icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

zibi
26. máj 2017

@rula no staci
ked mas od zentivy tak hej
a dve krabicky za 3,5?

butterfly333
26. máj 2017

@zibi mam aj homozygot 2x a heterozygot 2x

zibi
26. máj 2017

@butterfly333 ale tu 677 mas co ?

butterfly333
26. máj 2017

@zibi to C677T mam homozygot

rula
26. máj 2017

@zibi neee za obe som dala 7€, ale nemala som cas ist si dat predpisat.. Poviem v utorok dokimu, idem na folikulometriu.

butterfly333
26. máj 2017
zibi
26. máj 2017

@rula no to ti dobre draho predala.... ona to mala na predpis?

zibi
26. máj 2017

@butterfly333 tieto mutacie ma strasne vela ludi, nie je to take podstatne v otehotneni ..na tu mthfr odporucaju tu speci listovku co je vo femibione kvoli tomu vstrebavaniu ... homozygot je, ze si to zdedila po oboch rodicoch , heterozigtot po jednom...
najhorsia mutacia je laiden a este protrombin
pozera sa aj anexin - ten sposobuje tromby v placente a preto zeny potracaju alebo nedojde k nidacii, pripadne zvyseny homocystein - moze sposobit neplodnost - ale to nemas
z reprodukcnej imunologie su dolzete z hladiska otehotnenmia - NK bunky a najdolezitejsi je asi TNF - ked mas toto zvysene, mozes otehotneit ale mozes potratit , priapdne neotehotnies vobec a toto ma vela bab, ze su v podstate ok, a nevedia preco nemuzu otehotniet .. ale ta repro imuno je momentalne taka novinaka na slovensku ... dolezita je liecba

butterfly333
26. máj 2017

@zibi ja som už 6x potratila aj ked mám dve deti no minuly rok som v 7tt potratila a od vtedy sa nedarí. No nemala mi hematologička predpisat tu špecialnu kys.listovu?? Aka to je prosim ta?

kakatulik
26. máj 2017

@zibi ocuvaj pani doktorka🙂
Ked som este nepotratila a nebola este tehu,myslis ze by sa dalo okrem Femibionu robit aj nieco preventivne.?
Mas zdravotnicke vzdelanie?

butterfly333
26. máj 2017

@zibi ja som do teraz brala toto som si obj.je tam pisane že je to pre ženy ktore maju ti mutaciu MTHFR C677T homozyg.

zibi
26. máj 2017

@butterfly333 no tazko povedat..vies ono je jedno ze mas tu mutaciu a dalsie, ci naozaj je to realne, ze ju nevies metabolizovat v dostatocnom mnozstve
brali ti folaty? kolko s v krvi mala?
tato pozeram ze obsahuje quatrefolic - je to asi este , ze vraj lepsie ako to vo femibione..tak ostava len verit, ze je to naozaj tak..

zibi
26. máj 2017

@butterfly333 a nemas zvysene TNF alebo nk bunky na reporodukcnej si nebola?
kvoli tejto mutacii by si nemala takto potracat..ma to vela zien
priapdne lepive dosticky.. aj vtedy sa potraca a nevedia zistit kvoli comu
stitka ok? co vlastne vsetko ti robili ? progesteron mas v norme aj lutealnu fazu?

zibi
26. máj 2017

@kakatulik ako co robit preventivne myslis vysetrenia?
ked sa nedari dlhsie ako rok ..treba zakladne veci poriesit , naco zbytocne cakat ..ako zazrak sa moze stale udiat, ale medzi cakanim na zazrak to pories z praktickej stranky nech vies ze si ok. Zbytocne budes stracat cas, dnes je cas velmi vzacny ...
ja radim kazdemu tu repro imuno - lebo to je gro preco sa vela babam nedari a tak. Tam ti spravia neskutocne velke mnozstvo vysetreni a potom uz len doplnis keby bolo treba ine .
z hematky co by ti mohlo branit je laiden a protrombin a lepive dosticky - ale to sa riesi pri potratoch vela, aj ked mas mutacie, reisia to rpeventivne heparinom - cize hematka celkovo nie je taky problem
repro imuno
a endokrinologia to je zaklad
ked mas pcso - tak uricte inzulinovu rezistenciu
a este od gyndosa vytery a hormony - najma fsh , lh a progesteron plus prolaktin - toto moze potom robit problem ked je v nerovnovahe..
takze necakaj cica nikdy nevies , mozno mas len banalnu vec a staci malickost a podari sa
a muz spermiogram - to je teiz gro kazdeho zaciatku - lebo zly spermiogram ovplyvni kompltet vsetko aj kedby si ty bola na 100 percent zdrava
nie som doktorka, ani zdravotnik ..zivot ma naucil 🙂 chcela som pomoct najrpv sebe, kedze stale mi daco zistili, kde je problem a tak, riesila som ,hladala som a potom som sa o to aj podelila a riesime takto s babami potom veci ohladne vysledkov, vitaminov , doplnkov , vysetreni a tak ... 😉

butterfly333
26. máj 2017

@zibi TNF neviem čo je a či mi to robil. No minuly rok mi robili laparku a všetko ok. HP mi robili 3x aj po ovu a vštko ok amh v poriadu lepive dostičky nemam. Gyn vravel že vsetko ok len mi asi nedozrievaju vajká. Ale tie 4x MA boli koli maternici mala som tam nezhub.nador ten mi vyoperovali a po cca roku som otehu a donosila syna aj ked som 9mesiacov musela ležat. Potom sa mi dcera podarila hned na prvu šupu aj snou som ležala 9mes. Narodila sa cisarskym. Pred dvoma rokmi som mala anembryomolu asi v 7tt a minuly rok v 7tt MA. Od vtedy sa nedarí neviem prečo.Na imuno som nebola genetika ok.

