj nadej , ak mas dobreho gynekologa je to super,.Ty asi nechodis do TT na gyndu , ze?

@santine nejak to dr.neriesil.Ja som sa bala,ze je kratka lutealna faza, a aj napriek tomu tam asi problem neol,kedze sa podarili 2 bambule.