Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@danielaliliana no to je uzasne. si statocna, ze cakas planovane 4 dieta, klobuk dolu. prajem Ti vela zdravia a sil, aby Ta neboleli kriziky a mala si pohodove tehotenstvo. Aj kamoska ma 41 je cca 12 tyzden, doma 22 rocny syn. drz sa.🙂
Dakujem vam veeeelmi pekne dievcata, ste zlatunke 💖💖💖
@danielaliliana super, gratulujem a nech je tehotenstvo bezproblémové a prajem tiež, nech je to dievčatko.🙂
@danielaliliana este raz velmi gratulujem, drzim silno palce a zo srdca sa uprimne velmi s tebou tesim.
A neboj, bude vsetko v poriadku,ziaden strach 😘
Ahojte, vcera som bola na poradni, 19+3 tt, babo predbieha na 20+5 (ako vzdy), namiesto 250-300 g ma uz 376, a uz vieme,ze je to na 100% chlapcek🙂
Aj sme chceli, aj sme tusili, podla mojich chuti som si viac menej bola ista. Aj test so sodou bicarbonou som robila 7 krat 😀 raz nesumelo a ostatne vzdy sumelo, takze nam to vyslo. Aj ked uz chlapcov mam, neskutocne sa nanho tesim, lebo moja posledna a jedina baba, dava fakt zabrat😀
Aj manzel ma iba dceru z predosleho vztahu, tak sa velmi tesi aj on, ze bude aj syn. Screeningove sono je ok, malinky je v poriadku, bol aj muz pri sone, bol to zazitok pre nas oboch, jemu az oci ziarili a ten stastny usmev a pohlad na obrazovku...😍 krasny pohlad nanho 🙂
@danielaliliana ahoj, ty ako pokracujes, je stale vsetko ok?
Ahojte, mam cerstve info...dnes konecne po 3 tyzdnoch mam z amnio vysledky cierne na bielom, vsetko je ok, babo je zdrave...a je aj potvrdene, ze cakame chlapceka 👶 😇 ❤
Sme taki spokojni a stastni...😍
Ahojte, hlásim, že 10.11. som mala 42 r. a 16.11. sa nám narodila po Kete dcérka Danielka 🙂
@montrojruza gratulujeeem

@montrojruza blahozelam a budte zdrave s dcerkou 🙂
Ahojte, nahodou som natrafila na tuto diskusiu, tak chcem trosku povzbudit. Mam buduci rok 42r., doma 8-rocneho syna, o dalsie babo sme sa snazili takmer 5 rokov - bez uspechu, boli sme v CARe, potvrdili, ze uz deticky prirodzene mat nebudeme ☹ , IUI kvoli spermiogramu a veku vyznam skusat nema, tak sme sli rovno na IVF - avsak bez uspechu. Nakolko kvoli veku uz nam to nepreplatila poistovna, ako samoplatcov nas to vyslo dost vela, tak sme aj zvazovali, ze uz dalsi pokus by nam asi financne nevysiel. Nakoniec sa mi podarilo muza presvedcit este na jeden - posledny pokus s tym, ze sa objedname na januar 2018. Avsak - v lete nas prijemne prekvapili dve ciarocky na testiku - takze nase spermose a vajka boli nakoniec predsalen trosicku vitalnejsie, nez tvrdili dokrori 😉
Teraz som v 21tt, cakame druheho chlapca a narodit by sa mal tesne pred mojimi 42 narodkami 😉
@yennn blahozelam to je uzasne ako to vyslo 😊 drzim silno palce aby bolo vsetko ok 😘 my sa tiez snazime uz vyse 6rokov a zatial nic kazdy nevydareny cyklus to vzdavam a potom zase skusame je to psycho 😒 dnes idem na folikumetriu somm 11DC a druhy cyklus po clostile tak uvidim co mi povie...
@santine ahoj noo dopadla zle nasiel mi 28mm folik ktory nevie ci je z tohto ci z predosleho cyklu takze mi povedal ze mam pockat na ms a potom prist znova na usg ci sa vstrebal cize dalsi cyklus na cisto bez stimulky...je to o drzku ma to uz fakt nebavi 😢 v car sme boli ale nemala som tam aspon v tom co sme boli my dobry pocit prislo mi to cele len aby na tom zarobili skoro ziadne vysetrenia uplne zle mozno to bola zla volba centra neviem...a presne ako pises cas uteka brutalne a je proti nam 😔 a vy ste boli v centre?