butterfly333
26. máj 2017

@zibi ešte ms mavam pravidelne ovu tiež a lf vždy 14dni nešpinim pred ms len na 15dpo pride ms a je.

kakatulik
26. máj 2017

@zibi tak neviem ako by sa gyn.zatvaril,keby som ptqisla a chceld preventivne tie vsetky drahe'vysetrenia. Ja som to skour myslela tak,ze ci nesupnut preventivne mini davku aspirinu keby nahodou. Vies,my sa tak naozaj snazime teraz prvy mesiac. Pred tym parmesacna pauza,lebo sme planovali svadbu a ten ca rok pred tym tak velmi zriedkavo,kvoli opakovanym MR a nechceli sme rizkovat.
Zakladny HP zodpovedajuci veku. FSH dole,stitka tiez OK. Nerobili mi sice progesteron(neviem preco),ale mam ho asi ok,lebo LF mam niekedy az 16dnovu. Jedine co bolo mierne na hornej hranici,bol estrogen.
Muz nema problem ist na SPG,ale zatial ho neposielam.

zibi
26. máj 2017

@kakatulik myslim zeby to gynekolog prezil😉 on to playit nebude..a da ti obvodna listok na imuno a to je klasicky ambulancia.vy sa malo snazite,tak mozno to nebudes ani potrebovat. drzim palce..🙂

zibi
26. máj 2017

@butterfly333 skus tie vysetrenia..pri tolkych potratoch treba daco skusit.

kakatulik
26. máj 2017

@zibi inak ako vyzera krcok pred ms. Dnes som len tak namatkovo skontrolovala a je sice uplne zatvoreny,ale inak ako gula s dierkou v strede.

kakatulik
26. máj 2017

@mimik07 ahoj. Ty ako pokracujes?

santine
8. jún 2017

Ahojte dievcata, nejako je tu ticho tichucko, dufam, ze potajomky vsetky pracujete a snazite sa 🙂
hlasim, ze my nic, idem nasadit Inofolic combi + Folandrol + alchemilku pre mna uz zase pijem a speci Conceive plus gel.... tak nech nam to prinesie stastie.
Napiste, co mate noveho.

dada7701
8. jún 2017

ahojte baby....posledné dva mesiace sa mi skrátil cyklus na 23 dni...posledná MS bola 5.mája....doteraz nič....robila som si test včera, vyšiel pozitívny...teraz som však zacala mierne špiniť....ako keby sa spúšťala MS....k lekárovi som ešte nechcela ísť, lebo by to bolo skoro...asi by este nebolo nič vidieť...je to celé divné...necítim žiadne príznaky (ale to ani nemusia byť)...a ak som tehotná, tak musela som otehotnieť tesne po MS, lebo odvtedy sme nemali s mm nič 🙂 som zmätená, lebo doteraz som mala pravidelnú MS ako hodinky...je možné,že test ukazuje pozitivitu a tehotná nie som ?

kakatulik
8. jún 2017

@dada7701 tak niekedy zvaknu testy trochu blbnut,ale na to ti uz asi dost meska,ci?Inak na ten kratky cyklus,by ta skora ivulka aj pasovala.

fialka88
8. jún 2017

@dada7701 Ahoj. Ťažko povedať, či si tehotná. Či sa môže test mýliť, neviem, mne sa to nestalo. Ale išla by som určite čo najskôr k doktorovi, lebo ak máš len 23 dňový cyklus, máš skrátenú druhú fázu cyklu a to môže byť problém pri zahniezďovaní vajíčka. Ja som mala kratší cyklus a doktor mi predpísal duphaston a teraz mám cyklus 28 dňový.

spiska
12. jún 2017

Ahojte baby, som dnes 8 deň po OVU a na dvoch testoch mám dve slabé čiarky ( rozdielne značky) Dúfam, že budú silnieť, snažíme sa druhý rok, mám za sebou 2 x MA, príčina sa nenašla.Je tu niekto, kto tiež testuje?

bevab
12. jún 2017

@spiska wow skoro testujes a uz mam duchov. Super 🙂

mimik07
12. jún 2017

@kakatulik takto 🙂
6.6. prve sono,bola som 5+3, babo uz bolo vidno,len srdiecko este nie, meralo 0,31 a gest.vak 1 cm.
Dalsia kontrola 27.6., uz urcite bude aj srdiecko. Zatial ziadne nevolnosti,iba nahly hlad a stale nemam dost.

kakatulik
12. jún 2017

@mimik07 to sa fakt velmi tesim a zelam radostne pokracovanie!😍

mimik07
12. jún 2017

@kakatulik dakujem