@rebeca42 Ahoj, tak to ma mrzi, ale na utechu mozno sa tolko netrap, pretoze na uzv obcas vidia nie celkom to, co tam je... tak sa nevzdavajte 🙂
My sme boli v Brne v ReproFit na jednej prvej konzultacii, dostala som papier na vysetrenie hp a muz ma ist na spermio a potom sa uvidi podla vysledkov, aky postup zvolia a ako sa rozhodneme, kedze sme samoplatcovia....
Brno som vybrala preto, lebo mnoho zienok tam aj tak skoncilo, co sa im nedarilo na Slovensku a RF maju dobre referencie.
@santine nie som si ista, ci to bolo ono, ale ak ano, je to typicky priklad toho, co vsetci radia. Ja som totiz cele roky skladovala veci po malom ze vsak budeme mat druhe, zide sa. Ci uz kocik, vanicka, detska stolicka, nocnik, detska postielka, predchadzajuce autosedacky.... vsetky tieto veci ma zdravili parkrat za den, ci uz po prichode do garaze, alebo do satnika. A to nehovorim o obleceni. Skratka som si neuvedomila, ze uz ubehlo tolko rokov od prveho syna... A furt som si vravela, ze vsak su to funkcne, zachovale veci, tak nebudem ich teraz hadam predavat za babku a potom ked sa podari, tak znovu za drahe peniaze kupovat , no nie? Lenze som si neuvedomovala tu hroznu psychicku zataz, ktoru tie veci kazdy den podvedome na mna uvalovali. Aha my tu na teba tolko dlho stale cakame a ty nie si schopna ......... a my tu len starneme a pada na nas prach.
No a v lete som dospela k zaveru, ze sa tych veci idem pozbavovat , vsetkych. Jednoducho ano, predam to za babku a ked sa podari, tak si potom rada kupim nove. Tymto rozhodnutim sa mi velmi ulavilo, ale naozaj ze velmi. A potom... aj to, ze sme si povedali, ze pojdeme este na jedno IVF, takze stale tam sanca bola a ja som sa na nu zacinala tesit. Cize to plus ono naozaj dalo dokopy to, ze som na seba prestala pri kazdom milovani tak tlacit . VIem, je to klise, ale pravdepodobne to pomohlo. Alebo mozno nie, mozno len blba nahoda 😀
PS: tych veci som sa zbavit uz nestihla, zrejme stacilo rozhodnutie 😉
Kazdopadne - ked niekomu povedia "si stara, mas malo vajicok a vas muz ma katastrofalny spermiogram" - nemusi to znamenat to, co tym myslia 😉
Drzim palce babulky vsetkym!
ahojte dievčence, chcem Vás povzbudiť, mám 8,5 ročnú dcéru, slniečko, veľmi šikovné. Narodila sa mi po 2. IVF, v máji som mala 43 a narodila sa v apríli. Všetko zvládam, vôbec sa necítim stará, aj keď čas teda fakt uteká. Tak bojujte, držím palce
@yennn tak to verim, ze sa ti ulavilo. Mne ked sa rozpadlo prve manz tak najvacsia ulava bola, ked som sa zmierila ze uz nebudem mat dalsie deti a budem si zit pekne sama s jedinou dcerkou. Ale zivot sa meni... 😉 mam noveho muza. Ta psychicka zataz je velka ked sa tym zena tolko zaobera, teda za seba hovorim... niekedy som rada, ked sa pohruzim na dlhsie do prace alebo inej cinnosti 🙂
Inak ja mam vsetky vysledky uplne ok v norme. Asi uz len ta psychika....
Ahojte. Mám 42 a som 11+5tt. Podarilo sa v podstate hneď, aj keď sa veľmi bojím, lebo tento rok sme už o jedno bábo prišli v 17tt /Edwardsov syndróm/. Ale chystám sa na genetický UTZ k MUDr. Grochalovi a taktiež chcem absolvovať amnio. Tak len pevne verím, že tentokrát to bude ok.
ahojte tak sa pridam aj ja,,a,45 a snazime sa este o babo ale nedary sa,tiez moj gynekolog je nazoru ze mi uz zsoel vlak,i ked vysledky z vysetreni mam akoze v norme,ale nedary sa

@danielaliliana parada! Krasne a bezproblemove tehotenstvo zelam a nech je to dievcatko!👧